Re: Kedi sevmeyen girmesin
Kediler
MAHFİ EĞİLMEZ
EKONOMİ / 21/09/2008/RADİKAL
mahfie@gmail.com
İlkbaharın başlarında siyah beyaz bir kedi gelir oldu bizim arka kapıya. Başladık evdeki yiyecekleri vermeye. Sonra baktık olmayacak gidip kedi maması aldık ve onu vermeye başladık. Adını da Beşiktaşlı koyduk. Epey bir süre bize gelip mama yedi. Arada bir sitedeki başka evlerin önünde de bir şeyler atıştırırken görüyorduk Beşiktaşlı’yı. Ama bizi görünce hemen koşup geliyor ve sanki bizim kedimizmiş gibi yapıyordu. Sonra başka bir siyah beyazlı kedi çıktı ortaya dört yavrusuyla birlikte. Hepsi siyah beyazlıydı. Bunların adını da Çarşı grubu koyduk. İçlerinden bir tanesinin gözlerinin biri mavi öteki yeşildi. Yani Van kedisi gibiydi. İşte tam o sıralarda Çarşı grubu’nun kendini feshetmesi meselesi spor basınının gündemine bomba gibi düştü. Gerekçe Çarşı grubunun Beşiktaş’ın önüne geçtiği şeklinde açıklanmıştı. Sanki, ona nazire bizde de Çarşı grubu öne geçti ve Beşiktaşlı’yı kaçırdılar. Birisi anne olmak üzere beş yeni kedimiz olmuştu. Aramızda sıkı bir ahbaplık oluştu bu ekiple. Ama her şeyin sınırı vardı. Sınır evin kapısıydı. Eve giremiyorlar, mamalarını kapıda yiyorlardı.
Günlerden bir gün Beşiktaşlı’yı gördüm uzaktan ve pisi pisi diye çağırdım. O kadar yemeğimizi yemişti tanırdı herhalde. Tanıdı tanımasına ama gelemedi. Çarşı grubu bunu ciddi biçimde korkutmuştu anlaşılan. Üzgün bakışlarla uzun uzun baktı ve orası artık benim bölgem olmaktan çıktı der gibi miyavladı. Arada sırada görüyoruz Beşiktaşlı’yı ama bizim evin çevresine pek yaklaşamıyor. Çarşı grubu bir süre sonra eksildi. Van kedisine benzeyen farklı gözlü olanını komşunun bir arkadaşı almak istedi. Biz de verdik. Çünkü sonuçta bu kedileri biz besliyoruz ama onları tam olarak da sahiplenmiş değiliz. Bunlar kaldı dört kedi. Eski sıklıkla olmasa bile hala bize geliyorlar ve mamalarını yiyorlar. Adını kulaklarının içinin renginden dolayı pinky koyduğumuz kedi sürekli gelip gidiyor. Beni siteye girerken gördüğünde koşa koşa gelip karşılıyor ve eve kadar eşlik ediyor.
Biz bu çarşı grubuyla haşır neşirken yaz ortalarına doğru bir gün bir baktık arka kapıda başka bir grup var. Alacalı bulacalı zayıf yapılı bir anne almış üç yavrusunu gelmiş bizim kapıya. Yavrulardan birisi sarı beyaz olduğu ve Fenerbahçe’nin nostalji formasına benzediği için adını Fenerbahçeli koyduk. Biz başladık bu ekibi de beslemeye. Derken birden fark ettim ki bu yaz on kediyi neredeyse nüfusumuza almışız. Çarşı grubunu ön kapıya alıştırdık uzun uğraşılardan sonra. Zayıf anne ve yavruları da arka kapıya alıştılar. Bu iki ekibi birbiriyle karşılaştırmadığımız sürece sorun olmuyor. Ama kazaen bir araya geldiler mi inanılmaz bir savaş başlıyor aralarında. Mırlamalar, pençe atmalar, pıhlamalar, ne ararsanız var. Hepsine yetecek kadar yiyecek veriyoruz ama geçinemiyorlar.
Son zamanlarda Pinky ile Fenerbahçeli’nin evin içine girmesine izin veriyoruz. Ötekiler bu duruma çok bozuluyor ve ‘onların ne ayrıcalığı var’ diye sorar gibi bakıyorlar ama ne yapalım olaylar böyle gelişti ve bu ikisi sevimlilikleriyle evin içine kısa sürelerle girme iznini kopardılar. Son birkaç günde bir değişiklik daha gözlemledik. Fenerbahçeli bizi görünce eskisi gibi koşarak gelmiyor. Son haftalarda takım döküldüğü için mi nedir bilinmez böyle perişan bir görünümü var.
Sabah akşam bu kedilere yemek vermek, yavrulara süt vermek filan derken bayağı bir iş ediniyor insan. Ama onlarla uğraşırken de her şeyi unutuyor. Hatta geçenlerde yazımı yollamayı unuttuğum için Ruhi Sanyer aradı ve yazımın ne olduğunu sordu. Ben de bu kedi işini söyleyemedim tabii ve “Yazı bitmek üzere, hemen yolluyorum” dedim. Piyasalar karma karışık giderken kedilerle uğraşmak insanı bayağı rahatlatıyor.
yatağa işemicen diye kaç kez söledim sana hııııı
Bu koca göbekle nasıl tırmanacağım?
Kaçak kedi bulunmuş ya, ne olur ne olmaz...
benim kedilerimle tanıştınız mı ?
son fotoğraflara bayıldım:o
Toplam 4 dosya bulunuyor
Bu forumu açtık da ne benim ne de kimsenin aklına yahu senin kedin yok mu demek gelmedi.
Ahan da bu da benim TOSUN'um. Kendisi İzmir' de öteki oğluşum ile birlikte yaşamakta:o
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
yahu ben bişi göremiyorum???
Ben oğluma aşık olup hayatnızı karartmamak i,çin resımlerını yayımlamıyorum ama isteyen faceden bakabilir.
Gözler kedi görsün...
Beni de yıldızlı üye yaparmısınız bilmiyorum ama çocukluğum hep kedilerle geçti.Şukufede zaten kedimin adı Şu anda 2 iran 1 van kedim var.
sevgiler...
NE KEDİSİZ NE KİTAPSIZ
Alıntı:
şukufe rumuzlu üyeden alıntı
Beni de yıldızlı üye yaparmısınız bilmiyorum ama çocukluğum hep kedilerle geçti.Şukufede zaten kedimin adı Şu anda 2 iran 1 van kedim var.
sevgiler...
NE KEDİSİZ NE KİTAPSIZ
Öyle yap demekle yıldızlı üye yapmam arkadaş, kanıt isterim, fotoğraf isterim, anı,hikaye vs. isterim:)
Size kızlarımı takdim edeyim. Ta ta ta taaammm :) Çıtır ve Pıtır (sağdan sola)
http://img136.imageshack.us/img136/5780/dscf0302dv0.jpg
[IMG]file:///C:/Users/JALEBA%7E1/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-6.jpg[/IMG]http://ekim03.kucukresim.com/uploads/3396338.jpg
[IMG]file:///C:/Users/JALEBA%7E1/AppData/Local/Temp/moz-screenshot-7.jpg[/IMG]http://img216.imageshack.us/img216/1...achmentcd2.jpg
Alıntı:
Stj.Av.Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Benim şu an 2 tane kedim var, aslın da onlar kedi değil, Çıtır ile Pıtır, ikiz kız kardeşler, üçüz olsalardı öbürü de Kıtır olurdu,dördüz olsalardı dördüncü de Itır olurdu :) Aslında daha çoklarmış bunlar, diğerleri nerede bilmiyorum, belki birgün muhtelif televizyon programlarına çıkar, ararım.
Çocukluğumdan beri kedilerin içinde olunca, onlar hakkında biraz tecrübeye sahip oldum, ilgilenmeyenler bilmez, kedilerin karakteristik özellikleri vardır,her birinin ayrı ayrı, tıpkı insanlar gibi. Örneğin kedilere nankör derler, evet, nankör olanları da vardır, tıpkı insanların da nankörü olduğu gibi. Sokak kedilerinden bazıları biraz hırçın olur ya hani, aslında o hayat şartlarından kaynaklanmaktadır, doğduğu andan itibaren insanlar ve ondan önceki nesil kedileri tarafından hırpalanır, aşağılanır,kuyruğuna teneke bağlanır, tekmelenir, hor görülür, ezilir...O yüzden hırçın olur onlar, herkese yaklaşamazlar kolay kolay, yaklaşmaya çalışırsanız hemen savunmaya geçerler. Birşey daha var, kediler çok çok kıskançtırlar, örneğin ben eve başka kedi getirdiğim zaman küserler bana, tam bir hafta konuşmadıkları,seslenince dönüp bakmadıkları, yüz vermedikleri olmuştur. İşte bunun gibi, kedilerin çok çeşitli kişilik özellikleri vardır. Eğer onları severseniz, onlar da sizi severler, gerçekten çok severler, siz onlara şarkı söyleyince mutlu olur, mırıldar, size eşlik ederler, öperler bir de sizi :o
Benim kedim ben yazın yazlığa gidip döndüğümde yüzüme bakmıyor bir hafta, küsüyor, tıslıyor falan. Sonra barışınca da tatlılığına diyecek yok. :)
Alıntı:
Stj.Av.Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Bizimki de aynen böyle oturuyor.O kıvırdığı patilerini yemek istiyor insan.:p
Benim kedim hakkında danışmak istediğim bir konu var.Henüz kısırlaştırmadığımız kızımızın zaman zaman ciddi problemleri oluyor bu onda kilo kaybına neden oluyor.Kısırlaştırmadığımız kedimizin zaman zaman çiftleşme isteği sonucu mırnav olması halinde verilebilecek bir ilaç birliyor musunuz?
Biz tanıdığımız pasiflora verebilirsiniz 1cc demişti ama cesaret edemedim yanlış birşey olabilir endişesiyle.
Umarım yardımcı olabilirsiniz.
Bir de kısırlaştırma konusunda ne düşünüyorsunuz?Bir kere çiftleştirmeden kısırlaştırmanın kötü etkileri olabiliyormuş diye duydum.Bu doğru mudur?Kısırlaştırmasak daha mı iyi?Çiftleştirmeyi düşünmüyoruz çünkü ilk seferde bir ya da iki yavrusu olsa dahi yavruları başka ailelere vermeye yüreğimiz elvermiyor.Kızımızın da yavrularından ayrılıp bunalıma girmesini istemiyoruz.
Yardımlarınızı ve fikirlerinizi bekliyorum.Bu arada Miniş bu sene 3 yaşına girecek.Yaşın önemi olursa diye yazayım dedim.
Yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.
Hayvan hakları bölümüne konu açan bi üyeden aşırdığım resim;
http://img116.imageshack.us/img116/2316/adszddddgq5.png
Yazılanlara göre bu yavrucukların hiç biri şuanda hayatta değilmiş.:(:( İlgili konu.