litigation rumuzlu üyeden alıntı
Daha önce yanlışlıkla E harfine basarak feyyarE yazdığım için verdiğiniz cevabı günler önce gördüm. Ancak konu rotasından sapmasın diye yanıt bile vermedim. Sadece yanlışlıktı, ama hoşuma da gitmedi desem yalan olur. Bak ne güzel doğruyu görmeye başladın feyyar (e'li veya e'siz).
Madem halksın haydi bakalım, biz de onu diyoruz zaten;
Vatandaş diyor ki; "ben kredi kartımı kullanıp tüketimde bulundum, ama ödeyemiyorum, eve haciz olmasın imdaaaat"
Bankalar diyor ki; millet borcunu ödeyemiyor, BEN "isviçreden libor+2 faizle para alıp, Türkiye'de sattım, şimdi geri ödeyemiyorum, imdaaat"
Ben millet borcunu bir şekilde ödemeli derken, bankanın da borcunu ödemesinden yanayım. Anlaşma anlaşmadır (kanun, ahlak ve adaba aykırı olmadıkça).
İşçilere gelince, bak sahiden berbat durumdalar. Bugün için AKP'nin malesef yaptığı en güzel iş "kartel ve tröstleri" körüklemek oldu. Ne bir KOBİ ne de küçük esnaf gülmedi. İşçi zaten patron yani kendi işinin sahibi olma hayali dahi kuramadı. Çünkü herkes görüyor ki AKP nin yarattığı büyük balıklar küçükleri saniyede ham yapıyor. Hadi fabrikalaşma sözkonusu olsa ona da Amin. Gerçek anlamda kaç fabrika kuruldu acaba çok merak ediyorum. Hep aracılık hizmetleri, 2 ye al 5 e sat. Kim bunlar? AKP'ye kadar ne iş yaptılar bunlar. Ah bir araştırsanız da biz de öğrenebilsek.
Sivil iradeye gelirsek, bu iradenin tamamı aynı görüşte değil, olamaz da. Ama kabul etmelisiniz ki şu anki iktidar, bunu ileride hangi parti yaparsa yapsın aynı şeyi söyleyeceğim, medyayı konuşturmuyor, içeriden fethetti, alternatifler yaratarak dezenformasyon çalışmalarını başarıyla yaptı. Hani birinin "medyayı ele geçiren, iktidarı ele geçirir" veya "medya isterse iktidarı anında indirir" diyen biri var ya. Bak onun lafını ne güzel uyguluyorlar, lafı diyeni de aman ne olur ne olmaz yokedelim diyorlar ya... Adını sen bilirsin :) Aaa bak sen de sanırım farkında olmadan onlara hizmet ediyorsun. (Farkında olup da yazabilecek bilgi ve kapasiteye sahip olsan zaten o gazetelerin yazarlarından biri olurdun, sen de 700 tl alacağına, güzel maaşlarla destek medya hizmetleri memuru olurdun. Şansına küs...)