Yasak diye birşey YOK
Kanunlar lafzı ve ruhuyla bir bütündür...,
Ben şu sigara konusundaki yasal mevzuat metnini okudum,,,okudum..., anladığm şu;
yasak filan yok,,, bundan böyle parasıyla!!! Bu yani....
Kanun böyle diyor,,,
Printable View
Yasak diye birşey YOK
Kanunlar lafzı ve ruhuyla bir bütündür...,
Ben şu sigara konusundaki yasal mevzuat metnini okudum,,,okudum..., anladığm şu;
yasak filan yok,,, bundan böyle parasıyla!!! Bu yani....
Kanun böyle diyor,,,
Ya sigarayı bırak ya da koltuğunu
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 19 Temmuz 2009’da restoran, kahve, kafeterya gibi işyerlerinde başlayacak sigara yasağı konusunda geri adım atılmayacağına dair tavrını yayımladığı mesajla perçinledi.
Akdağ, sağlık müdürlerine "Ya sigarayı bırak ya makamı" resti çekti. Akdağ, Sağlık Bakanlığı bünyesindeki yönetici kadrolarına ’sigara içenleri atamama’, mevcutların da durumlarını gözden geçirme kararı aldı. Bakanın bu mesajlarını, Basın Müşaviri Mine Tuncel, İzmir’deki bir toplantıda katılanlara aktardı.
www.hurriyet.com.tr
Sağlık bakanlığı "ayrımcılık"iddiasıyla açılan pek çok davayla muhatap olacak demek ki.
"Sigaraya ağır ceza geliyor"
Geldi de ne oldu sanki..
Eskiden bir şimdi iki içmeye başladılar billah!
Özel yetkili savcıların odasına sigara baskını
DİYARBAKIR İl Tütün Kontrol Kurulu denetim ekibi, Diyarbakır Adliyesi’ne askın düzenleyerek aralarında özel yetkili savcılar ile Baro Odası’nın da bulunduğu birçok odada denetim yaptı. Yapılan denetim sonunda sigara içene rastlanmazken, savcılara ait bazı odalarda küllük kontrollerinde sigara içildiğine dair tutanak tutuldu.
İl Tütün Kontrol Kurulu denetim ekibi Diyarbakır Adliyesi’nde, aralarında özel yetkili savcıların odasının da bulunduğu çok sayıda oda ve Diyarbakır Barosu’nda tütün ürünü kullanılıp kullanılmadığını denetledi. İl Tütün Kontrol Kurulu Denetim Ekipleri Koordinatörü Hüseyin Memiş ve üyeler, adliye girişindeki PTT merkezinden başlayarak sigara ve diğer tütün ürünü tüketilip tüketilmediğini kontrol etti. Üst katlardaki memur ve savcıların odalarına da çatkapı yaparak giren ekip, odalarda sigara içene rastlamadı ancak yapılan küllük kontrollerinde sigara içildiğine dair tutanak tuttu.
Diyarbakır Barosu’ndaki avukat bekleme odası ve çay ocağında da denetim yapılırken denetime şaşıran avukatlar ekip üyelerine teşekkür etti. Avukat Atilla Öncü, kanunun uygulanmasında bir gevşeme sözkonusu olduğunu ancak yapılan uygulamadan mutlu olduklarını belirtti. Öncü, “Son zamanlarda uygulamada bir geriye gidiş var gibi. Kanun var ama uygulamayı yapacak insanlar yok. Ancak özellikle bölgemizde bir sıkıntı var. Denetimin eşit standartlarda yapılması ve uygulamanın her yerde eşit yapılması lazım. Denetimleri tabii ki olumlu buluyoruz. Ekibe çalışmalarında başarılar dileriz, işlerinin zor olduğunu biliyoruz” diye konuştu.
Denetim Ekipleri Koordinatörü Hüseyin Memiş, bütün kamu kuruluşlarını denetleme yetkisine sahip olduklarını ve bugün de adliyede çalışma yaptıklarını kaydetti. Memiş, “Şimdiye kadar 110 kurumu denetledik ve bunlardan 15’inde ihlal saptandı” dedi.
Adliye denetimi sırasında pek çok yerde ihlal saptayarak tutanak tuttuklarını ifade eden Memiş tutanaklarla ilgili gerekli idari işlem yapılacağını söyledi. Hakim ve savcılara kabahatler kanunu kapsamında ceza kesilemediğini, bu konuda sadece tutanak tutacaklarını anlatan Memiş, şunları kaydetti:
“Hakim ve savcılara Kabahatler Kanunu dışında başka disiplin hükümleri uygulanıyorsa bu konuda bilgi sahibi değilim. Belki bağlı oldukları kurumun prosedürleri uygulanabilir. Bugün sadece tespit tutanağı tutuyoruz. Onun dışında idari yaptırım karar tutanağını kurumun yetkilendirdiği personel yapıyor. Biz sadece sigara içilmiş olduğunu tespit ettik ve tespit tutanağını tuttuk. Eğer sigara içen görseydik kurumun yetkilendirdiği personel tarafından idari yaptırım karar tutanağı tutacaktık.”
http://haber.gazetevatan.com/Ozel_ye...87677/1/Gundem
Eski Türk filmlerinde doğumhanenin kapısında ağzında sigara ile bekleyen baba adaylarını gösterirlerdi. Şimdi hastanede sigara içilebileceğini en koyu tiryaki bile düşünemez herhalde.
Sonra şehirlerarası otobüsleri hatırlayın. Kimse yanındakini düşünmeden yakardı sigarasını. Şimdi nasıl katlanmışız o işkenceye diyoruz.
Bu toplumsal bir ilerlemedir. Yakında kapalı herhangi bir yerde sigara içmek bize garip gelecek, yasak olsa da olmasa da içmeyeceğiz. En azından gelişmeye açık olanlar.
Not: 3 günde 1 paket gibi az da olsa ben de sigara içiyorum
Bu kampanya isyan ettirdi
Sigara karşıtı kampanyada kullanılan 'seksi' afişler Fransa'yı karıştırdı.
'Sigara içmek köleliktir' temalı afişlerde genç kadın ve erkekler 'sigara'yı sembolize eden erkeğe oral seks yaparmış gibi gösteriliyor.
Penis yerine ağızlarında sigara tutan genç tiryakilere, ‘Sigaranın kölesi olmayın’ deniyor. Feminist grupların ‘şiddet’ içerdiği gerekçesiyle yasaklanmasını istediği afişin çocukları korumak için de sokaklardan kaldırılması talep ediliyor.
http://www.hurriyet.com.tr/dunya/13931486.asp?gid=229
Kardeşim üretimini yasaklasınlarda kurtulalım şu meretten,%100 sağlığa zararlıdır diye üretmesinler.
RTÜK, 16 Şubat’ta gerçekleştirdiği Üst Kurul toplantısında, DIGITURK’e toplam 250 bin TL sigara cezası kesti.
DIGITURK’ün üç kanalı, yayınladığı toplam 5 filmde 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunundaki yasak uyarınca “Televizyonlarda yayınlanan programlarda, filmlerde, dizilerde, müzik kliplerinde reklam ve tanıtım filmlerinde tütün ürünleri kullanılamaz, görüntülerine yer verilemez” hükmüne aykırı olduğu gerekçesiyle para cezası aldı.
-MAHKEME KARARI UFUK AÇACAK-
Öte yandan RTÜK bir süre önce de “Mafya üyeleri sigara içiyor” diye, Tenten çizgi filmi için TV8’e para cezası vermişti. Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi ise, 4207 sayılı sigara kanunu çıkmadan önce çekilen filmlerde “Bu yasağın uygulanamayacağına” hükmetti.
Karar kesinleştiği taktirde, 26 Kasım 1996 tarihinden önce çekilen film ve kliplerdeki sigara içilen sahneler artık kapatılmayacak. Bu karar özellikle eski Yeşilçam filmleri ile, dünya klasikleri arasına giren eski filmleri etkileyecek.
Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi, RTÜK’ün uyguladığı 50 bin liralık sigara cezaları nedeniyle yapılan bir itirazı değerlendirmiş ve Tütün mamulleri yasası gereği, film ve kliplerde sigara içilen sahnelerin ekrana getirilmemesi ve “Mozaik ya da buzlanma” yöntemiyle kapatılmasının öngörüldüğünü hatırlatmıştı.
Ancak yasanın 26 Kasım 1996 tarihinde yürürlüğe girdiği ve bu tarihten önce çekilen filmlerdeki sigara sahnelerini bağlamayacağı kararına varıldı. RTÜK ise bu karara itiraz etti. Dosya itiraz üzerine Yargıtay’a gönderildi. Yargıtay yerel mahkemenin kararını onayladığı taktirde, 1996 öncesi çekilen filmlerdeki sigara içilen sahneler kapatılmayacak.
RTÜK üyesi Hülya Alp, sigara cezası ile ilgili kararlara yazdığı muhalefet şerhlerinde “Mahkemenin verdiği karar, kurum itirazından dolayı kesinleşmemiş olmakla birlikte, 4207 Sayılı kanunun ilgili hükümlerinin TV programlarının niteliklerine bağlı olarak nasıl farklı şekilde yorumlanabileceği hususunda ufuk açacaktır” dedi.
http://haber.mynet.com/detay/guncel/...-cezasi/499926