-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Ruya01 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arkadaşlar bugün İstanbul'da il nüfus müdürlüğü ne gitdim.her hangi bir gelişme yok.sadece olumlu sonuçlanmıştır.listeye nede karara geçmemiş 3-4 ayı bulur denildi.calisma izni uzatma veya yeniden baş vur denildi isteye bilirler.ocak ayından ikametini biter yenilemek istersen diğer türlü turist ik verirlerbuda geçersiz olur.bu arada Kosova 77 siz çocuğu götürün bencemulakat2_3 dk sürecek
Bende ayni durumdayim yani arsiv arastirmasi olumlu öyle bekliyor. Benim 11 ocak 2019 da saglik raporum bitiyor. Her seferinde evrak yenilemek zorunda miyiz acaba? durmadan mağdur olmak zorunda miyiz acaba? Durmadan 200, 300 500 tl para harcamak zorunda miyiz? Cok merak ediyorum gercekten. Bu yaptiklari hukuka uygunluk cercevesinden hic etik değil. Makul bir surede sonuclandirmalari gerekiyor. Bir hizmet standartlari prosesleri bile yok genel mudurlugun. :/ eskiden vardi simdi onuda kaldirmislar.
Oyy içim şişdi. Manevi olarak çökdüm. derdimizi kime anlaticaz biz ya :( :(
-
Alıntı:
simbad72 rumuzlu üyeden alıntı
Bende ayni durumdayim yani arsiv arastirmasi olumlu öyle bekliyor. Benim 11 ocak 2019 da saglik raporum bitiyor. Her seferinde evrak yenilemek zorunda miyiz acaba? durmadan mağdur olmak zorunda miyiz acaba? Durmadan 200, 300 500 tl para harcamak zorunda miyiz? Cok merak ediyorum gercekten. Bu yaptiklari hukuka uygunluk cercevesinden hic etik değil. Makul bir surede sonuclandirmalari gerekiyor. Bir hizmet standartlari prosesleri bile yok genel mudurlugun. :/ eskiden vardi simdi onuda kaldirmislar.
Oyy içim şişdi. Manevi olarak çökdüm. derdimizi kime anlaticaz biz ya :( :(
Haklısınız.keske barı sağlık heyeti raporu 1 yıl geçerli olsaydı.bnnde ocakta sağlık heyeti raporu süresi dolucak.ikametde bitecek ocakta.simdi Kara kara evraklar i toplamaya basliycam çalışma izni için..beklemekden hasta olduk.psokolojik olarak yiprandik.insallah en kısa sürede sonuçlanır vatandaşlık
-
Alıntı:
Haklısınız.keske barı sağlık heyeti raporu 1 yıl geçerli olsaydı.bnnde ocakta sağlık heyeti raporu süresi dolucak.ikametde bitecek ocakta.simdi Kara kara evraklar i toplamaya basliycam çalışma izni için..beklemekden hasta olduk.psokolojik olarak yiprandik.insallah en kısa sürede sonuçlanır vatandaşlık
rüya01, simbad72,
sağlık raporunun süresini nereden takip ediyorsunuz?
ben ekim 2017'de raporu alıp verdim nüfus müdürlüğüne, yani ilk başvuruda verdim, ondan beri 14 ay doluyor. sağlık raporunun güncellememi istemedi kimse.
arşiv araştırması da olumlu sonuçlandı ekim 2018'de, yani 1 yıl sonra. ne araştırma sürecine kadar, ne bugüne kadar kimse sağlık raporu 6 aylık, bunu güncelleyip gel demedi. yoksa kendim yenisini alıp götürmeli miyim?
-
Alıntı:
beykent rumuzlu üyeden alıntı
rüya01, simbad72,
sağlık raporunun süresini nereden takip ediyorsunuz?
ben ekim 2017'de raporu alıp verdim nüfus müdürlüğüne, yani ilk başvuruda verdim, ondan beri 14 ay doluyor. sağlık raporunun güncellememi istemedi kimse.
arşiv araştırması da olumlu sonuçlandı ekim 2018'de, yani 1 yıl sonra. ne araştırma sürecine kadar, ne bugüne kadar kimse sağlık raporu 6 aylık, bunu güncelleyip gel demedi. yoksa kendim yenisini alıp götürmeli miyim?
Merhaba bana SMS geldi nüfusa gitmek gerekir diye diğer gün gitdim nüfusa meğerse sağlık heyeti raporu n süresi dolmuş yenilemek lazım.bir hafta içinde yeniledim verdim.hastanede söylediler süresi 6 aydır diye.insallah bir daha istemezler rapor.sen olumlu sonuçlanmıştır nereden nasıl öğrendin? nüfus yakınsa bir uğra bak varmı eksik evrak vesaire.insallah hiç bir şeye gerek kalmadan TC vatandaşı oluruz hepimiz
-
Alıntı:
Merhaba bana SMS geldi nüfusa gitmek gerekir diye diğer gün gitdim nüfusa meğerse sağlık heyeti raporu n süresi dolmuş yenilemek lazım.bir hafta içinde yeniledim verdim.hastanede söylediler süresi 6 aydır diye.insallah bir daha istemezler rapor.sen olumlu sonuçlanmıştır nereden nasıl öğrendin? nüfus yakınsa bir uğra bak varmı eksik evrak vesaire.insallah hiç bir şeye gerek kalmadan TC vatandaşı oluruz hepimiz
nüfus'tan öğrenmiştim, e-devlette epeydir güncelleme olmadı.
3 hafta önce de gittim nüfus'a, eksik evrak yok diyor.
inş hayırlısı olsun.
-
Alıntı:
nüfus'tan öğrenmiştim, e-devlette epeydir güncelleme olmadı.
3 hafta önce de gittim nüfus'a, eksik evrak yok diyor.
inş hayırlısı olsun.
Siz genel olarak mı baş vurdunuz? Genel den ise çalışma izni süresi devam ediyor mu
-
Alıntı:
Siz genel olarak mı baş vurdunuz? Genel den ise çalışma izni süresi devam ediyor mu
genel'den. çalışma iznim ocak 2019 sonuna kadar. bu ay sonunda uzatmak için başvuracağım.
-
Alıntı:
genel'den. çalışma iznim ocak 2019 sonuna kadar. bu ay sonunda uzatmak için başvuracağım.
Hayırlı olsun.bende karar verdim çalışma izni baş vuracağım
-
Merhaba, İstanbulda oturuyırum, bende mart 2018 de evlilikten başvuru yaptım, temmuzda parmak izi verdik,eşim(t.c vatandaşı) mulakata aldılar, sonra 7-8 ay bekleyin dediler, sms gelecek. 6 ay geçti ses yok. İnternetten kontrol ediyorum hala "Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz başvuru makamınca işleme alınmış olup Genel Müdürlüğe gönderilmeden önce gerekli olan inceleme ve araştırma işlemleri yapılmaktadır." yazıyor. Bu arada 2 aralıkta oturma iznim bitti ve uzattım. Şimdi yeni oturma izni kimliğimi vatan caddesine götürmelimiyim? Evrak eksikliyi hakkında aranmadım ve mesaj gelmedi. Aydınlatırsanız sevinirim, teşekkürler
- - - Updated - - -
Evet bende 4 yaşındaki çocuğumu yanıma aldım. Orda bebekli ağralayan zırlayan çocuklu çifler de vardı, hiç sorun değil.
-
Merhaba. Evet Vatan Caddesinde başvuru evraklarımı alan memur yeni kimliğiniz çıktığında buraya getirmelisiniz demişti (noter onaylı).
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Alıntı:
Merhaba Bir gelişme varmı sizde
-
Alıntı:
Merhaba Bir gelişme varmı sizde
maalesef, aynı yerdeyiz.
nüfus'a da gidemedim, yeni yılda ilk haftalarda gitmeyi düşünüyorum.
-
Alıntı:
maalesef, aynı yerdeyiz.
nüfus'a da gidemedim, yeni yılda ilk haftalarda gitmeyi düşünüyorum.
Hayırlısı olsun inşallah
-
Alıntı:
muhammad rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Sevgili arkadaşlar
bir soru olacaktı.
Türk vatandaşla evliyim fakat önceki ikamet ile aile ikameti(evlilik ikameti) birleştirip vatandaşlığa genelden Nisan 2017 de İstanbul da başvuru yaptım. Eylül 2017 de komisyona girdim. sonra dosya Ankara ya gitti.
daha sonra mart 2018 de Kayseri de iş buldum ve Kayseri ye taşındım. ikameti da oraya aldım. Kayseri vatandaşlık büro ya gidip dosya yı kayseri ye taşınması için dilekçe verdim. Mayıs 2018 de dosyam Kayseri ye taşındı.
bu arada sistem de hep inceleme ve araştırma aşaması gözüküyordu. Kayseri vatandaşlık masayı gidip sordum herhangi bir talep filan olmadığını yanıt aldım. bu arada benim pasaport kasım 2018 ve aile ikametim 11 ağustos da bitecekti. bende ondan önce yeni pasaportumu aldım. daha sonra ikametimi de iki yıl daha uzattım. benden sonra başvuran aynı ülkedeki arkadaşım vatandaşlık bile aldı.
bir daha gidip sordum ama her hangi bir talep olmadığını söylediler. ben Ankara ya aradığımda bazı belgeler yine istendiği ve dosyamın o belgeleri beklediğini öğrendim. belgeleri (yeni ikamet, yeni pasaport, yeni sağlık kurulu rapor vs) istendiği gibi gönderdim. bir ay sonra Ankara ya aramaya çalıştım ama kimse bir cevap vermiyor. soracağım soru buydu:
başvuru yaptığımı yaklaşık 20 ay oldu. acaba ben bir Türk vatandaş babası olduğumu (başvurudan sonra oldum) ve çalışma iznimi de gösterirsem işlem hızlanır mi?
çünkü hala inceleme aşamasında gözüküyor
arkadaşlar nedir bu durumu? bekleye bekleye sıkıldım. 20 aya geçti. bir ilerleme yok. kime derdimizi anlatalım?
-
Alıntı:
Benimde annem cimerden Şikayet olarak icisleri bakanligina yazdi. :/ Malum biz yabancilar cimerden yazamiyoruz. Bakalim hayirlisi. Bende martta genelden komisyona girdim hala bekliyorum. Ankara hangi numarayi aradiniz Ruya01?
Merhaba.sizde Bir gelişme varmı?.cimere yazmisdiniz bir etkisi olduğu?
-
Alıntı:
Merhaba.sizde Bir gelişme varmı?.cimere yazmisdiniz bir etkisi olduğu?
Merhaba Ruya. Hayır olmadı. Anneme inceleme asamasinda isleme alinmis yazdilar.
Gecen cimeri aradim. Ve telefonla acik acik söyledim. Bana Bestepeye dilekce yazmami söylediler. Suan ilimde degilim okuldan dolayi. İlime gidince dilekce yazicam cimere.
Sayın Ruya01, beykent, muhammad gelin birleselim. (Bizim durumumuzda olan herkes - Genel olarak basvuranlar ve nerdeyse 1 yili gecen inceleme asamasinda olanlar) Ortak dilekce gonderelim cimere. Olmadi Kamu denetleme kurumuna yazalim. Artik is bu noktaya geldi. Magdur etmelerine izin vermeyelim.
Hakkimizi arayalim. Makul süre icinde tamamlamalari gerekiyor ve sonuc bildirmeleri gerekiyor. Bu acikca idari kurumlara verilen bir sorumluluk.
-
Alıntı:
Gecen cimeri aradim. Ve telefonla acik acik söyledim. Bana Bestepeye dilekce yazmami söylediler. Suan ilimde degilim okuldan dolayi. İlime gidince dilekce yazicam cimere.
Sayın Ruya01, beykent, muhammad gelin birleselim. (Bizim durumumuzda olan herkes - Genel olarak basvuranlar ve nerdeyse 1 yili gecen inceleme asamasinda olanlar) Ortak dilekce gonderelim cimere. Olmadi Kamu denetleme kurumuna yazalim. Artik is bu noktaya geldi. Magdur etmelerine izin vermeyelim.
Hakkimizi arayalim. Makul süre icinde tamamlamalari gerekiyor ve sonuc bildirmeleri gerekiyor. Bu acikca idari kurumlara verilen bir sorumluluk.
sayın Simbad, beykent
anlaşılan o ki genelden sorumlu olan herkesle aynı davranıyor.
yasal çerçeve içinde kalarak ne yaparsanız yanınızdayım.
benden sekiz ay sonra başvuranlar vatandaş olmuş.
anlayamadım neden bu davranışa maruz kardık
-
Alıntı:
sayın Simbad, beykent
anlaşılan o ki genelden sorumlu olan herkesle aynı davranıyor.
yasal çerçeve içinde kalarak ne yaparsanız yanınızdayım.
benden sekiz ay sonra başvuranlar vatandaş olmuş.
anlayamadım neden bu davranışa maruz kardık
Sınır Yasal Çerçevede zaten bu konuda sorun yok sayın muhammad. Dilekce vermek ve aciliyet derecesinde sonuc istemek hakkımız ve yasalara uygun.
Hani bir söz vardır ya ağlamayan bebeğe meme yok diye. Bizimkiside o durumda şuan. Dosyalarimiz bir kenara atilmis ve incelenmiyor. Bariz bu böyle. İstisnalar için şak diye listeler olusturup gonderdiler kac kere. ben burdan takip ettim. Geneller 5 yil tamamlayip ustune her sey isteniyor. Ve istenen bir cok evrak süreli (saglik raporu medeni hal bekgesi gibi) Ruya haniminda ikameti bitiyor. Yasal olarak bunlari goz onune alip mağdur etmemeleri gerekiyor. Dedigim gibi bu idari kurumlara verilen sorumluluktur. Dilekcemizi kamu kurumları yonetim ve isleyis esasina dayanan makül süreden vereceğiz. Çünkü mağduruz. Çoğunluk varsa demek ki ters giden bir seyler ve acikca sorumsuzluk var demektir.
-
Alıntı:
ben varım ama ne yapılacağı konusunda bir fikrim yok. siz(ler) yönlendiriseniz, yapmam gerekeni yaparım.
cimer'e de yabancılar başvuru yapamaz diye biliyorum.
bir şekilde bir şeyler yapsak da, memurlar sorumluluktan kurtulmak için suçu bize atmasınlar sonra? :) şu anki durumda herşey beklenir doğrusu.
-
Alıntı:
ben varım ama ne yapılacağı konusunda bir fikrim yok. siz(ler) yönlendiriseniz, yapmam gerekeni yaparım.
cimer'e de yabancılar başvuru yapamaz diye biliyorum.
bir şekilde bir şeyler yapsak da, memurlar sorumluluktan kurtulmak için suçu bize atmasınlar sonra? :) şu anki durumda herşey beklenir doğrusu.
internet araciligi ile basvurmayacağız. Normal a4'e yazip Beştepeye postalayacağız. Ben dilekceyi hazırlar burdan yazarim. :)
Hicbir sey yapamazlar korkmayalım. Dedigim gibi ortada memur sorumsuzluğu var. Sabır felan kalmadı. İsleme müdahele etmiyoruz. Sadece idari kurumlar nasil ki evrak surelerini 1 yil 6 ay kisitliyorsa tekrarini istiyorlarsa bizde hakkimizi ariyoruz. 1 yıl aşkın süredir incelemedeyiz. Makul süre coktan geçti. O yüzden hicbir sey yapamazlar. Dosyalarimizi bir zahmet isleme alsinlar artik. İstisnalar pat pat kimlik aliyor veyahut sonuclanip taraflara duyuru yapiliyor. Bizim basimiz kel değil ki? Bizim yöntem yani basvuru yöntemimiz daha zorlu.
Ayriyetten benim annem T.C vatandası evli olup esiyle bağı olanlarda var. Hakkimiz yani talep etmek.
-
Alıntı:
Merhaba.dilekceden fayda görürsek neden olmasın.ama bende Nisan ayında çalışma iznim bitmiştir ve aynı zamanda komisyona girdim 10 gün içinde inceleme ve araştırma ya gecdi yani 7 ay sonunda inceleme ve araştırma olumlu sonuçlanmıştır bilgisini aldım.(yanı 1 yıl sürmedi inceleme ve araştırma) eski yorumları 50 kez okudum hesaplama larima göre bnm süreç şuan karar aşamasına geçmesi lazım ama yerinde sayıyor bı ilerleme yok.simdi dilekçe yazarsam beni çalışma izni bitdi diye kusurlu çıkarırlar diye düşünüyorum.buyuzden dilekçe konusunda kararsızım.fakat bugün itibariyle çalışma izni evraklarını topladım baş vurmak üzereyim hayırlısıyla inşallah.bu arada kızım TC vatandaşı.
Ne yapacağımı şaşırdım bilemedim.aralikda TC oluruz diye ümit etmisdim.simdide ocakta TC oluruz.ama daha karara bile gecmemiski.bir arkadaş yazmisdi nurdan martı bulur diye her halde öyle olucak.
-
Alıntı:
Merhaba.dilekceden fayda görürsek neden olmasın.ama bende Nisan ayında çalışma iznim bitmiştir ve aynı zamanda komisyona girdim 10 gün içinde inceleme ve araştırma ya gecdi yani 7 ay sonunda inceleme ve araştırma olumlu sonuçlanmıştır bilgisini aldım.(yanı 1 yıl sürmedi inceleme ve araştırma) eski yorumları 50 kez okudum hesaplama larima göre bnm süreç şuan karar aşamasına geçmesi lazım ama yerinde sayıyor bı ilerleme yok.simdi dilekçe yazarsam beni çalışma izni bitdi diye kusurlu çıkarırlar diye düşünüyorum.buyuzden dilekçe konusunda kararsızım.fakat bugün itibariyle çalışma izni evraklarını topladım baş vurmak üzereyim hayırlısıyla inşallah.bu arada kızım TC vatandaşı.
Ne yapacağımı şaşırdım bilemedim.aralikda TC oluruz diye ümit etmisdim.simdide ocakta TC oluruz.ama daha karara bile gecmemiski.bir arkadaş yazmisdi nurdan martı bulur diye her halde öyle olucak.
Anladım Ruya hanım. Siz calisma iznine basvurun. Bende mart gibi sonuclanir diye dusunuyorum aslında. Ama listeye bir turlu eklenmiyor. Komisyondan bu yana 10 ay geçti. :( Siz calismayi yenileyin direk goturun nüfusa.
Arkadaşlar (muhammad, beykent) ben yinede yaziyim burada bilgi amaclı. Cimere posta yolu ile basvurabiliriz/siniz. Olmadı Kamu Denetleme Kurumu var. Ruya hanimin dedigi gibi Marta kadar bekleyelim. Herhalde sonuclanir diye dusunuyorum bende. Ama bence dosyalarimiz cok geriye atilmis ondan uzadı.Umarım hayirlisi olur.
-
Alıntı:
Anladım Ruya hanım. Siz calisma iznine basvurun. Bende mart gibi sonuclanir diye dusunuyorum aslında. Ama listeye bir turlu eklenmiyor. Komisyondan bu yana 10 ay geçti. :( Siz calismayi yenileyin direk goturun nüfusa.
Arkadaşlar (muhammad, beykent) ben yinede yaziyim burada bilgi amaclı. Cimere posta yolu ile basvurabiliriz/siniz. Olmadı Kamu Denetleme Kurumu var. Ruya hanimin dedigi gibi Marta kadar bekleyelim. Herhalde sonuclanir diye dusunuyorum bende. Ama bence dosyalarimiz cok geriye atilmis ondan uzadı.Umarım hayirlisi olur.
Merhaba arkadaşlar bide bişey ekleyim.gecen aylarda Ankara'yı aradım işlemler yavaşlıyor bı gelişme yok diye taleb oluşturdum .bence talep oluşturmanın Bir faydası var çünkü temmuz ayında sonunda sağlık heyeti raporu yeniledim 1 hafta içinde verdim .yine eski yorumlar daki yazılara göre süre uzayacaktır yazmışlardı yorumlara göre inceleme ve araştırma devam etmesi gerekir.sanirim talep oluşturmak işe yaradı..orda çalışanlar bazıları yardımcı oluyor bazıları Yok öyle şey deyib baştan salıyor lar.yani talep oluşturmak için aradım canla başla yardım etsin,iki hafta sonra sonuç için aradım gereksiz konuşma yaptı kaba şeklinde.sonuc olarak birkaç kez aradım talebim gerekli yere ulaşmış . bizim e-devlet den gördüğümüz şeyden farklı olarak talep oluşturmayı biliyorlar..biraz uzun yazdım.
-
Alıntı:
Merhaba arkadaşlar bide bişey ekleyim.gecen aylarda Ankara'yı aradım işlemler yavaşlıyor bı gelişme yok diye taleb oluşturdum .bence talep oluşturmanın Bir faydası var çünkü temmuz ayında sonunda sağlık heyeti raporu yeniledim 1 hafta içinde verdim .yine eski yorumlar daki yazılara göre süre uzayacaktır yazmışlardı yorumlara göre inceleme ve araştırma devam etmesi gerekir.sanirim talep oluşturmak işe yaradı..orda çalışanlar bazıları yardımcı oluyor bazıları Yok öyle şey deyib baştan salıyor lar.yani talep oluşturmak için aradım canla başla yardım etsin,iki hafta sonra sonuç için aradım gereksiz konuşma yaptı kaba şeklinde.sonuc olarak birkaç kez aradım talebim gerekli yere ulaşmış . bizim e-devlet den gördüğümüz şeyden farklı olarak talep oluşturmayı biliyorlar..biraz uzun yazdım.
Ben kasımda talep olusturdum bana sadece isleme mudahele edilemez diye cevap yazdilar ama anneme aciklayarak yazdilar. :/ Bende bir ise yaramadı.
-
Alıntı:
Ben kasımda talep olusturdum bana sadece isleme mudahele edilemez diye cevap yazdilar ama anneme aciklayarak yazdilar. :/ Bende bir ise yaramadı.
Bu sayfada sorun var herhalde.yorumlar okunamiyor.annenize açıklayıcı ne yazdılar acaba sirr değilse
-
Alıntı:
Bu sayfada sorun var herhalde.yorumlar okunamiyor.annenize açıklayıcı ne yazdılar acaba sirr değilse
Ruya hanim bugun e mailimden basvuruma iliskin daha detayli yazi yazmislar. Yani genel mudurluk yazmis.
Genel basvurunuz ilgili birin inceleme ve degerlendirme subesi tarafindan isleme alinmis inceleme asamasindadir. Daha sonra karar asamasina gececek diye bildiririz yazmislar. Annem T.C. vatandasi oldugu oldugu icin bende liste olayi yokmus. Direk karara gececekmis.
-
Alıntı:
Ruya hanim bugun e mailimden basvuruma iliskin daha detayli yazi yazmislar. Yani genel mudurluk yazmis.
Genel basvurunuz ilgili birin inceleme ve degerlendirme subesi tarafindan isleme alinmis inceleme asamasindadir. Daha sonra karar asamasina gececek diye bildiririz yazmislar. Annem T.C. vatandasi oldugu oldugu icin bende liste olayi yokmus. Direk karara gececekmis.
Hayırlısı olsun inşallah
-
Alıntı:
Merhaba bişey sormak istiyorum.genelden baş vuru yaparken annemizin TC vatandaşı olduğunu belirtiniz diyemi liste olayı yok sizde? Bu durumda benim baş vuru liste olayı varmı yokmu kafam karıştı çocuğum TC vatandaşı.bide.bana hiç bir şekilde mail gelmiyor . Bide senin inceleme ve araştırma olumlu sonuclanmamismi? Mailinize inceleme ve araştırma devam ediyor yazmışlar.yanlis mı anladım.?
-
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Genelden ailece başvuru
29.06.2018 Önbaşvuru (GÖÇ idaresinden son 5 yıl hangi ikamet ile kaldığımızı ve giriş çıkış tarihleri gösteren belge talebi)
20.09.2018 Valilik (vatandaşlık işleri) başvuru yapabilirim teyidi ve başvuru için belgeler talebi
05.11.2018 Valilik vatandaşlık işlerine belgelerin teslimi
20.11.2018 Yabancı şubeden polis eve geldi, bana ve eşime birkaç soru sordu
21.11.2018 Parmak izi
Bugün bana NVİ'den mail geldi, Başvuru no'su, tarihi vs. ile ilgili. Sanırım bilgilerimi daha yeni sisteme girdiler. Bir de başvuru tarihi belgelerin teslim tarihi değil, önbaşvuru tarihi yazılmış. Yani 29.06.2018.
Sabah valiliğe gittim mülakat tarihi belli mi diye. Dosya sayısı yeterli sayıya ulaşmadığı için komisyon tarihi belli değil dediler. Belki Ocak sonu, Şubat olur dediler. Genelden ve evlilikten başvuruların komisyonu ayrı, istisnailer için komisyon ayrıymış.
-
Alıntı:
Merhaba bişey sormak istiyorum.genelden baş vuru yaparken annemizin TC vatandaşı olduğunu belirtiniz diyemi liste olayı yok sizde? Bu durumda benim baş vuru liste olayı varmı yokmu kafam karıştı çocuğum TC vatandaşı.bide.bana hiç bir şekilde mail gelmiyor . Bide senin inceleme ve araştırma olumlu sonuclanmamismi? Mailinize inceleme ve araştırma devam ediyor yazmışlar.yanlis mı anladım.?
Benim dosyam Annem T.C oldugu icin Vatandaslik Basvuru İnceleme Ve Degerlendirme Subesinde. Bu subede sadece evliler, KKTC vatandaslarinin basvurulari ve daha onceden anne babası T.C olan Yabancı Uyruklu Cocuklar inceleniyor. (Annem evlilikle kazanmis basvuruyu o yuzden evliler bu bolumde incelendigi icin Vatandaslik Kazanan kisinin Yabanci Uyruklu Cocuklarida burda inceleniyor) Burda İmza asamasi genel mudurlukde sadece. O yüzden liste yok. Ben basvururken annemle soy bağımı kanitladim. Annem zamaninda kendiliginden vatandaslik kazanmis yani Yetkili Makan (ic isleri, bakanlar kurulu) karar vermemis (3 yıl sarti yokmus o zamanlarda - eşden dolayi direk olunuyormus) ondan dolayi bende liste yok evliler gibi.
Normal Genel ve İstisnai basvurulari genel mudurlukde Vatandasliga Alinma Sube Mudurlugunde oluyor. Bu Subede liste olayi var.
Olumlu sonuclanmis. Sadece inceleme yazdilar. (Genel mudurlukde inceleme) Arastirma kismini yazmadilar. Direk karara gececekmis tamamlandiktan sonra inceleme.
-
Alıntı:
Benim dosyam Annem T.C oldugu icin Vatandaslik Basvuru İnceleme Ve Degerlendirme Subesinde. Bu subede sadece evliler, KKTC vatandaslarinin basvurulari ve daha onceden anne babası T.C olan Yabancı Uyruklu Cocuklar inceleniyor. (Annem evlilikle kazanmis basvuruyu o yuzden evliler bu bolumde incelendigi icin Vatandaslik Kazanan kisinin Yabanci Uyruklu Cocuklarida burda inceleniyor) Burda İmza asamasi genel mudurlukde sadece. O yüzden liste yok. Ben basvururken annemle soy bağımı kanitladim. Annem zamaninda kendiliginden vatandaslik kazanmis yani Yetkili Makan (ic isleri, bakanlar kurulu) karar vermemis (3 yıl sarti yokmus o zamanlarda - eşden dolayi direk olunuyormus) ondan dolayi bende liste yok evliler gibi.
Normal Genel ve İstisnai basvurulari genel mudurlukde Vatandasliga Alinma Sube Mudurlugunde oluyor. Bu Subede liste olayi var.
Olumlu sonuclanmis. Sadece inceleme yazdilar. (Genel mudurlukde inceleme) Arastirma kismini yazmadilar. Direk karara gececekmis tamamlandiktan sonra inceleme.
Cvp için teşekkür ederim.bu sitede sorun var okuyamıyorum.sizdede oylemi?
Peki dilekçe konusu ne yer de kaldı.? Benim yapabileceğim bir şey var da yaparım.
-
Alıntı:
Cvp için teşekkür ederim.bu sitede sorun var okuyamıyorum.sizdede oylemi?
Peki dilekçe konusu ne yer de kaldı.? Benim yapabileceğim bir şey var da yaparım.
Rica ederim. Bende bir sorun yok şuan ama arada hata veriyor sayfa. Size genel müdürlük talep oluşturduysanız 2 hafta içinde dosyanizin oldugu şubeden cevap gelecektir. E mailinizi kontrol edin. Dilekçe vermedim ben. Bekliycem en azından marta kadar. Sizde çalışma izninizi yenileyin ve nüfusa götürün teslim edin. Bilgi almaya çalışın ordan. Eğer olmazsa marta kadarda yazıp göndeririz.
-
Alıntı:
Rica ederim. Bende bir sorun yok şuan ama arada hata veriyor sayfa. Size genel müdürlük talep oluşturduysanız 2 hafta içinde dosyanizin oldugu şubeden cevap gelecektir. E mailinizi kontrol edin. Dilekçe vermedim ben. Bekliycem en azından marta kadar. Sizde çalışma izninizi yenileyin ve nüfusa götürün teslim edin. Bilgi almaya çalışın ordan. Eğer olmazsa marta kadarda yazıp göndeririz.
arakadaşlar
Genel Mudurlukte kime nereden irtibata geçiyorsunuz? ben bir numara ya arıyordum ama artık kimse onu bakmıyor
-
Alıntı:
Merhaba bu msji kime yazdığını göremiyorum sayfa hatalı.evet çalışma izni ye baş vurdum onaylanmasını bekliyorumki ödemesini yapım sonra da çalışma izni Kart gelsin onu noter onaylı yapcam nüfusa verecek.gitmisken son durum nedir ogrenicem inşallah.bi insanın işi bu kadar mı taştan geçer.bezdim beklemekden.
-
Alıntı:
arakadaşlar
Genel Mudurlukte kime nereden irtibata geçiyorsunuz? ben bir numara ya arıyordum ama artık kimse onu bakmıyor
199'dan diğer uygulamalardan ben bilgi edinme talebinde bulunmustum.
Alıntı:
Merhaba bu msji kime yazdığını göremiyorum sayfa hatalı.evet çalışma izni ye baş vurdum onaylanmasını bekliyorumki ödemesini yapım sonra da çalışma izni Kart gelsin onu noter onaylı yapcam nüfusa verecek.gitmisken son durum nedir ogrenicem inşallah.bi insanın işi bu kadar mı taştan geçer.bezdim beklemekden.
Aynen Ruya hanim bende öyle. Hâla bir gelişme yok. Siz ne yaptınız? Yenilediniz mi calisma izninizi?
-
Mrb.arkadaslar karar aşaması ne kadar sürüyor bilen varmi
-
-
Alıntı:
199'dan diğer uygulamalardan ben bilgi edinme talebinde bulunmustum.
Aynen Ruya hanim bende öyle. Hâla bir gelişme yok. Siz ne yaptınız? Yenilediniz mi calisma izninizi?
Merhaba.calisma izni ye baş vurdum halen para yatırmak asamasina geçmedi orayı da beklemek deyim. Her şeyi beklemekle geçiyor zaten .
-
Merhabalar türk vatandaşlığa başvur ettik sonra cagardilar bikac soru sordular parmak izi aldılar 1 kasımda bekleyin mesaj gelicek ve da büyük bi soruşturma için cagaricas dediler ....2 aydan fazla geçti hiç mesaj gelmedi ....Nezaman gelir peki ve neden okadar uzatıyorlar acaba zaten 4 yıl fazla oldu nasil evlendik kızım var kacicak degilim neyi uzatıyorlar....Cvp verirseniz sevinirim
- - - Updated - - -
Bende 1 kasımda parmak izleri verdim ama hiç mesaj gelmedi ....Parmak izi den sonra başka soruşturma varmı acaba?
-
Alıntı:
Stella123 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar türk vatandaşlığa başvur ettik sonra cagardilar bikac soru sordular parmak izi aldılar 1 kasımda bekleyin mesaj gelicek ve da büyük bi soruşturma için cagaricas dediler ....2 aydan fazla geçti hiç mesaj gelmedi ....Nezaman gelir peki ve neden okadar uzatıyorlar acaba zaten 4 yıl fazla oldu nasil evlendik kızım var kacicak degilim neyi uzatıyorlar....Cvp verirseniz sevinirim
- - - Updated - - -
Bende 1 kasımda parmak izleri verdim ama hiç mesaj gelmedi ....Parmak izi den sonra başka soruşturma varmı acaba?
Merhaba stella 123. Parmak izinden sonra size ve eşinize ayrı ayrı sorular sordularsa birinici aşamayı geçmişsiniz demek.sms gelmesini beklerseniz uzun sürebilir siz vatandaşlık için başvurduğunuz yere gidip dosyanızın yabancılar şubesinden vatandaşlık müdürlüğüne geldimi diye sorun geldiyse orda size komisyon için randevu verecekler büyük ihtimal
ve komisyona sizi ve eşinizi ayrı ayrı alıp aile içi bir kaç soru sorucaklar mesela dün ne yediniz tv markası ne eşinizin kardeşleri isimleri vs.. Gibi basit sorular sorucaklar ondan sonrası dosyanız ankaraya gidecek arastırma süreci başlıyacak ve asıl yorucu ve bunaltıcı süreç orda başlıycak ve bekliyceksiniz :(( bu bekleme 6-24 ay sürebilir allah kolaylık versin.
Biz toplamda 24/07/2017 ilk başvurumuzu yaptık ve 10/08/2018 arastırma olumlu sonuçlandı ve bu gün 12/01/2019 sistem hala arastırma diyor bu araştırma olumlu sonuçlandığına dair 10 larca kez gidip sormama rağmen sistemden bakınca hala araştırmada diyor:(( ve hala beklemedeyiz