Re: Zinanın yasal olarak tespiti
Alıntı:
esmerman rumuzlu üyeden alıntı
Ben size neyse nezaket icabı sayın diye hitab edeyim,buda benden size bir tavsiye olsun.
Eyer burada şimdiye kadar yazılan,tüm yazıları anlıyarak okumuş olsaydınız,kanunumuzda zina sucunun cezasının olmadığı,kaldıki karşı cinsten reşit olan iki kişinin,bir catı altında yaşamasının,başka bir suc oluşturmadığı sürece,suc teşkil etmiyeceğini anlamış olur,ve bu yazınızı yazma gereği duymıyacaktınız.
saygılar sunarım.
Şayet siz de bu başlıktaki tüm yazıları anlayarak okumuş olsaydınız, önceki mesajlarımı da görerek sizin verdiğiniz cevabı asırlar önce verdiğimi anlar, bu şekilde insanlara "1,2,3,4,5,6. sayfaları okuyun" gibi tavırlar takınmazdınız, nezaketen sayın esmerman.
Bir de merak ettiğim diğer husus, Türkçeyi kötü kullanmak için çaba mı sarf ediyorsunuz?
Saygılar...
Tekrar merhaba,
görüyorumki benden başka herkes herşeyi öğrendi. Ama ben hala soruma bir cevap alamadım. Sorumu bir kere daha tekrarlamamın bir faydası olurmu bilemiyorum. Lütfen kesin ve net bir cevabı olan bir arkadaş bilgilendirirse çok sevinirim. Çünki diğer kadın içinde dava açmak istiyorum ve durumun yasal olarak belgelenmesi önemli kim ne derse desin yaşadığım acıları ancak ben bilirim, hiçbir ceza ve hiçbir tazminat bunu telafi edemez. Saygılarımla.
Zina suç olmadığından polise zina konulu şikayette bulunduğunuzda herhangi bir işlem yapılmaz.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Zina suç olmadığından polise zina konulu şikayette bulunduğunuzda herhangi bir işlem yapılmaz.
Sn. Erdoğan bey,
Savcıya imam nikahı konulu bir şikayette bulunursam işlem yapılırmı? Savcı bu konuda araştırma yaparmı?
Saygılarımla.
İddia eden ispatla yükümlüdür.Ispatlayamazsanız şikayetiniz dikkate alınmayacaktır.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İddia eden ispatla yükümlüdür.Ispatlayamazsanız şikayetiniz dikkate alınmayacaktır.
Cevabınız için teşekkür ederim.
merhabalar, babam 1992 yılında vefat etti ve o tarihten sonra üvey annem evi terketti nerde yaşadığını ve ne yaptığını bilmiyordum taaki şu ana kadar, key ödemeleri için birkaç belge aldığımda belgede hala babamın eşi olarak gözüküyor, bu belgeleri gördükten sonra halama birkaç soru sordum ailevi konularla ilgili olarak ve birçok şeyin cevabını az çok aldım, şu anda üvey annem bir başkasıyla nikahsız olarak yaşıyormuş babamdan bağlanan maaşı alabilmek için şuana kadar nikah yaptırmamış, buda benim zoruma gitti hem babamın parasını ye hemde başka biriyle yaşa hemde babamın soyadıyla, başkasıyla yaşamamış olsa yine zoruma gitmezdi, neyse bu duruma biz dışarıdan müdahale edebilirmiyiz yani ölmüş biri adına boşanma davası açılmıyormuş galiba dün bir avukat arkadaşımla görüştüm ama bişey yapılamaz dedi bunun ne gibi bir çaresi olabilir ben hem bu şekilde yaşayıp hemde babamın maaşını almasını istemiyorum neler yapılabilir yardımcı olabilirmisiniz? birde başka bir konuya yazdım ancak cevap gelmedi, babama bir miktar key parası yatmış kendi payımı alabilme gibi bi durumum yokmu bankaya gittim bütün herkes ya gelecek yada vekalet verecek dediler ama ben üvey annemle görüşmek istemiyorum onu ne şekilde halledebiliriz, yanlış yere yazdıysam şimdiden özür diliyorum herkese iyi çalışmalar iyi günler...
Üvey anneniz 'babanızın maaşını' almamaktadır.
Üvey annenizin aldığı ödenti/maaş dul aylığı olup (ölüm aylığı) kanuni bir ödenti/maaştır.
Bu maaşın kendine bağlanması için yasal mevzuatta şart şudur...,
Sigortalının ölümü ile dul kalan eşe aylık bağlanabilmesi için ölüm tarihinde sigortalı ile arasında Medeni Kanuna uygun olarak evlilik bağının bulunması gerekmektedir.
Evlilik; boşanma, ölüm, gaiplik, cinsiyet değişikliği, evliliğin en baştan yokluğu (butlan), irade yetersizliği sebepleri ile sona erer.
Üvey anneniz; babanızın ölümü ile artık evli bir kadın olmayıp, bekar bir kadındır. Her halükarda özel hayatını kendi tercihleri ile icra edecektir.
Nikah yaptırmaksızın birlikte yaşam bir tercihtir. Yasal olarak müdahalesi gereken yaşam biçimlerinden değildir.
Her halükarda ölüm aylığı almaktadır ve aldığı maaş ile özel yaşamı birbirine ilintilenemez.
Babanızın adına yatan key bedelindeki hissenizi veraset ile bankaya müracaatınız halinde tahsil edebilmelisiniz.