Re: Bedelli askerlik çıkmasını isteyenler!
Arkadaşlr aslına bakarsanız inşallah kriz derinleşmez çoğu insan mağdur durumda ve daha kötü sıkıntılar yaşayacaklar.Ben Bedelli Askerliği isterken gercekden mantıklı bir sebeble olmasını isterim.Evet döviz yükselicek peki bir bedelli askerlik çıktı diyelim 10 bin avro dendi buna dolar 2 tl yi aşarsa avro ne kadar olur pariteye göre üç aşağı beş yukarı hesap yapabilirsiniz.Aslına bakarsanız sıkıntılarını anlatmakdansa direk eleştiriye girmek bana ters geldi.kriz var çıkıcak şu oldu çıkıcak yerine buna ihtiyacımız var şu şu sebeplerden dolayı diye anlatılırsa daha hoş olmaz mı.İnanın bir bedelli askerlik çıkarsa bunu makul miktarlarda olmasını temenni edelim derim.yüksek bir rakamda yine kazanc düzeyi yüksek kişiler yaralanabilir.Ama unutmayın aramızda kamu personelide doktorda polisde işçi ve iişverende stajer avukatda var herkesimden her acıdan kişilerin yüzünü güldürecek bir bedelli askerlik inşallah yakın zaman da uygulamaya girer.Saygılarımla
Alıntı:
akdmehmet rumuzlu üyeden alıntı
Ben söylüyorum zaten çıkacak diye ama inanmıyorsunuz ki :) Ne zaman gelecek diyorlar? Ben ekonomik kriz iyice derinleştiği zaman gelir diyordum daha erken getirilecekse daha hoş olur.
Her krizde bedelli cikmadi, simdi neden ciksin?.Daha cikmadan cikti gibi ben gelir diyordum diyorsunuz!!!!Hukumet ekonomiyi kurtarmak icin bedelliyi dusunmuyor .
Alıntı:
deniz_r1 rumuzlu üyeden alıntı
her krizde bedelli cikmadi, simdi neden ciksin?.daha cikmadan cikti gibi ben gelir diyordum diyosunuz!!!!hukumet ekonomiyi kurtarmak icin bedelliyi dusunmuyor .
Daha önceki krizlerle bu krizi mukayese bile edemezsiniz. Bu bütün dünyayı etkileyen bir buhran. Daha etkileri ülkemizde tam olarak görülmediği için çoğu kimse olayın ciddiyetinin farkında değil. Bu 1929 buhranına benzer bir kriz, hatta daha kötü olacak diyenler de var. Hükümet ekonomi yönetiminde zaten başarısız. Evet gelecek bedelli, bu kadar insan birikmişken hele bu ortamda bedelli çıkar, biz Ankara'ya bedelli çıkmasın diye mektuplar da göndersek yine çıkarılacak. Can havliyle.
Alıntı:
delikan42 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlr aslına bakarsanız inşallah kriz derinleşmez çoğu insan mağdur durumda ve daha kötü sıkıntılar yaşayacaklar.Ben Bedelli Askerliği isterken gercekden mantıklı bir sebeble olmasını isterim.Evet döviz yükselicek peki bir bedelli askerlik çıktı diyelim 10 bin avro dendi buna dolar 2 tl yi aşarsa avro ne kadar olur pariteye göre üç aşağı beş yukarı hesap yapabilirsiniz.Aslına bakarsanız sıkıntılarını anlatmakdansa direk eleştiriye girmek bana ters geldi.kriz var çıkıcak şu oldu çıkıcak yerine buna ihtiyacımız var şu şu sebeplerden dolayı diye anlatılırsa daha hoş olmaz mı.İnanın bir bedelli askerlik çıkarsa bunu makul miktarlarda olmasını temenni edelim derim.yüksek bir rakamda yine kazanc düzeyi yüksek kişiler yaralanabilir.Ama unutmayın aramızda kamu personelide doktorda polisde işçi ve iişverende stajer avukatda var herkesimden her acıdan kişilerin yüzünü güldürecek bir bedelli askerlik inşallah yakın zaman da uygulamaya girer.Saygılarımla
Zaten hepimizin mantıklı sebeplerimiz var. Bedelli askerliğin bir an önce çıkarılması için daha fazla çalışmalıyız. Elbette bedelin makul olması gerekir, zaten yüksek bedel başvuru sayısını düşüreceğinden toplanacak meblağı da düşürecektir. Bedelliyi mart ayındaki yerel seçimlerden önce gündeme aldırabilirsek iyi olacak. İlla kriz derinleşince değil, bir an önce çıkmalı bedelli.
arkadaşlar yapılan çalışmlar ve talep sonucu yeni bedelli askerlik sitesi açılmıştır.
bu yeni sitemiizin tüm konusu tamamen bedelli askerlik ve bu konuda yapılacak çalışmalardır.
http://www.bedelliaskerlik2009.com/
teşekkürler.
umarım modlar silmez.. bu duyuruyu yaptığımdan dolayı.
Alıntı:
Zaten hepimizin mantıklı sebeplerimiz var. Bedelli askerliğin bir an önce çıkarılması için daha fazla çalışmalıyız. Elbette bedelin makul olması gerekir, zaten yüksek bedel başvuru sayısını düşüreceğinden toplanacak meblağı da düşürecektir. Bedelliyi mart ayındaki yerel seçimlerden önce gündeme aldırabilirsek iyi olacak. İlla kriz derinleşince değil, bir an önce çıkmalı bedelli.
evet zaten en az 6-7 once onceden bildirilmesi lazim katilimin cok olmasi icin bence ama hukumet gundeme almiyor.cikicak diye duyumlara ben inanmiyorum.ancak hukumetin gundemine geldigi zaman iyidir.gercektende artik biseyler olacak mi olmicak mi zamani.
Askerlik nedeniyle aile ve işimizi zor durumda bırakmak da bizim krizimiz
bu krizi hiç de iyi yönetmiyoruz
Ben tüm vekillere SMS gönderdim, Genel kurmaya talebimi ilettim
İnternette aktif forum dediğim, sohbetin bol olduğu çok kişinin sık girip çıktığı forumları bulup oralara aynı talebe sahip insanların biraraya toplanması için oluşturulan www.bedelliaskelikistiyorum.com ve www.bedelliaskerlik2009.com simli siteleri girmelerini, taleplerini vekillere sivil toplum liderlerine, genel kurmaya, haklı sebeblerle iletmeleri için mesajlar bıraktım.
aksiyon gerek, burada aramızda söyleşmek psikolojik rahatlama dışında hiçbir fayda vermiyor
Bedelli Askerlik Bekleyen Tüm Arkadaşlar...
Biz kendi çabamızla birşeyler yapmaya çalışıyoruz ama bir türlü çoğalamıyoruz..
Lütfen Herkes ..........Com adresine gelip üye olsunlar...
Alıntı:
POWERSGO rumuzlu üyeden alıntı
Bedelli Askerlik Bekleyen Tüm Arkadaşlar...
Biz kendi çabamızla birşeyler yapmaya çalışıyoruz ama bir türlü çoğalamıyoruz..
Lütfen Herkes BedelliAskerlik2009.Com adresine gelip üye olsunlar...
BedelliAskerlik2009.Com
Arkadaş haklı, birlikten kuvvet doğar. Her şehirde birkaç arkadaşımızın liderliğinde imza toplayıp ( gerekçeleriyle beraber ); belirleyeceğimiz bir temsilci grubuyla beraber bu imzaları TBMM'de gerekli yerlere iletirsek ve
sözlü olarak da belli mevkilerdeki şahsiyetlerle konuşursak bedelli askerliği el birliğiyle çok kısa zamanda çıkarabiliriz. Biraz daha gayret etmemiz lazım arkadaşlar.
Alıntı:
Arkadaş haklı, birlikten kuvvet doğar. Her şehirde birkaç arkadaşımızın liderliğinde imza toplayıp ( gerekçeleriyle beraber ); belirleyeceğimiz bir temsilci grubuyla beraber bu imzaları TBMM'de gerekli yerlere iletirsek ve
sözlü olarak da belli mevkilerdeki şahsiyetlerle konuşursak bedelli askerliği el birliğiyle çok kısa zamanda çıkarabiliriz. Biraz daha gayret etmemiz lazım arkadaşlar.
belki bizim durumumuzu görüyorlar ve görmemezlikten geliyorlar, yazdıklarımız ellerine geçiyor ama hiç üzerinde durmadan bir köşeye atıveriyorlar.
Aramızda asker kaçağı durumuna düşmüşler var - AKP nin son düzenlemesi ile onlara büyük bir kambur yüklendi ki bu benim ümitlerimi tüketti - onlar ortaya çıkmak istemeyebilirler. Ama onların da eşi, çocuğu, çalışanı, baktığı anne babası, kardeşi vardır; hepbirlikte randevular alalım, ziyaretler yapalım, ben kolayca binlerce oluruz diyorum, bir gazeteye gidelim, meclise gidelim, genelkurmaya gidelim, korkmaya gerek yok, biz durumumuzu anlatmak istiyoruz, yasadışı birşey yapmıyoruz, bakın vergisini ödeyemeyene af var, biz ödemeyen diye bağırıyor muyuz, cezaevindekine af var, sicil affı gündemde, biz de askerliğini yapamayanlarız deriz.