Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
meraba arkadaşlar yeni katıldım gruba ve takdir ettim. sizce firar veya başka bir girişim(iffetsiz biriyle evlenme...) beklemelimiyim gelişmeleri..
Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
çarelerçaresiz belliki sen bişeyleri daha oturtmamışsın burdakı bütün arkadaşlar düşüncelerinde net olan ve kafasına koydgunu yapmıs arkadaşlar sana abi tavsiyesi veyahut yaşamış görmüş tavsiyesi kararını iyi ver ve uygula sadece hukuki boyutları araştır ama bu süreçte aileni dinle şuan gereksiz gibi olsada bu süreçlerde yanında olmazlarsa herşey yarım kalır bu nedenle zamnı bekle beliki daha bişeyler oturmamış iyice düşün burda yorum yapanların çoğu kendilerini, değil zaten sizleri düşünerek bişeyler yapmaya çalışanlar '''macabrenın''' dediği gibi bireysel değil önemli olan sistem:)
Alıntı:
hamza26 rumuzlu üyeden alıntı
çarelerçaresiz belliki sen bişeyleri daha oturtmamışsın burdakı bütün arkadaşlar düşüncelerinde net olan ve kafasına koydgunu yapmıs arkadaşlar sana abi tavsiyesi veyahut yaşamış görmüş tavsiyesi kararını iyi ver ve uygula sadece hukuki boyutları araştır ama bu süreçte aileni dinle şuan gereksiz gibi olsada bu süreçlerde yanında olmazlarsa herşey yarım kalır bu nedenle zamnı bekle beliki daha bişeyler oturmamış iyice düşün burda yorum yapanların çoğu kendilerini, değil zaten sizleri düşünerek bişeyler yapmaya çalışanlar '''macabrenın''' dediği gibi bireysel değil önemli olan sistem:)
yazdğımın kafaya oturup uturmamasıyla ne alakası var anlamadım.
en son paylaşılan yazılarda yasa ve kanunlarda olabilecek bazı gelişmelerden bahsedilmiş ki benim de kulağıma benzer şeyler geliyordu.
ben sadece bu gelişmelere ne denli bel bağlamak gerektiğini öğrenmek istiyorum. beklemeye değer mi? zaman kaybı olmasın daha sonra.
Yeni milletvekillerinin e-posta adresleri TBMM sayfasinda yayinlanmis durumda. Ben yine hazirladigim metni tum vekillere gonderiyorum. Bugun itibariyle AKP Adiyaman Milletvekili Murtaza Yetis'den asagidaki e-postayi aldim:
Sayın....
Gönderdiğiniz mailde yaşadığınız sıkıntıları genişçe anlatmaktasınız. Doğrusu temel yaklaşım olarak insanımızın kurumsal kültlerin ve devlet kültünün altında kalmasını asla doğru bulmadığımı ifade etmek isterim.
Özelde paylaştığınız sorununuzu TBMM Milli Savunma Komisyonu'yla paylaşacağımı iletmek isterim
Selamlarımı sunar, başarılar dilerim.
Murtaza YETİŞ
AK Parti Adıyaman Milletvekili
sayın carelercaresiz yanlış anladıysam özür dilerim siz şuan firardamısınız yoksa sureci tamamlayıp ilişiğiniz kesildimi yada karar aşamasındamısınız? ayrıca yasada kulağınıza gelenleride burada paylaşırsanız sevinirim.asparagas dahil olsa tılsımı yeter diyelim :))
macabre ayrıca bizde mail atalım mı ak parti mıllet vekiline uygun olurmu yoksa tepki çekermi sen güzel bir dille açıklamışsın ve sayın mıllet vekilide bunu meclise taşıyacağını dile getirmiş yeterli gibi görünüyor.fakat farklı adresler bulursam hepsine göndermekte fayda var en azından görüş birliği olabilir.
Alıntı:
hamza26 rumuzlu üyeden alıntı
sayın carelercaresiz yanlış anladıysam özür dilerim siz şuan firardamısınız yoksa sureci tamamlayıp ilişiğiniz kesildimi yada karar aşamasındamısınız? ayrıca yasada kulağınıza gelenleride burada paylaşırsanız sevinirim.asparagas dahil olsa tılsımı yeter diyelim :))
kararımı bi şekilde ilşiği bitirmek şeklinde verdim. seçenekleri derinlemesine araştırıyorum.
1 ekimde başlayacağı söylenen sürecin sonucunda lehimize bi gelişmenin olma olasılığı nedir
çok insan var çok. bişeyler yapılmalı bişeyler yapmalıyız..
Sayın Hamza26 ben seçimlerden önce milletvekillerinin hepsine ve meclis insan hakları komisyonuna dilekçe ile başvurdum. Millet vekillerinin hepsinin mail kutuları dolu olduğundan gönderdiğim mailler bana geri döndü :) meclis insan hakları komisyonundan da başvurunuzu aldık vb. bir bilgi gelmedi. Ancak sayın Macabre AK parti milletvekili sayın Murtaza YETİŞ'den bir cevap alabilmiş buda önemli bir girişimdir.
Herkes Merhaba bir süredir forumu ve özellikle bu başlığı takip ediyorum ama en son yazılanlardan sonra dayanamadım bende katılmaya karar verdim.öncelikle macabre arkadasımızın bir önceki sayfada yazmıs oldugu bir j.astsubayla konusmasını okuyunca umutlarım daha da arttı.ama son günlerde yeni gelişmelerin pek olmadığını gördüm bu yüzden konu hakkında daha fazla bilgisi olan arkadaşlarla konuşmak istedim.bu konuda ve firar konusunda tecrübelerini aktaracabilecek olanlardan yardımlarını bekliyorum bende artık bu yola girmek üzereyim kararımı verdim uygun zamanı bekliyorum sadece...şimdiden teşekkürler....
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "anayasa değişikliğiyle askeri yargının kaldırılıp yargı birliğinin sağlanacağının mesajını verdi."
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18418191.asp