Cevap: Avukatın anlaşılmaz tavrı
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Lütfettiniz sayın admin.... İnayette bulundunuz.. Minnettarız sahip...
Hakikatten lütfetmiş.
Bir başka sitede bir meslektaşınız vatandaşın kanuni muamelelerini avukat aracılığı ile yapmasının zorunlu kılınmasını içeren bir kanun teklifini okumuştum.
Hatta haklı bile bulmuştum. Rahmetli NESİN'in verdiği orana bakarak arkadaşınız hukukçu olmayanların topunun hukuk danışmanlığı müessesi ile vesayet altına alınmasını istemiş diye epey de gülmüştüm.
Şimdi korktum.
Adminin düşüncesine bakınca bu fikre sıcak bakan Avukat sayısı öyle azımsanacak gülünüp geçilecek miktarda değilmiş. :DD
Alıntı:
Atilda09 rumuzlu üyeden alıntı
Hakikatten lütfetmiş.
Bir başka sitede bir meslektaşınız vatandaşın kanuni muamelelerini avukat aracılığı ile yapmasının zorunlu kılınmasını içeren bir kanun teklifini okumuştum.
Hatta haklı bile bulmuştum. Rahmetli NESİN'in verdiği orana bakarak arkadaşınız hukukçu olmayanların topunun hukuk danışmanlığı müessesi ile vesayet altına alınmasını istemiş diye epey de gülmüştüm.
Şimdi korktum.
Adminin düşüncesine bakınca bu fikre sıcak bakan Avukat sayısı öyle azımsanacak gülünüp geçilecek miktarda değilmiş. :DD
Daha öncede belirtmiştim Hukuki Net kamu hizmeti veren bir sitedir inanıyorum ki Sayın admin dahi verdiği hizmetin büyüklüğünün farkında değil hukuk tarihinde bu site yerini alacakcaktır.
Şunu da belirtmekte fayda var ki AVUKAT ADALETİN EMNİYET KEMERİDİR
Diyebilirmiyiz ki Sayın admin tamamen haksızdır.
Eleştirmek en kolay.
Avukatda dahil herhez inandığı değerlere zarar geleceğini düşündüğünde refleks verir Sayın Abdullah ta Sayın admin de bu refleksi sergileyecektir oysaki ikisininde birbirinden farkı yoktur her ikiside iyi niyet sahibi ve korumacıdır aksini düşünmek bile olayları içinden çıkılmaz noktaya taşır.
Ben konuya dahil olan herkezi sağ duyuya davet ediyorum sen kimsin dersen bende avukatı ile problemler yaşamış biriyim bu yüzden her ne kadar tarafsızlığımı korumaya çalışsamda taraf olabiliyorum ancak her tartışmanın bir tarafı vardır.
Sonuç olarak yargı mensuplarının tartışma konusu edildiği konuların ayrı bir konu başlığı altında kurallar dahilinde tartışılmasının uygun olacağı kanaatindeyim.
İletiler sisteme yönelik düşünce ve görüşleri kapsamalıdır. Ve amaç adaleti eleştirirken zayıflatmak değil güçlendirmek olmalıdır. Ki bu sözümde yanlış anlaşılmasın iki karşıt algılanan aynı düşüncenin topluma yansımasından bahsediyorum. Ve gerçek şu ki bu konular konuşulmadıkça da çözümler dillendirilmedikçe de adalet inancı ve anlayışı zarar görecektir önemli olan bu düşünceleri dillendirirken adaleti güçlü kılacak yaklaşımı sergilemektir.
Bu düşünceler ışığında amacımın özünden farkında olmadan uzaklaştıysam yargı mensubu olan ve olmayan üyelerden özrü kendim adına borç bilirim.
Sayın Abdullah Yaman a niçin yükleniliyor böyle...??? Konu gayet basit....İşine hile karıştıran ve düzgün yapmayan insanlar. meslek icra edenler için yazılıyor burada..ad kullanılmıyor..Adlarını mı yazsaydık acaba?? O zaman da '' üstelik meslektaşlarımızın adını kullanıyorsunuz..Yazdıklarınız tamamen iddadan ibaret'' diye başlayan yazılar okuyacaktık....Savaş alanı gibi...Konu dediğim gibi son derece basit...İşine ve karşısındakilere saygı duymayan insanlardan dolayı zorda kalan ve çıkış yolu arayan insanlar bilenlere danışıyorlar...Üstelikte bunu hukuk bilen insanlarla yazışmak istiyorlar....Bu yakındıkları insanlar polis, hekim,amir,memur olabilirler...Nedir bu böyle...Kurgulayıp' vay, meslek adına komplo var'' gibi bir duygu ile karşı savunmalar...Profosyonelce mi sizce...Nedir bu üstünlük psikolojisi..Hiç bir meslek diğerinin üzerinde değildir..Toplum yaşam olarak bir zincir gibi bağlıdır...Olgunca, ' üzücü bir olay,tabi ki inanıyorsanız madur edildiğinize gerekli yerlere başvurunuzu yapın' denecek bu kadar basit...Şimdi 'dedik efendim'' denecek...Nasıl denilmiş...??? Madur edildiğini yazan kişiye vura vura....Yazdığına pişman ederek ve psikolojisini bozarak......Bu nasıl bir üstünlük psikolojisidir...
- - - Updated - - -
Bana kesinlikle katkısı oldu bu sayfanın...Yarın sabah avukatın bürosundayım...Kesin atlatacak...Zaten yalan söylüyor sürekli..Yalanları üzerinden ( resmi yazı yazdığını söylüyor mahkemeye) davranarak, önce yazdığını söylediği resmi yazı ile başlayarak gerekirse hakime giderek hesap soruyorum...Özgüvenimi geliştirdiniz..
Alıntı:
melahatgüloğlu rumuzlu üyeden alıntı
...
Bana kesinlikle katkısı oldu bu sayfanın...Yarın sabah avukatın bürosundayım...Kesin atlatacak...Zaten yalan söylüyor sürekli..Yalanları üzerinden ( resmi yazı yazdığını söylüyor mahkemeye) davranarak, önce yazdığını söylediği resmi yazı ile başlayarak gerekirse hakime giderek hesap soruyorum...Özgüvenimi geliştirdiniz..
Süper.......
Sayın Erdoğan bey; yazımda bir tuhaflık mı var acaba??...Sn Admin buyrun şimdi yazın demişler..Burası avukatların demişler....Bu vatandaş yazamaz demek mi acaba... Süper...Evet süper oldu..Sabahtan beri avukatın peşindeyim..Karşıma çıkamayacak nesi var acaba???
Tamamen kendi dusuncemdir,
Olaylara-kisilere yaklasim tarzinizi gordukten, leb demeden leblebiyi (olabilecek ennn ters kosesinden yakalayip) anladiginizi sandiginizdan olsa gerek :
Kaciyordur belki de.
Isi olamaz, hasta olamaz, vs vs vs degil mi?
Karsiniza cikmaktan korkuyOrdur mutlaka, yoksa siz de benim gibi onyargili degilsiniz kesinlikle.
Sn Erdoğan bey; kişilik tesbitimi yapmışsınız..Heyacana kapılan önyargılı vs...Hiç öyle değil Sn Kırcalı...Hasta değil, bürosunda..Sabahtan beri telefon trafiği ile sekreterleri ile diyalog halindeyiz..Malesef leb demeden leblebiyi anlama yeteneğimiz bu zatı şahanelerinin anlaşılmaz tavırları yüzünden gelişmiştir...İşi bitince dönecekmiş..Öngörümüz, saatler ilerleyince, sekreter arayıp, acil bir işi çıktı ya da keşfe gitti diye arayacak..Tecrübe ile sabittir efendim..Bugününüzü sizi bekleterek bloke ederek yemiş olacak.Erdoğan bey, bu görüşüm bir iki günlük bir sonuç değil..2011 in en başından beri artık avukatımızı tanıyoruz..Hala iyiniyetli bir şekilde şans veriyoruz...Yani leb demeden leblebiyi anlamıyoruz ve yargılamıyoruz...Sadece bu yaşadıklarımıza bir anlam bulmaya çalışıyoruz..Yaptım deyip yapmadığı bir yasal işlemin bedelini çok acı bir şekilde ödeyen benim şu anda..Keşke dediğiniz leb demeden leblebiyi anlayan bir hukukçu olsa idi ve kendisinin bile değil bari müvekkilinin söylediğini yapan biri olsa idi bu durumda olmazdık şimdi.Daha fazla detay isterseniz şimdilik bende saklı fakat inanın leb demeden leblebiyi anlama noktasına nasıl geldiğimi resmi kovuşturma başlayınca size seve seve aktarırım buradan..Saygılar efendim.
- - - Updated - - -
Sn Kırcalı; olaylara kişilere yaklaşım tarzıma örnek verebilir misiniz acaba...Ben yazılarımı gayet net bir türkçe ile yazmaya çalışıyorum...Önyargı ile davranmamaya gayret ediyorum.(gayret ediyorum diyorum inceliğimden aslında bhiç önyargılı yazmıyorum).Burada yazılanlar üzerinden yorum yapılıyor.Sn Dilla konuyu açtı ve bizler görüş bildirdik..Yazanın sorunu üzerinden gider çözüm..Bu kadar basit...Ben de benzer bir sorun yaşadığımı dile geti,rdim...Fakat rahatsız olundu bu ifademden..Burası hukuk forumu ve hukuksal çözüm için danışıyorum...Olayı kabul edersiniz etmezsiniz,inanır ya da inanmazsınız..O başka..Üstün yetenekli bulursunuz beni hızlı anlama ve yorumlama yeteneğimi keşfedersiniz...Onu bi,lemem..ben yaşadığımı bilir onun üzerinden çözüm danışırım...Saygılarımla
- - - Updated - - -
Sn Kırcalı; Defalarca şehir dışında dedirten ve 'inanmayın gidin bürodadır' diyen müvekkillere kulak verip defalarca bürosunda gördüğüm için yalan söylediğini çok iyi biliyoruz..Hatta bir müvekkil abartıp havaalanından uçuş bilgilerini bile aldı..Neden aldı biliyor musunuz, güya onunişi için başka şehre gittiğini söylüyor..Araştırınca uçmadığı çıktı ortaya..Sonra peşine düştüler..Sonuç,kızılca kıyamet koptu,üstelik kaybettiği davayı kazandım diye sahte evrakla belge göstermekte bu zatı şahanelerinin işi...Sahte banka dekontlarınıda savcı ortaya çıkardı.Nasıl leb demeden leblebiyi anlama yeteneğim gelişmiş değil mi....sayelerinde bir eğitim kurumundan belkide alamayacağımı pratikte yaşayarak daha iyi öğrenmiş oldum..
Alıntı:
Sn Erdoğan bey; kişilik tesbitimi yapmışsınız..Heyacana kapılan önyargılı vs...Hiç öyle değil Sn Kırcalı...Hasta değil, bürosunda..Sabahtan beri telefon trafiği ile sekreterleri ile diyalog halindeyiz..Malesef leb demeden leblebiyi anlama yeteneğimiz bu zatı şahanelerinin anlaşılmaz tavırları yüzünden gelişmiştir...İşi bitince dönecekmiş..Öngörümüz, saatler ilerleyince, sekreter arayıp, acil bir işi çıktı ya da keşfe gitti diye arayacak..Tecrübe ile sabittir efendim..Bugününüzü sizi bekleterek bloke ederek yemiş olacak.Erdoğan bey, bu görüşüm bir iki günlük bir sonuç değil..2011 in en başından beri artık avukatımızı tanıyoruz..Hala iyiniyetli bir şekilde şans veriyoruz...Yani leb demeden leblebiyi anlamıyoruz ve yargılamıyoruz...Sadece bu yaşadıklarımıza bir anlam bulmaya çalışıyoruz..Yaptım deyip yapmadığı bir yasal işlemin bedelini çok acı bir şekilde ödeyen benim şu anda..Keşke dediğiniz leb demeden leblebiyi anlayan bir hukukçu olsa idi ve kendisinin bile değil bari müvekkilinin söylediğini yapan biri olsa idi bu durumda olmazdık şimdi.Daha fazla detay isterseniz şimdilik bende saklı fakat inanın leb demeden leblebiyi anlama noktasına nasıl geldiğimi resmi kovuşturma başlayınca size seve seve aktarırım buradan..Saygılar efendim.
- - - Updated - - -
Sn Kırcalı; olaylara kişilere yaklaşım tarzıma örnek verebilir misiniz acaba...Ben yazılarımı gayet net bir türkçe ile yazmaya çalışıyorum...Önyargı ile davranmamaya gayret ediyorum.(gayret ediyorum diyorum inceliğimden aslında bhiç önyargılı yazmıyorum).Burada yazılanlar üzerinden yorum yapılıyor.Sn Dilla konuyu açtı ve bizler görüş bildirdik..Yazanın sorunu üzerinden gider çözüm..Bu kadar basit...Ben de benzer bir sorun yaşadığımı dile geti,rdim...Fakat rahatsız olundu bu ifademden..Burası hukuk forumu ve hukuksal çözüm için danışıyorum...Olayı kabul edersiniz etmezsiniz,inanır ya da inanmazsınız..O başka..Üstün yetenekli bulursunuz beni hızlı anlama ve yorumlama yeteneğimi keşfedersiniz...Onu bi,lemem..ben yaşadığımı bilir onun üzerinden çözüm danışırım...Saygılarımla
- - - Updated - - -
Sn Kırcalı; Defalarca şehir dışında dedirten ve 'inanmayın gidin bürodadır' diyen müvekkillere kulak verip defalarca bürosunda gördüğüm için yalan söylediğini çok iyi biliyoruz..Hatta bir müvekkil abartıp havaalanından uçuş bilgilerini bile aldı..Neden aldı biliyor musunuz, güya onunişi için başka şehre gittiğini söylüyor..Araştırınca uçmadığı çıktı ortaya..Sonra peşine düştüler..Sonuç,kızılca kıyamet koptu,üstelik kaybettiği davayı kazandım diye sahte evrakla belge göstermekte bu zatı şahanelerinin işi...Sahte banka dekontlarınıda savcı ortaya çıkardı.Nasıl leb demeden leblebiyi anlama yeteneğim gelişmiş değil mi....sayelerinde bir eğitim kurumundan belkide alamayacağımı pratikte yaşayarak daha iyi öğrenmiş oldum..
Sn Güloğlu canınızı sıkmayın ...Yazdıklarınız bir çok kişinin buradan yasaklanma korkusu ile dile getiremediği gerçeklerdir...söyledikleriniz çok tanıdık ..
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
sayın Av.Emrah Yavuzcan'ı sonuna kadar destekliyorum. Çünkü uzun zamandır bu forumu ben de gözlemliyorum. Yapılmak istenenin farkındayım. Ucuzlaştırma, basitleştime, kişisizleştirme çalışmalarını takip ediyorum. Maalesef buna eşitlik, adalet, hak düşünceleri ile karşı çıkanlar olsa da ismail32 nin de belirttiği gibi hukukçuların bir ayrıcalığı olduğu, olması gerektiği inancı ile karşı çıkıyorum. Burada önerilecek tek yol baroya şikayettir. Şikayet anayasal hak olsa da vatandaşın avukatı köle, hizmetli, işçi gibi göreceği bir zihniyete karşıyım. Yok budur deniyorsa, yarın bu siteyi yerinde görmeyeceğinizi garanti ederim. Çünkü bu site Türk avukatlarının, Türk hukukçularının ve Türk vatandaşlarının bir lütfudur! Buyrun şimdi yazın...
Bu konuya ilk cevabım bu. Ne demişim özetle? Baroya şikayet + Avukat köle, hizmetçi değildir + Eğer site tüm avukatları kötüleme merkezi olacaksa sitenin amacının kalmadığı + Bu sitenin avukat,hukukçu ve vatandaşların Türk toplumuna elbirliği ile kazandırdığı bir lütuftur.
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Lütfettiniz sayın admin.... İnayette bulundunuz.. Minnettarız sahip...
Lütfun hukukçu ve vatandaşlara ait olduğunu belirtmiştim. Bana değil.
Alıntı:
Sayın Abdullah Yaman a niçin yükleniliyor böyle...??? Konu gayet basit....İşine hile karıştıran ve düzgün yapmayan insanlar. meslek icra edenler için yazılıyor burada..ad kullanılmıyor..Adlarını mı yazsaydık acaba?? O zaman da '' üstelik meslektaşlarımızın adını kullanıyorsunuz..Yazdıklarınız tamamen iddadan ibaret'' diye başlayan yazılar okuyacaktık....Savaş alanı gibi...Konu dediğim gibi son derece basit...İşine ve karşısındakilere saygı duymayan insanlardan dolayı zorda kalan ve çıkış yolu arayan insanlar bilenlere danışıyorlar...Üstelikte bunu hukuk bilen insanlarla yazışmak istiyorlar....Bu yakındıkları insanlar polis, hekim,amir,memur olabilirler...Nedir bu böyle...Kurgulayıp' vay, meslek adına komplo var'' gibi bir duygu ile karşı savunmalar...Profosyonelce mi sizce...Nedir bu üstünlük psikolojisi..Hiç bir meslek diğerinin üzerinde değildir..Toplum yaşam olarak bir zincir gibi bağlıdır...Olgunca, ' üzücü bir olay,tabi ki inanıyorsanız madur edildiğinize gerekli yerlere başvurunuzu yapın' denecek bu kadar basit...Şimdi 'dedik efendim'' denecek...Nasıl denilmiş...??? Madur edildiğini yazan kişiye vura vura....Yazdığına pişman ederek ve psikolojisini bozarak......Bu nasıl bir üstünlük psikolojisidir...
Size baroya şikayet edin deniliyor ancak etmek yerine eleştiride bulunuyorsunuz. Bizlerin itirazı zaten genelleme yapılmasına. Şikayetli avukatın adını vermeniz tam tersine hukuka ve site kurallarımıza aykırı. Hukuk bilenler dediğiniz kişiler ise zaten hukukçu, zaten avukat. Sizin şikayetiniz avukat ile görüşememek. Ancak dikkat edin bu bir mesleki olay değil, insani olay. Bir kişiye SÜREKLİ yok, meşgul dedirtmek o kişiyle görüşmek istemediği anlamına geldiği gibi insani olarak da ayıptır. Dolayısıyla mesleki değil ahlaki bir durumdur. Belirttiğiniz usulsüzlükler doğruysa ben de o avukatın avukatlık yapmasını, mesleğini onuruyla icra eden avukatlarla bir tutulmasını istemem. Onun için baroya şikayet edin dedim. Bundan başka söylenecek şey yok. Onun için buyrun şimdi yazın dedim ki konu nerelere gidiyor görelim. Ve maalesef gördük.
Bu sitede korkudan yazamayanlara da önerim, bu foruma hala nasıl yazı yazıldığını düşünmeleridir.
Not: Şahsi ve meslekli meşguliyetlerim detaylı yazı yazmama engel. Ancak yazdıklarımı farklı yönlere çekecekseniz ingilizce yazmaya başlayacağım.
Sn Sea Demir; Anladım ben sizi..Ben Mars tan gelmedim değil mi..Sn Admin güzel yazmış.Fakat, avukatın üstün atlatma yeteneğini insani olarak değerlendirmiş.Yani şahsi algılamam gerekiyor..Avukat benim arkadaşım değil ki..Profosyonel hizmet aldığım, hukuk bilimini danıştığım, bilmediğim alanda danışmanlık aldığım,yetkilendirdiğim bir kişi.Nasıl telefona çıkmamasını, yanıt vermemesini,yok dedirtmesini görgü kurallarına bağlamam istenebilir..Pardon Sn Admin bu benim bildiğim iletişim yöntemi.Benim bilmediğim başka bir iletişim mi var....Siz bilensiniz , aydınlatın beni. Ben vatandaşım.Ben randevu alıyorum gidiyorum ve bir hademe gibi sepetleniyorum.Baktım olmuyor, randevusuz gitmeye başladım( randevusuz derken, henüz kabalaşamadım o kadar sekreteri yinede bilgilendirerek). Bu ülkede vatandaşın bildiği benim bilmediğim başka avukatla nasıl bir iletişim yöntemi vardır doğrusu merak attim..Peki denemedim mi sanıyorsunuz...Başka yolları da denedim..Mail atmak,kibarca geri dönüşü beklemek, tlf mesajı yazıp, geriyazmalarını beklemek gibi.....Şimdi gerçekten merak ettim....Başka önereceğiniz meslektaşınıza ulaşma yolları var mıdır acaba?..Ya da geçmiş tarihlere dönüp ulak mı bulayım...Sonuç, iletişimin doğru yolları budur ve müvekkille görüşmeyen avukatın bu davranışı, görgü eksikliği ya da insanlığının zayıflığı ile açıklanamaz.Hukuk iletişim gerektirir..Ben yargıtay kararlarına kadar tarayıp not edip avukatıma sunan, kanun maddelerini yazıp sunan bir müvekkil oldum. Hadi geçtim sizin deyiminizle kibar değilmiş diyelim....Paramızı bloke edip vermemesi ne demek oluyor..Sizin dediğiniz, eleştirirken yazmışsınız...Burada vatandaş mı avukatı kölesi görüyor...Yoksa vatandaşın parasını gerekçesiz bir şekilde vermemekte direnen avukat mı vatandaşı köle yapıyor..Çekilen maddi sıkıntı ne oluyor...
Baro adres demişsiniz..Bu forum ilk başladığında Sn Dilla ya ben yazmıştım onu zaten..Ad kullanamazsınız demişsiniz..Onu da ben yazdım...Yani siz ad kullanamayacağımı öğretmediniz bana.. Saygılar
- - - Updated - - -
Parasını avukata bu şekilde kaptıran ve geri alamayıp başka avukata gidemeyen bir çok müvekkil tanıyorum ben..En son çaresiz biri( gülmeme sebep olan söylediği şey ) ' abla ben bunu ayandan vuram mı , o zaman sorarlar bana alın size delil derim '.Sn Admin, biz bu ülkede herkesin , daha doğrusu güvene dayalı meslek gruplarının hassasiyetini anlamayan bireyler değiliz..Bazı meslek grupları iletişim ve güven açısından özellik arzeder..Hekimlik, avukatlık, polislik gibi..Bunlar ilk aklıma gelenler.
- - - Updated - - -
Sn SEA DEMİR; Nasıl bir de ceza alıp forumdan mı atılacağım...Hemde özgürlüğün simgesi olan hukuk forumundan...O zaman tamamen hukuka olan inancım zedelenir.