-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
yanıt verdiğiniz için çok teşekkür ederim, şimdi benim 2 önemli sorum var
1) ben genel olarak başvurudum (5 yıl öğrencilik şimdi de çalışma iznim) çalışma iznim 15 mayıs'a kadar ondan sonra bitiyor. o tarihe kadar vatandaşlığım gelmezse eğer öğrencilik ikametinden devam ederse , benim vatandaşlık sürecimi etkiler mi ya da süreç durur mu ?
2) dosyamın durumunu daha iyi takip etmek için Ankara'da nufusa ya da başka bir kuruma gitsem daha etkili olur mu ? oluyorsa ne yapabilirim ?
teşekkürler
-
Ah kardeşim benim anlattıklarının aynısını bende yaşıyorum üstelik benimde başvurum 09.2016 ailemin hepsi t.c vatandaşı aynen,türk soyluyum hatta :).Geçen ay akıllarına gelmiş tahkikata geldiler,pasaport umu vizemi noterde tastiklettirdim falan gönderdik.Braktım artık sigortasız çalışıyorum bir otel de 5 tane yabanci dilim var ama suriyeli kadar hakkım yok neyse biliyorsun zaten.Haa Almanyadan döndüm bir de ben :) Şükür ki elimde kapı gibi Makedonya pasaportu var.Sıkı dur kanka hayat uzun.
-
Alıntı:
Herr.Saliov rumuzlu üyeden alıntı
Ah kardeşim benim anlattıklarının aynısını bende yaşıyorum üstelik benimde başvurum 09.2016 ailemin hepsi t.c vatandaşı aynen,türk soyluyum hatta :).Geçen ay akıllarına gelmiş tahkikata geldiler,pasaport umu vizemi noterde tastiklettirdim falan gönderdik.Braktım artık sigortasız çalışıyorum bir otel de 5 tane yabanci dilim var ama suriyeli kadar hakkım yok neyse biliyorsun zaten.Haa Almanyadan döndüm bir de ben :) Şükür ki elimde kapı gibi Makedonya pasaportu var.Sıkı dur kanka hayat uzun.
@jan veselyyyyyyyy
-
Merhaba arkadaşlar.benım yenı evraklarımı verdım.parmak ızı ıcın mayısa randevu verdıler.parmak ızınden sonra nereye gıtmem lazım.
-
Alıntı:
Herr.Saliov rumuzlu üyeden alıntı
@jan veselyyyyyyyy
allah sabır versin kardeşim, bana başvuru yaptığım il nüfus tahkikatın olumlu bitmiş dedi ama ankara hala devam ediyor diyor. sana da aynısı oldu mu?
-
Merhaba.sağlık raporunu parmak ızınden sonramı alıyoruz.lütfen bıle bırı cvp versın.
-
Tahkikatta birşey yok telefon açtılar birkaç şey sordular il den merkeze ulaştı hala araştırma aşamasında senin ki gibi.199 'dan mi arıyorsun sen.
-
Alıntı:
Melo17 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba.sağlık raporunu parmak ızınden sonramı alıyoruz.lütfen bıle bırı cvp versın.
Sağlık raporu bütün evraklarla aynı anda teslim etdik
-
Merhaba. Ben evlilikten dolayı başvurdum. Geçen hafta parmak izi verdim ve hemen sonra eşimle beni ayrı ayrı mülakata aldılar. Benden bu aşamaya kadar hiç kimse sağlık raporu istemedi.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
arkadaşlar bazıları böye bir ifade kullanmış :
ikametimin süresi bitiyor ama çalışma iznim devam ediyor
ya da
çalışma iznim devam ediyor ama ikametim bitti
arkadaşlar çalışma süresine göre ikamet veriliyor diye biliyorum. ikamet bitiyorsa çalışma izni de bitiyor demek değil mi ? bu konuda bilgisi olan yazarsa sevinirim.
-
Alıntı:
mani_psy rumuzlu üyeden alıntı
ya da
arkadaşlar çalışma süresine göre ikamet veriliyor diye biliyorum. ikamet bitiyorsa çalışma izni de bitiyor demek değil mi ? bu konuda bilgisi olan yazarsa sevinirim.
Çalışma izni ve ikamet izni iki ayrı belgedir. Bir kişi her ikisine sahip olamaz. Ya çalışma iznin olur yada ikamet iznin. Çalışma izni Türkiye'de oturma ve çalışma izni verir; ikamet izni sadece oturma müsaade verir (herhangi bir yerde yasal olarak çalışamaz). Sizin yazdıklarınızı söyleyen varsa bu işi tam bilmiyor veya tam ifade edemiyor.
-
Alıntı:
mani_psy rumuzlu üyeden alıntı
ya da
Merhaba.mesela bnm 2 yıllık ikametim varidi 6 ay sonra 1 yıllıkçalışma izni baş vurdum onaylandı.1 yıl sonra çalışma izni bitdi 2 yıllık ikametimden devam etdi.simdi Ocak ayında 2 yıllık ikametim bitdi tekrar uzattım aynı anda yanı 29 Aralık 2018 çalışma izni basvurdum 1Şubat 2019 onaylandı.ikamet izni baş vuruşundan bir haber yok bekliyorum.buyuk ihtimal oda onaylanır çünkü harç vesaire yatırdım
-
Tsk ederım cvp verdığınız ıçın.ben bu ayın 4 basvuru yapdım.ama parmak ızı içın Mayıs 15 randevu verdıler.3 ay çok degılmı Pazar rmak izi için.artı benım parmak ızım vardı.ehlıyet alırken vermısdım.olmaz dediler
-
cevap için teşekkürler.
genelde baktığım zaman Ankaradan başvuru yapanlar daha hızlı sonuç alıyor. sizcede böye mi ?
-
Arkadaşlar merhaba. Evlilikten İstanbul mart 2018 de başvurdum, temmuz ayında parmak izi için Bayrampaşaya gitmiştik. O günden beri mesaj bekliyorum, o süre içerisinde oturma iznimi uzattım, nüfüs müdürlüğüne götürmedim. Şimdi teşefonuma mesaj geldi:
Esinize ve kendinize ait (bekar iseniz sadece kendinize ait) birer adet Vesikalik fotografla birlikte basvuru tarihinden sonra ikamet tezkerenizin suresini uzattiysaniz noter onayli, pasaportunuzun suresini uzattiysaniz Turkce tercumeli noter tasdikli bir suretleri ile birlikte Il Nufus ve Vatandaslik Mudurlugune EN KISA ZAMANDA MURACAATINIZ etmeniz gerekmektedir. Bilgilerinize rica ederim. KOMISYON SERVISI
(Adres:Adnan Menderes Bulvari Vatan Cad. No:64 Fatih-Istanbul, Istanbul Valiligi Ek Hizmet Binasi)
Şimdi bu ne demek oluyor? Komisyona mi çağırdılar yoksa eksik evrak için talep bu? 8 aydır beklediğim mesaj bu mu?
Vatandaşlık başvuru için sorgulama yaptım orda değişen bir şey yok. Aydınlatırsanız sevinirim, teşekkürler
- - - Updated - - -
Yarın İl Nüfüs müdürlüğüne gidiyoruz , bizi ne bekliyor merak ediyorum
-
Alıntı:
Emel86 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba. Evlilikten İstanbul mart 2018 de başvurdum, temmuz ayında parmak izi için Bayrampaşaya gitmiştik. O günden beri mesaj bekliyorum, o süre içerisinde oturma iznimi uzattım, nüfüs müdürlüğüne götürmedim. Şimdi teşefonuma mesaj geldi:
Esinize ve kendinize ait (bekar iseniz sadece kendinize ait) birer adet Vesikalik fotografla birlikte basvuru tarihinden sonra ikamet tezkerenizin suresini uzattiysaniz noter onayli, pasaportunuzun suresini uzattiysaniz Turkce tercumeli noter tasdikli bir suretleri ile birlikte Il Nufus ve Vatandaslik Mudurlugune EN KISA ZAMANDA MURACAATINIZ etmeniz gerekmektedir. Bilgilerinize rica ederim. KOMISYON SERVISI
(Adres:Adnan Menderes Bulvari Vatan Cad. No:64 Fatih-Istanbul, Istanbul Valiligi Ek Hizmet Binasi)
Şimdi bu ne demek oluyor? Komisyona mi çağırdılar yoksa eksik evrak için talep bu? 8 aydır beklediğim mesaj bu mu?
Vatandaşlık başvuru için sorgulama yaptım orda değişen bir şey yok. Aydınlatırsanız sevinirim, teşekkürler
- - - Updated - - -
Yarın İl Nüfüs müdürlüğüne gidiyoruz , bizi ne bekliyor merak ediyorum
Sorunuzun cevabını bilmiyorum, yarın İl Nüfus müdürlüğüne gittikten sonra güncelleme yaparsanız sevinirim.
-
iyi akşamlar bir sorum olacak
-
Pazartesi gideceğiz. Bu mesajı kimse almadı mı? Komisyon mesajı bu mu acaba? Prmak izi verdikten sonra beklediğimiz mesaj bu mu acaba?
-
Ekim, 2017 başvuranlardan arasında başvurusunda bir gelişme olan var mı acaba ?
-
Merhaba arkadaşlar.cuma günü çalışma izni kartını noter onaylı İstanbul il nüfus müdürlüğü ne vermeye gitdim.durumumu sordum memur dediki çalışma izni bitmiş diye işlemlerin durdurulmuş.bence yanılıyor ikamet izni bitmiş diye durdurulmuş çünkü çalışma izni biteli 10 ay oldu. Çalışma izni bitdi diye durdurulmuş olsaydı Ekim'de bana inceleme ve araştırma olumlu sonuçlanmıştır denilmezdi.oysaki ikametim 2019 Ocak 30 da bitmiştir.kisacasi şunu anladım süresi biten evrak olduğunda işlem dururmuş ve bunu bize biz gitmesek sormasak söyleme gereği duymuyorlar.soylerler3-4 ay sonra.
Bide bazı arkadaşlar imiz TC olmuş bazıları listeye eklenmiş bilgisi aldım.heyecandan burda paylasmadilar.tc olanlar hem evlilik hem genel hem istisnai.neyse.hayirli olsun inşallah.darisi biz bekleyenlerin basina
-
Başvuruda bulunduğum il nüfus müdürlüğünü aradım. Onların sistemlerinde karar aşamasında görünüyor. Kendi sistemimde hala inceleme ve araştırmada. Bence siz de bir arayın başvueu yaptığınız yeri
-
Merhba, bugün nüfüs müdürlüğüne gittik, bize komisyon mulakatı için gün verdiler. 2 haft sonra mulakata giriyoruz. Mulakatta ne tür sorular bizi bekliyor? Mulakattan sonra sürwç nasıl işliyor? Mulakat sonrası vatandşlık onayı genelde ne zaman geliyor? Geçwn sene Mart ayında başvurduk, tam bir yıl oldu
-
Alıntı:
Merhba, bugün nüfüs müdürlüğüne gittik, bize komisyon mulakatı için gün verdiler. 2 haft sonra mulakata giriyoruz. Mulakatta ne tür sorular bizi bekliyor? Mulakattan sonra sürwç nasıl işliyor? Mulakat sonrası vatandşlık onayı genelde ne zaman geliyor? Geçwn sene Mart ayında başvurduk, tam bir yıl oldu
Genelden mi başvurdunuz yoksa evlilikten mi?
-
-
[QUOTE=Emel86;628033]Evlilikten başvurdum[/QUOT
Basit sorular.korkmayin. akraba isimleri, beyaz eşya marka model isimleri, teyze dayı isimleri ayakkabı numarası gibi yanıltıcı sorular.mulakatdan 10 gün sonra dosya Ankara ya gidecek,1 hafta sonra sinda inceleme ve araştırma aşamasında olacak. Hayırlı olsun
-
Arkadaşlar günaydın. Sistemde bşvuru sorgulama için nüfüstan başvuru numaramı aldım, 12 haneli 4 gruba bölünmüş sayılar. 34-2018 ile başlıyor. Sistemde 2 tane yer var numarayı girmek için, nasıl girmek gerekiyor anlamadım gerçwkten. İlk kareye 342018 , diğer kareye kalan sayıyı mı? Her türlü yapıyorum, başvuru dumuma ulaşamıyorum. Sistwmde problem mi var acaba?
- - - Updated - - -
[QUOTE=Ruya01;628036]
Alıntı:
Evlilikten başvurdum[/QUOT
Basit sorular.korkmayin. akraba isimleri, beyaz eşya marka model isimleri, teyze dayı isimleri ayakkabı numarası gibi yanıltıcı sorular.mulakatdan 10 gün sonra dosya Ankara ya gidecek,1 hafta sonra sinda inceleme ve araştırma aşamasında olacak. Hayırlı olsun
Çok teşekkürler 🙂
-
[QUOTE=Emel86;628047]Arkadaşlar günaydın. Sistemde bşvuru sorgulama için nüfüstan başvuru numaramı aldım, 12 haneli 4 gruba bölünmüş sayılar. 34-2018 ile başlıyor. Sistemde 2 tane yer var numarayı girmek için, nasıl girmek gerekiyor anlamadım gerçwkten. İlk kareye 342018 , diğer kareye kalan sayıyı mı? Her türlü yapıyorum, başvuru dumuma ulaşamıyorum. Sistwmde problem mi var acaba?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Ruya01 rumuzlu üyeden alıntı
Çok teşekkürler
Rica ederim.insallah kısa sürede sonuclanir
- - - Updated - - -
[QUOTE=Emel86;628047]Arkadaşlar günaydın. Sistemde bşvuru sorgulama için nüfüstan başvuru numaramı aldım, 12 haneli 4 gruba bölünmüş sayılar. 34-2018 ile başlıyor. Sistemde 2 tane yer var numarayı girmek için, nasıl girmek gerekiyor anlamadım gerçwkten. İlk kareye 342018 , diğer kareye kalan sayıyı mı? Her türlü yapıyorum, başvuru dumuma ulaşamıyorum. Sistwmde problem mi var acaba?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Çok teşekkürler
Merhaba.bu numara sanırım ekşi bendede öyle meğer sen birinci kuyuya dosya diğer kutuya baş vuru numarası yazılmalıdır.bnmde baş vuru numarası var dosya numarası yok.oradan bakamıyorum.199 arıyordum herdefa.
-
- - - Updated - - -
Alıntı:
Çok teşekkürler 🙂
Merhaba,
4 gruba bölünmüş numara İşlem Numarasıdır, bu başvuru numarası değildir. Başvuru numarası 2 gruba ayrılmış olarak geliyor, örneğin 38452-19635. Bu başvuru numarasını başvurduğunuz yerde gidip isteyiniz. Size yada eşinize NVİ'den Başvuru Bilgileri diye mail gelmedi mi?
-
[QUOTE=Batyr;628051]
Alıntı:
Arkadaşlar günaydın. Sistemde bşvuru sorgulama için nüfüstan başvuru numaramı aldım, 12 haneli 4 gruba bölünmüş sayılar. 34-2018 ile başlıyor. Sistemde 2 tane yer var numarayı girmek için, nasıl girmek gerekiyor anlamadım gerçwkten. İlk kareye 342018 , diğer kareye kalan sayıyı mı? Her türlü yapıyorum, başvuru dumuma ulaşamıyorum. Sistwmde problem mi var acaba?
- - - Updated - - -
Merhaba,
4 gruba bölünmüş numara İşlem Numarasıdır, bu başvuru numarası değildir. Başvuru numarası 2 gruba ayrılmış olarak geliyor, örneğin 38452-19635. Bu başvuru numarasını başvurduğunuz yerde gidip isteyiniz. Size yada eşinize NVİ'den Başvuru Bilgileri diye mail gelmedi mi?
Yok bana gelmedi
-
[QUOTE=Batyr;628051]
Alıntı:
- - - Updated - - -
Merhaba,
Hayır böyle bir mesaj gelmedi. Ordaki memurdan sistemde kontrol etmek için başvuru numarası istedim bana çıktısını bu iekilde verdi. O çıktıda da nVİ online olarak kontrol edebilirsiniz yazıyor. Site adı verildi ve numara bu şekilde.
- - - Updated - - -
[QUOTE=Ruya01;628036]
Alıntı:
Evlilikten başvurdum[/QUOT
Başvuru numaramı da buldum aynı belgede 😊 memur bey yalnış numarayı işeretlemiş meğer. Çok teşekkürler
-
Merhabalar.
2017 Kasım ayinda Genel Olarak Vatandasliga basvurdum.
13 Mart 2018 Komisyon
22 Mart 2018 Evraklarin Gonderilmesi
6 Nisan 2018 Genel Mudurluge Ulasma
24 Nisan 2018 İnceleme ve Arastirma
15 Şubat 2019 Listeye Eklendim.
Bu süreçte 6 haziran 2018'de eksik evrak istendi. 1 ağustos 2018 de eksik evraklari tamamladim. Birde Başvurduğum esnada 2 yillik aile ikamet iznini yeni almistim.
-
Alıntı:
simbad72 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar.
13 Mart 2018 Komisyon
Bu süreçte 6 haziran 2018'de eksik evrak istendi. 1 ağustos 2018 de eksik evraklari tamamladim. Birde Başvurduğum esnada 2 yillik aile ikamet iznini yeni almistim.
Merhaba. Evlilikten dolayı Ekim 2018'de başvurdum, Şubat 2019'da parmak izi alındı ve eşimle bana mülakat yapıldı. Siz "Komisyon" yazmışsınız, komisyon dediğiniz şey mülakat (interview) mı oluyor?
Bir diğer sorum bugüne kadar bana hiçbir SMS veya e-posta gelmedi, bu normal mı? Size ilk SMS ne zaman geldi?
Başvurumun durumunu sadece nvi.gov.tr sitesinden takip edebiliyorum.
-
Alıntı:
Merhabalar.
13 Mart 2018 Komisyon
Bu kadar süre bekledikten sonra listeye eklenmesi iyi oldu. Sizin başvurunuz İstanbul'da mı yaptınız ?
Benim başvurum Aralık, 2017 yaptım da ama hala araştırma ve inceleme olarak görünüyor
-
Merhaba arkadaşlar.04.02.19 başvuru yapdım.15..05.19 parmak ızı randevu verdıler.bu gün maıl geldı.basvuru takıp no gelmıs.gırdım bakdım evlenme yoluyla başvurunuz ışleme alınmış.müdürlüye göndermeden gerekli evraklar ıncılenmeye alınacak msj geldı.
-
Alıntı:
kosova77 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Evlilikten dolayı Ekim 2018'de başvurdum, Şubat 2019'da parmak izi alındı ve eşimle bana mülakat yapıldı. Siz "Komisyon" yazmışsınız, komisyon dediğiniz şey mülakat (interview) mı oluyor?
Bir diğer sorum bugüne kadar bana hiçbir SMS veya e-posta gelmedi, bu normal mı? Size ilk SMS ne zaman geldi?
Merhaba. Evet Komisyon dedigim mülakat oluyor. Komisyonda 6 kisi oluyor. Siz daha o kisima gecmemissiniz galiba. Mart ya da nisan gibi mesaj gelir komisyon için.
Alıntı:
mohammed rumuzlu üyeden alıntı
Bu kadar süre bekledikten sonra listeye eklenmesi iyi oldu. Sizin başvurunuz İstanbul'da mı yaptınız ?
Benim başvurum Aralık, 2017 yaptım da ama hala araştırma ve inceleme olarak görünüyor
Hayır İstanbuldan yapmadim. Uşaktan yaptim basvurumu. Eklenir sizinde yakinda. Biliyorum sabretmek zor ama bende sabredemiyordum sonunda eklendi ama. İşin garip yani galiba genelden basvuranlardan kimse listeye eklenmemis bi tek ben mi eklendim :/
-
Alıntı:
Merhaba. Evet Komisyon dedigim mülakat oluyor. Komisyonda 6 kisi oluyor. Siz daha o kisima gecmemissiniz galiba. Mart ya da nisan gibi mesaj gelir komisyon için.
Hayır İstanbuldan yapmadim. Uşaktan yaptim basvurumu. Eklenir sizinde yakinda. Biliyorum sabretmek zor ama bende sabredemiyordum sonunda eklendi ama. İşin garip yani galiba genelden basvuranlardan kimse listeye eklenmemis bi tek ben mi eklendim :/
Sabrtetmekten bittik resmen. Galiba genel başvuranlardan kimse eklenmemiş, olsaydı buradan yazarlardı
-
Randevu tarihi konusunda birşey sormak için Bayrampaşa yabancı subeye ulaşmak istiyorum. Telefon numarasını bilen var mıdır acaba?
-
Merhaba tekrardan.
Bugünkü sorgulamamda karar listesine eklenmiş olduğumu öğrendim (en son araştırma ve incelemede görünüyordu sistemde).
Siz de bir kontrol edin isterseniz, umarım aşama kaydetmissindir
-
Merhaba, bende nisan 2018 de evlilikten başvurdum. Temmuzda parmak izi ve kısa mulakat yapıldı, komisyon servisinden mesaj ancak gecen hafta geldi. Parmak izi verdikten tam 8 ay sonra. Haftaya mulakat için tarih verildi. İstanbuldan başvurduysanız en az 8 ay sonra komisyon servisinden sms gelecek. Bol şans.
Alıntı:
kosova77 rumuzlu üyeden alıntı
- - - Updated - - -
Arkadaşlar merbaba. Forumun tüm sayfalarını okuyamadım, çok fazla yazı var, merak ettiğim konu şu, evlilikten mi yoksa genel olarak başvuranların süresi daha hızlı tamamlanıyor? Benim başvuralı 11 ay oldu, haftaya komisyon mulakatım var. Genelde mulakattan sonra kaç ay sonra süreç bitiyor? Bide forumda evlilikten dolayı red alan oldu mu?
-
Hayırlı olsun. Sizin başvurunuz ne zaman yapıldı ve hangi ilden ? Genel miyidi acaba ?