Cevap: Son af tasarısı biz askeriyeden ayrılmış ve tazminat borcu olanları kapsıyor mu?
Kıymetli arkadaşlar,
Ben bana gönderilen hesaplama cetvelini TEFE/TÜFE oranlarına göre yeniden hesapladım. Yaklaşık 10 bin lira fark var arada. Yani bu af benim için 10 bin liralık bir af. Yani şu faizi yüzde 9'a düşüren bakanlar kurulu kararı diğer yıllar için de esas alınsa büyük fayda sağlayacak ama öyle değil maalesef. Bazı yıllardaki TEFE/TÜFE oranları faizden de yüksek. O yıllarda yine faizi baz alıyoruz hesaplamalarda. Keşke hiç yeniden hesaplama yapmadan faizi tamamen silselerdi. Ama hiç yoktan iyi. Beklentilerimizi pek karşılamasa da söylediğim gibi hiç yoktan iyidir. İkinci paragraftaki ifade de dikkat çekici. Bize açılan kamu davası üzerinden avukat veklaet ücreti, mahkeme masrafları vs gibi giderler de talep edilemeyecek. Bu da iyi. Son olarak dikkat çekmek istediğim nokta da şu : Şimdi bu saatte tamamen okuma fırsatım yok ama borçların taksitlendirilmesi ile ilgili bir madde var ve bu ödeyecek kişinin inisiyatifinde. İster üç ay isterse 18 ay taksitte öder. Buna göre de fark öder belirli katsayılarla. Ancak bizi ilgilendiren fıkra da direkt 18 taksitte ikişer aylık aralıklarla öder diyor. Ve ayrıca bu taksitlendirmeden kaynaklı bir artıştan söz etmiyor. Yani sanırım biz 18 taksitte ödeyeceğiz ama meblağ 1,15 katsayısı ile çarpılmayacak. Yorumları ile katkıda bulunacak arkadaşlara teşekkür ederim.
Cevap: Son af tasarısı biz askeriyeden ayrılmış ve tazminat borcu olanları kapsıyor mu?
katılıyorum 9harf.bana faiz teblih edilmedi.ama kabaca hesap yapıyorum ben de.sanırım son dak da birileri bastırmış. taslak metin ve cıkan bir değil. küçük oyunlar dönüyor. buna şükür. biz af ve firar cezasının kaldırılmasına yönelik sesimizi duyurmaya çalışalım.
tefe tüfe kanuni faizi baz alarak 1992 senesinde girdiğim askeri lise hazırlık sınıfından itibaren yazan sistemi uyguladığımda yaklaşık 8050 TL faiz çıktı. devre arkadaşıma 12 ana 23 faiz gelmişti. bana 15ana ona göre de faiz gelir diye düşünmekteydim. 25 civarı. dolayısıyla 17bin az değil. her ne kadar taslak değiştirilerek yürürlüğe girse de Allah razı olsun bu kanunu çıkaranlardan.
Alıntı:
simurg9492 rumuzlu üyeden alıntı
Bu durumda faiz ödemelerinden ortalama %30-40 düşer diyebilir miyiz?
%70e yakın düşüyor. %32 ödemiş olacağız sanırım
Ayrıca kanun maddesinde, 3ncü aydan başlamak kaydıyla 2ayda bir 18 eşit taksitte ödenir diyor. yani faiz olacağına dair (x1.15gibi) birşey olmadıgı gibi,direkt 18e bölündüğü belirtilmiş.(şahsım adına:225x36ay gibi)
2 mayıstan önce ; dilekçelerinizi biri sizde kalmak kaydıyla çift nüsa olarak kurye yoluyla saymanlığa gönderin arkadaşlar.ve 31 mayısa kadar ilk taksidi yatırın
31 ARALIKTAN ÖNCE İLİŞİĞİM KESİLDİ FAKAT TARAFIMA HENÜZ TAZMİNATIM TEBLİĞ EDİLMEDİ.
Bu kanundan yararlanmak için nasıl bir dilekçe yazacağız.birisi örnek verebilirmi?
GATA Saymanlık Müdürlüğüne, ../03/2011
TSK'den ../../200. tarihinde Re'sen ilişiğim kesildi. 25 Şubat 2011 Tarihli ve 27857 Sayılı Resmî Gazetede yayınlanan 6111 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ve Diğer Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un 17nci madde 28nci fıkrası nezdinde (aslını tarafıma gönderdiğiniz MLY.BÜT: 9200-....-11/Kamu Al.Ks.(1515)tebligata istinaden ../../2011 tarihinde ödediğim) tazminatımın (ve) faizinin tekrar hesaplanarak tarafıma tebliğini ve ödeme planının belirtilmesini arz ederim
ilgi :
Tbp. Ütgm. ....... ....... (sicil no)
TC. No:
Dosya no:2011/..
adres ve telefonunuzu da ekleyip gönderin
Arkadaşlar
Maliye af ile ilgili mükelleflere bilgilendirme ve uyarı yazısı gönderecekmiş. Bize de gelecek mi bu yazı? Ayrıca avukat arkadaşlardan kanunun bizi ilgilendiren kısmı hakkında uygulama ile ilgili yorumlar alabilirsek çok mutlu olcam. Ayıracakları zaman için şimdiden teşekkür ederim. Diğer husus da bu durumlarda olan arkadaşlardan MSB veya saymanlık ile irtibata geçip bilgi almış ya da başvurup başvurusuna cevap almış arkadaşlar bizlerle gelişmeleri paylaşırlarsa çok mutlu olurum. Umarım hepimiz için en iyisi olur.
bu ay içinde ilk taksiti kabaca hesaplayıp saymanlığa yatırıp dilekce ile yatırdıgınızı belirtin
Alıntı:
dicentLabrax rumuzlu üyeden alıntı
bu ay içinde ilk taksiti kabaca hesaplayıp saymanlığa yatırıp dilekce ile yatırdıgınızı belirtin
Başvuru süresi ilk 2 ay, ilk taksidi yatırma işi ise 3. ay. Dolayısıyla şu anki işimiz dilekçelerle başvurmak. Sonra zaten bildirilen şekilde yatırmaya başlarız.
Yalnız birkaç durum sözkonusu.. Bazı arkadaşlara henüz tebliğ edilmemiş. Bu durumda direkt, mezun olduğu okulun saymanlığına yazmak gerekiyor( örnek : Kara Harp Okulu, Gülhan ASkeri Tıp Akademisi)
İkinci durum ise tebliğ edilmiş ama ödeme yapmamış dolayısıyla haklarında dava açılmış arkadaşlar. Burada davacı MSB. Bu durumda da dilekçeleri iki nüsha hazırlayıp birinin MSB'ye diğerinin ise yine saymanlığa gönderilmesi kanaatindeyim. Çünkü davacı MSB ve bu dilekçeyi aldığı zaman da hakkınızdaki davadan vazgeçecektir. Yine bu anlattıklarım benim okuduklarımı anladıklarımdan ibarettir. Bilgisi yorumu olan arkadaşlardan paylaşmalarını dileriz.