Cevap: Din, İman, Türban, Don, Kadın ve Kurufasülye İşte AKP İşte Öykü...
Hacdaki vekillerin yerine oy mu kullanıldı?
Mehmet Tezkan Aslında NE OLDU?
HACI VEKİLLERİN KÜÇÜK HİLESİ!
14 Kasım 2010
Ne olmuş yani hep yapılan şey.. Çok önemli değil, iş rutin..
Zaten daha önce de oluyordu..
Bunun altında başka şeyler aramayın..
*
Klasik laflar böyle sıralanır.. Bir meseleyi önemsizleştirmek için kullanılan beylik cümlelerdir..
Neredeyse..
Neredeyse değil genellikle meselenin asli unsurları değil de niye böyle işler oluyor diye soranlar, sorgulayanlar suçlanır..
Münafıklıkla tabii..
Yine durduk yerde iktidara çatma veya çakma vesilesi bulmakla tabii..
*
Oysa o önemsenmeyen önemsenmemesi istenen meselenin altında rejimin niteliği, demokrasinin olup olmadığı, meclisin işlevi gibi temel konular yatmaktadır..
Ne olmuş yani dedikleri şeyler aslında rejimi törpülemektedir.. Farkında olsalar da olmasalar da!..
*
Ne mi oldu da bu satırları yazdım..
Olan bitene ‘demokrasi’ gözlüğüyle bakarsanız dehşete kapılırsınız..
80’e yakın AKP milletvekili (hepsi olmasa bile büyük çoğunluğu) hacca gitmeden önce oy pusulası imzalayıp arkadaşlarına bırakmış..
Kullansınlar diye.. Çeşit çeşit.. Kabul yazanı da var, ret yazanı da..
Ama, adam zaten vekil.. Vekilin bir başka vekile ‘vekâlet’ vermesi görülmüş mü?
Vekilin vekili olur mu?
Olmaz..
Demek ki; ya oradasındır ya değilsindir..
Meclis’te değilken Meclis’teymiş gibi oy kullanırsan hile olur..
Hadi hilecik diyelim!..
*
Hacca giderken bile hileye teşne olmak nasıl açıklanır bilemem ama CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, güzel söylemiş..
Ya oyları geçersiz, ya hacları geçersiz demiş..
*
Efendim basit bir ikili anlaşma maddesi, zaten muhalefet de karşı değil, formalite yerine getirildi, zamandan kazanıldı..
Mazeret değil..
Bildiğim şudur; depo oy Meclis’in değerini düşürür.. Milletvekilini önemsizleştirir.. Demokrasiyi zedeler.. Dikta rejiminin kapısını aralar..
O zaman milletvekilleri Meclis’e girdikleri gün yüzlerce, binlerce kabul veya ret diyen oy pusulası imzalayarak parti yönetimine versinler; olsun bitsin..
Biraz ironi oldu ama galiba gerçek durumda bu..
*
Özetle..
Ya hacı olmaları sakatlandı..
Ya da milletvekili olmaları sakata bindi..
Milletten aldığı yetkiyi gözü kapalı devreden, milletten aldığı yetkiyi önemli görmeyen, boş pusulaya imza atan, hileye başvuran vekil, vekil kalabilir mi?
Konuşulması gereken budur..
*
Meclis’te son günlerde yaşananlar bu kadar değil..
Bir başka hileye daha tanık olduk..
Bir başka oylamada da mükerrer oy skandalı yaşandı..
(Burada parantez açalım.. Elektronik sistemle oy kullanamayanlar pusulaya imza atarak oy kullanıyor.. Nedense bazı vekiller her konuyu biliyorlar, her konuda yeterliler ama şu elektronik oylamayı bir türlü beceremiyorlar.. Böylece hileye zemin hazırlanıyor.)
Bazı milletvekilleri hem elektronik oy kullanmış hem de pusulayla oy vermiş..
İki kere oy kullanmış..
Hile yapmış..
Yediririm diye düşünmüş..
Bunu yapan bir, iki kişi değil 41 milletvekili..
İçlerinde kim var biliyor musunuz?
Dürüstlük konusunda sözü kimseye bırakmayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç..
O da çaktırmadan iki kere oy kullanmış!..
Niye mi?
Kabul oyları fazla çıksın diye!..
*
Arınç’a sormak lazım bu yaptığının hakla, hukukla bir ilgisi var mı? Varsa ilgisi nedir?
Kendi bu hileye niye başvurmuştur? Mükerrer oy kullanması alışkanlık mıdır?
*
Biliyorum cevap vermeyecektir..
Cevap da beklemiyorum zaten.. Kurban Bayramı öncesi kimseyi sıkmak istemiyorum..
Sadece durum tespiti yaptım..
Bu hadiseler demokrasinin neresine oturuyor derseniz ben bir yerine sığdıramadım..
Pardon..
Belki de ileri demokrasilerde böyle oluyordur..
O bahsi bilmiyorum..
*
İyi pazarlar.. http://www.milliyet.com.tr/haci-veki...86/default.htm
M.E.Sezen: "EVET" Daha ileri bir demokrasi için sindireceksiniz içinize...
AK Partililerin “maydanoz” olarak nitelendirdiği “görevi kötüye” kullanma suçunda cezaların indirilmesini öngören yasa teklifiyle kamuoyunun gündemine gelen AK Partili Veysi Kaynak, Meclis Genel Kurulu’ndaki önceki günkü görüşmeler sırasında bir anlamda “görevini kötüye kullanırken” objektiflere yakalandı.
http://haber.gazetevatan.com/oylamay...9965/9/Siyaset
Somali’ye Velveleli Sadaka Götürme!
Kibir ve sadaka!
İki uçak havalandı.
Uçaklardan biri VİP (çok önemli kişiler) uçağıydı; içinde Başbakan, eşi, kızı ile 5 bakan(Recep Akdağ, Ahmet Davutoğlu, Mehdi Eker, Fatma Şahin, Bekir Bozdağ) ve hanımını uçuruyordu.
Diğer uçak nakliye uçağıydı.
Gazete muhabirleri, tv kameramanları, TÜSİAD, TOBB, MÜSİAD, İTO’nun başkanı işadamları, Süper Star Ajda Pekkan, Süper Sanatçı Sertap Erener vardı.
Niçin 2 uçak?
Bu ayırım neden?
Başbakan ve Bakanlar aileleriyle VİP uçağına bindirilmiş, süper sanatçılar ile işadamları nakliye uçağına istiflenerek ayırım yapılmıştı. Somali’ye velveleli sadaka tesliminde bile “iktidar imtiyazı” ayrı uçaklara kurulacak kadar kibirlere batmıştı.
Kibir ve sadaka!
Birbirini yan gözle süzen iki geçimsiz kuma gibiydiler. İşadamları bu tip gezilere, bakanlarla tanışmak konuşmak yakınlaşmak için katılıyorlardı fakat VİP uçağına alınmamış, nakiliye uçağına atılmışlardı!
Yazının Tamamı:http://www.ilk-kursun.com/haber/79880
'' memleketin ahilinde iktidara sahip olanlar gaflet delalet ve hatta hiyanet içinde olabilir..."
Başbakan Erdoğan: "Maalesef fasulyeyi bir gece önce suda ıslatmadan pişiren kadınlarımız var..."
http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=177606
Alıntı:
Mehtap Deniz rumuzlu üyeden alıntı
Söylemesi ayıp ve konu dışı olacak ama geçende marketten en pahalı fasülye en iyi fasülyedir mantığıyla 1 kg aldım.Amiyane tabirle 1 gr tat olur demi.Ya evdekiler yemek yapmayı bilmiyor yada ağızda tad kalmadı.
Saat 01 e geliyor vallahi hanıma soracam şimdi fasülyeyi bir gece önceden ıslatmışmıydın diye.
Konunun yeri değil forum ama madem yazdım devam edeyim.
Markete gidip en pahalı zeytin en iyidir diyorum olduğu yerde küfleniyor.En sağlıklı peynir keçi peyniri en meşhur markanın peynirini alıyorum 350 gr peynir en az 1 ay bitmez mi.? Beş para etmez diyorum kg fiyatı 27 lira civarı.Kendimi bildim bileli sigara kullanıyorum.Diyorum damak tadı mı kalmadı ama ben hariç evde sigara kullanan yok onlarda tadı kötü diyor.
Aldığım markaları yazmak isterim ama kötü reklam olur.
Bu konu hakkında bilgisi püf noktayı bilen varsa yada şu ürün şu sitede satılıyor memnuniyet garanti gibi önerilere açığım.Aldığım yere gidip iyi değil diyorum ilk siz şikayet ediyorsunuz diyorlar.Anormallik nerede anlayamadım.
Neyse fasülye konusunu çözelim diğerlerine bakarız.:)
Alıntı:
Mehtap Deniz rumuzlu üyeden alıntı
Vallahi teşekkür ederim Mehtap hanım ; Yok yok RTE nin kurufasulyeyi pişirmesini bilmeyen kadnlarla ilgili yazıyı eklediğiniz için değil bu teşekkür ben bu forumu unutmuştum!!! Daha tamamlamak istediğim bir kaç forum daha vardı onlarıda unuttum bazen düşünmekten iş yapamaz durumda kaldım. Teşekkürüm bundandır.
Ben daha ''kurufasulye'' bölümüne gelememiştim amma RTE sağolsun garip bir kurufasulye olayına girdi... Zaten ben forumun adını ''otomatik sansürlü'' yazmıştım don kadın dan sonra iki sözcük daha vardı da pas geçmiştim... Sağ olsunlar kendileri bu konulara daldılar ''sezeryandı'' ''kürtajdı'' derken... Yakında ''gusul abdesti alınmadan sevişilir mi sevişilmez mi?'' vede ''Kama sutra ya karşı AKP sevişme teknikleri'' çıkar Başbakan başlar yakında bağırmaya gene ''kadınlarımız sevişmeyi bilmiyor.....'' Ağlak bakanda devreye girer hemen ağlaya ağlaya ''biz bu yüzden neler çektik be boşunamı mesir topladım durdum diye....'' Sağlık bakanıda ilave eder ''Kadınlarımıza bu teknikleri öğretecek yönergeyi hazırlıyoruz....'' Milli eğitimi bilemem uygulamalı öğretir mi öğretmez mi...
Neyse bu forumda kaldığım yeri unuttum amma o kadar çok malzeme varki be bir yerden başlayayım....
Yahu bu ARADA BEN TEK BAŞIMA chp DEN DAHA ÇOK MU MUHALEFET YAPIYORUM NE ?
Sevgili commodere1
Hani eski filmlerde tropikal cangıl ormanlarında yürüyen gurubun başında biri olur elinde kılıçla o ormanın içinde arkasındaki guruba yol aça aça yürümeye çalışır ya.
Tıpkı o elinde ki kılıçla gurubun başındaki kişi gibisiniz.
arkanızdan yürümek çok rahat ve garantili ,
elinize sağlık,
not:( son cümleniz tek başına bi konu aslında bunu da tartışmak lazım ,)
ayazoglum
5 May 2015 tarihinde yayınlandı.
AKP 'lilerin dindar cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ezan okunurken konuşmasını kesmedi sonuna kadar devam ettirdi. Aynı AKP 'lilerin dinsiz adlandırdığı CHP 'in lideri Kemal Kılıçdaroğlu katıldığı Iğdır mitinginde ezan okunurken konuşmasına ezan bitene kadar ara verdi.
https://www.youtube.com/watch?v=FsKVmor4G6Ehttps://www.youtube.com/watch?v=FsKVmor4G6E
Insanlarin dindarligini, imanini sorgulamak diger insanlara dusmez. Her Musluman bunun hesabını Allah'a verir.
Alıntı:
xyxcyp rumuzlu üyeden alıntı
Insanlarin dindarligini, imanini sorgulamak diger insanlara dusmez. Her Musluman bunun hesabını Allah'a verir.
Recep Tayyip Erdoğan'ın din istismarı yaptığı yetmez gibi, başkasının imanını ölçmeye kalkmaktadır. Mesela CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "Sayın Kılıçdaroğlu, ben Kur'an ile büyüdüm, Kuran ile yaşıyorum. Onu sen kendine söyle. Kendi şahsında Kur'an'ın yerinin ne olduğu malum" diyebilmiştir.
Cumhurbaşkanı görünümlü Recep Tayyip Erdoğan Siirt'te yaptığı konuşmada Kemal Kılıçdaroğlu'nu bu sözlerle nerdeyse 'Kâfir' ilan ederken, kendinden önce kürsüye Kuran ayetleriyle "Bakara-Makara" diye dalga geçen, "oğlum ben her gün her Cuma bir tane ayet sallıyorum" diyerek Google nasihatleri veren Egemen Bağış'ı çıkarması ve kendi konuşmasında da "Egemen kardeşimin söylediği gibi" diyerek onun sözlerini referans göstermesi nasıl imanlı bir davranış olmuştur, değil mi?
"Ben Kur'an ile büyüdüm, Kuran ile yaşıyorum." diyen zat-ı muhtereme şimdi "Kur'an ile büyüyen, Kuran ile yaşayan bunları yapar mı?" diye soracağız, yine mahkeme yolları görünecek… Zaten dememize gerek yok tüm dünya nasıl büyüdüğünü, nasıl yaşadığını biliyor!
Kürsülerde elinde yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'i sallayacaksın, karşında seni dinleyen kişi Kur'an-ı Kerim'in ayetleriyle dalga geçen Egemen Bağış olacak…
Gerçekten bu manzaraya söylenecek söz bulamıyorum.
http://www.ortadogugazetesi.net/habe...nyana&id=41966
Güzel Türkiye'mizde kendisinin Müslüman, diğer insanları hatta CHP başkanını da kafir ilan eden bu zevat, en koyu CHP'linin cenazesini imamın kaldırdığını biliyor mu? Solcuların cenazelerini papaz veya haham kaldırmıyor mübarek, cenaze namazlarını imam kıldırıyor ey din tüccarları !