Re: Askere gitmesem olmaz mı?
Askere giden adam degil piskopat oluyor.
Askerlik cocukların sade piskolojisini bozmuyor. Saldırgan ve asabi olup geliyorlar. Kavga, dövüş ve şiddet de son derece yatkın ve cevresine zulüm eden bir insana dönüşüyorlar. Hıncını karı, cocuk ve kendilerinden daha zayıflarından cıkartıyorlar. Davranış ve ruhsal bozuklugu yaşamlarına yansıyor ve ancak seneler gecerek yavaş yavaş atabiliyorlar. Bazıları ömür boyu atamıyor. Gercek budur.
Bu sadist komutanlar ve acımasız egitimden kaynaklanıyor.
Ana-avrat, din-iman cocuklara küfrediliyor. Dayak her hatada bir mecburiyet, yada 50 şınav cek, 5 km koşu yap gibi sacma sapan cocuklara işkence metodları. Buna birde egitim diyorlar. En kötüsü cocuklara aşşaglayıcı en agır küfürler. Bumu adam olmak, bumu o kutsal askerlik?
Redciyi askere zorlamak ordu icin de faydası yokdur. Ordu icin ancak bir köstek olur. Egitimde geri kalır, mırın kırın yapar ve durmadan sopa yer durur. Bu adamın ne faydası olur orduya? Ya firar ediyor, yada hapiste cürüyor, yada cinnet gecirir (Full Metal Jacket Filmini tavsiye ederim). Kır saclı adamı, şişkoyu ve redciyi neden zorluyorsun? Bu adamın ne kendisine ne de orduya faydası olur. Onun icin bırak, gitmek istemeyen gitmesin.
500.000 üzerine asker, dört ordu, nereye gidiyorsun barış döneminde, kim ile savaşacaksın? Maliye giderlerinde ikinci sırada. 2.5 Milyar dolara savaş gemisi, 2-3 Milyar dolara Helikopterler sipariş yapılıyor ama 6 Milyar dolar icin IMF ya yalvarıyorlar. Halkın gelirini ve istikbalini yiyen ve sömüren şişkin bir TSK. Vurucu gücü sıfır, hantal bir TSK ve becereksiz paşalar. Ne kadar becereksiz olduklarını doguda net bir bicimde gösterdiler. 30.000 insanımız öldü ama ezber bozmadan aynı laflar ile yola devam. Yazıklar olsun bunlara ve insanlarımızı feda eden bu zihniyete. Tezatlar ülkesi Türkiye. Bu kadarına "yuh".
Neymiş, jeopolitik durumu bunu gerektiriyormuş. Ingiltere, Fransa ve Almanya 1945 kadar biri birileriyle kıyasına savaşmışlardır ve bugüne kadar düşman ve rakiptirler ama barış icinde yaşamayı ögrenmişlerdir. Cünkü diktatörler öldü, devlet haritalari cizildi. Bundan sonra kim ile ve hangi neden ile savaşacaksın?
Bunun adı kendim çalar kendim oynarımdır.
ASKERE GİTTİNİZ Mİ?
Sadece atıp tutuyorsunuz, askerlik kimseyi psikopat yapmaz.Ha yapıyorsa size gelinceye kadar askerliğini yapmış herkes psikopat!!!Babanız,dedeniz,ağbiniz,......???
Alıntı:
Kepsutlu rumuzlu üyeden alıntı
Bu kadarına "yuh".
Yuh ki ne yuh!
Psikopatlık askere gitmek istemeyenlerin yatkın olduğu bir malüllüktür diye düşünüyorum.
Alıntı:
Askere giden adam degil piskopat oluyor.
Asıl psikopat;
1- Askere gitmediği halde
2- Psikolog olmadığı halde,
3- Tek tek muayene etmediği halde,
"Tüm askere gidenlere psikopat teşhisi koyandır!"
Ayrıca bu site yasalara uyar, halkı askerlikten soğutmaya çalışanlara müsaade etmez. Askerlik yapmak istememek başka, askerlik kurumuna karşı sözler söylemek başka şeylerdir.
Kepsutlu; bu konuda sizi uyarıyorum, davranışlarınıza son vermediğiniz takdirde gerekli site kuralını işleteceğimi bildiririm.
Alıntı:
2.5 Milyar dolara savaş gemisi, 2-3 Milyar dolara Helikopterler sipariş yapılıyor ama 6 Milyar dolar icin IMF ya yalvarıyorlar.
Galiba 6 milyar dolardan daha fazla bir meblağ alınacak IMF'den ama IMF'den gelecek kaynağın da ne kadar yeterli olacağını hep birlikte göreceğiz.
Bazılarının yazılarını okudukça acaba imzamı yine bir Eşref döşemesiyle değiştirsem mi diye düşünüyorum, ne dersiniz??:o
girmeyiz kerhaneye babında nevbet bekleriz
.m pazarında t.şaktan farkımız yoktur bizim
Silah yerine sizi koyacaklarmış helikoptere ama kimyasal silah olarak kullanacaklarmış.
Her askere giden piskopat degildir elbette. Talihsiz bir ifade oldu. Yakın cevremde bazı insanların önceki ve sonraki hallerini gördügüm icin bu ifadeyi kullandım. Bundan kaynaklanan biraz da karnımda öfke oldugu icin. Hatta bazı insanlar icin faydası bile oluyor, bunuda gördüm. Tabiki bir de Pasifist olmamdan kaynaklanıyor.
Benim demek istedigim, bazı insanlar o askerlikdeki muameleyi kaldıramıyor ve ciddi bir ruhsal cöküntüye ugruyor. Onun icin diyorumki, herkezi askerlige zorlamamak gerekir. Militarist Rusyada bile “Vicdani Red” var ve bence Türkiye icinde şart.
Hem insanları askerlikten soğutmak icin özel bir çalışmaya gerek yok. Cünkü agızdan kulaga zaten dolaşıyor. Gidenler ve yapanlar yeterince anlatıyor. Gitmeden önce ve geldikden sonra insanların halini gördügünüz icin zaten söylenecek bir şey kalmıyor.
Cevre, arkadaş, akraba istinasız hepsi, askerligini yapan, askerlik üzerine agıza alınmıyacak küfürler yapıyorlar ve o günleri lanet ile anıyorlar. Komutanlarını sivil hayatta gördükleri zaman hastanelik edeceklerini, sadece bir defasına duymadım. Cok azı askerligini problemsiz gecirmiş. Ben sade duydugumu ve gördügümü söyliyorum. Bunlar yanlız dört duvar arasında söyleniyor, hicbir zaman dışarı yansıtmıyorlar. Belki bugün cok şey degişmiş olabilir, buna diyecegim bir şey yok.
Bir yerlerde askerliğin bana kazandırdıklarını yazmıştım. Bulursam linkini gönderirim. Açıkçası ilk başlarda zor gelmişti ama berbat değildi. Belki mesleğimden belki yaşımdan dolayı çok da saygı gördüm komutanlarımdan. Belki de rolümü oynamam gerektiğini, aslında komutanlarımın da oynaması gereken rolü bildiğim için bana berbat gelmedi. Keşke yazımı görseler de nasılsın Feyz deseler. Dünyalar benim olur...
PEKİ ŞUNU SORARIM: ERKEKLERİN ASKERLİK ANILARINI ANLATMALARI NEDEN HİİİİÇ BİTMEZ ?
NEFRET ETTİKLERİ, İŞKENCE GÖRDÜKLERİ BİR YERİ NEDEN SAATLERCE BALLANDIRA BALLANDIRA ANLATIRLAR? SAHİ PSIKOPAT MI HERKES?
Buyrun askerlikte edindiklerim. Eksiği vardır, fazlası yoktur... Hem de Kepsut'un bağlı olduğu ilde, Balıkesir'de...
https://www.hukuki.net/forum/showpost...8&postcount=95
Alıntı:
Her askere giden piskopat degildir elbette. Talihsiz bir ifade oldu. Yakın cevremde bazı insanların önceki ve sonraki hallerini gördügüm icin bu ifadeyi kullandım. Bundan kaynaklanan biraz da karnımda öfke oldugu icin. Hatta bazı insanlar icin faydası bile oluyor, bunuda gördüm. Tabiki bir de Pasifist olmamdan kaynaklanıyor.
Benim demek istedigim, bazı insanlar o askerlikdeki muameleyi kaldıramıyor ve ciddi bir ruhsal cöküntüye ugruyor. Onun icin diyorumki, herkezi askerlige zorlamamak gerekir. Militarist Rusyada bile “Vicdani Red” var ve bence Türkiye icinde şart.
Hem insanları askerlikten soğutmak icin özel bir çalışmaya gerek yok. Cünkü agızdan kulaga zaten dolaşıyor. Gidenler ve yapanlar yeterince anlatıyor. Gitmeden önce ve geldikden sonra insanların halini gördügünüz icin zaten söylenecek bir şey kalmıyor.
Cevre, arkadaş, akraba istinasız hepsi, askerligini yapan, askerlik üzerine agıza alınmıyacak küfürler yapıyorlar ve o günleri lanet ile anıyorlar. Komutanlarını sivil hayatta gördükleri zaman hastanelik edeceklerini, sadece bir defasına duymadım. Cok azı askerligini problemsiz gecirmiş. Ben sade duydugumu ve gördügümü söyliyorum. Bunlar yanlız dört duvar arasında söyleniyor, hicbir zaman dışarı yansıtmıyorlar. Belki bugün cok şey degişmiş olabilir, buna diyecegim bir şey yok.
Elbette vicdani red kavramı ülkemiz için de şart. Zaten bu konuda çalışma yapıldığı bizzat sayın bakan tarafından dile getirildi. Vicdani red çok uzak değil anlayacağınız. Bugünün dünyası 1927'lerden çok farklı.