Re: Boşanma davamla ilgili yardımlar
Alıntı:
maydonoz11 rumuzlu üyeden alıntı
Hayır bakın şöyle zaten size gösterilmemişse ve icra memuruyla gidecekseniz caydırıcı ceza verilecektir ve tekrarıyla karşılaşma olasılığınız yok denecek kadar azdır.Yatırdığınız ücretse karşı tarafı boş yere mağdur etmemeniz için size ödetilen bedeldir.1 defa icraya başvurduğunuzda zaten ceza verileceği için ikincisiynde göstereceklerdir icraya başvurmaksızın.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Evet......
sayın editör siz avukatmısınız? kim ceza aldıktan sonra bilerek aynı suçu tekrarlar? ben 8 yıllık avukatlık yaşamımda henüz böyle bir durumla karşı karşıya kalmadım.Sitenize yeni üye oldum henüz tam inceleme vaktim olmadı bilgilendirmek açısından güzel ama daha dikkatli olmalıyız.arkadaşımız çocuklar gösterilmiyorsa icraya başvuracaktır evet ama ilk inden sonra zaten karşı taraf tekrar suçu işlemez çünkü ceza ağırlaştırılır her seferinde.bir kere icra memurunyla gidin diğer görüşleriniz sorunsuz olacaktır diye düşünüyorum.çünkü bunun aksini henüz hiç görmedim saygılar
evet...Daha aydınlatıcı bilgi icin bir avukata danışınız maddi durumunuz yeterli değilse bulunduğunuz ilin barosundan avukat talep edebilirsiniz.saygılar
ben her defasında bu şekilde bir olayla karşılaşacağımı bildiğimden dolayı bunu söylüyorum. bu 1. si.
2. si zaten icra memuru ile gitmemdeki amaç çocuklarımı görmek. ve yanımda icra memuru ile gittiğimde gösterecekelerinden de adım gibi eminim..
3. sü anlatmaya çalıştığım olay ; yanımda icra memuru ile gitmediğimde bana göstermeyecekler. elimde icra kağıdı olmadan göremeyeceğim. ve eğer biliyorsanız bu kadar bu konuları ; elimde o kağıt olmaması demek çocukları görememem demek.. o kağıt olmadan göremem göremeyeceğim... o kağıdı da mesai saatleri içerisinde alabiliyorum.. benim çocukları görme günüm ayın 3. pazar günü. pazar günü de adliye , icra memurluğu v.s gibi yerler kapalı..
4. sü her defasında çocukları görmeye gitmem için o kağıdı almam gerekiyor ve o kağıdı alabilmem için ve çocukları görebilmem için ve de yanımda icra memuru olmasını gerektiren durum bu durum. yani paşa paşa gidip o ücreti her defasında yatırıp , yanımda icra memuru ile göreceğim....
yanlışmıyım ? yanlış mı biliyorum ? avukatım da mı yanlış biliyor ?
avukatım var , avukatıma danıştığımda avukatımın da söylediği bilgi bu idi. sadece ve sadece burayı birisini bilgilendirmek için kullandım. inanmıyorda :) durumun böyle olduğuna... sanırım okuduğunda o da neyin ne olduğunu anlayacaktır..
yada sayın avukatlardan birisi bu yazılanlar bir açıklayıcı cevap daha verirse sevinirim...
saygılar .......
Sn.reprezant lütfen yazım kurallarına uymaya özen gösteriniz.
evet bu böyle ama şu varki çocuğu göstermemesi üzerine bir defa ceza aldıktan sonra ki ceza demek caydırmak demek yoksa aynı suçu işleme olasılığı yok denecek kadar az olduğu için siz bir sefer icra memuruyla giderseniz ikincide zaten buna gerek kalmıyacaktır.Çünkü cezayı alan kişi her seferinde cezasının katlanacağı konusunda uyarılacak ve caydırılacaktır.sizin yatırdığınız harca gelince sizden o ücret asılsız iddiada bulunmayın diye talep edilir yoksa her önüne gelen karşı taraf ceza alsın diye suç duyurusunda bulunur.
maydanoz11
1. konu ; biliyorum görüştürmeyeceklerini sözlü olarak avukatıma söyledi karşı taraf münasebetin.
2. konu ; her defasında bu icra memurunun yanımda olması demek benim çocuklarımla görüşebilmem demek. her defasında da icra memurunun yanımda olması demek , o harcı yatırmam gerek demek...
3. konu ; ceza almaları için benimle görüştürmemeleri gerekmekte değil mi ? görüştürürlerse neden ceza alsınlar. görüşebilmem için de tek ama tek çare icra ile gitmem.
4. sü ; pazar günü resmi iş yerleri kapalı. ben bunu h. içi mesai saatleri arasında yapmam gerekiyor. icra memurunun yanımda gitmesi demek yine altını çizerek söylüyorum """"""" benim çocuklarımla görüşebilmem demek...."""" """"""bunun için de her defasında o ücreti yatırmam gerekiyor """"""
bilmem anlatabildim mi..... sayın avukat....
H G G B İ B B S
Herkes yerine marş marş!!
Sn.maydonoz11,icra memuru ile gidildiğinde çocuk gösterilirse,çocuğu gösteren tarafa ne gibi bir ceza verilebilir? Hangi sebeple verilebilir?
1 kez gidildi icra memuruyla ve çocuk gösterildi,
bir sonraki sefer icra memursuz gidildi,çocuk gösterilmedi,icra memuru ile gidildi,gösterildi.Ne gibi bir ceza verilir,hangi sebeple verilebilir?
Mahkeme kararını yerine getirmediğinden dolayı hakkında şikayette bulunabilirsiniz. Mahkeme kararlarını yerine getirmemek suç teşkil eder ve cezası var...
MADDE 341.- (Değişik: 5358 - 31.5.2005 / m.12) Çocuk teslimi hakkındaki ilamın veya ara kararının gereğini yerine getirmeyen veya yerine getirilmesini engelleyen kişinin, lehine hüküm verilmiş kimsenin şikayeti üzerine, altı aya kadar tazyik hapsine karar verilir. Hapsin tatbikine başlandıktan sonra ilamın veya ara kararının gereği yerine getirilirse, kişi tahliye edilir.