Yargıtaydan karar size ve karşı tarafa tebliğ edilcek. O zaman kesinleşmiş olacak. Ve resmen boşanmış olacaksınız.
Printable View
Yargıtaydan karar size ve karşı tarafa tebliğ edilcek. O zaman kesinleşmiş olacak. Ve resmen boşanmış olacaksınız.
Teşekkürler ediyorum,
Saygılarımla,
Peki bu işlemden sonra nüfus işleri için ne yapmam gerek adliye kalemiyle mi koordineli ilerliyerek bunu halletmem gerekir.Yoksa aradaki yazışmalar için beklemem mi gerekir.
Saygılarımla
Bir an evvel nüfusa işlensin istiyorsanız, boşanma davanızın yargıtaydan gelen ilamı ile beraber nüfus müdürlüğüne gidip işlem yaptırabilirsiniz.
Acelem yok derseniz adliye gereken yazıyı nüfus müdürlüğüne gönderir.
Selamlar;
Yargıtay ilamını aldım, yargıtay ilamında her boşanma davasında olduğu gibi karar düzeltme imkanı vermekle birlikte yargıtay ilamında yapılan muhakemenin usullere uygun olduğu ve verilen sürelerinde kanuna uygun olup gerekli ölçüde tevazzuh edildiğini bildiriyor. Bu durumda öncelikle karar düzeltme ile ilgili vaktiniz olursa bir sorum olacak karar düzeltmeye yaptığım araştırma sonucunda her sebep için başvuru yapılamıyor ve başvuru için yanlış bilmiyorsam mutlak surette bir kanun hükmüne dayandırmak ve kanunda belirtilen esaslara göre varsa bir aykırılık olduğunu bildirmek gerekiyor. Şimdi karşı taraf bu yargıtay ilamına göre herşey usuluna uygun yapıldığını belirttiğine göre gereksiz veya yanlış yere bir karar düzeltme başvurunda bulunabilir mi ? ki bulunur ve bunun doğru bir karar düzeltme nedeni olmadığı kararlaştırılırsa yargıyı boş yere meşgul etmekden dolayı karşı taraf nasıl bir cevap alır,yargıyı meşgul etmek haksız nedenlerde bukadar kolay mıdır ?
Bunun dışında yargıtay ilamında da yargılamamının doğru yapıldığı ve sürelere riayet edildiği belirtilmiş bende bu ilamı aldıktan sonra HUMK 'u okuduğumda Dördüncü fasıl - tahkikat kısmının konuyla ilgili olduğunu gördüm. Burada aslında bütün maddelerin çok açık olduğunu gördüm ve aslında size geçmişde sizi meşgul ederek sorduğum birçok sorunun cevabını gördüm, tahkikat için bütün maddelerin aslında yargılamayı hızlandırma anlamında yapılandırıldığını boş yere mahkemeleri meşgul etmeme yapısı üzerine kurulduğunu gördüm, Burada diğer mahkemeleri devam eden arkadaşlarım için bu maddelerin önemli olabileceğini düünerek paylaşmak istiyorum. Yazdıklarımda bir yanlışlık veya yorumlamada bir yanlışlık varsa siz saygı değer hukuksever dostlarımdan düzeltme hususunda belirtmenizi talep ediyorum,
Bunun dışında yargıtay ilamı ile nüfus işlemlerini kendiminde yapabileceğimi saygıdeğer Denizblk bildirmişti. Saygıdeğer Denizblk bu işlem için adliye kaleminde yapmam gereken ayrıca bir işlem varmıdır ek bir yazı vb. almak gibi yoksa yargıtay ilamı ile direkt giderek bu işlemi tamamlayabilirmiyim bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim, Saygılarımla,
Madde 213 - (Değişik madde: 26/02/1985 - 3156/10 md.)
Davanın her aşamasında tahkikat hakimi iki tarafı veya vekillerini çağırarak davanın maddi olguları hakkında beyanlarını dinleyebilir ve sonuç vereceği umulan hallerde bunları sulha da teşvik edebilir.
Tahkikat sırasında taraflara çıkartılacak çağırı kağıtlarında, tarafların belli edilen günde mahkemede hazır bulunmadıkları takdirde, tahkikata yokluklarında devam edileceği bildirilir.
Geçerli bir özürü olmadan gelmeyen taraf yokluğunda cereyan eden işlemlere itiraz edemez.
Madde 214 - İki taraf arasında layihalar teati edildikten veya bunun için muayyen günler geçtikten sonra davanın muhakeme ve hüküm için kafi derecede tavazzuh ettiğini tahkikat hakimi anlarsa tahkikatın bittiğini kendilerine bildirir.
Aksi halde tahkikat hakimi iki tarafı davet ve noksan gördüğü cihetleri istizah eder.
Selamlar, belirttiğim hususda ve yargıtay ilamı ile nüfus işlemlerini kendiminde yapabileceğimi saygıdeğer Denizblk bildirmişti. Bu hususda da bu işlem için adliye kaleminde yapmam gereken ayrıca bir işlem varmıdır ek bir yazı vb. almak gibi yoksa yargıtay ilamı ile direkt giderek bu işlemi tamamlayabilirmiyim bilgi paylaşımınız için teşekkür ederim, Saygılarımla,
Saygıdeğer hukuksever dostlarım,
Son açmış olduğum konuda yardımcı olabilecek biri varmıdır acaba yol gösterebilirseniz çok memnun olurum değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim,
Saygılarımla,
Adliye'ye gidip mahkeme kalemine sorabilirsiniz. Karar düzeltme yapıldı mı yapılmadı mı diye. Ona göre de nüfusa işlenme konusunu da sorun.