-
Re: Bize neler oluyor?
DİYARBAKIR’ın Bağlar Semtinde 11 yaşındaki M.K. adlı kız çocuğunu bıçakla tehdit eden bir kişi tecavüz etti. Kaçan saldırganın yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
Diyarbakır Bağlır Semti Sakarya Caddesi 108 numaralı sokak üzerinde arkadaşlarıyla oyun oynayan ilköğretim okulu öğrencisi M.K’nin yanına yaklaşan 20 yaşlarındaki bir genç, bıçakla tehdit ederek onu bir binanın bodrum katına götürdü. Bir süre sonra bodrumdan gelen sesler üzerine bina sakinlerinin durumu fark etmesi üzerine bıçaklı saldırgan kaçarak kayıplara karışırken, durum polisi bildirildi.
Polis, korku içinde bulup hemen hastaneye götürdüğü M.K’nin burada yapılan muayenesinde fiili livata yoluyla tecavüze uğradığı belirlendi. Polis, M.K’nin verdiği ifade doğrultusunda eli bıçakla tecavüzcüyü yakalamak için geniş çaplı bir operasyon başlattı. Yetkililer, ailesine teslim edilen M.K.’ye psikolojik destek verilmeye başlandığını belirtti.
Hürriyet
-
Tecavüze direnen hamile kadını bıçakladılar
16 Mart 2007Özgür SARI/KONYA, (DHA)
http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/3039813.jpg
KONYA’da 6 aylık hamile olduğu belirlenen 27 yaşındaki F.D., 10 yerinden bıçaklanmış ve dövülmüş halde yol kenarına bırakıldı. Vatandaşlar tarafından bulunan ve ambulansla hastaneye kaldırılan genç kadının, iki kişi tarafından zorla bir otomobile bindirildiği ve tecavüze direnince de önce dövüldüğü ardından da 10 yerinden bıçaklanarak, Ilgın İlçesi girişinde yol kenarına bırakıldığı iddia edildi.
Merkez Selçuklu İlçesi’nde bir gazinoda garson olarak çalışan F.D., saat 23.00 sıralarında mesaisi bittikten sonra evine gitmek istedi. İddiaya göre bu sırada bir otomobille yanına yaklaşan iki kişi, D.’yi zorla otomobile bindirdi. F. D. yaklaşık 80 kilometre uzaklıktaki Ilgın İlçesi girişinde yol kenarına yaralı halde atıldı.
Vatandaşlar tarafından bulunan genç kadın, çağırılan ambulansla saat 03.30 sıralarında Konya Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. F.D., buradan Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne sevk edildi.
F.D.’nin dövüldüğü, vücudunda morluklar olduğu ve 10 yerinden bıçaklandığı belirtildi. Hastaneye gelen yakınları, Doğan’ın ‘2 kişi tarafından iş çıkışı kaçırıldığı ve bu kişilerin ilişki isteğini kabul etmeyince de önce dövüldüğü ardından da bıçaklanarak, yol kenarına atıldığı’ diye ifade verdiğini söyledi. Doktorlar, F.D. ve bebeğinin hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı. Polis, genç kadını kaçırıp bıçakladıkları iddia edilen iki kişiyi arıyor.
-
İzmir'in Bornova ilçesinde, 3 yaşındaki kız çocuğuna “tecavüz edildiği” iddiası üzerine gözaltına alınan 15 yaşındaki lise öğrencisi tutuklandı.
Çamdibi semtinde, 3 yaşındaki kız çocuğunun komşularının evinin önünde ağladığını gören mahalle sakinleri, durumu ailesine bildirdi. Aile, çocuklarının tecavüze uğradığı iddiası üzerine, komşularının lise öğrencisi olan 15 yaşındaki oğluna saldırdı.
Durumun bildirilmesi üzerine, olay yerine gelen polis, 15 yaşındaki H.G'yi gözaltına alarak, Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.
Çocuğun ailesinin, olay sonrası H.G'nin ailesine de saldırdığı ve babasını tartakladığı, fakat babanın şikayetçi olmadığı bildirildi.
Çocuğun tecavüze uğrayıp uğramadığının belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildiği bildirildi.
Yaşının küçük olması nedeniyle H.G, ifadesine başvurulmadan İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.
Suçlamayı kabul etmediği öğrenilen H.G, tutuklanarak cezaevine konuldu.
-
Bursa'da silah zoruyla 3 erkek çocuğuna tecavüz ettiği, 3 çocuğa da tecavüz girişiminde bulunduğu iddia edilen kafe işletmecisi polis tarafından yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, gelen bir ihbarı değerlendiren Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğü Araştırma Büro Amirliği ekipleri, Ortabağlar Mahallesi'nde kafe işleten E.A.'yı takibe aldı.
Kafeye gelen 3 erkek çocuğu Namazgah Mahallesi'ndeki evine götürdüğü ve başlarına silah dayayarak tecavüz ettiği, görüntüsünü kameraya kaydetmekle tehdit ettiği çocuklardan birine bu eylemi birkaç kez tekrarladığı öne sürülen zanlının, uzun süren takip sonucu evinde yakalandığı belirtildi.
Ev ve işyerinde 2'si kuru sıkıdan bozma 4 ruhsatsız tabanca ele geçirilen zanlının, 3 çocuğa da tecavüze yeltendiği, ancak eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı iddia edildi. Zanlı, emniyet müdürlüğünde yapılan sorgulamasının ardından adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.
-
Mersin'de bir ilköğretim okulunda öğretmenlik yapan 31 yaşındaki T.Ç., 14 yaşındaki kız öğrencisi M.T.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı.
MERSİN’in Mut İlçesi’ne bağlı Dağpazarı Köyü’ndeki bir ilköğretim okulunda vekil öğretmenlik yapan 31 yaşındaki T.Ç., 14 yaşındaki kız öğrencisi M.T.’ye tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı.
İddiaya göre, geçtiğimiz şubat ayında Ere-Dağpazarı İlköğretim Okulu’na vekil öğretmen olarak atanan bekar T.Ç.’nin, öğrencisi M.T. ile duygusal ilişkisi başladı. Öğrenci-öğretmen ilişkisi, kısa sürede okul ve köyde duyulunca, durum okul yönetimi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bildirildi. Bunun üzerine geçen 18 Mayıs’ta öğretmenin görevine son verildi. Öğrenci M.T., ise ailesine öğretmeninin kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Baba Durali T.’nin, savcılığa şikayeti üzerine dün gözaltına alınan öğretmen T.Ç., sorgusunda suçlamaları kabul etmedi. T.Ç., sorgulanmasının ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.
-
Bekar olduğu belirtilen imam İ.C., iddiaya göre evine götürdüğü zihinsel engelli M.Y.'ye tecavüz etti. M.Y.’nin durumu bildirdiği ailesinin şikayeti üzerine İ.C. jandarma arafından gözaltına alındı. M.Y.’nin götürüldüğü hastanede yapılan muyenesinde ters ilişkiye girildiği belirlendi.
Suçlamaları kabul etmeyen cami imamı İ.C., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
-
Manisa'nın Turgutlu İlçesi'ndeki 19 Mayıs İlköğretim Okulu'nda hizmetli olarak görev yapan M.Y., kandırarak okul tuvaletine götürdüğü 4 yaşındaki S.Ö.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.Y.'yi, S.Ö.'nün yakınlarının linç girişiminden polisler kurtardı.
Olay, 19 Mayıs İlköğretim Okulu'nda, dün saat 20.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, okulda üç aydır hizmetli olarak çalışan 21 yaşındaki M.Y., kandırdığı S.Ö.'yü okul tuvaletine götürerek, tecavüz etti. S.Ö.'nün olayı anlatması üzerine, karakola başvuran ailesi M.Y.'den şikayetçi oldu. Bunun üzerine harekete geçen polis yetiştirme yurdunda büyüyen ve devlet tarafından hizmetli olarak görevlendirilen M.Y.'yi gözaltına aldı. M.Y.'nin ilk görev yeri olan Okul tuvaletinde küçük çocuğa tecavüz ettiği gerekçesiyle tutuklanan M.Y. adrlı şahıs halk tarafından linç ediliyordu.
Alaşehir'den 3 ay önce Turgutlu İlçesi'ndeki 19 Mayıs İlköğretim Okulu'nda gönderildiği belirlendi. Okul yönetiminin, 2 ay önce, kisisel problemleri olduğunu öne sürdükleri M.Y.'nin görevden alınması için Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazı yazdığı, ardından konunun Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirildiği belirtildi.
LİNÇ EDİLMEK İSTENDİ
M.Y., ifadesinin ardından bugün saat 12.30 sıralarında adliyeye sevk edildi. Tecavüze uğradığı ileri sürülen S.Ö.'nün yakınları, ekip otosundaki zanlı M.Y.'yi linç etmek istedi. Adliye önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik grubun taşkınlıklarının, Atatürk Bulvarı'na kadar yayılması üzerine polis, grubu cop kullanarak dağıttı. S.Ö.'nün fenalaşan yakınları için olay yerine ambulans çağrılırken, zanlı M.Y., ekip otosuyla tekrar karakola götürüldü. İlçe Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, gece görevli polisleri de takviye olarak çağırarak, adliye önündeki güvenlik önlemlerini arttırdı. M.Y.'nin işlemlerinin ardından tekrar adliyeye sevk edileceği bildirildi.
-
BM askerlerine şok suçlama
http://www.hurriyet.com.tr/_np/4852/5664852.jpgİngiltere merkezli çocuklara yardım kuruluşu Save the Children'ın hazırladığı rapor korkunç bir gerçeği ortaya koydu. Rapora göre Birleşmiş Milletler'in çatışma ve felaket bölgelerindeki çocukları korumakla yükümlü görevlileri, bu çocuklara tecavüz ve kötü muamelede bulunuyor.
Rapora göre, insani yardım kuruluşu çalışanları ve barışı korumakla görevli bazı askerler, aralarında 6 yaşındakilerin de bulundukları çocukları taciz ediyor.
Save the Children'ın raporunda taciz ve kötü muamelenin çocuklar ve ailelerinin başlarına daha kötü şeyler gelmesinden endişe ettikleri için ihbar edilmediği, suçluların da cezalandırılmadığı saptamasına da yer veriliyor.
İngiltere merkezli Save the Children'ın araştırması Fildişi Sahili, Sudan'ın güneyi ve Haiti'yi kapsıyor.
Rapora göre, çocuklara yönelik cinsel tacizin failleri arasında, her türlü insani yardım, barış ya da güvenlik faaliyeti yürüten örgütlerin her kademeden personeli var. Bunlara yerel görevlilerle uluslararası personel de dahil.
Çocuklar korkuyor
Raporda, bu örgütlerin ya da suçlanan kişilerin isimlerine ilişkin ayrıntıya ise yer verilmiyor. Raporu kaleme alan Karina Çarki, ''Bunun nedeni, çocukların, konuşmaları halinde başlarına geleceklerden korkuyor olması'' diyor.
Çarki, araştırmayı yapabilmek için çocuklara gizlilik ve başlarına gelenlere ilişkin ayrıntıları daha ileri aşamalara taşımayacakları konusunda söz verdiklerini söylüyor.
13 yaşında bir kız, BBC televizyonuna başına gelenleri anlatırken, Fildişi Sahili'nde evinin yakınındaki bir tarlada, 10 Birleşmiş Milletler barış görevlisinin tecavüzüne uğradığını, tecavüzcülerin kendisini kanlar içinde bırakarak gittiğini, sürekli titrediğini, kustuğunu anlattı.
Soruşturmalar yargıya taşınmadı
Birleşmiş Milletler'in görev yaptığı ülkelerde çocuklara karşı cinsel taciz olaylarına karşı çok sayıda inceleme yürütüldü, ancak bunların büyük çoğunluğu yargıya taşınmadı.
Birleşmiş Milletler'in Barışı Koruma Operasyonları Sözcüsü Nick Birnback, çocukları korumak için daha fazla önlem alınması gerektiğini kabul etti, ancak Birleşmiş Milletler'in zanlılara karşı eyleme geçmek için gerekli yetkiye sahip olmadığını savundu.
Ortak çalışma başlatıldı
Save the Children, sorunla mücadele için Birleşmiş Milletler'in cinsel sömürü ve tacizle mücadele ekibiyle öneriler üzerinde çalıştıklarını açıkladı.
Bu öneriler arasında, Birleşmiş Milletler tarafından yerel şikayet mekanizmasının kurulması, taciz olaylarını ele almak üzere küresel bir izleme birimi oluşturulması ve farkındalığı arttırmak ve eğitim için yatırım yapılması da yer alıyor.
-
Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesine bağlı Kusura beldesinde bir baba öz kızına tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklandı.
Edinilen bilgilere göre Kusura beldesinde yaşayan 16 yaşındaki M.Y. babası S.Y.'nin (36) sürekli alkol aldığı ve 1,5 senedir kendisine tecavüz ettiği ihbarı üzerine harekete geçen Sandıklı jandarma ekipleri beldeye baskın yaparak baba S.Y.'yi gözaltına aldı. Sandıklı Devlet Hastanesi'ne sevk edilen M.Y.'de yapılan muayeden sonra tecavüz bulgularına rastlandı.
M.Y., hastanedeki tedavisinin ardından Afyokarahisar Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı kız yetiştirme yurduna yerleştirildi. Baba S.Y. ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
HaberTürk
-
Sabah sabah okudum. Tüylerim diken diken oldu. Gerçekten halimize o kadar üzülüyorum ki. İdamın getirilmesini gerçekten bende isteyenlerdenim. Vijdansız değilim. Fakat bunları yapanlar insanlıkdan çıkmış şeytan. Onlara müstehak.
Ben 1 ay önce duyduğum hikayeyi anlatmak istiyorum. Bu olay Adana'da geçiyor ve ilköğretim okulu rehberlik öğretmeni tarafından anlatılıyor.
Rehberlik öğretmeni Adana'da ki öğrencilerinin maddi durumlarıyla hemde manevi halleriyle yakından ilgilenen her türlü ihtiyaçları için kendini paralayan değerli bir insan. Okul öğrencilerinden birisi okul çıkışı öğretmeninin yanına gelerek "öğretmenim konuşabilir miyiz?" diye sormuş. Öğretmeni de "elbette" demiş. Öğrencisi başlamış anlatmaya.
"Öğretmenim ben babamı öldürmeyi düşünüyorum. Hergün okuldan sonra karton toplayıp, satıyorum. Parasınıda babama veriyorum. Ama o bizi her akşam dövüyor.Dayanamayacağım artık öğretmenim ben babamı öldürmek istiyorum" demiş
Öğretmenimizde çocuğu telkin etmeye sabırlı olmasını söylemiş. Gel zaman git zaman derken çocuk habire morluklar içinde gelmiş okula. Fakat 1 gün okula gelmemiş. Ertesi günde okul kapısından içeri bir kadın; kollarında bir çocuğu taşırken görmüş. Rehberlik öğretmenimiz bakmışki bu kendi öğrencisi. Çocuğun kafasına gözü ilişmiş ki kanı donmuş. Kafatası içine göçmüş çocuğun. Annesi olayı anlatmış öğretmene. Babası yine dövüyormuş.Eline aldığı demir ile çocuğunun kafasına vurmuş. Çocuk ölmedi. Çocuk okula gelmeye devam etmiş. Fakat çocuk herşeyi unutuyor. Tuhaf hal ve hareketler sergilediği için okuldan atmak zorunda kalmışlar. Teşhis şizofreni elbette. Baba cezaevinde. Bunu hayatım boyunca unutmam, unutamam. Bilmiyorum.Vuran eller kırılsın. Ama ben anneye çok kızdım. İnsanın kendisine güven duymaması ne kadar kötü bir şey. Sadece kendine değil burdada olduğu gibi ailenede zarar veriyor. Benim başıma gelseydi ne yapardım diye sordum kendime. Bir kere bile el kaldırmasına müsaade etmezdim. Mümkün değil yapamazdı. Tabi öğretmende perişan olmuş. Onunda psikolojisini düşünüyorumda, pişmanık. "Keşke sabırlı ol demeseydim" diyor şimdi.