arkadaşlar:
son iletime bir yorum yapabilirmisiniz bekliyorum lütfen
Printable View
arkadaşlar:
son iletime bir yorum yapabilirmisiniz bekliyorum lütfen
29.03.2012 günü ilk duruşma yapıldı;
hakim şahit dinlemeye gerek olmadığını idda makamının delilleri için gerekli yerlere müzakereler yazılmasını( hastane,telefon kayıtları,savcılık soruşturması,karakol zaptı vs) ve artı en önemlisi çocuğun velayeti için sosyal durum araştırması yapılmasını istedi şimdi arkadaşlar sosyal durum araştırmaları nasıl yapılıyor yardımcı olabilirmisiniz ve hangi mercileri yetkilendiriyor bu konuda ben kardeşim anne baba ve babaannemle birlikte aynı çatı altında yaşıyoruz ben babası olarak 1500 tl kardeşim 1500 tl babam 1200 tl babaannem 800 tl olmak üzere toplamda aylık aile bütçemiz 5000 tl karşı taraf ise anne çalışmıyor zaten çalışabileceği bir iş imkanı yok çalışan bir tek babası var 1200 tl maaş alıyor ve aynı zamanda evleri meskün bir yerde ekonomik durumları kötü tutulacak raporda bu durum lehime yani kızımı alabilmem için yararı olacakmıdır ve bu arada 8 aydır anne çocuğunu hiç aramadı sormadı bunuda ispat edebiliyorum zaten nafaka alabilmek için yasalarında anneden taraf olduğu için kendini şanslı görüyor yardımcı olabileceğiniz bilgi varsa yazarsanız sevinirim
29.03.2012 günü ilk duruşma yapıldı;
hakim şahit dinlemeye gerek olmadığını idda makamının delilleri için gerekli yerlere müzakereler yazılmasını( hastane,telefon kayıtları,savcılık soruşturması,karakol zaptı vs) ve artı en önemlisi çocuğun velayeti için sosyal durum araştırması yapılmasını istedi şimdi arkadaşlar sosyal durum araştırmaları nasıl yapılıyor yardımcı olabilirmisiniz ve hangi mercileri yetkilendiriyor bu konuda ben kardeşim anne baba ve babaannemle birlikte aynı çatı altında yaşıyoruz ben babası olarak 1500 tl kardeşim 1500 tl babam 1200 tl babaannem 800 tl olmak üzere toplamda aylık aile bütçemiz 5000 tl karşı taraf ise anne çalışmıyor zaten çalışabileceği bir iş imkanı yok çalışan bir tek babası var 1200 tl maaş alıyor ve aynı zamanda evleri meskün bir yerde ekonomik durumları kötü tutulacak raporda bu durum lehime yani kızımı alabilmem için yararı olacakmıdır ve bu arada 8 aydır anne çocuğunu hiç aramadı sormadı bunuda ispat edebiliyorum zaten nafaka alabilmek için yasalarında anneden taraf olduğu için kendini şanslı görüyor yardımcı olabileceğiniz bilgi varsa yazarsanız sevinirim
Allah yardımcın olsun. Halime şükrettim.
arkadaşlar;
08.05.2012 günü ana duruşma yapıldı. hakim mevcut delillerim için bir önceki duruşmada gerekli yerlere müzakere yazılmasına ve sosyal durum araştırmasını istemişti aile mahkemesi kaleminin ihmali sonucu gerekli yerlere yazışmalar gitmemiş sosyal durum araştırması yapılmıştı.sosyal durum ve pedagog raporu benim lehimde geldi netice olarak hakim mahkeme süresince çocuğumun velayetini bana bırektı 1. ay haftada 1 gün 2. ay haftada 2 gün olmak üzere kızımın oryantasyon sürecini atlatması için anneye görme hakkı tanıdı ve ve karşı tarafa 250 tl tedbir nafakası takdir etti. tekrardan hastaneye, polis tahkikatı sonucu için savcılığa, üçüncü şahsın bana gönderdiği mesajların mahkemeye ibrazını gsm operatöründen davalı tarafa ait ibraz ettiğim numaraların geriye dönük dökümü için yazılar yazılmasını ve ayrıca konu ile ilgili şahitlerim olmasına rağmen hakim şahit dinlemeyeceğini beyan etti. şimdi merak ettiğim tedbir olarak çocuğun bana bırakılması velayet konusunda avantajlı olmamı sağlar mı takdir edilen iştirak nafakası yoksulluk nafakası olarak devam eder mi( sosyal durum araştırmasında davalı taraf aylık 2000 lira maddi geliri olduğunu beyan etmiş ve günlük 1 pkt sigara kullandığını da beyan etmiştir) velayet konusun da kızım oryantasyon sürecini ile çocuğu anneye alıştırarak velayet anneye bırakılabilir mi. karar duruşmasın da eğer karşı tarafın ağır kusurlu sadakatsizlik yada zina yaptığı kanısına varırsa tekrardan tazminat davası açabilme hakkım var ama maddi ve manevi olarak kazanmanın kıstasları nelerdir bu konuyu avukatımla konuştum zor alırsın gibisinden konuştu ve üçüncü şahıs dan da davacı olacağım bu konu hakkında açıklayıcı bir şekilde yardımcı olabilir misiniz. bundan sonraki duruşmada iştirak nafakasına itiraz etmem yarar sağlar mı güçlü delillerim olduğu halde tedbiren nafaka bağladı. adalet mi yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla
kanuna göre kusur aranmaksızın çalışan taraf çalışmayan tarafa tedbir nafakası öder. Dediğim gibi burada kusura bakılmaz.
Makeme sonunda çalışmayan taraf daha ağır ya da eşit kusurlu olarak görülürse, tedbir nafakası da kaldırılır. Ancak tam tersi olursa tedbir nafakası yoksulluk nafası şeklinde devam ettirilir.
Yoksulluk nafakası belli sürelerle artırma yoluna gidilebilir. Nafakayı alan şahıs evlenirse, evlenmese de birliktelik yaşadığı ispat edilirse ya da ölürse yoksulluk nafakası düşer.
İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
En iyi bilgi için mevcut avukatınıza danışın.
mevcut konu ile ilgili devam eden dava süreci;
arkadaşlar en son ki hsyk kararnamesi nedeniyle davaya bakan hakim tayin oldu. yerine bayan bir hakim atandı.adli yıl başladığından bu güne hakim doğum izninde olduğu için hiç bir duruşmaya girmedi ve dava halen ertelenmekte,sizlere bir kaç sorum olacak hakim hanımın doğum izni ne kadar sürer ve annenin ağır kusurlu olmasının yanı sıra maddi imkansızlık içinde olması bayan bir hakimin velayet tutumu nasıl olur.mevcut dava için dava tarihinden itibaren ödenmesi gereken tedbir nafakasını ödemedim bu konuda nasıl bir hukuki yaptırıma maruz kalırım.ve son olarak eğer hakim hanım velayeti anneye verir bende davayı temyiz ettirip temyizden dava sonucu gelene kadar çocuğu vermeme gibi imkanım var mı veya duruşmalı temyiz isteyebilir miyim. son olarak dava açarken maddi ve manevi tazminat talep etmemiştim dava sürecinde talep edebilir miyim ayrıca üçüncü şahısa tazminat davası açmak için boşanma davasının sonucunu beklemem mi gerekiyor saygılarımla cevaplarınızı bekliyorum....
Allah sabır versin :(
3. şahısa dava açmanız için önce boşanma davanızı sonuçlandırmanız gerekiyor diye biliyorum.
peki ya boşanma davam devam ederken aynı dava içinde boşanma kesinleşmeden tazminat talebinde bulunabilirmiyim? dava açarken böyle bir talebim olmamıştı