Re: Alevilik Din Değil... Gerisi Ne?
Sayın commodore1tr;
Komodor olduğunuza inandım.Çünkü dümeni o kadar ustaca çeviriyorsunuz ki normal bir kaptan yapamaz bunu anca sizin gibi usta bir dümenci olması lazım. Saygısızlık ve terbiyesizlik yapıyorsunuz diye yazmışsınız. Size cevap olarak kötü söz sahibine iade edilir diyeceğim.
Alıntı:
commodore1tr rumuzlu üyeden alıntı
..........
Çok ciddi din adamları olarak Sadece yaşar Nuri Hocayı saymadım eğer okuma yeteneğiniz kısmi değilse okumuş olmanız gerekirdi. En azından ........
Okuma yeteneğim yerinde çok şükür, fakat siz bir görme yeteneğiniz konusunda doktora müracaat ediniz. Çok ciddi görme probleminiz var. Alıntı yaptığınız iletimde bakarsanız bahsettiğiniz prof.larında isimleri orada alıntı yapılmış vaziyette duruyor. Gözleriniz mühürlenmişse ben ne yapayım…
Sizin çok ciddi dediğiniz din adamlarının tercümelerine bir bakınız. Namaz/dua diye geçer. Amaç ne ola ki. Hani en güvendiğiniz Elmalılı’dan o yüzden alıntı yaparak özellikle yazdım. Amacım da kimseye 5 vakit olduğunu ispatlamak değil, sadece sizin gerektiğinde kimi güvenilir bulduğunuzu açığa çıkartmaktı.
Alıntı:
..........
Kapalı gözlük baktığınız dünyanızda aslında dediğiniz dışında bir sistem kabul de etmiyorsunuz saygıda duymuyordunuz. Sadece ''sıkıştığınız için '' ona da saygı duyarım diye geçiştiriyorsunuz. Kabulünüz sadece son iletideki düşünce gerisi değil ... Bu görüş sunni ağırlıklı görüştür ki ilginç bir şekilde onca saçmalamalarınıza rağmen cidden saygı duyabileceğim tek görüşünüzdür. İnşallah bu görüş sizin iç görüşünüzdür... Ama şunuda söyleyeyim ki bu görüşünüzü diretirken İslam aleminin yaklaşık yüzde 21 ini oluşturan şiileri yada alevileri ve gene büyük bir grup olan haricileri bir anda din dışına itiyorsunuz. Onlarda müslüman ve inançlarına göre namaz 3 vakittir ama isteyen beş kılabilir... O yüzden siz siz olun İnançlara saygılı olalım demeyin.. Çünkü bu sitede inançlara hiç saygısı olmayan hali hazırda atılmamış olarak bildiğim dört kişiden birisiniz... Sizin inanca saygınız yok... Kendi dediğinize var... O kadar....
Size tek cevap yazacağım. Bu ülkenin büyük çoğunluğunun kabül ettiği ve sizin tabirinizle İslam dünyasında yüzde 79 kabül gören 5 vakit namazın 3 vakit olarak kılınmasına saygılısınız da neden aynı saygıyı başörtüsü konusunda göstermiyorsunuz. Onlar da Müslüman ve inançlarına göre başörtüsü takıyorlar ama isteyen takmayabilir.. diyemiyorsunuz. Neden başörtüsü söz konusu olunca çifte standart, sabit fikirle önyargılı yaklaşım.???
Alıntı:
........
Özetle size baştan beri söyleyip durduğum söz olan inançlara saygılı olalım dan sizin anladığınız sadece sizin inandığınız ve dediğinize saygılı olmak başka fikir varsa susturmak olarak algılanmaktan öteye gitmez. Yani özetle siz inançlara saygı konusunda saygısızlık abidesisiniz. Bense her iki görüşüde alarak yazmış ikisinin de kendi inanç dünyası içinde doğru olabileceğini belirtmişim... Hangimizin ki inanca saygı erdem efendi ?...
Sırf siz bu cümleleri kurabilesiniz diye 5 vakitle alakalı yazıp 3 vakit iddialarına yer vermedim. Ben hiç şüphesiz sizin de dediğiniz gibi İslamın büyük çoğunluğu gibi; namazın beş vakit olduğuna inanıyorum, ama tutupta 3 vakit kılana da neden üç vakit kılıyorsun diye birşey demedim, dememde. İşte insanların inançlarına saygı bu. Ama siz ne yapıyorsunuz 3 vakit kılanın inancına saygı, ateizme saygı ama başörtüsüne yok, öyle mi ? Başörtüsü söz konusu olunca dinde böyle bir şey yok diyorsunuz. Madem din konusunda bu kadar hassasınız; diğer konularda ve namazın 5 vakitmi 3 vakitmi olduğu konusunda da fikrinizi yazıp insanları eleştirin. Dinde yok deyin. Maske düşüyor commodore bey. (Ateist olan kişinin de inancına saygılı olmalı müdahale etmemelisiniz, Müslümanın da)
Alıntı:
.........
Ha gerçektennnn... İnançlara gerçekten saygılı olalım... Bize ters gelsede olalım.. Yoksa zaten saygı denmez sizinkine körler sağırlar birbirini ağırlar derler...
Bu saygınızı başörtüsü takanlara da göstermeniz dileğiyle, mutlu yıllar dilerim.
(birkez saygı duyuyorum diye yazmak üzereyken eliniz varmamış ''aygı'' yazmışsınız. Acaba kaygı mı duymaktasınız saygı mı?)
Alıntı:
cognis rumuzlu üyeden alıntı
.... En azından namaz vakti pc başında oturup oraya buraya laf yetiştirmeyecek,,, namaz 5 vakit farz diye bas bas bağırırken kulağı seste, kendisi abdestte olacak...
Hayretle okuduğum bu iletiye hiç mi hiç cevap yazmayacaktım ama ''namaz 5 vakit farz diye bas bas bağırırken kulağı seste, kendisi abdestte olacak'' kısmının bana hitaben yazıldığını düşünerek kısaca cevap yazmak istedim.
İleti yazdığım saatlerle nazmaz saatlerini bir karşılaştırınız. Namaz saatlerinden bihaber olacaksınız ki bu şekilde yazmışsınız.
''En azından namaz vakti pc başında oturup oraya buraya laf yetiştirmeyecek'' burada da kendi durumunu anlatmış herhalde. Hem nazmaz kılamamak tan yakınacak vaktim, imkanım yok diyeceksiniz hemde ''pc başında oraya buraya laf yetiştireceksiniz''. İnsan kendisini anca bu kadar özetleyebilir.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Başka sorum yok ... :)
Çok haklısınız sayın sdt23... Karar: Cezayi ehliyeti olmadığına...:)
Alıntı:
.... Çünkü bu sitede inançlara hiç saygısı olmayan hali hazırda atılmamış olarak bildiğim dört kişiden birisiniz... Sizin inanca saygınız yok... Kendi dediğinize var... O kadar.
..............................
Bir çok yerde '' inancı olan örtünür'' söyleminiz var !! .....İnancı olan örtünür lafının içersinde örtünmeyen inançsızdır sözü gizlidir....
Sayın commodore1tr;
bu siteden atılmasını istediğiniz 4 kişiden birisiyim demek. İnançlara saygınız zaten buradan belli oluyor. Evet kendime saygı duyarım, kendisine saygısı olmayanın başkalarına saygısı olmaz diye düşünüyorum. Kendime saygı duyduğumdan da tartıştığım insanlara; saygısızlık yapıyorsun, terbiyesizlik yapıyorsun, ukalalık yapıyorsun ... diye hitab etmem. Fikirlerim ve bildiklerimle cevap vermeye çalışırım.
Bir çok yerde ''inancı olan örtünür'' demişim. Bunu birçok değil de bir yerde dediğimi ispatlarmısınız?
İnsanlar inancından dolayı örtünüyorsa saygı duymak gerekir diyorum. İnancı gereği örtünmeyene de saygı duymak gerekir diyorum. Bir çok yerde de kapalı olanın açıktan, açık olanın kapalıdan üstün olacağını söyleme hakkının kimsede olmadığını dile getirdim. Kısaca insanların inançlarına saygı duyalım diyorum. Bu kelimenin artından olur olmadık anlamlar çıkarmak resmen ikilik yaratma çabasıdır. Art niyetttir. Nasıl oluyor da ''örtünmeyen inançsızdır'' hükmünü veriyorsunuz. Benim ailemde hem başı açık hem de kapalı olanlar vardır. Böyle bir şey söylemem ve düşünmem asla söz konusu değildir. Amacınız ne? Kusura bakmayınız ama bu yaptığınız iftiradan ve bölücülükten başka birşey değil.
Lütfen; olmayan kelimelere, olmayan anlamlar yükleyerek gereksiz tartışmalara ve insanların yanlış anlaşılmasına yol açmayınız. Bu sitede iletileri okuyan herkesin, ne denilmek istediğini rahatlıkla anlayabileceği aşikardır. Siz neden tercümanlık yapmaya çalışıyorsunuz, hem de kasıtlı olarak yanlış tercüme ederek.
Alıntı:
horasan rumuzlu üyeden alıntı
(Konu dışı bir soru bay erdem53: Mehmet Akif, "MİLLET" sözünden neyi anlar?)
Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal;
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal!
Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal.
Hakkıdır, hür yaşamış bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hak'ka tapan milletimin istiklal!
MEHMET AKİF ERSOY
ÇÖL YANIYORDU,
GÖK YANIYORDU,GÖNÜLLER YANIYORDU,DİLLER HAYKIRIYORDU;SU....SU.....SU......
İMAM HÜSEYİN BAŞINI KALDIRDI "BU NE TUFANDIR YARAB" DEDİ.
GÖNÜLLER SUSMUŞ, YÜREKLER SUSMUŞ, VİCDANLAR SUSMUŞTU.
BİR AVUÇ İNSAN, İNSANLIK DEĞERLERİNİN YAŞATILMASI İÇİN KANLA MESAJ YAZIYORDU...EHL-İ BEYT KADINLARININ FERYADI ARŞ-I ALAYI İNLETİYORDU.KEFENSİZ ŞEHİTLER KANLAR İÇİNDE YATIYORLARDI.
İŞTE MİNİ MİNİ ALİ ASKER...SANKİ HALEN PARMAĞINI EMİYORDU.İŞTE KARDEŞİ YİĞİT ABBAS.KANLAR İÇİNDEYDİ YÜZÜ SEÇİLMİYORDU.KOLLARI YOKTU.İSYANI BİTMEMİŞTİ.İŞTE 18 YAŞINDAKİ FİDAN BOYLU ALİ EKBER'İ...
YUMRUKLARI SIKILIYDI,GÖZLERİ AÇIKDI.SANKİ KENDİSİNE BAKIP GÜLÜMSÜYORDU...
İMAM HÜSEYİN İNİLERCESİNE "YARAB! BANA SABIR VER, SABIR VER. "DEDİ...
FIRAT MASUM MASUM AKIYORDU....ÇÖL YANIYORDU...İNSANLIK FERYAT EDİYORDU: SU... SU... SU...
VE YÜRÜDÜ İMAM HÜSEYİN...GÜNEŞ YAKIYORDU...İMAM HÜSEYİN TEK TEK YÜZLERİNE BAKTI. AAAAAHHHHHH YİĞİT KARDEŞİM ZEYNEP! NE OLMUŞ SANA...NE HALDESİN BÖYLE...SANA EMANETTİR EHL-İ BEYT KADINLARI YILMA YIKILMA SEN.SANA MUHTAÇTIR ZEYNEL ABİDİNİM...
ZEYNEBİN SABRI KALMAMIŞTI...KARDEŞİ HÜSEYİN İN YÜZÜNE BAKTIĞINI GÖRÜNCE
FERYADINI YER GÖK İNLEMEYE BAŞLADI:
ARTIK KAYBEDECEĞİ BİR ŞEY KALMAMIŞTI.YAKINLARININ VE EVLATLARININ ACISI İLE ÖLÜMÜ MİLYON KEZ TATMIŞTI... ÖLÜM NEDİR Kİ?... KAVUŞMAKTIR...
DEDESİYLE, BABASIYLA KARDEŞLERİYLE VE SEVDİKLERİ İLE BİRLEŞMEKTİ...DEDESİNİN KILICINI ALDI, BABASININ SARIĞINI TAKTI VE DEDESİNİN HEDİYE ETTİĞİ ZÜLCENAH İSİMLİ ATINA BİNDİ.VE ÖLÜM MEYDANINA GELDİ.AT ÜZERİNDE SANKİ BABASI ALİYE BENZİYORDU...
TÜM METANETİ İLE SESLENDİ...
"GELDİM İŞTE... BİR BEN KALDIM...BEN VE SİZLER...
10 EKİM 680 GÜNLERDEN CUMA
BİR OK ATARLAR DEDESİNİN ÖPÜP KOKLADIĞI AĞZINA GELİR VE ARDINDAN KILIÇ DARBELERİ İLE KOLLARI KESİLİR...BİR ÇOK ÖLÜMCÜL YARADAN SONRA İMAM DÜŞER ATINDAN...............................
10 MUHARREM GÜNLERDEN CUMA....SONSUZLUĞU AYDINLATMAK İÇİN GÜNEŞ BATMIŞTI O GÜN KERBELADA...
YASSI MATEMİMİZ........
Lanetler olsun Şimr ile Yezid'e,
Nasıl kıydılar Resul'ün gülüne.
İsmini anar yer gök hasret ile,
Seni çok özledim Şah Hüseyin'im.
Yezide hazret diyen süni zihniyeti anlamış değilim....
Sayın erdem53 ;
Ciddi idrak sorununuz olduğu kesin. Hatta idrak olmadığı yönünde bende ciddi bir düşünce var. Yeni yıla başladığımız bu günlerde sizin için Allahtan şifa ve akıl fikir dilemekten başka yapacak hiç bir şey yok anlaşılan.
Taraftarı olmadığınız AKP nin başkanı RTE de hemen hemen aynı tip laflar ediyor sonra da ''bizi kimse tartışmanın taraftarı yapamaz'' diyor... Yani ortalığı saçma sapan laflarla karıştırıp sanki kendisi yapmamış gibi davranıyor ondan mı örnek alıyorsunuz ne ? Bu foruma getirip ezanı soktunuz forumu kirlettiniz sonra durduk yere dönüp suçladınız aklınız fikriniz türbanda diye ses etmedik geçiştirdik kendi halinize bıraktık belki yararı olur diye ama heyhat... İlgisiz bir şekilde gelip gene türbana daldınız. Ben size anlatmaktan bıktım siz kapalı gözlük koşucusu olduğunuzdan anlamadınız...
Aslında beş yaşında ki çocuklara benziyorsunuz. Hani onlar gelir sizi yakalar
'' Bak şimdi ben ne dersem sen ''gene diyeceksin'' derler ya onlar gibisiniz...
Ben bunu çocuklara hep yaparım ne derlerse ''gene'' derim...
Göl gene
çöl gene.... böyle böyle gider sonra bir yerde
Çin der ''gene'' dersin sevinir bir anda
AAAA Çingene dedirttim diye...
Bende yemiş gibi yapıp aaa nasıl dedim aaa ooo vah ohh gibi garip nidalarla şebeklik yapar o bebeklerin yüzündeki gülücüğe sevinmeye tav olurum... Ve bu tuzağa hep düşerim...
Aslında hiç bir zaman ben ''çingene'' dememişimdir. Sadece Gene demişimdir ama o çocukla bunun kavgasına girmem !! Ne de bizi seyredenler benim için '' Ulan bu ne şapşal adam her çocukta bu numarayı yiyiyor '' demezler... Çünkü onlarda yemektedir bu numarayı bu numarayı yapanda bütütünce bol bol yiyecektir bu numarayı....
Ama siz en azından fiziki yapı olarak çocuk değilsiniz. O yüzden size gene diyip durmama gerek yok.... Siz de garip garip sözcükler söyleyip durmaktan kendinizi tekrardan vaz geçin!!!
Hiç bir şeye saygı duymadığınız için kendi görüşünüz dışında saygıyı anlayamazsınız siz. Hatta bu iletinizden okuduğumda bir anladığımda sizin ne dediğinizden de haberiniz pek yok...
Elmalılı Hamdi'ye sarılma nedeninizide anlayabilmiş değilim. Elmalalı aleyhine bir laf ettim mi? Dini en iyi anlayan anlatan Kur'an ı Kerim i en iyi tercüme eden çok kıymetli bir bilim adamımızdır kendileri... Bunun aksine bir şey demedim ki ben... Ben zaten namazın beş vakit olduğunu söyleyenlerin olduğunu büyük bilim adamları olduğunu söyledim. Ve anlayamadığınız beş vaktin nasıl olduğunu özetleyen cümlelerim Elmalı'nındır!! Onu inkar etmiş değilim ki.. Hangi köyün davulunu neden çaldığınızı anlayamadım ben ...
Anlayamadığınız ve asla anlayamayacağınız nokta zaten burası ki anlama şansınız zaten yok. Siz ki tüm dini bilim adamlarının red ettiği cevşen i zikirdir duadır kabul edilmeli diyip bunu bile ''inançlara saygılı olalım'' kisvesi altında yutturmaya kalkıyorsunuz... Hala söyleyemediniz burada bu hangi İnanç? İslam olmadığı kesin!!! E sizde gerçek anlamda islamı savunmadığınıza göre... Şu savunduğunuz inancın adını koyun helede öyle konuşalım.... İslamı işinize geldiği gibi döndürüp yutturmaya çalışmaya saygı duymam ben ....
Burada forum kirliliği yarattığınızdan beri namaz la ilgili dediğim tek şey var. Siz inatla başka şey söyleyip en sona ''saygı duyarım'' ekliyiveriyorsunuz... Ben açık ve net diyorum ki ... Namaz İslamda net uzlaşması olmayan bir konudur. Üç ve beş olmak üzere iki ayrı görüş vardır ve iki görüşte yorumunu Kur'an dan alır. Teki Kur'anı yorumlarken hadislerde yer alan bazı unsurları iki namaz daha kabul ederek beşe ulaşır, diğer görüş Kur'an da sıkça rastlanan anlamı ve kavramı pekiştirmek için gelen hadislerdir bunlar namaz üçtür der. Buradan kesin anlaşılacak tek şey şudur. En az üç namaz vakti olduğundan herkes hemfikir. Bundan dolayı üç kılana da beş kılana da sen doğru yapıyorsun sen yanlış yapıyorsun demek hakkımız ve haddimiz değildir. Israrla tekinin doğru olduğunu söylemek SAYGISIZLIKTIR . Bu kadar...
Sizin yazınızdan baktığımızda ise ezanın beş olduğunun kesin olduğu ama üç kılanada ''saygı'' duymak gerektiğidir.... Böyle bir hakkın yok kardeş... Kimse senin saygına muhtaç değil. Bu konuda yazdığın tüm yazılar istisnasız namazın beş vakit olduğu kesin şartına ve gerçekliğine dayanırken bir kıvırmayla '' üçe saygı duyma'' hakkın yok. O da bir inanç sisteminin tam temelinde oturuyor ... Bunu bile anlayamıyorsun değil mi?....
Erdem53 ;
Türban konusuna girip durmayın. Dinen türban takmanın gerekliliğine inandığınız saygı kadarını dinen türban takmanın zorunlu olmadığına inananlarada göstermek zorundasınız eğer azıcık bahsettiğiniz saygı ya haizseniz... BEN İNANÇ OLARAK TÜRBAN TAKMAYA KARŞIYIM. DİNİMİZDE TÜRBAN ÇARŞAF GİBİ KAVRAMLARIN OLMADIĞINI SAVUNUYORUM. AÇTIĞIM FORUMLARDA DA TARİHSEL GELİŞİMİNDEN BU YANA BUNUN NEREDEN GELİP NEREYE GİTTİĞİNİ ELİMDEN GELDİĞİNCE ANLATIYORUM. TERSİNİ YAPAN D BİNLERCE SİTE VAR HİÇ BİRİNE GİDİP İNANÇLARA SAYGILI OLALIM SAÇMALIĞINI ETMEDİM . İNANÇLARA SAYGILI OLALIM YOBAZLIĞINIZ VE BAĞNAZLIĞINIZ ALTINDA BENİM FİKİR VE DÜŞÜNCELERİME MÜDAHALE EDİP DURMAKTAN SİZİ MEN EDERİM. YA ADAM GİBİ YAZIN YADA EN İYİSİ YAZMAYIN.
Alıntı:
Alıntı:
........
Özetle size baştan beri söyleyip durduğum söz olan inançlara saygılı olalım dan sizin anladığınız sadece sizin inandığınız ve dediğinize saygılı olmak başka fikir varsa susturmak olarak algılanmaktan öteye gitmez. Yani özetle siz inançlara saygı konusunda saygısızlık abidesisiniz. Bense her iki görüşüde alarak yazmış ikisinin de kendi inanç dünyası içinde doğru olabileceğini belirtmişim... Hangimizin ki inanca saygı erdem efendi ?...
Sırf siz bu cümleleri kurabilesiniz diye 5 vakitle alakalı yazıp 3 vakit iddialarına yer vermedim. Ben hiç şüphesiz sizin de dediğiniz gibi İslamın büyük çoğunluğu gibi; namazın beş vakit olduğuna inanıyorum, ama tutupta 3 vakit kılana da neden üç vakit kılıyorsun diye birşey demedim, dememde. İşte insanların inançlarına saygı bu. Ama siz ne yapıyorsunuz 3 vakit kılanın inancına saygı, ateizme saygı ama başörtüsüne yok, öyle mi ? Başörtüsü söz konusu olunca dinde böyle bir şey yok diyorsunuz. Madem din konusunda bu kadar hassasınız; diğer konularda ve namazın 5 vakitmi 3 vakitmi olduğu konusunda da fikrinizi yazıp insanları eleştirin. Dinde yok deyin. Maske düşüyor
Bu ne biçim bir cümle bu ne biçim bir mantık ? Sırf ben cümle kurabileyim diye yazmadınız ha... İNANMADIĞIN ŞEYLERİ YAZMA BARİDE SAYGINLIĞINA GÖLGE DÜŞÜRME.. Namazı üç vakit kılana bir şey demem demişsiniz ya deme hakkın zaten yok ki... Ah arada ki farkı anlayabilsen YOBAZLIKTAN KURTULMA YOLUNDA Kİ BİR UFAK ADIMI ATMIŞ OLACAKSIN...
Alıntı:
3 vakit kılanın inancına saygı, ateizme saygı ama başörtüsüne yok,
Bu ne ? Hoppala Hasan dayı mı? Namaz üç vakit beş vakit derken türban nereden giriverdi araya ? Hani hep biz konuyu türbana getirirdik? SANCILARINIZI ZIRT PIRT İLGİLİ İLGİSİZ ORTAYA DÖKMEYİNİZ... bırak içinde kalsın ...
Alıntı:
diğer konularda ve namazın 5 vakitmi 3 vakitmi olduğu konusunda da fikrinizi yazıp insanları eleştirin. Dinde yok deyin. Maske düşüyor
Gibi akla zarar bir cümleniz var... Ne dediğim her yerde yazılı ama siz anlamıyorsunuz. Namazın üç mü beş mi olduğu konusunda görüşümü yazdım. İkiside beni rahatsız etmiyor. İstedikleri gibi kılabilir insanlar. Sadece buralarda ki bir Camiinin müezzinini sesini sevmiyorum. Sabahleyin onun sesi hiç çekilmiyor.. Ama sanırım yeni caminin müezzini çok güzel tam makamında okuyor ezanı... Bu kadar da detay vereyim. Bence o müezzine ezan okumak yasaklanmalı...Ben bile ondan güzel okurum kesinlikle... Dinimizde NAMAZ VARDIR. Kesinlikle vardır hemde Kur'an ı Kerim de bu açıkça görülüyor.
Sizin karın ağrınız Türban ise YOKTUR. kara çarşaf hiç yoktur. Ezan ve namaz ile TÜRBANI AYNI KEFEYE KOYMAK DİN SÖMÜRÜSÜNDEN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR. İKİ YÜZLÜ BİR TAKİYECİ KANDIRMACASIDIR. KENDİNİ BİLMEZ BİR TAKIM ERKEKLERİN KENDİ BACAK ARALARINA HAKİM OLAMAMALARININ HESABINI KADINLARA KESMESİDİR TÜRBAN, ÇARŞAF.
Üç dört yaşında ki kızını çarşafa sokan daha yedi yaşında türban ve çarşafla ilahiler okutan ama çağdaş eğitim almasını engelleyen, sizaltı etek giyen kızlara kezzap atan , her türlü taciz yapmakta sakınca görmeyenlerin zihniyetini bana din diye yutturmayın...
Kadının saçının teli erkeği ''tahrik'' eder diye kapanmalıymış kadın...Bakın hele bu çağda kadının saç telinden tahrik olana sapık derler sapık... Ne zamandan beri sapıklar rahat etsin diye diğerleri içeri alınıyor ? Kaldı ki kültür geçmişine baktığında çok ciddi bir bulduğu her dört ayaklı hayvana azan (özellikle eşek) bir erkek toplumun var ! O zaman bu hayvanların oralarınıda örtmemiz gerekmez mi? Erkek milleti azmasın diye ? Benze azan erkeklerin gözlerine mil çektirmek en doğrusudur!!!!!!
İnsanlara çağdaş eğitimini verirsin laik demokratik sosyal hukuk devletinin kurallarını öğretirsin. Çağdaş birer birey olurlar ve 18 yaşına kadar devlet korumasında herkes açık olur... O zaman dersin ki Kur'an ı böyle yorumladı örtündü saygı duyarım... Baba mahalle tarikat ve mevcut hükümetin baskısıyla örtünme nin dinin gereği olduğu nereden çıkıyor ?
Hele gel nsanlara dinlerini inançlarını baskısız zulmsüz doğru ve çağdaş öğretelim sonra gerisine bakarız bana üç yaşında çarşafa sokulanların dini inanç gereği örtündüğü ile gelme ayıp oluyor...
Alıntı:
Kendime saygı duyduğumdan da tartıştığım insanlara; saygısızlık yapıyorsun, terbiyesizlik yapıyorsun, ukalalık yapıyorsun ... diye hitab etmem. Fikirlerim ve bildiklerimle cevap vermeye çalışırım.
Demiş sayın saygılı feylesof erdem53 ; Amma hemen altında da
Alıntı:
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Başka sorum yok ...
Çok haklısınız sayın sdt23... Karar: Cezayi ehliyeti olmadığına...
Vecizesini söyliyivermiş... Birisine saygısızlık yapıyorsun ukalalık yapıyorsun terbiyesizlik yapıyorsun demek hakaret değildir biraz sert te olsa uyarıdır. Erdem53 bunları yapmaz... Direk hakaret eder ''inançlara saygılı olalım'' terennümü eşliğinde... Ceza ehliyeti yokmuş bir üyemizin... Akli melekeleri yerinde değil.. Psikolog erdem53 karar verdi... Hakim erdem53 hükümü koydu... Aynı RTE o da ne olduğuna karar veremedi buda !!! Gerçi RTE önce savcı sonra doktor sonra psikolog oldu amma bu arkadaş hülüm sevdiğinden hakimliğe karar verdi...
Sayın erdem53 ;
Bari dediğinizi bir kaç yazı uygulayın.. Sakın gülücük attım o şaka demeyin çünkü sizin sayın cognis e şaka yapabilecek ilişkide olmadığınız çok açık..
Sayın sdt23 ün bir çok fikrine katılmam ben ama onun bile sizin anladığınız bu manada '' Başka sorum yok..'' demediğine eminim. Siz haddinizi çok ama çok aşıyorsunuz hemde bu kara cehaletinizle. Ama neye seviniyorum biliyor musunuz ? Bana cevap yetiştirme derdindeyken doğru yanlış okuyorsunuz ya ona . umarım bir gün olur okuduklarınızı anlama yetinizde gelişir . Allah bu yetiyi size de ihsan eder...
Benim size sorduğum bir soruyu ters çevirip bana sormanız ve hiç yanıt vermemeniz ne kadar manidar değil mi? Eğer inanç örtünmeyi gerektiriyorsa örtünmeyen ne oluyor ? Szi yazarsanız eğer oraya kendi isteği ile örtünüyor ha o tartışılır. İnanç gereği ki burada inanç İslam ! Bunun gereği örtünülüyor ise örtünmeyenler islamın gereğini yapmamış olmaz mı? Laf oyunlarına girmeyin... Nazlı ılıcakta garip garip sırıtarak aynını der ... Sahtekar oğluda... Bu sayede parayı vurup dincilik oynuyorlar onlar peki siz ?
Alevilik Din Değil... Gerisi Ne?
Başlığı ben yanlış mı görüyorum?Baş örtüsünün bu konuda ne işi var?
Sayın Erdem;saygıdan bahsetmişsinizde aleviliğe ne kadar saygınız var?
Bu konudaki bilginiz nedir?Sizde sapmış bir topluluk gözüyle mi görüyorsunuz?
Semahı çalgı,çengi,eğlence olarak mı algılayanlardansınız?
Peki siz hiç "krık sabun eskitilmeli bunların başında ancak temizlenirler" diyenleri bilirmisiniz?
Daha çoğu varda soracaklarımın.. şimdilik en azından konu başlığına yönelmeniz adına bunları hatırlattım..BU KONUDA NAMAZ BAŞÖRTÜSÜ TÜRBAN ÇARŞAF BUNLARIN NE ALAKASI VAR?KONUYU AÇAN ARKADAŞA SAYGISIZLIK ETMİŞSİNİZ GİBİ GELDİ BANA.TABİİ SAYGIYI BAŞKASINA GÖSTERMEYİ BİLİYORSANIZ.SANIRIM SADECE SİZ,SİZE SAYGI BEKLİYORSUNUZ...PEKİ YA BİZ?
Küçük bir kasabada, Egenin şarkı denilen bir şehirde doğdum.
Baba dedem Darülfunun mezunudur. ninem ise Rüştiye mezunu.
Kuranı bu kadar iyi bilen, Kuran ı kendine rehber edinen dedem gibi biri ile yüz yüze hiç konuşma şansım olmadı. Dedemin kendi el yazısı ile yazdığı din üzerine notları bendedir.
Ben dinimi ilk onlardan öğrendim. Ben dinimi onlarla sevdim.
Bana kuran okur, sonra okuduğunun ne anlama geldiğini ne anlatıldığını kendi yorumlardı. İnanırmısınız hiçbir gün sıkılmadım. Çünkü o saatler keyif saati idi. Zorunlu mecbur saatler değildi.
Duaları öğrenmemiz için gönderildiğimiz cami imamını gizlice dinlemiş sonrasında iyice kalaylayarak asla bir daha o imama göndermemişti. İmamın Papağan gibi ezberletmeye çalışmasına, sonrasında cezalandırmasına çok bozulmuştu.
"Senin gibiler adamı dinden soğutur" demişti. O zamanlar pek anlayamamıştım ne demek olduğunu. Dinden Allah tan soğumak çok garip gelmişti bana.
Sabah ezanı rahmetli dedemin biillur gibi bir sesle şehirin sessizliğinde yankılanırken içimi kaplayan o duygu ile dinimi çok sevdim.
Dedemin ezan okuyacağı günler erkenden uyanabilmek için uyumak istemezdim.
O ezan sesi ile şah damarından daha yakın olan Allah ın varlığını sanki tüm bedenimde hissediyordum. Tüylerim diken diken olur, içim ürperir ama inanılmaz bir mutluluk duyardım. Dedem ezan okurdu. İmam olduğu için değil. Kendi istediği için okurdu. Yıllar önce makaralı bir teybe babam tarafından kaydedilen o kendi sesinden doyumsuz ezanı bugünün tekniği ile cd ye aktardım.
Çok içim daraldığında yapayalnız olduğumu hissettiğimde dinlerim. Aynı hisleri duyarım. İçimde çok yakınımda olduğunu hissettiğim Allahıma şükürler ederim. Dualar ederim. Sahip olduğum herşey için şükrederim. Hatta anlatamadıklarımı kendi dilim ile Yaradanıma anlatırım.. Çünkü dedem yapabilirsin dedi bana.
Ben dedemin hiç yalanını duymadım. Dedem Atam dedi ise Anayasa kadar geçerlidir benim için. Dedemin dinden bir menfaati de olmadı. Din Allahı ile onun arasındaki yol idi sadece. Bana mevlit okutmayın derdi. Ben kendi duamı yaptım siz sadece toparlayın diye vasiyet etti. 7, 40, 52 gibi anmalara dualara inanmadı. Bana aklına geldiğimde kuran oku derdi.
Son nefesine kadar kendi Kuran'ını yanından hiç ayrılmadı. Kuranın arasından çıkan El yazısı ile yazdığı Vasiyeti ile o el yazması kuran bana kaldı. Hayatta sahip olabileceğim en büyük hazinemdir. Benden sonra ölmeden oğluma büyük bir özenle teslim edeceğim.
Ben ondan öğrendiklerimle MÜslüman ım. Kimsenin nasıl olmamı istediği gibi değil, kendi gördüğüm doğrular ile Müslüman ım.
Beni yargılayacak ise o gün geldiğinde sadece Yaradanım yargılayacaktır.
Hiç kimsenin Allah adına konuşma yorum yapma hakkı yoktur.
Şİmdi gördüklerime bakıyorum. Anlatılanlara, yaşananlara çok içim acıyor.
Minicik çocuk iken ne kadar çağdaş ve ileri gördüğüm dinime giydirilen kisveye kızıyorum ve diyorum ki; Ben kendi inandıklarım ile kendi öğrendiklerim gibi Müslüman kalacağım. Dileyen dilediğini yaşasın, İsteyen 3 vakit namaz kılsın isteyen 5.Kİme ne?
Hesap sahibi kim? İsteyen adına türban dediklerini giysin. Ben minicik kasabamda türbanla büyümedim. Anneannem hafız idi. Sokağa çıkarken kara çarşaf giyerdi. Evin içinde ise eşarbı olurdu. Tek telini geçtim, eşarptan taşan ve görünen koyu kestane saçları için hesabına günah yazıldımı bilemem ama bana göre Müslüman ın hası idi. Ama annemin başı açık idi.Hafızın kızının başı 55 sene önceki bu minik şehirde çekilen genç kız resminde bile açık idi.
Birşeyler bana göre yanlış ama bana ne. Ben yanlış isem sana ne?
Benim yanlışım bana senin yanlışın sana değil mi?
Ben ne sana benzeyeceğim ne de sen bana.
Hoşgörü dediğimiz aslında bu değil mi?
İster Sünni olsun İsterse Alevi, dilerse Şafi.
Asıl olan içindeki doğru yürek değil mi?