Arkadaslar hukuk kanun bunlara islemiyor. Zikir dua bileniniz var miydi. Kimligin gelmesi icin dua :) toplanip kimligimizin gelmesi icun dua seanslari yapalim mi ?
Printable View
Arkadaslar hukuk kanun bunlara islemiyor. Zikir dua bileniniz var miydi. Kimligin gelmesi icin dua :) toplanip kimligimizin gelmesi icun dua seanslari yapalim mi ?
ferdiiii, hala bı gelısme olmamasına uzuldum , 20-25 gundur gıremedım , guzel haberını almak ıcın foruma gırdım ancak henuz bı gelısme yok anlasılan
erovin kardeşim teşekkür ederim ilgin için. güzel dualarını bekliyorum !
Gelişmesi olan varmı benimki hala tahkikatta bir türlü karar aşamasına geçemedim
has ben ocak ayinda girdim subattan beri tahkikatte :) birde sen aradiginda kardesim hangi kurumun tahkikatinde diye sordun mu ? belki yallah demelerinin baska bir versiyonudur bu .... eée kardesim ne yapacaksin ? ne olacak bizim isimiz ? var mi aklinda bir cozum ? 2 elin sesi olur belki.
Tahkikat diyo başka bişey demiyo zaten 20 kez arıyom anca cevap veriyorlar normalde 6 ay sürüyormuş ama bizim şansımıza 2 bayram girdi araya her bayramda 9 gün tatil artı darbe teşebbüsü en az bir iki ay daha erteler bizi yani beklemeye devam.
biraz önce bende aradım hale emniyette tahkikatta diyor allahım bize sabır versin
ne araştırdıklarını bize söyleseler veya neyi araştırıyorlar,sanki dünya vatandaşlığı alıyoruz,benim valilik ile aram 1200metre okadar uzunluktada yabancılar polisi,polisin bana uzaklığı 1000metre 08.08.2016 valilik,valilikden polise gelmesi 29.08.2016 akabinde telefon ettim nasıl olacak diye polisin bana cevabı 3 gün sonra veya 3 hafta sonra veya 3 ay sonra,altı ayda olabilir dedi,hırsımdan nerde ise telefonu parçalayacakdım.Yani tam bir sinir harbi,bende 3 gün önce içişleri bakanlığına soru niyetine yazı yazdım,sizlerde yazın.
delidolu sen memuru anlamamissin 3 gun de olur 3 ay da 3 yil da adam daha acik nasil soylesin sana . corba parasi istiyor. 300 dolara 3 gun e ayarlardin bence. bu arada neyi sordun tahkikati mi ? biraz ayrinti verirmisin karisik anlatmissin . muhammed yeni mi katildin aramiza :) Allah kurtarsin D)
- - - Updated - - -
delidolu hangi numarayi ne icin aradin cok merak ettim . cunki emniyetin hicbir numarasina ulasabilmek mumkun olmuyor. bir de gondermis oldugun yaziyi burada da paylasabilirmisin ? tum yaziyi olmasa da hani ozel yerler var ise onlari silersin . bende oyle birsey yapmistim.
evet tahkikatı sordum,hani gelip civardan komşulardan soruyorlarmış,çorba parasına gelince havasını alırlar ben bu ülkeye senelerce yurtdışında çalışıp döviz gönderdim,80 li senelerde bakanlar yurtdışına gelip kahve,kahve dolaşıp,birikimlerimizi türkiye merkez bankasına transfer edin diye adeta yalvarıyorlardı,onun için kimse kusura bakmasın kimseye zırnık koklatmam,telefon numarasına gelince oraya evrakların gelip,gelmediğini sormaya gittiğimde memur devamlı buraya gelmenize gerek yok dedi ve numarayı verdi,haftasına telefon ettiğimde yukarıdaki yanıtı verdi,göndermiş olduğum yazıya gelince suya sabuna dokunmadan ve memur adıda vermeden bu memur beyin anlattiği prosedur doğrumu diye yazdım.olay bu.
evet ferdiiii kardeşim yeni katıldım yalnız benim aradığım numara direk vatandaşlık bürosunun numarası ve aynı anda cevap veriyorlar 03125912122 inşallah Allah bizi bir gün önce kurtarır ama beyler şunu demek istiyorum bu bir gerçektir tahkikat 6 aya kadar bazen uzaya bilir ondan dolayı bu işte özelikle sabır gerekiyor Allah hepimizde sabır versin
Şimdi arkadaşlar sizlere bürokrasiyi anlatayım istedim. Aslında 10 dk lık iş nasıl 1 ya da 2 senede görülüyor.
A= nufus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğü
B= il nüfus ve vatandaşlık genel müdürlüğü
C= emniyet genel müdürlüğü
D= il emniyet genel müdürlüğü
E= il emniyetinin içerisinde bulunan tahkikatin yapıldığı büro ( tahkikatin emniyetin hangi bölümü departmanında yapıldığını bilen yazsın arkadaşlar. Hatta tel nosunu da yazabilir :D )
Durum 1 ve Durum 2 diye bunu ayırıp 2 olaya örnek vericeğim. Bilindiği üzere 3 yere gönderiliyor. Göç dairesi , mit ve emniyet. Ve ben emniyete örnek vericeğim, çünki en çok uzayan yer orası her ne kadar göç dairesinde tahkikatte deselerde inanmayın sallıyorlar. Göç dairesine gönderilen tahkikatler 1 ayı geçmeden cevabı geliyor.
Durum 1 :
Evraklar A dan tahkikat için C ye gidiyor. C de illlere göre ayrıştırılıp D ye gönderiliyor. Oradan da E ye geçiyor. Yapılan tahkikatten sonra aynı şekilde geri gönderiliyor.
Durum 2 :
Evraklar A dan tahkikat için C ye gidiyor. C de illlere göre ayrıştırılıp D ye gönderiliyor. Oradan da E ye geçiyor. Eğer bir evrağın eksik olduğuna karar verirler ise ( genelde bir terslik çıkıyor ) ; aynı şekilde geri dönüp bu sefer A ya gelen eksik evrak istemi B ye gönderiliyor, oradan da ya sessiz sedasız hallediliyor ya da bizlere posta yoluyla bildirilip gelmemiz isteniliyor. Ve halledilen eksik evrak yolculuğuna aynı şekilde ordan oraya devam ediyor.
Arkadaşlar durumlarda görülen bu gönderilme süreci tamamen belirsiz ve kendi kurumlarındaki belli düzenlere göre yapılıyor. O yüzden evrağınız 2 kurum arası 100 mt olsa bile 2 hafta da ya da 2 ayda gidebilyor. Yani bu uzun süreç 6 ay diyorlar ya inanmayın benim 1,5 sene oldu ugraşıyorum sırf tahkikatte 8 ayım geçti ve devam ediyor bana da 2 sene bekleyen var diyorlar. Ben eminim 2 sene olsa 5 sene diyecekler.
Şimdi arkadaşlar Sinop emniyetinin örnek uygulamasına bir göz atın derim :
http://www.sinop.pol.tr/Sayfalar/yabancislem3.aspx
- - - Updated - - -
şimdi delidolu
1 ) bu aradığın numara emniyetin hangi departmanına ayıt ? ben tahkikat durumumu öğrenmek konusunda çok araştırdım arayacak herhangibir numara bulamadım. Bize de yardımcı olmak için bu numarayı paylaşabilir misin ?
2) Öneri baabında nacizane bir tavsiyem: aslında yazdığın dilekçe çok da dikkate alınacağını zannetmiyorum. Çünki içişlerini içişlerine şikayet ediyorsun :) Bu tür durumlarda direkt BİMER - T.C. Başbakanlık İletişim Merkezi ile iletişime geçeceksin ve departman ile birlikte kim ile muhatap olduğunun da ismini ya da en azından görüşme saatini vericeksin ki bak bakalım daha sonra aradığında o havalardan eser kalıyor mu. Böyle yaparsan sadece kendine değil ayrıca senden sonra bu dertten müzdarip olan insanlara da yardımcı olursun.
Muhammed :
Verdiğin numara daha çok mu yardımcı oluyor ? ben sürekli 0312 5912100 arıyorum. Bilgiyi cımbız ile alıyorum ağızlarından telefonu suratıma kapatan mı dersin soğuk soğuk konuşan mı vs..
Verdiğin numarada daha anlayışlı daha ilgili mi insanlar. Yardımcı oluyorlar mı ? yukardaki vermiş olduğum numaradan farkı ne ?
Birde bazen değil en az 6 ay :)
yazımda belirttiğim gibi kocaeli yabancılar polisi bana uzak değil,oraya iki sefer gittim,ilk seferinde görevlinin birisine sordum yabancı vatandaşlık soruşturma bürosu nerde dedim,bana büroyu tarif ettiler,büroya gittiğimde bir memur vardı,soruşturma bürosu burasımı dedim,evet dedi bende durumu anlattım bilgisayara baktı daha gelmemiş dedi,onun üzerine bende dedimki o zaman haftaya tekrar gelirim dedim,o zaman bana tekrar gelmenize gerek yok dedi ve bana büronun telefon numarasını verdi,bu telefon numarası senin işine yaramaz.ama ona rağmen istiyorsan verebilirim.İçişlerine şikayet konusuna gelince dediğin gibi denize bir yem attım ya tutarsa diye,bimer'e gelince oraya kesin bir şey elimde olmadan gidemem,bugün bir polis arkadaş ile bu çorba parası mevzuunu konuştum,bana şöyle dedi belki 15 temmuzdan önce çorba parasını isterlerdi ama şimdi mümkün değil polisin içi kaynıyor kimse,kimseye güvenmiyor dedi.durum böyle.hani nasıl derler:saldım bayıra,allah kayıra.
- - - Updated - - -
şimdi kocaeli yabancılar şubesi sitesine girdim bana verilen numara ordada var idi.İstanbul yabancılar şube sitesi ise hala güncelliyor yani yok,başvuruyu istanbuldan yaptı isen bir sefer oraya git.kolay gelsin.
tesekkur ederim delidolu sordugum sorulari cevapladin
öncelikle arkadaşlar mrb.sayfayi yeni gördüm.benim eşimde yabanci uyruklu.23.12.2015 te basvuru yaptik.21 temmuz gibi polisler tahkikat için eve geldiler ve nihayetinde 4 ekim için komisyona randevu verdiler.merak ettiğim kkonulardan biri komisyonda ne gibi sorular soruluyor.komisyon tecrübesi olan arkadaşlar bilgi verirse çok sevinirim.bu arada başvuru yerim istanbul.şimdiden tşkler arkadaşlar.
Bildigime gore telefon numaralarinizi buzdolabi markanizi kaynanayla aranizi hangi yemeklerden hoslandiginizi en son nereye gezmeye gittiginizi bu tur aranizda gecen seyleri sorar hani bir yerlerde oturup calisabileceginiz seyler degil. Misal esinize sizin cep telefonunuzu sorabilir. Hani mini sohbet baabinda evliliginizin formalite olmadigini ve yeterli turkcesi varmi kriterlerinde bir mini sohbet
Bugün tekrar yabancılar polisine gittim,dedimki bir kaç sorum var onlara cevap almam mümkünmü dedim,tabii dedi,bu polis aşamasında ve parmak izi alınıp dosyanın sizin tarafınızdan bitirilmesinin neden bu kadar uzun sürdüğünü bilmek istiyorum,tabii mümkünse dedim.Memur bey de cevaplamakda hiç bir sıkıntı yok dedi,bizim şu andaki sıkıntımız memur azlığı bu 15 temmuz olayından sonra biz artık yanlız bu işlere bakmıyoruz,memurların bir çoğuna işten el çektirildi,şimdi o işten el çektirilen memurlarında görevini yapmaya çalışıyoruz süreç o nedenle uzuyor,polis olayında mit vs.gibilerede soruluyormu dedim,yok o bizim tahkikatımız ile alakası yok,ancak evrak ankara'ya gittiğinde,mit kanalı ile dışişleri ve içişlerine gidiyor olay bu.bu aşamadan sonra artık herkese sabır diyorum.
Delidolu nickname hakkini veriyorsun :) moralini bozmak istemiyorum ama :) o tahkikat hicbirsey degil . Benim asil ugrastigim parmak izi komisyon bitip de evraklar ankaraya gittikten sonraki tahkikat. Ben de bugun gittin vatandas tahkikat burosuna sordum bana dediler ki senin tahkikatini biz zaten yaptik. 2015 yilinda . Yapmamis olsaydik komisyona giremezdin . Dogru dedim ben girdim evraklari da gonderdim neden bana tahkikatta diyorlar. Bilmiyorum dedi. Arayip sordum benim tahkikatim yapilmamis olsaydi ben evraklari size gonderemezdim zaten dedigimde biz ayrica birde ayrintili tahkikat yapiyoruz beyefendi dedi icislerinde ki kadin. Anliyacagin su ki bu tahkikat bitip parmak izi ve komisyona da girip cikman bittiginde ayrica bir de ayrintili tahkikat olacak ve o bundan 3 kat daha uzun surecek. Hele ki eksik evrak cikarsa vay haline . Emniyetten mitten goc ten ayrica bir ayrintili tahkikat goreceksiniz. Safak 20.. :)
- - - Updated - - -
Safak 2023
Nerede oldugumu sorarlarsa , tahkikatte dersin.
90 yillarin ilac kuyrugu mu, tahkikat sirasi mi ?
Tahkikatinin kac yil surdugunu soyle sana kim oldugunu soyliyim.
Tahkikat gormemis turkum demesin.
Tahkikatlenerek mi saklasak , tahkikatlendirmesek mi saklamasak.
Tahkikatsiz girilmez
Tahkikat soylenmez yasanir!
Tahkikatsiz asla...
birde şu var,vatandaşlığa geçecek olan kişinin önceki vatandaşlığı,bu sürede büyük rol oynuyor.
Bu rollerdeki etkisi ne oluyor misal verebilirmisiniz? Suriye olayi mi ?
misal olarak ben ilk başvuruyu (08.08.2016) yaptığım yerde sordum takriben bu işin sonuçlanması ne kadar ve sene sürer dedim.onun üzerine ikamet tezkeresine baktı tezkere temmuz 2017 de bitiyor dedim,evraklarımıza bakıp sizinkisi o zaman'a kadar sonuçlanır dedi.aynı soruyu dün gittiğim yabancılar polisinede sordum,aynı cevabı verdi.onların söylediklerinden bu kanıya vardım.suriye olayı ile alakalı değil,mesela antalyadan vatandaşlık için başvuran Alman'ın vatandaşlığı alması takriben bir sene sürerken,bir rus vatandaşının sonuçlanması 2 ila 3 sene sürebiliyor.
Ulkelere gore ki durumu bilmiyorum ama illere gore kesin degisiyor daha sonra genel daha uzun suruyor, ve cocuklu olanlar daha kisa . Cook ters ve anlamsiz. Ama burasi turkiye .
maalesef dediğiniz doğru.
s.a arkadaslar ,uzaktan sessizce forumu takip ediiyorum ,oylesine sorguladım ve bnm basvvurum bugun level atladığını gördum,sorusturma asamasından karar asamasında gecmiş,tam umudunu kesmişken tuhaf oldum ,umarim bir sıkıntı cıkmaz artık ..mesleğim elektrik-elektronik müh (türkiiyeden mezun) ama milletin evlerinde mutfak dolabları (3 seneden beri) 0 danvuretip duvarlara takıyorum,,hey gidi hayat hey mesleğimden hariçi her mesleği oğretin bana...
lion - war sizin adınıza sevindim.
- - - Updated - - -
ya işte ben de bugun cumhurbaşkanı bimer vs durumu belirtir dilekce mektup vs yazdıktan sonra umidimi kaybetmek istiyorum. bizleri bitiren yıpratan yaşlandıran hayal kırıklıgına ugratan korkutan endişelendiren vs... şeyler ümitler beklentiler istekler vs... halbuki buranın 3 ncu dunya ülkesi olduğunu hep unutuyoruz. sıfır beklenti sonsuz mutluluk. cehenneme kadar yolları var hepsinin...
tşk ederim ferdii kardeş bilgiler için.4 ekimde komisyona girdik.dediğin gibi benzer sorular sordular.hatta eşimin türkçeside iyi olduğu için bayağı sasırdılar.benim öğrettiğimi söylediği içinde tşk ettiler bana.çok ilginç.fakat çocuk olmaması sorun olmaz umarım.komisyonda 3 ve 6 ay arasında sürecek dediler sonuçlnması.
- - - Updated - - -
İstanbul uzun sürüyor kardeşim.komisyona girmek 9 ayımızı aldı. ankarada tanıdık arıyacaz artık.
- - - Updated - - -
Suriyelilere haybeden verecekler vatandaşlığı.bari bizide çok uğraştırmasınlar.
http://www.ankaranufus.gov.tr/hizmet-envanteri-tablosu
buna kim inanır :D
[QUOTE=ferdiiii;584328]http://www.ankaranufus.gov.tr/hizmet-envanteri-tablosu
buna kim inanır :D[/QUOTE
Bu ülkede kanunlar normal vatandaş için değil maalesef.
lıon war hayırlı olsun , buradakı arkadasların da hayırlı haberlerını almak guzel , sırf sızın durumlarınızı da gorebılmek ıcın hala takıp edıyorum forumu
ferdiiii, senın durumunda bı gelısme yok mu kardesım hıc
o hızmet envanterıne kargalar kıcıyla guler
normalde içimde baya dalgalar kaoslar küfürler kopuyordu bu haksızlık karşısında. normalde içim baya dolu ve bayaa yazardım ama bu birkaç gündür sakinleştirici bir şurup aldım rusyadan bir ilaçla karıştırıp içiyorum. kafam baya güzel yani :D siteye yanlışlıkla girdim yazdığını okuyunca ben de merak ettim :D bir gelişme yokmuş yanılmıyorsam 1 hafta önce bimer e de yazmıştım ama oradan da bir geri dönüş olmamış. neyse bir doz daha alıyım da bu olayı da unutayım yoksa sinirimden uyamam.
- - - Updated - - -
bu arada erovin ilgin için çok teşekkür ederim.
- - - Updated - - -
bu arada erovin ilgin için çok teşekkür ederim.
Bugün nüfus müdürlüğüne gittim ve durumumu sordum.durum şu: araştırma aşamasından geçmiş olumlu olarak ama daha karar aşamasına geçmemiş ona rağmen sistemde hala inceleme ve araştırma aşamasındadır diye yazıyor bende ne olduğunu anlamadım.bu arada benim bir arkadaşım iki gün önce kimliğini aldı yaklaşık komisyondan 6 buçuk ay sürmüş.
Lion_war kardeş sen genel olarak mı başvuru yaptın ve hangi tarihte komisyona girdin bize açıklarmısın lütfen.ve sen merak etme karar aşaması 15-30 gün arası sürüyormuş inşallah en kısa zamanda alırsın kimliğini.
Has hey maasallah ya haziranin basinda komisyona girdin ve karar asamasina gelmis ben ocak ayinin ortasinda senin gibi genel olarak komisyona gordim ve hala bir sonuc yok. 10 aya yakin oldu herhalde .baya hizli olmis seninki simdi hangi i nufusa gittin de boyle cevap verdiler. Bizzat ankara mi ?
- - - Updated - - -
Has lion kardesim evlilikle basvurdu. Birde hayret etmemek elde degil asil uzayan yer ankaradir . Ya yanlis anlama sormak istedim zarrab ile akrabalik mi var tanidikla mi hallettin cok onemli bir yerde mi calisiyorsun? Irak vatandasasin yanilmiyorsam turk uyruklumusun? Kafama takildi bunlar turk uyruklularina extra mi uzatiyorlar sureyi.
Ferdiiii kardeş evet türk soyluyumdır, ben mayısın başında komisyona girdim ve diyorum ki araştırmadan bitmiş diyorlar ama hala karar aşamasına geçmemiş ne zaman geçecek bende bilmiyorum ve beklicem.
genel merkeze mi gittin ? benim bildigim il merkezleri bu bilgiyi ekranlarından göremiyor. Yanılıyor muyum ?
İstanbul İl nüfus müdürlüğüne gittim.iyide araştırma bitmişse neden sistemde hala inceleme ve araştırma aşamasında yazıyor ve neden karar aşamasına geçmiyor? hiç bişey anlamadım.
şimdi has senin durumun farklı olabilir ama benim başımdan geçen birşeyi anlatayım. ben bir kere genel merkezi aradığımda bana da demişlerdi araştırma safhan bitti diye. ondan sonra telefondaki adam şoyle demişti niye araştırma yazıyor lan hala. sen hemen dilekçe ver demişti içişlerine. ben de vermiştim lakin daha sonra tekrar aradığımda araştırmada demişlerdi. alay mı ediyorsunuz kardeşim demiştim.
waaay be istanbul il hem de. şu ince genç sakalsız bıyıksız bir adam mı oturuyor hala :D
peki sen sormadın mı ona kardeşim birincisi sen araştırma safhamın bittiğini nereden görüyorsun ? şuradan görüyorum derse bana tarihini ve hangi sayı ile gönderildiğini soylermisin dersin. araştırmalarının bittiğini gösteren tarih ve yazı numarasını al. emniyet mit ve göç idaresinden yapılıyor araştırmalar. göç idaresinde bitmiş olması emniyette ya da mitte bittiği anlamına gelmiyor. hangi araştırmalarının bittiğini de öğren . hemen benim gibi gaza gelme :d neyse bunların hepsini öğrendikten sonra içişlerine ayrıntılı bir dilekçe gönder ama cevabı 15 iş günü içeresinde gelir. 15 nci gün gelir yani
- - - Updated - - -
gene sormak istediğin bir şey olursa genelde bu siteden ayrılmıyorum :D her yoldan geçtik bir tek sonunu göremedik :D elimizden gelen bir şey olursa cevap veririm.
Eyvallah ferdiiii kardeşim sağolasın ben fazla uğraşmicem bir ay daha beklicem sonra bakarız çaresine zaten her gittiğimde başka bir memur oturuyor danışma masasında herhalde benim işlemde seninki kadar uzun zaman alacak.
merhabalar,
Bizim durumumuz karar aşamasında yazıyor iki haftadır, aradım başkanda imzada bekliyor dedi. Ama bir süre vermiyor. Karar aşamasında ne kadar bekliyor? Teşekkürler