Re: Memleketimden Polis Manzaraları
Alıntı:
lagos rumuzlu üyeden alıntı
O zaman, T.C.Adalet sistemi içerisinde hakkınızı arayacaksınız.Mahkemeler bunun için var.
'Haksızlığın Önünde Hiç Bir Zaman Eğilme! çünkü Hakkınla Beraber Şerefinide Kaybedersin!!
Bu cümleyide kamyonların arkasında arayanlar için yazıyorum. Hz. Ali(R.A.) nin sözüdür.
Sayın Myirtici, sonunda kaleminizden hak, hukuk ile ilgili güzel bir söz çıkması ne güzel, ne sevindirici bir durum.
Bu yazdığınız söz kamyon arkalarında aranacak nitelikte değil kanımca. Çünkü, diğeri ile kıyaslanamayacak kadar değerli ve nitelikli.
Hak,hukuk aramak için kurduk o kadar cümleyi, anlıyorum ki sizde hak hukuk özlemi içerisindesiniz. Bütün Polislerinde bu amaç uğrunda çok fedakarlıklarda (canları pahasına) bulunduklarına inanıyorum.Asgari müştekte ve ortak amaçta buluştuk.Bu amaca ikimizinde ulaşma çabası içinde olmamıza rağmen, bakınızki aylardır yazışıp,(didişip) duruyoruz. Aynı olay sokaktada cerayan ediyorki, burada atışmalarımıza malzeme oldular. Fenada olmamış bir anlamda, sanal ortamda da olsa tanışmış olduk.
İnanıyorumki sağ duyulu yaklaşıldığında her iki taraf açısındanda (kimliği sorulan ve soran) problemlerin çözülememesi gibi bir durum sözkonusu olamaz. Kimliği sorulan ve soranların, hak-hukuk anlamında, birbirlerine karşı daha hoşgörülü, sağ duyulu ve kibarca davranmaları gerekiyor.
Sonuçta amaç ortak. Ne mutlu hak-hukuk-adalet-barış-hoşgörü-farklılıklarımızdan sinerji oluşturma -hatalarından ders alma çabası içinde olanlara yani...... (Ne mutlu türküm diyene.K.Atatürk)
Sayın deniz02,
Ne demek yani polisler, eşleri ve yakınları savunmaya geçip baskı ve acındırma yapıyor. Yaklaşık 200 bin personeli olan Emniyet teşkilatının bizim baskımıza ve acındırmamıza ihtiyacı yok. Sadece senin anlayışın o kadar. Olaya o kadar geniş bir açıdan bakıyorsun ki, sivil polisler ne işe yarıyor diye sormuşsun. piman arkadaşımızın dediklerini bir yap, bir kaç kez asayiş, terör, kaçakçılık bürolarına falan git ne işe yaradığıklarını anlarsın.
Ayrıca en fazla kızdığım olay; Polisler maaşını biz veriyoruz, onlar verdiğimiz maaşla geçiniyor gibi sözler. Siz kimsiniz ki polislerin maaşını veriyorsunuz. Siz devlete verginizi veriyorsunuz devletin giderlerini karşılamak için. Vergi verirken bu paramı polislere veriyorum diye imzanız mı var?
Devlet giderini karşılamak için vatandaşından vergi alır, kamu personeline de hizmet yaptırarak hizmetin karşılığı vatandaştan topladığı vergiler öder.
commodore1tr ve veezy37 ye cevapları için teşekkür ederim. Bu cevaplar doğrultusunda bir sorum daha olacak. Sivil polisin sivil araçla durdurma yapabilmesi için bir düzenleme mevcut mu acaba? durdurma ile ilgili veezy37 nin bahsettiği kanun bu konuya açıklık getirmiyor. Sivil polis te polis oldğundan aynı yetkilerle durdurma yapabiliyor. Sivil araçlar kendilerini durdurmaya çalışan aracın sivil polis olduğunu nasıl anlayacak? Özellikle benim başıma gelen olayda olduğu gibi sellektör yaparak durdurmaya çalışmak mantıksız değil mi? Bana her sellektör yapan araca duracak olsam bu yaşıma kadar yaşamazdım heralde. Sanki durdurma işlemini sadece resmi polis araçları yapabilir gibi bir uygulama hatırlıyorum. Böyle birşey var mı?
Polislerin aldığı maaşı, kendilerinin verdiğini sanan, okumuş cahillere gereken açıklamayı yapmıştım günler önce ancak, anlamayan yada anlamak istemeyenler olmuş anlaşılan ki hanekçi bu konuya değinmiş.Daha önce verdiğim cevabı yineliyorum. Ve diyorum ki;Polisin verdiği vergilerinde katkılarıyla yapılan T.B.M.M.de çıkarılan kanunları korumak, polisin en doğal hakkı haline geliverir sizin (Polisin aldığı maaş, bizim vergilerimizle oluşuyor) cümlenizin tercümesi. Bence herkes ürettiği mal ve hizmetin karşılığında ücret alır.
Aksi takdirde; çok vergi veren bir suçlu, katil, hırsız,terörist v.b..... adalete teslim edilmeden, dışarıda gezmesine müsaade edilirdi. Siz hiç vergi beyannamesini soran polis gördünüzmü. Hala anlamayanlara ayrıca özel ders verilir. Tabiiki ücretsiz.
Ocümleyi, sürü sahibi bile kuramaz ,tuttuğu çobana karşı. Çünkü çoban emeğinin karşılığını almaktadır.
Hayirdir kavga mi ediyoruz, yoksa guzel guzel tartisiyormuyuz? :)
Polis teskilati veya baska bir kurulusun ne isler yaptigini bilmek icin, ilgili merkezlere gitmek gerekmez..
Bir vatandas olarak; olaylara genis acidan bakmanin bir mahsuru oldugunu da sanmiyorum, aksine dar acidan bakmanin sakincalari vardir!
Eger forumu bastan sona kadar okumus olsaydiniz , acindirma olup olmadigini gorecektiniz!
Baskiya gelince; iletinize donup bir daha bakarsaniz, ne yapmaya calistiginizi kendiniz de goreceksiniz! Hani ''Anlayana... Anlayana..'' diyorsunuz ya, iste ben de aynen diyorum; Anlayana... Nasil iyi mi?!
Sadece polislerin degil, tum devlet memurlarinin maasini biz veriyoruz.... Siz veriyorsunuz.... O veriyor...
Devlet = Millet , Millet = Devlet... Dikkat ederseniz siz de ayni seyi soyluyorsunuz.
Ayrica, buradaki herkes gibi, ben de fikirlerimi paylasma ozgurlugune sahibim oyle degil mi? Hic kimse gibi dusunmek zorunda degilim. Uzerine basa basa soyluyorum; gorevini kotuye kulllanan degil ki polis veya baska bir devlet memuru, babam da olsa ayni seyleri soylerim. Basbakan da olsa farketmez, yine soylerim...
Bu sitede Avukatlarin cogunlukta oldugu acikca goruluyor! Kendi meslektaslari, sikayet konusu oldugu vakit; sozu gecen meslektaslarinin hatali oldugu kanisina varinca, aslanlar gibi '' Evet , avukatiniz hatalidir veya gorevini ihmal etmis.'' diyerek, sikayet mercilerini dahi gosterebiliyorlar. Neden??
Tartismayi kisillestirmeye yeltendiginiz gibi, direktif verme cabaniza da bir anlam veremedim?! :o
Saygilarimla.
Sayın cityman ;
Normal olarak ilk iletimdede belirttiğim gibi sivil ekibin olay mahalini anons ederek resmi araba istemesi gerekirdi. Bu normal şartlarda her iki tarafında güvenliği açısından teamülen olan bir olaydır.
Yönetmelikte yer almamasının nedeni sivil aracın takip ve kontrol ( Devriye kontrolu) yapması olağanüstü bir durum olmadıkça direk müdahale etmemesi istendiğindendir. Özetle sivil polis orada ciddi hata yapmıştır. Hem kendi açısından hem sizin açısından. Dediğim gibi siz bilinçli veya bilinçsiz ikiniz içinde en iyisini yapıp en iyi yere gitmişsiniz. Korkup adamı vurabileceğiniz gibi gerçekten bir suçluda olabilirdiniz. O yüzden polis büyük bir tedbirsizlik yapmış aslında kendi hayatını tehlikeye atmıştır. Polisimiz eğitimsiz derken bahsettiğim bir noktada budur. Şüpheli araç nasıl takip edilir nasıl durdurulur nasıl ilgili kişi aşağı indirilir nasıl yaklaşılır hiç birini bilmiyorlar belki de o yüzden size karakol önünde öyle davrandılar. Suçtan doğan öfke...
Ben size bir kez daha geçmiş olsun diyorum ....
Değerli üyeler ;
Fikri tartışmaları lütfen kişisel boyuta getirmeyiniz. Katılıp katılmamak atrıdır kişisel sataşma ayrıdır. Ulusal değerlere hakaret haricinde kimseyi hitam edip direk hakaretimsi konuşmayınız.
Bu ülkede kamuda çalışan herkes askerinden polisine hakiminden milletvekiline savcısından öğretmenine namusuyla çalışan kişilerin ödediği vergilerle maaşlarını alır. Maaşlarınıda annelerinin ak sütü gibi helal kazananlar olduğu gibi maalesef toplumda asalak olarak yaşayanlardan olanlarda vardır. Askeride vardır poliside... Burada önemli olan bir camiayı bir devlet görevlisini küçültmek değildir. İki yüzbin kişilik polis teşkilatında çürük elmalar vardı , vardır var olacak. Amaç bunları teşkilattan uzaklaştırarak polisimizin hak ettiği yeri almasını sağlamaktır. Rüşvetçi polisi kaba dayak atan polisi bilgisiz polisi savunarak polisliğe hizmet etmiş değil zarar vermiş oluruz.
Sayın cityman in örneğindeki polislerin kabalığını bir yana bırakırsak maalesef bilgisiz olmadıklarını kim söyleyebilir. Arabanın içindeki namuslu bir vatandaşmış ki şu an yaşıyorlar. Trafiği düzenlemekle görevli trafik polislerinin hata yapılması en muhtemel yerlerde saklanıp hata yapana ceza kesmek görevleri değildir. Maalesef bu onlara görev gibi veriliyor asıl görevleri hata yapılmasını önlemek... Rüşvet alan polisi savunmak hangimizin haddine 'maaşları yetmiyor ek gelir '' mantığı ile yaklaşmak polisi düzeltmek yolunda değil içinden çıkılmaz şekilde bozmaktan öteye bir işe yaramayacaktır.
Polisin görevi çok zordur. Kabul özellikle akşam vardiyalarında itle köpekle uğursuzla uğraşmak boğuşmak yıpratıcı stres dolu bir iştir. Ancak bunu yapıyorlar diye namuslu vatandaşlarada kötü davranmalarını mazur görmek hak değildir.
Dolayısı ile kamu görevlisi olan sade vatandaşın devlet olarak en somut gördüğü kişi olan polis vatandaşların vergilerinden doğan gelir ile maaşlarını alırlar ve bu maaşı kendi emekleri karşılığı kazananlar için aksüt gibi helaldir. Amma hak etmeyenede laf etmek gene o sade vatandaşın hakkıdır...
Alıntı:
deniz02 rumuzlu üyeden alıntı
Hayirdir kavga mi ediyoruz, yoksa guzel guzel tartisiyormuyuz? :)
Polis teskilati veya baska bir kurulusun ne isler yaptigini bilmek icin, ilgili merkezlere gitmek gerekmez..
Bir vatandas olarak; olaylara genis acidan bakmanin bir mahsuru oldugunu da sanmiyorum, aksine dar acidan bakmanin sakincalari vardir!
Eger forumu bastan sona kadar okumus olsaydiniz , acindirma olup olmadigini gorecektiniz!
Baskiya gelince; iletinize donup bir daha bakarsaniz, ne yapmaya calistiginizi kendiniz de goreceksiniz! Hani ''Anlayana... Anlayana..'' diyorsunuz ya, iste ben de aynen diyorum; Anlayana... Nasil iyi mi?!
Sadece polislerin degil, tum devlet memurlarinin maasini biz veriyoruz.... Siz veriyorsunuz.... O veriyor...
Devlet = Millet , Millet = Devlet... Dikkat ederseniz siz de ayni seyi soyluyorsunuz.
Ayrica, buradaki herkes gibi, ben de fikirlerimi paylasma ozgurlugune sahibim oyle degil mi? Hic kimse gibi dusunmek zorunda degilim. Uzerine basa basa soyluyorum; gorevini kotuye kulllanan degil ki polis veya baska bir devlet memuru, babam da olsa ayni seyleri soylerim. Basbakan da olsa farketmez, yine soylerim...
Bu sitede Avukatlarin cogunlukta oldugu acikca goruluyor! Kendi meslektaslari, sikayet konusu oldugu vakit; sozu gecen meslektaslarinin hatali oldugu kanisina varinca, aslanlar gibi '' Evet , avukatiniz hatalidir veya gorevini ihmal etmis.'' diyerek, sikayet mercilerini dahi gosterebiliyorlar. Neden??
Tartismayi kisillestirmeye yeltendiginiz gibi, direktif verme cabaniza da bir anlam veremedim?! :o
Saygilarimla.
biz kimseye direktif vermiyoruz, verme gibi bir lüksümüzde yok. hiçbir suçluyu da savunmuyoruz, savunamayız da, her kim olursa olsun. kimsenin de tartışma özgürlüğünü kısıtlamaya çalışmıyoruz, herkes yazacağının yazıyor zaten. yaptığımız yanlış anlatıldığını düşündüğümüz şeyler karşısında savunma yapmak.
fazla da birşey söylemiyorum commodore1tr arkadaşımızın olayı özeltlemiş zaten.
saygılarla
Polis, kanun adamıdır. Ona her zaman saygı göstermeli ve itaat etmelidir.
Polis, asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. 1934
Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır. 1929
M. Kemal Atatürk.
.......................................
Ne fazlasini istiyoruz, ne de eksigini...
Polis memuru ve gorevini hakkiyla yapan tum memurlariza saygimiz sonsuzdur. Aksini yapan olursa da, bizleri karsilarinda bulacaklarindan kuskulari olmasin!
[QUOTE=deniz02;92575]Polis, kanun adamıdır. Ona her zaman saygı göstermeli ve itaat etmelidir.
Polis, asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, bir anne kadar şefkatli olmalıdır. 1934
Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır. 1929
M. Kemal Atatürk.
deniz02 ye aynen katılıyor, polislerimizi ve vatandaşlarımızı bu sözler uymaya davet ediyorum, müsaadenizle.
Tebrik ederim deniz02.