Hakaret içerikli olan mail ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Teknik olarak bu mümkündür. Ancak Facebook'un böyle bir durumda mahkemeye bilgi verip vermeyeceği konusunda herhangi birşey diyemem.
Saygılarımla.
Printable View
Hakaret içerikli olan mail ile birlikte savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Teknik olarak bu mümkündür. Ancak Facebook'un böyle bir durumda mahkemeye bilgi verip vermeyeceği konusunda herhangi birşey diyemem.
Saygılarımla.
ilginiz için teşekkürler. peki bu kişinin mail adresine veya ip numarasına ulaşmamın bir yolu var mı? burada okuduğumgeçmiş olaylarda facebook pek ilgilenmemiş. bu süre zarfında bana emsal oluşturabilecek iş birliği yaptıkları bir dava var mı?
bir sorum daha var polise gidip bilişim suçlarına şikayette bulunamaz mıyım? direkt savcılığa mı gitmek gerekiyor?
not: mesajlar devam ediyor...
Hakaret, size mail ilemi yoksa facebook tan, mesaj olarak mı geldi?
elinizde facebook tan, gelen mesaj dışında bir şey yoksa,yapabileceğiniz pek bir şey yok(en azından Türkiyede)...
Savcılığa başvurmanız yararınıza olur...
Her ne olursa olsun, bir dilekçe vermenin size bir zararı olmaz...
size ilk bu durumdan sözettiğimde yoktu elimde mail fakat söylediklerine inanmış gibi yaparak aldım msnini.
bu kişi bu emaille kayıtlı facebooka ve benimle geçen gece msnden görüşerek hakaret ve iftiralarına devam etti. sonunda kimliğimi açıkladıktan sonra yani nişanlımla değil benimle konuştuğunu açıkladıktan sonra afalladı ve konuşmayı kesti beni dinledi. geçen gün itibariyle devam ederse savcılığa ve bilişim suçlarına başvuracağımı anlatan bir mail yolladım kendisine. bu sabaha kadar bir cevap yok. korkmuş olsa da yada kış uykusuna yatmış olsada umrumda değil... yaptığı yanına kalmamalı. şimdi bilişim suçlarına başvurabilir miyim? ip adresi için...
2 sene önce bir işletmede çalışıyordum.patronla aramda husumet çıktı ve adamlarıyla beni fiziksel olarak hırpaladı.ne maaşımı alabildim ne de hakkımı arayabildim.bir gün nette gezinirken kişi hakkında bir habere yorum yaptım.kendisinin karanlık bir tip olduğu ve mafya olduğunu yazdım.aradan 2 sene geçti,nette hakaret ettiğim gerekçesi ile polis karakola çağırdı.Bu durumda ne yapmalıyım.İnanın küfür veya argo şeyler yazmmadım,sadece o adam hakkında ne düşünüyorsam onu yazdım.Şimdi ne yapmalıyım ? lütfen acil yardım edin.
evet örneğin gmaille ile istediğinizyere mail atın sizin ipnizibulmaları imkansız bunu çok emin söylüyorum emniyet bile bulamaz googlenin gizlilikilkesi varistediğinizkadarbubilgiyi talepetsenizde vermezlerdiplomatiktemaslarla yapılırsabu işlem bilmem ama tutupta mailden hareketiçindiplatik temas yapılmazyapmazlar bu tür temslar anca kredi kartı dolandırıcılığıyla terör vb olaylarla filan
Sizi tehdit ettiğini belirterek, kendinizi savunun,kendinizi savunmaktan korkmayın.
TCK da size yarayabilecek bir madde mevcut.
Haksız fiil nedeniyle veya karşılıklı hakaret
Madde 129 - (1) Hakaret suçunun haksız bir fiile tepki olarak işlenmesi hâlinde, verilecek ceza üçte birine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir.
(2) Bu suçun, kasten yaralama suçuna tepki olarak işlenmesi hâlinde, kişiye ceza verilmez.
(3) Hakaret suçunun karşılıklı olarak işlenmesi hâlinde, olayın mahiyetine göre, taraflardan her ikisi veya biri hakkında verilecek ceza üçte birine kadar indirilebileceği gibi, ceza vermekten de vazgeçilebilir.
Bu maddeler doğrultusunda hareket etmenizde fayda var.
yanlış bilgi. çok da kolay bulunuyor haberiniz olsun. aman deyim, denemeyin. hatta facebvookdaki mesaj mail olarak geliyorsa orada bile ben ip yi çekip çıkartabiliyorum. Kısacası bu tür bir durumda mahkeme benim gib birisini "bilirkişi" yaparsa, çook kolay bulunabilir :)
Nedeni ise:ip bilgisini mail headeri olarak birşekilde taşımak zorunda. ha karşı tarafa direk göstermeyebilir ama bu, karşı tarafın hiçbirşekilde göremeyeceği anlamına gelmiyor. kesinlikle, bir iki küçük kod hilesiyle görülebiliyor. hem facebook mesajlarında hemde g-mailde.
hatta birkaç kez facebookda bana hakaret eden kişilerin ip nosunu onlara "Facebook Support" tan ve "noreply@facebook.com" adresinden gelmiş gibi geri yolladım, adamlar beni facebook admini zannettiler :) :) :)
Sayın borsaci, ben de zamanında gmail den gelen bir mail için IP nin çözülmesine çok uğraştım, beceremedim. Burası yeri mi bilmiyorum, ama nasıl yaptığınızı biraz açabilir misiniz, programlama (c, c++) ile ileri derecede bilgim var, javascript de biliyorum, taktiği nedir header i çözmenin? Şu kod hilesi nasıl bir şey?