Re: Neden Evlilikler Biter?
Benim Param, Senin Paran
Günümüz evliliklerin ilk yıllarında çiftler finansal bir bütünleşme
içine girerler. Fakat önemli unsurların gözardı edilmemesi gerekir.
Bunlar;
- Ortak hesabın kullanılması açısından eşinizle fikir birliği yaptınız mı?,
- Eğer eşiniz finansal bir özgürlük isterse hesabınızla ilgili ne gibi problemler ortaya çıkar?,
- Eğer ilişkiniz veya evliliğiniz biterse ne olur?
Ortak hesap, mali işlemlerin erkeğe ait olduğu geleneksel evliliklerin günümüzde değiştiğini gösterir. Artık evlilikler, çiftlerin mali konularda işbirliği içine girdiği ve yatırımlarını ortaklaşa değerlendirdikleri kurumlar haline gelmiştir.
Bu tip beraberliklerde mali planlamaların çok dikkatli ve geleceğe yönelik olarak yapılması şarttır. Bir evliliğin ayakta kalabilmesi, çiftlerin yüksek hayat standartlarında rahat olmasına bağlıdır. Bunun minimum değeri, evin hertürlü ihtiyacını, varsa çocukların ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve ilerki yıllar için risk unsuru taşımayan bir hayattır.
Çoğu evliliklerde mali güçlüğün ortaya çıkması ne yazık ki aşk unsurunun ortadan kalkmasına sebep olur ve ilişki büyük bir şokla sona erer. Evlilik ilişkisinin her zaman sabit olmadığını çiftlerin bilmesi gerekir. Eşlerin seneler sonra, birbirlerinden farklı ilgi alanlarına sahip olması ve beklentilerin karşılanamaması normaldir.
Geleceğe yönelik mali hesapların tek bir ortak hesap altında yapılması yukarıda belirttiğimiz sorunların ortaya çıkmasına sebep olabilir. Bunun için çiftlerin, kişisel harcamalarını yapacakları bir hesaba sahip olmaları mantıklıdır. Örneğin, ortak hesap sadece ev ihtiyaçları için ayrılabilir. Böylece harcamalar kapsamında küçük ama ilerde sorun yaratabilecek tartışmalara izin vermemiş olursunuz.
İşler ters gittiğinde...
Evliliğinizin altıncı ayından sonra, cicim ayları sona erdiğinde, bir takım sorunlar ortaya çıkabilir. Peki bu sorunlar başladığında ne yapmalı?
Çok güzel başlayan evliliklerin de, kötü başlayanlar kadar sona erme şansı vardır. İlk birkaç aydan sonra onun sizin için "bay/bayan mükemmel" olmadığını anladığınızda yapabileceğiniz iki şey var. Ya ilişkiyi bitirmek ya da eşinizi olduğu gibi sevip, kabullenmek.
Yanlış olan şeye müdahele edemiyor ama içinizde bunun yanlış olduğunu yineliyor olabilirsiniz. Kafanızdan boşanmak geçiyor ama bunu söylemeye cesaret edemiyor olabilirsiniz. Size tavsiyemiz, kendinizi iyice dinlemeniz ve doğru kararı verdikten sonra güçlü bir kişi olup, aklınızdakileri ona söylemeniz. Aksi takdirde zaman geçtikçe işiniz zorlaşacaktır.
Eşinizin düzeltilmesi imkansız olan saplantıları olabilir. Bu sizin için önemli bir ayrılık kararı haline gelebilir. Eğer eşinizin bu davranışı tedavi edilmesi gereken bir hastalık değil ise öncelikle kesin kararınızı vermeden önce sakin olun. Eşinizin davranışlarına karşı protesto halindesiniz ve bunu biliyorsunuz. Sizi rahatsız eden davranışların geçmişini araştırın.Önceden yaşanan mutsuz bir beraberlik veya aileden kalma kötü davranış kalıpları... Hepsinin cevaplanması gerekir. Tüm ideallerinizi ve beklentilerinizi değerlendirin. Arkadaş çevrenizden, ailenizden alacağınız tavsiyeler her zaman doğru olmayabilir. Sorunlarınızı kendiniz halletmeye çalışın. Psikiyatriste gitmeniz gerekiyor ise bunda utanılacak hiçbir şey yok. Önemli olan, sorunlarınızın daha fazla büyümesine izin vermeden eşinizle uzlaşma yoluna gitmenizdir.
Neyin yanlış olduğuna karar veremediğiniz zamanlar olacaktır ama kalbinizde birşeylerin kesinlikle doğru gitmediğini hissedeceksiniz. Böyle bir durumda duygularınızın sizi ele geçirmesine izin vermeyin. Yaşadığınız kötü olaylardan kurtulabilmek için geçmişinizdeki mutlu günleri düşünmeyin. Eski ilişkileriniz aklınıza gelmesin. Çünkü o sırada hep mutlu olayları hatırlayacaksınız. Artık o günler geride kaldı. İlerki seneler için evliliğinizle ilgili kararlar almalısınız. Tüm çabalarınıza rağmen işler hala ters gidiyorsa kendinizi zorlamanın bir anlamı yok. Eşinize bunu anlayabilmesi için zaman tanıyın. Boşanmak, düşünmeniz gereken son çözüm olsun. Küçük bir tartışmada veya bir anlaşmazlık sonundaki ayrılık düşüncesi sonraki zamanlarda sizin kafanızı sürekli meşgul edecektir. Önyargılarınızdan kurtulun. Elinizden hiçbirşey gelmiyor ise unutmayın ki zaman en iyi çözümdür.
evliliğin bitmesinin tek sebebi paradır,sonra kafa yapısının uyuşmamasıdır.
merhaba: herkesin boşanma sebebi farklıdır benim evliliğim bitme sebebi ihanetti mesela hanımlar korkmayın boşanmak çok ta kötü bişey değilmiş insan ilk başta korkuyor ama canını acıtan bir evlilik ise boşandığın gün çok şükür bitti diyebiliyosun
Alıntı:
esin_28 rumuzlu üyeden alıntı
Evlilkler neden bitiyor?Ben bekarım.Ama son zamanlarda o kadar boşanan çiftler var ki,temeldeki nedenler dürüst olamamak mı.saygının bitmesimi? Şiddette maruz kalınan bayanalar.cehalet mi?
Evlilik neden bitiyor !!!
Temelde eşlerin birbirine taviz vermeleri ile başlayan bir süreç sonucu gerçekleşiyor.Hoşlanmadığınız,tasvip etmediğiniz her nokta evliliğinizde tükenmişliğe sürüklüyor... önce sevginin akabinde de saygının tükenmesine sebep oluyor.Bu anlamda bir çok noktada empati yapamama,yerini anlayışsızlığa,kızgınlığa ve monotonluğa itiyor.Toplumun belli kuralları ve yaptırımları mevcut olduğundan,yaşadıklarımızı tek başımıza üstlenip acısıyla,kahrıyla,tükenmişliğiyle ömrümüzü tüketiyoruz...oysa aynı toplum bizlerin çektiği acı,çile ve mutsuzluğumuzun farkında bile değil...bana göre bu çok büyük bir haksızlıktır !!! sizce de öyle değil mi?
Saygılarımla...
Acaba boşanmaların bu kadar artmasının bir nedeni de yeni neslin her şeyden çabuk bıkması olmasın? İşinden çabucak bıkıyor. Cep telefonundan kısa zamanda soğuyor. Arkadaşları onu tatmin etmiyor. Eşi, bu kadar çabuk bıkabilen bir kişiyi nasıl her daim tatmin etsin ki? Tüketim toplumu olmanın kaçınılmaz bir sonucu gibi geliyor bu bana. Biraz da bu açıdan baksak konuya.
tabii insanların başka dertleri yok ki
Varsa yoksa evlenmek boşanmak.Allah size başka dert vermesin ne diyeyim çok lüks yaşıyorsunuz öyleyse kıymetini bilin...Ben 12 yıllık evliyim hiç medeni durumumu yoklamak ihtiyacı hissetmedim, zaten bekarken de kendimi ve durumumu yargılamıyordum. .En ilginç yazılar da bu meselerle ilgili olanlar değil mi?Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama geç kalmadan evlenin çünki evlilik karşılıklı faydalanımların olduğu güzel birliktelik biçimi promosyon olarak da güzel çocuklar veriyorlar bence deneyin... Evlendiğimden beri hiç birşeyi düşünmüyorum akşam ne yiyeceğiz, tatile nereye gideceğiz,cebimizde para var mı? bunları düşünmeden yaşamak daha güzel.......:)