Re: Yalan Tanıklık Yapma Cezasi Nedir?
Alıntı:
kraliche rumuzlu üyeden alıntı
Unutmayınki kadın annedir!!!
Biraz mantıklı olmaya davet ediyorum sizi!!!
PEYGAMBER (S.A.S) efendimiz eşi olan AYŞE hanımla bir yere gidecekler ve AYŞE hanımın deveye binmesi lazım AYŞE hanım deveye kendiside binebilir durumda deveye binmek için aşağıda taş var onun üstüne basıp çok kolay binebilme imkanı olduğu halde PEYGAMBER (S.A.S) efendimiz eşine diz veriyor ve AYŞE hanım efendimizin dizine basıp deveye biniyor ve efendimiz yürüyerek giderken eşi devenin üstünde gidiyor ... Evet kadına dokunulmazlık vermek bu kadar zorunuza gitmesin efendimiz bile kadınına öncelik vermiş hayır size ne oluyor bu durumda...
Kadınların ezildiği bir ülkede yaşıyoruz ve birde üstelik sizin mantığınızla ne kadar dokunulmazlık varsa artık kadın üzerinde hala ezilmekte kadınlar buda demekki sizin dediğiniz gibi dokunulmazlıktan kaynaklanıyor ...
bu kadar islam dininden anladığına göre boşanan kbir kadına en fazla 3 ay nafaka verme zorunluluğunun olduğunu da iyi bilmelisin .işinize geldimmi hayatınızın sonuna kadar o kazanaılmamış hakedilmemiş parayı çatır çatır yemeyi çok iyide biliyorsunuz siz kadınlar
Re: Yalan Tanıklık Yapma Cezasi Nedir?
Alıntı:
Hannibal rumuzlu üyeden alıntı
Kadının mağdur olduğu iddiası yüzyılın en büyük yalanıdır. Kadın hakları olayı ise yüzyılın en büyük soytarılığıdır.
---Hannibal sana sonuna kadarrrr katılıyorum.ama biz burda sadece konuştuğumuzla kalıyoruz sonuç?mahkemeler uzuyor ve erkek tarafı mağdur oluyor
Cevap: Re: 3 aylık boşanma
Bende sizin gibi düşünüyordum ama boşanma noktasına gelince herşeyin para olduğunu anlıyorsun.hepimise kolay ve allah sabır versin.
benim durumum da daha ilginç. eşim evi 3 ay önce oğlumu dövdüğü için gösterilen tepkiye tepki olarak annesi tarafından evine götürüldü.
5 aracı devreye girdi. Hiç bir şey değişmediği gibi belirli belirsiz yalan ve dolanlar ile aracıların canını sıktılar. Oğlumdan vazgeçemeyen biriyim. Oğlum 1 aydır bende. 1 hafta sonra alırsın ikna ederek dedim. Gelmedi. En son anlaşmalı olarak anlaşmış olmamıza rağmen Ablamı aradılar tehdit ettiler. Dediler hepsini isteyecez (Meşhur üçlü tazminat/nafaka/velayet) Ses çıkarmadım.
Sessiz kaldım. sessiz kaldım. Ayın 6 sında avukat tuttum.
tabi maddiyat bir başka konu.
Benim sorunum ise oğlum. Oğlumdan ayrılamam ben.
Bu hukuk işlerinde sorunlar var. Mahkeme 2 şey yapıyor : 1 boşuyor veya reddiyor. Zaten 2 durumdada erkek zararlı. Mahkeme kadının eve dönmesi konusunda dolaylı tedbirler almıyor.
3-4 aylık bir süre var benim bildiğim bildiğim. Eğer yüz kızartıcı ve fiziki nedenler yoksa bu sürede anne ve babalara evden uzaklaştırma cezası verilmeli ve çiftin tatile veya dinlenmeye çekilmesi sağlanmalı.
Eşimi seviyorum. Oğlum olmasaydı mahkemeyi falan pek ciddiye almazdım. Fakat manevi şekilde şu an bana zarar veriyor. Korkuyorum ve hasta oldum.
Lütfen yardım edin. Oğlumdan ayrılamam ben.
slm
Eşitlik diye bir şey hakkınızı arayın.
Merhaba,
Ben fazla zamanınızı almak istemiyorum kısaca size durumu anlatmak istedim. Benim şuan babamdan kalan bir arazinin davası devam etmekte. Biz 9 kardeşiz ve babam 25 sene önce bu araziyi kardeşlerimden birine satmış. Yıllardır bu arazi kardeşlerim arasında sorun olmamıştı. Kardeşimin eski eşime borcu olması yüzünden 8 sene önce eski eşime vermişti 1 sene kadar eşimde kaldı, borcunu ödeyince aldığımız arazinin tamamını geri verdik. Son 2 senede arazinin değerinin çok fazla artması yüzünden kardeşler arasında davalar açılmaya başlandı. Şuanki durumum avukat tutmaya müsait olmadığından bir avukatım yok. BAna davayı açan kardeşim 4 avukat tutmuş ve tanımadığım insanlar hakkımda şahitlik yapıyor. Benim size sormak istediğim şey şu, bana davayı açan kardeşim geçtiğimiz mahkemede hakkımda yalancı bir şahit getirmiş. Şahitlik yapan şahsı hayatım boyunca hiç görmedim ve tanımıyorum. Ben bu kişiye nasıl itiraz ederim? Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Tanıdıklarım yüzleştirme isteyebilirsin diyorlar. Hukuk konusunda çok fazla bir bilgim yok. Yüzleştirme nedir bunun için nasıl ve nereye başvurmam gerekiyor? Lütfen bilgi verirseniz çok sevinirim, iyi çalışmalar dilerim.