Re: Boşanan bir kişi neden eşine nafaka ya da tazminat ödemek zorunda kalır?
merhabalar..konudan uzaklaşmadan bir soru da ben sorayım..peki nafaka talep eden eşin ekonomik durumu iyiyse ve nafaka talep edilen kişiden daha fazla bir maaşa sahipse? o zamanda da nafaka yada tazminat talep edebilir mi?..
Talep edebilir,verilip verilmeyeceğine hakim karar verir.
Arkadas lar meseleye sadece TÜRKIYE penceresinden mi bakiyorsunuz?EU Ülkelerinde bayan larda eslerine ödüyor.Bu kanun dünyanin her tarafinda magduru korumak icin yapilmistir.Esler hatta esit sartlarla calisiyor veya arada az bir fark varsa dahi,fazlalik fark üzerinden maagdur isterse isinden ofarki alma imkani var.Cinsiyet farki olmadan.Bunu da ekliyeyim aradaki emeklilik farkini bile alabiliyorlar.sadece kisi ilk evliligi bittiginde birici esine bu hak dogar.Umarim anlasilmistirNafaka bosanma sürecinde bu kurumu korumak,ve eslerin tekrar düsünmeleri icin (bir araya gelmek vs...gibi)ILERIDE KENDILERIN NELERIN BEKLEDIGINI UYARIR ANLAYANA.
birde nafaka hep kadınlara veriliyor. sanki tüm suçlu erkekler!? gibi
Alıntı:
ykpbsrn rumuzlu üyeden alıntı
birde nafaka hep kadınlara veriliyor. sanki tüm suçlu erkekler!? gibi
Türk toplumunda yaşamıyor musunuz? Biraz empati yeteneğinizi çalıştırın ve kendinizi diğer taraf yerine koyun!:)
Çok acayip empati yapabiliyorum. Ama 5 aylık evlilik sonrası 400 ytl nafaka bağlanmasını ve ödeyemediğim için 3 ay hapis yatmak zorundayken artık tüm empati yeteneğimi kaybettim...
Ve tüm hukukçu arkadaşlara sesleniyorum Birileri bunu düzeltsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin.
Alıntı:
sceptre rumuzlu üyeden alıntı
Çok acayip empati yapabiliyorum. Ama 5 aylık evlilik sonrası 400 ytl nafaka bağlanmasını ve ödeyemediğim için 3 ay hapis yatmak zorundayken artık tüm empati yeteneğimi kaybettim...
Ve tüm hukukçu arkadaşlara sesleniyorum Birileri bunu düzeltsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin.
Bu 5 aylık evlilik sırasında eşinize ayda ne kadar harcıyordunuz?
Aylık geliriniz ne kadar?
Eğer nafaka aylık gelirinizle orantılıysa normal.
Ayrıca mahkeme sonucunda sizin boşanmaya neden olacak kusurunuz olmadığına karar verilirse boşanmayla nafaka kesilir.
Alıntı:
Av.Ferda Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Türk toplumunda yaşamıyor musunuz? Biraz empati yeteneğinizi çalıştırın ve kendinizi diğer taraf yerine koyun!:)
Merhabalar,
ben bu konuda görüsümü belirmek isterim. Erkekler niye kendilerini diger tarafin yerine koymak zorunda kalsinlar ki?
Bence böyle düsünmek asiri duygusallik. Bosanma olayi gerceklestikten sonra karsi tarafin maddi durumunun kötü olmasindan yada fakirlesmesinden dolayi, genellikle bayanlarin, nafaka yada tazminat almasini ben kendi düsüncem olarak yanlis buluyorum. Eger insanlarin bosandiktan sonra durumlari kötü ise, fakirlestiler ise bunu devletin karsilamasi gerekmez mi? Devletimizin bu konuda vatandaslarina sahip cikmasi gerekli bence. Bence bu saglandigi zaman bu konu tartisilmayacaktir bile. Dusununki 1 yil evli olup ayrilan ciftleri dusunelim. Sadece bu bir yil icin hayat boyu tazminat odenmek durumunda kalan bir insan kendisini nasil hisseder sizce? Sizin bu konuda düsüncelerinizi bekliyorum. Simdiden tesekkurler, iyi calismalar. Saygilar
Necip Fazıl ın bir sözü vardır. Sökün sahte su şebekelerini ev ev merhamet şebekesi döşeyin diye. Bende Hukukçu arkadaşlara sesleniyorum Bırakın avrupayı amerikayı gerekirse yürüyüş yapın akla ve mantığa uygun bir hukuk sistemi yapmaya çalışın. Böyle devam ettikçe insanlar kendi adaletlerini kendileri sağlamaya çalışır. Sonunda ise hakimlerin ve savcıların görevini yapamadığı kaos un kol gezdiği bir toplum oluşur. Netice itibari ile şu anki Memleketin durumu.
Sedat bey pardon aylık gelirim 500 YTL mahkeme kendisi araştırdı. Ayrıca evli iken insan eşine para harcamaz her iki tarafta beraberce para harcar.
merhabalar,nafakamız belirtilen tarihte hesabımıza yatırılmadı.kaç gün içinde yatırılmalı?