Tartışmalar baya hararetli ama netice sıfır..Neyse..
Ah nefis ah..İllaki benim diyor.. Önce yaratılanı yaratandan ötürü sevin gerisi kendiliğinden zaten gelir..Birde bu dünyaya neden geldiniz onu düşünün yeter..
Printable View
Tartışmalar baya hararetli ama netice sıfır..Neyse..
Ah nefis ah..İllaki benim diyor.. Önce yaratılanı yaratandan ötürü sevin gerisi kendiliğinden zaten gelir..Birde bu dünyaya neden geldiniz onu düşünün yeter..
Elbette özgürlükten yanayım, elbette herkesin dinini dilediği gibi yaşayabilmesinden yanayım ancak bir gerçek de var ki bu yasak durduk yerde uygulanmadı. Yasak çözüm değildi belki ama türbanı dini inancı için bir yaşam tarzı olarak benimseyenle, siyasete alet eden arasındaki fark ayırt edilemediği için belki de yapılacak başka şey yoktu.
Bugün okuduğum haberle tüylerim diken diken oldu,kanım dondu; İstiklal Marşı okunurken 4 kara çarşaflı kızımız yorgun oldukları için (!!) ayağa kalkmamışlar. İşte dini siyasete alet edenler, işte yanlarında yaşları da yakan kurular...
KONYA Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği'nde İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmadıkları öne sürülen çarşaflı 4 kız gözaltına alındı.
Mevlana Kültür Merkezi'ndeki şenlikte, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunurken, katılımcılardan iddiaya göre 19 yaşındaki S.U., 18 yaşındaki R.M.D., aynı yaştaki N.B., ve 16 yaşındaki E.B. ayağa kalkmadı. Basın mensupları tarafından görüntülendiklerini anlayarak oturdukları yerden kalkıp alandan uzaklaşmak isteyen çarşaflı 4 kız, polis tarafından gözaltına alındı. Kızlar ifadelerinde yorgun oldukları için ayağa kalkamadıklarını öne sürdü. Kızların sorgusunun sürdüğü bildirildi.
Kamuya açık veya kapalı alan tartışması konunun özünde bulunan kişsel hak ve hürriyetleri en baştan engellemektir. Ayrıca 3-4 kişinin olumsuz herhangi bir eylemi ile genel bir karar alamazsınız. Evinizin kapısından çıktığınız an kamusal alana girersiniz. Toplum bir bütündür. Ve elbetteki özgürlük mücadeleleri evlerin içindeki olayları baz alarak gelişmemiştir.
Bir kaç kendini bilmezin yaptığı olumsuzluğu, bugünlerde artan irtica haberlerine "katkı" olarak değerlendiriyorum. Bireysel hak ve özgürlüklerin sınırlanmasında daha adil davranılmalı. Bir kadının nasıl giyineceğine ancak kendisi karar vermeli.
Başörtüsü konusu Türkiye'de gereğinden fazla gündemi işgal eden bir konu.Bunun gündemde bu şekilde tutulması belki de en çok inandığı için başörtüsü kullananları rahatsız ediyor.Hekesin düşüncede ve yaşam tarzında özgür olmasını savunurum.Ancak bunu bazen başörtüsüyle gündeme getirenlerin de karşı çıkanlarında bunu suistimal ettikleri kanısınadyım. Yasal düzenleme yapılarak bu konuda özgrürlük sağlanmasının bu susistimalleri önyeceği kanısındayım.
Bu durum özgürlük için değil,çıkar için kullanılmaya başlandı artık.Laik fikirde olan insanlar dinsiz olarak görülmeye başlandı.Dinimin elimden alınmasını istemiyorum.Vicdanımın,dini ve milli duygularımın rahatsız edilmesini,sömürülmesini istemiyorum.
Türbanın teröre neden olması umarım tüm kamusal alanda türban yanlısı Laik Türk Cumhuriyeti'nin evlatlarının vicdanını sızlatır...
arkadaşlar lütfen dinimizi okuyalım ve iyi anlayalım.Başörtüsü tamamen arap müslümanlığıdır gerçek müslümanlıkta baş örtüsü yoktur ama buna karşılık kişinin kendine kalmış bir giyim tarzıdır isteyen takar isteyn takmaz isteyen mini etek giyer isteyen pantolon giyer.Bence devletin bunu serbest bırakması lazım.AMA ŞUNU UNUTMAYALIM ARAP MÜSLÜMANLIĞINDAN KURTULALIM.UNUTMAYINKİ ALLAH İSLAMI İLK OLARAK ARAPLARA İNDİRMİŞTİR NEDENİ İSE ARAPLARIN HEM TEMİZLİK HEMDE DÜŞÜNSEL BAZDA DÜZELTMEKTİR AMA ARAPLAR HEM PEYGAMBERİMİZ (S.A.V) HEMDE 4 HALİFEDEN SONRA TEKRAR ESKİ HALLERİNE DÖNMÜŞLERDİR.BU GÜN SUUDİ ARAPLARININ VE DĞER ARAPLARIN DURUMU ORTADADIR.SAYGILARIMLA
Mine hanıma katılıyorum.
başörtüsü kuranın emri midir,yoksa bir gelenek mi?
kuran da başörtüsü hangi ayette var.
din baronları yoksa yeni içtihat mı getirdiler.tülbent,eşarp nasıl baş örtüsüne döndü.
kuran ,baş örtüsü takacaksın demiyor.örtün diyor.cinsel ve sehvet uyandıran yerleri kapa diyor.
bilmiyorsak aydınlatın.anlayalım.islam bir evrensel dindir.arabın kabile dini değil.
içtihat yolu kapandı diyorsunuz ,sonra içtihat yapıyorsunuz.
diyanet denen kurum bu konular hakkında yorum yapmayacakta ne hakkında yapacak.
şimdi..özgürlük... kadın..kadın hakları ..temel haklar...baş örtme kısıtlamasını gönülden isteme.. baş örtüsü bir kısıtlılık mı bir özgürlük mü diye düşünebilme ... bütün bunları düşünüce insanın aklına neler gelmiyor..
bir de şu taraftan olaya bakalım... erkek tarafından..
bir kısım erkekler kadınların özellikle saçlarını öretmesini istiyor... alışkanlıktan çok daha öte gelenekten çok çok öte bir tutum ve hırsla üstelik..bu ona daha "estetik "göründüğünden mi.. tartışılır.. aslında kadın dediğin nedir ki.. örtersin açarsın kaparsın.. kapar kapar açarsın..biz sadece erkeleri mutlu etmek için üretilmiş yan sanayi ürünleri değil miyiz.. . . bu malı elbette istediği gibi ambalaj yapabilir...
kadın her zaman potansiyel suçludur.. erkeğin tanrı karşısında günaha girmelerinin tek nedeni kadınlardır..işte bu yüzden kadınların "örtülmesi "gerekir..!! havva ana, yasak meyveyi ademe verip onun günaha girmesine yol açtığı andan itibaren kadın bir günah yığınıdır.. aslında daha beter uygulamalar yapılmalıdır .. kadınları dövülesi yaratıklardır ve böyle terbiye edilmeli ve itaat kendisine öğretilmelidir.... ! kadınları kamusal alana kesinlikle sokulmamalıdır... !!!!eziyet ya...bir sürü dır dır ve kapris ..
elbette ben de oyumu " özgürlüğümüzün kısıtlanmasını rahatlıkla talep etme ve üzerimizdeki kısıtlama türlerinin geliştirmesi yönünde kullanıyorum.....kıstlanma özgürlüğümün bir hak olarak erkekler tarafından bana bahşedilmesi benim için en büyük lütuf ve mutluluk olacaktır .. ..zaten ben "çağdaş düşünceye sahip" " özgürlükçü" , "batılı" , ve "tam anlamıyla bir özgürlük havarisi "olduğum için benim bunu talep etmem kaçınılmaz.. özgürlükçü olduğum için kadınların özgürlüklerini savunduğum için batı demokrasisine inandığım için ve elbette haklar adına onların "örtülmeleri" gerektiğini savunacağım.. eh içinde onca çelişki varmış inadırıcı değilmiş kime ne...adı özgürlük olduktan sonra...
av mehpare altaylı