Re: 16 yaşındaki kız arkadaşım şikayetçi oldu
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Forumdaki bütün mesajları okudum,görüş bildiren diğer arkadaşlara bazı konularda katılmıyorum.20 yaşında bir kişinin 16 yaşında bir kızla flört etmesi,gezmesi,el ele tutuşması,öpüşmesi bence suç değildir.Durum tamamen detay002'nin anlattığı şekilde cereyan ettiyse ceza alacağını düşünmüyorum.Aradaki yaş farkını düşününce davranışın etik olup olmadığını tartışabiliriz,ancak ceza hukuku bağlamında ben cezalandırılabilmesi için bir gerekçe göremiyorum.Aksi yönde düşünen arkadaşlar yasal dayanak gösterirlerse sevinirim..
Size katılıyorum.
Alıntı:
ramazangt rumuzlu üyeden alıntı
haklısınız belkide ama olay anında olup olmadığının araştırılması gerekmez mi? sonuçta sara hastası olmak demek deli demek değil ki. sonuçta kız arkadaşı ve flört ediyorlar. ewe yada pikniğe giderken baygın yada şuursuz değil de,cinsel yakınlaşma olurken krize girmesi biraz düşündürücü bence,krize sebebiyet veren bi durumun ortaya çıkarılması yada arşatırılması gerekli gibi.ama zorla olduğuna dair delil yada bulgu varsa o zaman tabikide ceza baya bi ağır olur
Sara krizinin nezaman geleceği nezaman tutacağı hic belli olmaz,genelde ani heyecanlanmalarda baş gösterdiği tıpben bilinmekte.
Alıntı:
pınar1907 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaslar kızın yası -18 oldugu için tüm suc detay002'de görünsede aslında kızdada büyük hatalar var.Bende o yaslardan gectim ve bırakın birinin elini tutmayı arkadaslık etmeye bile korkardım.Cünkü kimin ne oldugu belli olmuyor.İyikide feminist bir cocukluk gecirmisim..Bir kız bana tecavüz edildi diyorsa ve bu yalansa iste o kızdan hersey beklenir.Cünkü kendine iftira atmıstır.Ama tabi madur olan kızsa ve tecavüze ugradıysa detay002 zaten sonuna kadar hatalı.Detay002 anlattıkları dogruysa yani ilişkiye girmedik diyorsa tek suclu onu görmemek gerek bence.
çok feminist bir çocukluk geçirmeniz hukuki bağlamda karşı tarafı suçlar nitelikte konuşmanıza neden değildir sayın pınar hanım..Günümüzde 16 yaşında genç adaylarının sosyalleşme açısından erkek ve kız arkadaşlarıyla sinemaya pikniğe gitmesi son derece normal.Cinsel anlamda bazı olaylar yaşaması kişinin kendi özgür iradesi neticesinde olmuş ise tercihe dayanan bir durumdur.Kendi kapalı özel yaşamızınızla lütfen diğer yaşamları karıştırmayın.
abilerim hepinize teşekkür ederim,sara hastalığını hiç görmedim bilmem de :( kız arkadaşım yanımda hiç krize girmedi,ayrıca bizim gönül ilişkimiz var,yani kriz anında bundan faydalanıpta kendisine birşeyler yapacak kadar canavar olamam:( krize girse onu hastaneye götürecek ilk kişi benim, bundan faydalanmak demek baya sapıkça ve hunharca olur :( ayrıca yapacak olsam sara hastalığından istifade etmeme gerek olmazdı :(
Alıntı:
detay002 rumuzlu üyeden alıntı
abilerim hepinize teşekkür ederim,sara hastalığını hiç görmedim bilmem de :( kız arkadaşım yanımda hiç krize girmedi,ayrıca bizim gönül ilişkimiz var,yani kriz anında bundan faydalanıpta kendisine birşeyler yapacak kadar canavar olamam:( krize girse onu hastaneye götürecek ilk kişi benim, bundan faydalanmak demek baya sapıkça ve hunharca olur :( ayrıca yapacak olsam sara hastalığından istifade etmeme gerek olmazdı :(
Şimdi Detay kardeşim detaya takılma,Burada bir yerde sizin yaptığınızı iddia edilenin dışında,hukuki cerceve tartışılmaktadır yani karşılıklı burada hukuk alış verişi acabalar tartışılmaktadır yani bu konu icersinde tartışıldığından sizin yaptığınız veya yapacahınız tartışılmamaktadır,Acaba böyle olurmu mahkemelerde bunlar değerlendirile bilirmi,değerlendirilmesse Temyizde nasıl ele alınır,gibi bunlarında hukuki yönleri tartışılmaktadır,sizin yaptığınız anlamada gelmemektedir.
Alıntı:
Genç arkadaşım,
Kendini bize karşı savunmana gerek yok. Bizler gerçeği de bilemeyiz, kızın durumunu da ve fakat isnad edilen suç ciddi. Bu ciddiyeti göz önüne alarak ailenle beraber avukatınıza danışın, avukatınızın dediklerinden çıkmayın. Sonuçta Türk Milleti adına karar veren hakim(ler) vicdani kanısına göre karar verecektir. En başta dediğim gibi dosyayı görmeden yorum yapmak zor.
Kız sana her türlü iddia ile gelebilir buna sara krizinden faydalanma da dahil. Dediğim gibi eğer ki böyle bir iddia da bulunursa kanunun öngördüğü suçun nitelikli hali durumu söz konusu ki....
Kız bakire olmakla beraber raporda duhule müsait deniyorsa işin biraz zor.
Lütfen geleceğin açısından olayın ciddiyetinin idrakinde ol, bizlere (ve başka durumu bilen varsa) kendini savunmaktan vazgeç. Bunlar hayatta olabilen şeyler.
(Umarım sadece bununla) Geçmiş olsun.
teşekkür ederim sn esmerman, genç yaşımda başıma böyle iş gelince ne yapacağımı şaşırmış durumdayım :( ailemde dahil hukuk hakkkında detaylı bilgiye sahip değiliz,sadece varsayımla hareket etmekle olmuyor sanırım.bu işler baya karışıkmış onu anladım.
Alıntı:
teşekkür ederim sn esmerman, genç yaşımda başıma böyle iş gelince ne yapacağımı şaşırmış durumdayım :( ailemde dahil hukuk hakkkında detaylı bilgiye sahip değiliz,sadece varsayımla hareket etmekle olmuyor sanırım.bu işler baya karışıkmış onu anladım.
Ceza davaları hicbir zaman hicbir davaya benzemez,Derya denizdir icinde döner durursun,En ufak bir ayrıntı gözden kacırılması, lehdede olur Aleyhtede,Cünkü bugün Aynı olaylarda Yargıtay icdihat kararları bile bir birini tutmadığından biz bunun detaylarını araştırarak,nerede acaba hataya düşüldü diye merak etmekteyiz, Bu sizin olayınızda, Ben sizin kuvvetle muhtemel berat edeceğiniz düşüncesindeyim.
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Bu sizin olayınızda, Ben sizin kuvvetle muhtemel beraat edeceğiniz düşüncesindeyim.
Olayı kızın ağzından dinleseydik bu kez belki de "Bu sizin olayınızda, Ben sizin kuvvetle muhtemel ceza alacağı düşüncesindeyim." diyebilirdiniz.
Olayı tek taraflı dinleyerek beraat edeceği veya hüküm giyeceği kanaatine varmak pek doğru olmasa gerek. Dosyanın tüm kanıtlarına vakıf olan bir avukat bile "beraat" veya "ceza alır" şeklinde kesin bir ifade kullanmamalı.
sn esmerman çok teşekkür ederim :) kafamda ki soru işaretleri burdaki byüklerimle konuşunca az da olsa netleşti gibi. herşey için çok teşekkür ederim. avukatımla da görüştükten sonra tekrar sizlere bilgi vermek istiyorum.