Cevap: Avukat Mağduru Olduğunu Düşünen Müvekkiller Nasıl Delil Toplayabilirler
Hayır efendim siz bir avukat elinize geçirmişsiniz akllınız sıra oynayacaksınız. Konuyu ben değil siz açtınız. Mahkeme sonucunda hüsrana uğamayın da... Çok gördüm sizin gibi ne olduğunu bilmeden avukatı şikayet edenleri. Sonuç ne mi? Milyonlarca tazminat ödediler. Umarım onlardan olmazsınız.
1-Avukat elimize geçirip aklımız sıra oyun oynama cüretini göstermiyoruz..Ben okumuş yazmış mağduriyeti anlayabilecek kültürde biriyim.
2-Sizin gibi bilmeden etmeden avukat şikayet edenleri çok gördük 'ün anlamını anlayamadım....Bilmeyenleri görmüşsünüz...Beni ve aynı avukatın diğer mağdurlarını görmemişsiniz..O nedenle üstümüze alınmıyoruz.
3-Haksız bulunup tazminat ödeyenleri görmüşsünüz..Psikolojik manevranız güzel.Adalete inancımızdan ve saygımızdan bu mücadeleyi yapıyoruz..Sonucada saygımız olacak elbet..
4-Beni tanımıyorsunuz.Avukatıda tanımıyorsunuz.İki olguda avukattan yana tavır alıyorsunuz..Tepkili ve olumsuz bakışınız yanlışı yapandan tarafa olmalı..Doğrusu budur.
5-Yanlış yapan avukatlar var olmalı ki,baro disiplinin kurallarında disiplin cezaları tanımlanmış ve cezalar kesilmiş.Demek ki ilk biz değiliz,bize yanlış yapıldı diyenler.
6-Baroya şikayet konusunda tereddütlerimiz oluştu.Önyargılı meslek dayanışmasını gördükten sonra açıkçası barodan yardım konusunda endişe duymaya başladık.Sonuçta disiplin kurulu sizlerden oluşuyor.
7-Güçlü bir tanığım var.Üstelik bu şahıs baro yönetiminde .İstersem oraya şikayette ederim.Bu zatı şahaneleri onu bile inandırdı yaptıkları konusunda..O bile şaşkın.Buyrun bakalım şimdi....
- - - Updated - - -
Bu konuda hukukçuların da katıldığı bu sitede ve başka yerlerde yazılar okudum..Tavır aynı...Derdini anlatmaya çalışan mağdura psikolojik saldırıda bulunur gibi bir tavır sergileniyor.Ve vatandaşın pes etmesi hedefleniyor.Ürkütülüyor,<baroya gidersem canıma okunacak belli> diyen vatandaş Allahından bulsun noktasına gelip, vazgeçiyor. Burası hukuk devleti..Hiçbirşey hukuktan üstün değil. Hukuk dışı herşey karşılığını bulmalı..Bunun içinde sağduyulu olunmalı,örtbas etme tavrı değil, aksine irdelenip, hastalık ortaya çıkarılmalı ve hastalık yapan virüslere savaş açılmalı...Bu duyguyu herkes taşımalı...
Melahat hanım, konu başında değil, konu sonlarında gerekli bilgileri zorla veriyorsunuz. Bu da yanıt verenleri veya verecekleri şaşırtır. Lütfen bir dahaki forumunuzda daha derli toplu ve meseleyi tanımlayan açıklama yapmaya gayret edin.
Abdullah bey, site yönetimi ile ilgili düşünce ve kararları burada tartışmıyoruz.
Litigation, hukuk aşkının farkındayım, avukatlık mesleğine ve mesleştaşlarına sevginin farkındayım, avukatlara yönelik haksız isnadlara tepkinize katılıyorum ancak sizin de sonradan belirttiğiniz gibi haklı şikayetlerin de müeyyidesi muhakkak olmalı ki sizin gibi avukatlar karalanmasın, lekelenmesin.
Bu da benim mini yorumum:
Meslek yaşantımızda müvekkil tarafından hukuku da iyi bilmemenin etkisi ile serzenişe veya şikayete uğradığımızı çoğu avukat arkadaş hatırlar. Fakat sonunda genellikle avukat haklı çıkar. Çünkü hukuku bildiği için yanlış yapmamıştır. Toplum hafızasında ise avukatlık mesleği hakkında böylelikle yanlış bir algı kalabilir. Bu algıyı kırmanın yolu, yine hukuktan geçer. Daha önce de belirttiğim gibi bu site avukat şikayet sitesi olmamakla birlikte (yani avukatın ismini vererek şikayet etmemek), mesleğin içinde çok ama çok az sayıda bulunan ve bu mesleği haketmeyenlerle de savaşmak her avukatın borcudur. Dikkat edin! Her dürüst avukatın demedim. Çünkü her avukatın dürüst olduğu farzedilmelidir. İstisnalar ayıklanır ve istisnalar kaideyi bozmaz! Her avukat dürüsttür, çünkü hak, hukuk, adalet kavramları onun beynine hukuk fakültesinde iyice kazınmış ve mesleğinde onunla yoğurulmuştur.
Alıntı:
melahatgüloğlu rumuzlu üyeden alıntı
1-Avukat elimize geçirip aklımız sıra oyun oynama cüretini göstermiyoruz..Ben okumuş yazmış mağduriyeti anlayabilecek kültürde biriyim.
2-Sizin gibi bilmeden etmeden avukat şikayet edenleri çok gördük 'ün anlamını anlayamadım....Bilmeyenleri görmüşsünüz...Beni ve aynı avukatın diğer mağdurlarını görmemişsiniz..O nedenle üstümüze alınmıyoruz.
3-Haksız bulunup tazminat ödeyenleri görmüşsünüz..Psikolojik manevranız güzel.Adalete inancımızdan ve saygımızdan bu mücadeleyi yapıyoruz..Sonucada saygımız olacak elbet..
4-Beni tanımıyorsunuz.Avukatıda tanımıyorsunuz.İki olguda avukattan yana tavır alıyorsunuz..Tepkili ve olumsuz bakışınız yanlışı yapandan tarafa olmalı..Doğrusu budur.
5-Yanlış yapan avukatlar var olmalı ki,baro disiplinin kurallarında disiplin cezaları tanımlanmış ve cezalar kesilmiş.Demek ki ilk biz değiliz,bize yanlış yapıldı diyenler.
6-Baroya şikayet konusunda tereddütlerimiz oluştu.Önyargılı meslek dayanışmasını gördükten sonra açıkçası barodan yardım konusunda endişe duymaya başladık.Sonuçta disiplin kurulu sizlerden oluşuyor.
7-Güçlü bir tanığım var.Üstelik bu şahıs baro yönetiminde .İstersem oraya şikayette ederim.Bu zatı şahaneleri onu bile inandırdı yaptıkları konusunda..O bile şaşkın.Buyrun bakalım şimdi....
- - - Updated - - -
Bu konuda hukukçuların da katıldığı bu sitede ve başka yerlerde yazılar okudum..Tavır aynı...Derdini anlatmaya çalışan mağdura psikolojik saldırıda bulunur gibi bir tavır sergileniyor.Ve vatandaşın pes etmesi hedefleniyor.Ürkütülüyor,<baroya gidersem canıma okunacak belli> diyen vatandaş Allahından bulsun noktasına gelip, vazgeçiyor. Burası hukuk devleti..Hiçbirşey hukuktan üstün değil. Hukuk dışı herşey karşılığını bulmalı..Bunun içinde sağduyulu olunmalı,örtbas etme tavrı değil, aksine irdelenip, hastalık ortaya çıkarılmalı ve hastalık yapan virüslere savaş açılmalı...Bu duyguyu herkes taşımalı...
4 kez, evet tam 4 kez baştan aşağı okudum şu başlığı,
ilk mesajınızdan itibaren, ama inanın son sayfaya varıncaya dek sorununuzun ne olduğunu anlayamadım, gelen ilk yanıtla da bir tu kaka , siz de koruyorsunuz moduna girmişsiniz , ne güzel.
Öncelikle şunu anlamanızı dilerdim;
burada sizi tanıyan kimse yok, başınızdan geçenleri sizin bildiğiniz şekilde bilen-gören- yaşayan kimse yok,
nasıl delil toplarım sorunuza verilecek cevap ne için delil toplamak istiyorsunuz olmalıyken, sn.Yaman ın da konu hakkında yapılmış hiç bir açıklamanız olmaksızın , evet hadi bakalım pamuk eller cebe yorumuyla kessin vardır bir sebebi hikmeti , illaki dendiği gibi kötüdür mantığıyla dahil olmasıyla pek fena gaza gelmişsiniz gördüğüm kadarıyla,
ben avukat değilim, siz de avukat değilsiniz, kimse de sizin sorunlarınız olan, özel hayatını sımsıkı takip ettiğiniz, sevgilisini , sevgilisinin gittiği yemekleri takip ettiğiniz avukatınızın ismini bilmezken,
neden kişisel korumaya girsin ki??
Daha en başta biliyorsum bana böyle geleceğinizi diyorsunuz,açmayaydınız o zaman konuyu,
şikayet noktalarınızı da -yapabileceklerinizi de çok iyi biliyorsunuz nasılsa,
baroda tanıdığınız etkili -yetkili isim; e o da hukukçu sonuçta, hukukçuyu hukukçuya şikayet ettiğinizde de aynı şey olacak, o etkili yetkili barodaki tanıdığınız da sizin değerlendirmenize göre '2 aynı kumaş sadece renk farklı''.
O zaman niye savaş? Daha en baştan kaybetmişsiniz? Savaşın yeri burası mı? Değil, neden o zaman savaş alanı olarak bir hukuk sitesini seçip, açtığınız savaşta üzerinize gelen savunma ataklarını veya karşı saldırıları kabullenemiyorsunuz ??
Şikayet yok, dava yok, her türlü iddia var maşallah,
iddialarınızın muhatabı savcılık-baro. Verin şikayet dilekçenizi savcılığa da baroya da, neden vermiyorsunuz ??
Sayın admin; Öncelikle uyarınız için teşekkür ederim.Fakat ilk konuyu açtığımda üslubu ile sorunum hakkında soru yönelten olmadı..Hemen önyarglı yüklenmeye başladılar bana.Bu psikoloji ile sorumu açık sorma cesaretim kırıldı herşeyden önce.Zaten böyle bir psikoloji ile bende çekinerek açmıştım konuyu..Teşekkür ederim.
Sn Kırcalı;
1-Gaza gelmiş gibi bir tanımı haketmediğimi düşünüyorum
2-Sayfayı baştan okursanız bana yaklaşımı anlarsınız
3-Doğru anlamamışsınız.Ben mi avukatımın özel hayatını yemeklerde takip etmişim????
Lütfen tekrar okuyunuz.İş yemeğinden bahsetmişim.Avukatla ilgisi yok.Özel hayatı ve sevgili konusunu deklare eden ve dedikodu malzemesi yapıp insanı küçültme operasyonu yapan avukattır..Lütfen doğru anlamadan şahsımı damgalamayınız.
Karekter olarak,o kadar basit dedikodularla ilgilenmem,tarzım değil.
4-Savaşın yeri burası değil uyarınızı anlamadım...Size göre savaş,bana göre hakkını doğru dile getirme çabasıdır.Savaş adlandırmanızı şahsınızın yorumu olarak değerlendiriyorum..
5-Bu konuda savaşın yeri (savaş adlandırması size ait) burası değil,niçin hukuk sitesi demişsiniz..Bunu anlayamadım.
Elbette hukuk sitesinde olacağım...Hukuka inanan ve hukuksuz davranmamaya çalışan, canıda sıkkın bir vatandaşım..Nerede olmamı istersiniz..Bu hukuk danışmanlığı en iyi ve en doğru nereden alınır önerinizi bekliyorum.
6-Barodaki hukukçu dostum son derece saygıdeğer, işini kanunlara ve avukatlık etiğine dikkat ederek yapan,müvekkil avukat ilişkisine de son derece dikkat eden ,dürüst saygıyı gerçekten hak eden bir avukattır..Niçin atıfta bulunmuşsunuz anlamadım.
7-Hukuk sitesinde karşı atakları ve saldırıları kabul etmiyorsunuz demişsiniz.
Tabi ki etmem...Hukuk sitesinde saldırılmaz derdi olan insana hukuk yolu ile çözüm yolu gösterilir, sunulur.
8-Burada her kültürden ve her eğitim seviyesinden insanlar çözüm için yazı yazabilir danışabilirler..İfade etmekte zorlandıkları ya da ifade edemedikleri anlar ve hassas konular olabilir. Sitedeki hukukçuların ve tecrübeli üyelerin o kişileri anlayabilecek ve usulünce sorunlarını paylaşmalarını sağlamak yönünde tavır sergilemeleri gerekir...
Anladığım kadarı ile profosyonel bir akıcı dil ve cesaret beklentisi var.Yanlış,cesaretleri kırılmamalı insanların.
9-Dava yok şikayet yok ..Maşallah...Demişsiniz..
O zaman avukata da bir maşallah çekin...Dava olmaması avukatın marifeti...Sorunda bu zaten...Siz niçin benim yarattığım sorun gibi yansıtma çabasındasınız onu anlayamadım.Anlaşıldı sanırım....Olmayan davanın tartışmasını yapmıyorum ben....Dava açmayıp, açmış gibi davranan ve beni mağdur eden avukattan sözediyorum..
10-Birde şikayet ettim desem, sitedeki sataşmaların dozunu tahmin etmek zor olmasa gerek.
11- Dikkat edin...Ben sadece delil sormak istedim..Normal bir hukuk davasında olabilecek hukuki bir hakkı öğrenmek istemişim,normal olmayan bir istekte bulunmamışım...Yol gösterirsiniz olur biter..
- - - Updated - - -
Sn Kırcalı; burada sizi tanıyan kimse yok,yaşadığınızı da bilen yok...Demişsiniz.
Konuyu açar mısınız....Kimse beni tanımak zorunda değil..Adresimi ve kimlik bilgilerimi mi vereyim..İnandırıcılığımı mı sorguluyorsunuz..
Burada yüzlerce kişi sorununu paylaşıyor çözüm arıyor..Kimseyi özel tanıma çabası yok,olamazda.Niçin benim yaşadığım sorunu yalnızca benim bildiğim konusuna geldiniz acaba.... Herkes sorununu kendisi biliyor...Ben de öyle..Bu bana özel sorgulama niçin..Arzu ederlerse yönetici ve admin seve seve tanışırımda...Böylesine güzel bir siteyi bizlere sundukları için de şahsen teşekkürlerimi sunma fırsatını da bulmuş olurum...Kim sorunu için kendini, gerçekliğini ispat yoluna gitmişte ben gideyim...Hoşçakalınız
Admin sağolun yerinde tespitleriniz için ama burada avukatın kellesini isterim diyen birine de susamam. Üstelik bir de onu bilmeden destekleyen bir editörünüz var. Editörünüzün avukat düşmanlığı yaptığını başka yazılarında da gördüm ama hukuki.netin iç meselesi olabileceğinden yanıt bile vermedim. Bu arkadaşın hukuk adı altında olsa da avukatlara karşı gizli bir düşmanlığı ortaya da çıktı zaten. Bakın melahat hanımın yazısına ki başka bir editör olan sayın Erdoğan Kırcalı'da benim gibi özetle bir halt anlamamış melahat hanımın yazdıklarından. Çamur at izi kalsın avukatlara... Yok canım, üç beş hukuk bilmeze boyun eğmem ben. Hanımefendi avukatı takmış kafaya, deliller topluyor. Sonunda ona da kazık attığını söylüyor ama sonunda. Kendini avukata karşı adalet savaşçısı ilan etmiş ama yetkisiz savaşçı, bir şey bildiği de yok, delili bize toplatacak. Evet o avukat suçluysa en ağır cezayı alsın hiçbir itirazım yok. Ama dinime küfreden bari müslüman olsa! Bu üye başta avukatın sekreteri, işten atmış da tazminatını ödememiş de hasmane tutum içinde diye düşünmüştüm ama anladığım kadarıyla bir avukat düşmanı. Eee bizim bizden başka dostumuz yok. Çünkü biz toplum olarak iyi bir sonuç alırsak BEN yaptım, kötü bir sonuç olursa O yaptı (mesela öğrenciyiz, 10 alırsak ben aldım, 1 alırsak hoca verdi gibi) kolaycılığına kaçan aciz bir toplum olduk. Sayın melahat işinize gelmeyince nasıl da psikolojiden bahsediyorsunuz, çok komik. Bana da bir site yöneticisi destek olsa da ben de nalına mıhına vurabilsem.
Sizi üslubu ile yazmaya ve saygılı olmaya davet ediyorum.Sözleriniz, aşağılamalara kaymaya başladı..Lütfen dikkat ediniz..hukuk bilmeyen diye aşağılayarak şahsiyetimi zedeleyemezsiniz..Ben hukuk öğrencisi değilim sizde bana sınav yapmıyorsunuz..Bu site hukuçulara açık değil, herkese açık..Siz sanırım kendi meslek gurubunuza ait sanıyorsunuz.Öyle ise siz nerede olduğunuzu bir kez daha anımsayınız.Bu site avukatların değil..Hukuki bir sorunum var,çözüm için buradayım..
Yetkisiz savaşçı bir şey bildiği de yok nedemek..Hukuk bilmiyorum, beni hor göremezsiniz.....Delili size toplatmıyorum, sizden aldığım bilgi ile delil yaratacak değilim....Delilim var yeterince teyid etmek istedim delil niteliği var mı diye..
Lütfen saldırıdan vazgeçiniz
- - - Updated - - -
Karşınızda çocuk yok..Çok komik diye hakkımda sözcük kullanamazsınız
- - - Updated - - -
Nalına mıhına vurmak gibi sözleri bana sarfettiğiniz için sizi kınıyorum
- - - Updated - - -
Abartmayınız......Kimse kelle istemiyor...Provoke ediyorsunuz, lütfen yapmayınız.
Alıntı:
Sizi üslubu ile yazmaya ve saygılı olmaya davet ediyorum.Sözleriniz, aşağılamalara kaymaya başladı..Lütfen dikkat ediniz..hukuk bilmeyen diye aşağılayarak şahsiyetimi zedeleyemezsiniz..Ben hukuk öğrencisi değilim sizde bana sınav yapmıyorsunuz..Bu site hukuçulara açık değil, herkese açık..Siz sanırım kendi meslek gurubunuza ait sanıyorsunuz.Öyle ise siz nerede olduğunuzu bir kez daha anımsayınız.Bu site avukatların değil..Hukuki bir sorunum var,çözüm için buradayım..
Yetkisiz savaşçı bir şey bildiği de yok nedemek..Hukuk bilmiyorum, beni hor göremezsiniz.....Delili size toplatmıyorum, sizden aldığım bilgi ile delil yaratacak değilim....Delilim var yeterince teyid etmek istedim delil niteliği var mı diye..
Bu site hem avukatların hem vatandaşların. Ama vatandaş zırvalamayacak. Gereksiz, geçersiz isnadlarla bir meslek gurubunu karalamayacak.
Lütfen saldırıdan vazgeçiniz
- - - Updated - - -
Karşınızda çocuk yok..Çok komik diye hakkımda sözcük kullanamazsınız
- - - Updated - - -
Nalına mıhına vurmak gibi sözleri bana sarfettiğiniz için sizi kınıyorum
- - - Updated - - -
Abartmayınız......Kimse kelle istemiyor...Provoke ediyorsunuz, lütfen yapmayınız.
Sanırım kompleksleriniz var. Hukuk bilmemek ayıp değil. Hukuku bilmesi gerek hukukçulardır. Siz de hukukçu değilsiniz zaten. Ben de mühendislik veya tıp bilmiyorum ayıp değil. Sizi horgörsem tenezzül edip cevap bile vermem.
Ve siz, intikam ateşiyle yanana siz, ne yapacaksanız yapın da sonuçları da buraya yazın. Dedikleriniz doğruysa (valla şüpheliyim) o avukat ceza alsın ben de mutlu olayım. Ama siz kabahatliyseniz onu da yazın.
Üç beş hukuk bilmeze boyun eğmem...Demişsiniz...Tabi ki eğmeyiniz...Fakat burada değil....
1-Mahkeme salonunda eğmeyiniz...
2-Bu ülkede hukuk dışı yaşatılanlara boyun eğmeyiniz..
3-Adrenalini yüksek gençliğimize spor salonları sunulmayışına, verilen yetersiz ve eşit olmayan eğitim hakkına boyun eğmeyiniz.
4-Bilim yuvalarında dönen para gerçeğine boyun eğmeyiniz.
5-Her dönem siyasi gücün kamu kurumlarını dönüştürmesine boyun eğmeyiniz.
6-Para ile sağlık hakkına ulaşmaya , para ile eğitime boyun eğmeyiniz.
7-Yeni maden hukukuna, yeraltı ve yerüstü zenginliğimizin yabancılara teslim edilmesine boyun eğmeyiniz.
8-Seçimlerde yapılan ihlallere boyun eğmeyiniz.
9-Gösterilerde kim vurduya giden kör kurşunlara hedef olan gençlerin ölümüne Allahın takdiri diye boyun eğmeyiniz.
10-Bu ülkede hukuksuz yargılamalara boyun eğmeyiniz.
Boyun eğmeyiniz tabi ki.......Fakat şahsıma demeyiniz bunu...İşte bunlara boyun eğmeyiniz.Bana da öğretiniz hukuku, hukuka saygılı olmayı...direnç göstermeyiniz...Ben öğrenmek ve paylaşmak için buradayım...Şevkimi kırmayınız benim..
Saygıyla herkese
- - - Updated - - -
Sn Litigation; siz benim alıntı yaptığınız yazıma ekleme yapmışsınız
Alıntı:
Üç beş hukuk bilmeze boyun eğmem...Demişsiniz...Tabi ki eğmeyiniz...Fakat burada değil....
1-Mahkeme salonunda eğmeyiniz...
2-Bu ülkede hukuk dışı yaşatılanlara boyun eğmeyiniz..
3-Adrenalini yüksek gençliğimize spor salonları sunulmayışına, verilen yetersiz ve eşit olmayan eğitim hakkına boyun eğmeyiniz.
4-Bilim yuvalarında dönen para gerçeğine boyun eğmeyiniz.
5-Her dönem siyasi gücün kamu kurumlarını dönüştürmesine boyun eğmeyiniz.
6-Para ile sağlık hakkına ulaşmaya , para ile eğitime boyun eğmeyiniz.
7-Yeni maden hukukuna, yeraltı ve yerüstü zenginliğimizin yabancılara teslim edilmesine boyun eğmeyiniz.
8-Seçimlerde yapılan ihlallere boyun eğmeyiniz.
9-Gösterilerde kim vurduya giden kör kurşunlara hedef olan gençlerin ölümüne Allahın takdiri diye boyun eğmeyiniz.
10-Bu ülkede hukuksuz yargılamalara boyun eğmeyiniz.
Boyun eğmeyiniz tabi ki.......Fakat şahsıma demeyiniz bunu...İşte bunlara boyun eğmeyiniz.Bana da öğretiniz hukuku, hukuka saygılı olmayı...direnç göstermeyiniz...Ben öğrenmek ve paylaşmak için buradayım...Şevkimi kırmayınız benim..
Saygıyla herkese
Yazsana ey hukuksever şu konuya: https://www.hukuki.net/showthread.php...UT-mu-ALLAH-mi
1- Burası mahkeme salonunun tam anlamıyla halka açık olanı. Minicik salona 30-40 kişi sığarken buraya milyonlar sığıyor!
2- Hukuka aykırı herşeye itiraz ediyorum, size dahi...
3- Adrenalin için bungyjumping yapmayacağım, seksi tercih edeceğime hukuku savunacağım.
4- Bilim yuvaları şu anda Fetonun yurtlarına veya evlerine deniyor, ben o yuvalardan yetişmedim.
5- Siyasi güce yakın olsaydım, sizinle tartışmak yerine şikayet ettiğiniz avukat olurdum, onu da kimse takmazdı zaten. Çünkü güç bende oara bende:)
6- Para ile sağlık ve eğitime 100 yıldır susanlar şimdi konuşuyor, teşekkür...
7- En son BOR madenini ve Kapitülasyonlar konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Yazık bu ülkeye de makarna ve kömüre gidenler ne anlasın Bor madeninden.?=
8- Seçimlerde ihlal mi varmış? Hadi ispatlayın ben de sevineyim.
9- Gösterilerdeki şehitlerin faili bellidir!
10- Bu ülkede sadece kendi hukukunu işleten adam da bellidir! Hangi adil yargı?