-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
geowling rumuzlu üyeden alıntı
Biz de Mayıs 2018'de başvurduk. Şu an için beklemedeyiz. Umarız en kısa sürede gerçekleşir.
Karar makamına sunulacak olan listesinde misiniz? Yoksa Karar aşamasına geçebildiniz mi?
-
Alıntı:
turkoglan7 rumuzlu üyeden alıntı
Hayırlı olsun kardeş
benim ki de 10 ekimden beri listede , şimdi baktığımda karar aşamasına geçmiş .
sizin ki ne zaman karar aşamasına geçmişti?
benim durumda olan başka kimse var mı ?
- - - Updated - - -
hayırlı olsun
sizin ki ne zaman listeye dahil edilmişti?
acaba hiç karar aşamasına geçti mi yoksa direk sonuçlandı
10 ekimde listeye dahil olup şimdi karar aşamasında bekliyen kimse var mı ? strese girdimmmmmmmmmmmmmm :((((
Merhaba siz ikamet veya çalışma izni uzatma yaptınız mı?
- - - Updated - - -
Merhaba arkadaşlar Ekim ayı 15 nüfusa giderek araştırma olumlu sonuçlanmıştır diye öğrendim.sistem hala inceliyor ve araştırıyor.suan listedemiyim karara gectimmi bilmiyorum.199 arayorum sistemde gördüğümü söylüyor
-
Karar makamına sunulacak olan listede bizimki hala, karar aşamasına geçemedik henüz.
-
allahıma şükürler olsun, sonuunda vatandaşlık başvurum olumlu sonuçlandı. darısı bekleyenlerin başına
-
Alıntı:
allahıma şükürler olsun, sonuunda vatandaşlık başvurum olumlu sonuçlandı. darısı bekleyenlerin başına
Hayırlı olsun.sevindim adına.nerden ne zaman ogrendiniz?
-
Alıntı:
Ruya01 rumuzlu üyeden alıntı
Hayırlı olsun.sevindim adına.nerden ne zaman ogrendiniz?
bu gün öyleden sonra valilikten aradılar.https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx baktığımda "İlgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı hak ve ödevlerinizin bilinci içerisinde insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir vatandaş olmanız dileğiyle vatandaş olmanızdan dolayı sizi kutluyoruz. Tarafınıza gerekli tebligatın yapılabilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir." mesajı çıkıyor.
-
Çok şükür benim de vatandaşlık onaylandı, umarım bekleyen diğer arkadaşların başvuruları da tez zamanda olumlu sonuçlanır
-
Kazanan arkadaşlara hayırlı olsun. Darısı bizim başımıza. İstisnai Balkan'dan bekleyen arkadaşlar var mı?
-
Alıntı:
bu gün öyleden sonra valilikten aradılar.
https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx baktığımda "İlgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı hak ve ödevlerinizin bilinci içerisinde insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir vatandaş olmanız dileğiyle vatandaş olmanızdan dolayı sizi kutluyoruz. Tarafınıza gerekli tebligatın yapılabilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir." mesajı çıkıyor.
Hayırlı olsun.darisi acil bekleyen lerin basina inşallah
- - - Updated - - -
Alıntı:
gokturk1987 rumuzlu üyeden alıntı
Çok şükür benim de vatandaşlık onaylandı, umarım bekleyen diğer arkadaşların başvuruları da tez zamanda olumlu sonuçlanır
Tebrik ederim hayırlı olsun
- - - Updated - - -
Alıntı:
Siz Ekim 2017 basvurdunuz dimi.geneldenmiydi? Bide evrak yenileme gibi bir şey yaptınız mı
-
Alıntı:
s.akinci rumuzlu üyeden alıntı
Kazanan arkadaşlara hayırlı olsun. Darısı bizim başımıza. İstisnai Balkan'dan bekleyen arkadaşlar var mı?
Merhaba, istisnai balkandan bekliyoruz biz de.
Şu an listeye eklenmiş durumda. Yarın il nüfus müdürlüğüne gideceğiz. Gelişmelerden haberdar ederim.
-
Alıntı:
Şu an listeye eklenmiş durumda. Yarın il nüfus müdürlüğüne gideceğiz. Gelişmelerden haberdar ederim.
Merhaba anladım teşekkürler.kolay gelsin
-
Alıntı:
Merhaba İstanbul Fatih'te nüfusa mı gideceksin.? Eğer oraysa genelden 2017 Ekim'de baş vuralarinn son durumunu öğrenmek imkanı varsa ogrene bilirmisiniz.rica etsem.tesekurler
Merhaba,
Bursa İl Nüfus Müdürlüğüne gideceğim.
-
Alıntı:
Hayırlı olsun.darisi acil bekleyen lerin basina inşallah
- - - Updated - - -
Tebrik ederim hayırlı olsun
- - - Updated - - -
Siz Ekim 2017 basvurdunuz dimi.geneldenmiydi? Bide evrak yenileme gibi bir şey yaptınız mı
Aynen Ekim 2017 de başvuru yaptım, yok eksik evrak veya yenilemem gereken bi evrak istenmedi benden
Sizde bayadır bekliyorsunuz umarım bir an önce sizin başvuru da sonuçlanır
-
Alıntı:
Aynen Ekim 2017 de başvuru yaptım, yok eksik evrak veya yenilemem gereken bi evrak istenmedi benden
Sizde bayadır bekliyorsunuz umarım bir an önce sizin başvuru da sonuçlanır
Anladım.bnden istendi sağlık raporu süresi bitmiştir yeniledim verdim 1 hafta içinde.sanirim oyuzden gecikiyor benimki.sabahdan beri bakıyorum sistem hata veriyor 199 aranmiyor.hadi Hayırlı si inşallah.cvp için teşekkür ederim
-
Alıntı:
Anladım.bnden istendi sağlık raporu süresi bitmiştir yeniledim verdim 1 hafta içinde.sanirim oyuzden gecikiyor benimki.sabahdan beri bakıyorum sistem hata veriyor 199 aranmiyor.hadi Hayırlı si inşallah.cvp için teşekkür ederim
Rica ederim bende de sistemi kontrol etmek bi hastalığa gönüşmüştü.
Sizin başvuru da karar aşamasındaysa az kaldı sabır etmek gerekir
-
Alıntı:
Rica ederim bende de sistemi kontrol etmek bi hastalığa gönüşmüştü.
Sizin başvuru da karar aşamasındaysa az kaldı sabır etmek gerekir
Ne hangi aşamada olduğunu bilmiyorum ki.sistem araştırma ve inceleme aşamasında diyor.2018 Ekim'de gidib sordum memur arkadaş olumlu sonuçlanmıştır dedi.suan hangi durumda yim bilmiyorum.ocak ayın 24 ikamet süresi bitecek.. neyse teşekkürler
-
Alıntı:
Ne hangi aşamada olduğunu bilmiyorum ki.sistem araştırma ve inceleme aşamasında diyor.2018 Ekim'de gidib sordum memur arkadaş olumlu sonuçlanmıştır dedi.suan hangi durumda yim bilmiyorum.ocak ayın 24 ikamet süresi bitecek.. neyse teşekkürler
Sen uzatma basvurusu yap ve calisma iznini yenile Ruya01 bence. Çünkü bundan sonra listeye eklense bile mart nisanda ancak çıkar. Ve çok önce okuduğum yorumlardan anladığım şu çalışma izni mutlaka isteyecekler senden yeniden. Bu duruma dikkat et.
-
Alıntı:
Selam,
Sabahtan beri sistem çalışmıyordu. Şimdi kontrol ettiğinde bizim başvurumuz karar aşamasına geçmiş. Muhtemelen sizinde geçmiştir.
- - - Updated - - -
Karar aşamasından sonuçlanması ne kadar sürer arkadaşlar?
-
Alıntı:
simbad72 rumuzlu üyeden alıntı
Sen uzatma basvurusu yap ve calisma iznini yenile Ruya01 bence. Çünkü bundan sonra listeye eklense bile mart nisanda ancak çıkar. Ve çok önce okuduğum yorumlardan anladığım şu çalışma izni mutlaka isteyecekler senden yeniden. Bu duruma dikkat et.
Nisan ayın 24 çalışma izni süresi bitmiştir bende.calisma izni uzatmadim.ikamet 2019 Ocak 24 bitecek.calisma izni almak bnm için artık imkansız.ocak ayında TC olamazsam süresiz ikamet izni cikarticam.olumlu sonuçlanmıştır denildi.yine çalışma izni istrlerermi?
-
Alıntı:
Nisan ayın 24 çalışma izni süresi bitmiştir bende.calisma izni uzatmadim.ikamet 2019 Ocak 24 bitecek.calisma izni almak bnm için artık imkansız.ocak ayında TC olamazsam süresiz ikamet izni cikarticam.olumlu sonuçlanmıştır denildi.yine çalışma izni istrlerermi?
Sen nufusa git konus bence. Çünkü ikamet izni yenilemek zorunda kalirsan calismadigin icin sana turistik verecekler :/ Eger ustune ev felan varsa kısa dönemden ev alanlar icin var o gecerli basvuruda.
Arastirmanin olumlu sonuclanmasi vatandas olunacak anlamina gelmiyor. Özellikle genellerde aranan şart Geçim beyanı. Yani Çalışma izni.
Bide Çalışmazsan uzun döneme basvuramazsin. Gecenlerde okudum Çalışsan bile maasini yetersiz bulabiliyorlar uzun dönem icin.
-
Alıntı:
Sen nufusa git konus bence. Çünkü ikamet izni yenilemek zorunda kalirsan calismadigin icin sana turistik verecekler :/ Eger ustune ev felan varsa kısa dönemden ev alanlar icin var o gecerli basvuruda.
Arastirmanin olumlu sonuclanmasi vatandas olunacak anlamina gelmiyor. Özellikle genellerde aranan şart Geçim beyanı. Yani Çalışma izni.
Bide Çalışmazsan uzun döneme basvuramazsin. Gecenlerde okudum Çalışsan bile maasini yetersiz bulabiliyorlar uzun dönem icin.
Merhaba cvb için teşekkür ederim.simdi kafam çok karıştı.yani bnm saglik heyet raporu süresi bitmiştir yenile dedi nüfustan.caalisma izni ondan 3-4 ay önce bitmiştir, sağlık raporu yenile denildi çalışma izni bitti onu da uzatmalisin niye demedilerki.bide Ankara çalışma bakanlığı aradım . kaçak çalışma digin surece sorun yok dedi.calisma izni için ileriye doğru 6 ay ikamet istiyorlar.bn ocakta ikamet uzatacam.1 yıllık ondan sonra çalışma izni ne baş vurarim.insallah.hic birine gerek kalmadan TC oluruz.
-
Merhaba Sevgili arkadaşlar
bir soru olacaktı.
Türk vatandaşla evliyim fakat önceki ikamet ile aile ikameti(evlilik ikameti) birleştirip vatandaşlığa genelden Nisan 2017 de İstanbul da başvuru yaptım. Eylül 2017 de komisyona girdim. sonra dosya Ankara ya gitti.
daha sonra mart 2018 de Kayseri de iş buldum ve Kayseri ye taşındım. ikameti da oraya aldım. Kayseri vatandaşlık büro ya gidip dosya yı kayseri ye taşınması için dilekçe verdim. Mayıs 2018 de dosyam Kayseri ye taşındı.
bu arada sistem de hep inceleme ve araştırma aşaması gözüküyordu. Kayseri vatandaşlık masayı gidip sordum herhangi bir talep filan olmadığını yanıt aldım. bu arada benim pasaport kasım 2018 ve aile ikametim 11 ağustos da bitecekti. bende ondan önce yeni pasaportumu aldım. daha sonra ikametimi de iki yıl daha uzattım. benden sonra başvuran aynı ülkedeki arkadaşım vatandaşlık bile aldı.
bir daha gidip sordum ama her hangi bir talep olmadığını söylediler. ben Ankara ya aradığımda bazı belgeler yine istendiği ve dosyamın o belgeleri beklediğini öğrendim. belgeleri (yeni ikamet, yeni pasaport, yeni sağlık kurulu rapor vs) istendiği gibi gönderdim. bir ay sonra Ankara ya aramaya çalıştım ama kimse bir cevap vermiyor. soracağım soru buydu:
başvuru yaptığımı yaklaşık 20 ay oldu. acaba ben bir Türk vatandaş babası olduğumu (başvurudan sonra oldum) ve çalışma iznimi de gösterirsem işlem hızlanır mi?
çünkü hala inceleme aşamasında gözüküyor
-
Alıntı:
Merhaba cvb için teşekkür ederim.simdi kafam çok karıştı.yani bnm saglik heyet raporu süresi bitmiştir yenile dedi nüfustan.caalisma izni ondan 3-4 ay önce bitmiştir, sağlık raporu yenile denildi çalışma izni bitti onu da uzatmalisin niye demedilerki.bide Ankara çalışma bakanlığı aradım . kaçak çalışma digin surece sorun yok dedi.calisma izni için ileriye doğru 6 ay ikamet istiyorlar.bn ocakta ikamet uzatacam.1 yıllık ondan sonra çalışma izni ne baş vurarim.insallah.hic birine gerek kalmadan TC oluruz.
Merhaba
Bu bilgiyi nufutan verdilerse gidip sorun tekrar. Net bilgi alın.
- - - Updated - - -
Alıntı:
muhammad rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Sevgili arkadaşlar
bir soru olacaktı.
Türk vatandaşla evliyim fakat önceki ikamet ile aile ikameti(evlilik ikameti) birleştirip vatandaşlığa genelden Nisan 2017 de İstanbul da başvuru yaptım. Eylül 2017 de komisyona girdim. sonra dosya Ankara ya gitti.
daha sonra mart 2018 de Kayseri de iş buldum ve Kayseri ye taşındım. ikameti da oraya aldım. Kayseri vatandaşlık büro ya gidip dosya yı kayseri ye taşınması için dilekçe verdim. Mayıs 2018 de dosyam Kayseri ye taşındı.
bu arada sistem de hep inceleme ve araştırma aşaması gözüküyordu. Kayseri vatandaşlık masayı gidip sordum herhangi bir talep filan olmadığını yanıt aldım. bu arada benim pasaport kasım 2018 ve aile ikametim 11 ağustos da bitecekti. bende ondan önce yeni pasaportumu aldım. daha sonra ikametimi de iki yıl daha uzattım. benden sonra başvuran aynı ülkedeki arkadaşım vatandaşlık bile aldı.
bir daha gidip sordum ama her hangi bir talep olmadığını söylediler. ben Ankara ya aradığımda bazı belgeler yine istendiği ve dosyamın o belgeleri beklediğini öğrendim. belgeleri (yeni ikamet, yeni pasaport, yeni sağlık kurulu rapor vs) istendiği gibi gönderdim. bir ay sonra Ankara ya aramaya çalıştım ama kimse bir cevap vermiyor. soracağım soru buydu:
başvuru yaptığımı yaklaşık 20 ay oldu. acaba ben bir Türk vatandaş babası olduğumu (başvurudan sonra oldum) ve çalışma iznimi de gösterirsem işlem hızlanır mi?
çünkü hala inceleme aşamasında gözüküyor
Merhaba
Siz evrakları tamamlayıp teslim etmissiniz. Basvurunuz evlilikten olduğu için çalışma izninizide eklemenize gerek yok diye düşünüyorum. Ama çalışma izninizide geçim beyannemesi altında verseniz lehinize olur diye düşünüyorum. Eşinizin nüfus kayidinda çoçuğunuzun tescili mutlaka vardır. O nüfus kaydinida yenileyin verin. İşlem acisindan değilde lehinize olur diye düşünüyorum.
-
Merhaba
cevabınız için teşekkür ederim.
Genel olarak TC vatandaşlığa başvuru yapılıdı. fakat ikamet evlilikten aile ikameti.
Vatandaşlık başvuru yu cevabı için en fazla süresi 24 ay olduğunu biliyorum. Hala inceleme ve araştırma aşamasında.
20 ay oldu. peki diğer aşamalar 4 ayda biter mi?
-
Alıntı:
Selam,
Sabahtan beri sistem çalışmıyordu. Şimdi kontrol ettiğinde bizim başvurumuz karar aşamasına geçmiş. Muhtemelen sizinde geçmiştir.
- - - Updated - - -
Karar aşamasından sonuçlanması ne kadar sürer arkadaşlar?
Merhaba,
Bizim de karar aşamasına geçmiş sistem. Balkan istisnai'den eş durumundan evlilik yolu ile başvuru idi bizimki de.
İl nüfus müdürlüğünde bugün sordugumda listeler karara gönderilmiş olarak orada da gözüküyordu. Herhalde bu yıl sonuna kadar belli olur. Bekleyip göreceğiz.
-
Alıntı:
Merhaba
cevabınız için teşekkür ederim.
Genel olarak TC vatandaşlığa başvuru yapılıdı. fakat ikamet evlilikten aile ikameti.
Vatandaşlık başvuru yu cevabı için en fazla süresi 24 ay olduğunu biliyorum. Hala inceleme ve araştırma aşamasında.
20 ay oldu. peki diğer aşamalar 4 ayda biter mi?
Merhaba
Anladım. Bende aynı durumdayım ama benim aile ikameti evlilikten değil T.C. vatandası anne yanındadan. Benimde 14 ay oldu bende inceleme ve arastirma asamasindayim. Normalde 24 ay değil evrakları süresi 6 ay ile 1 yıl arasında değisiyor. Maksimum 1 yıl icinde sonuclanması gerekir. Çünkü anayasa idari kurumların hasara yol acmadan sonuclandirilması gerektigini yazar islemlerinin. Tabi eksik evrak faktörü vs idari kurum tarafından uzatılabiliyor.
Yakın zamanda karar listesine daha sonra karar asamasına gecer herhalde diye dusunuyorum sizin. Simdi valilige gidip bende bilgi alicam.
-
Alıntı:
Merhaba
Anladım. Bende aynı durumdayım ama benim aile ikameti evlilikten değil T.C. vatandası anne yanındadan. Benimde 14 ay oldu bende inceleme ve arastirma asamasindayim. Normalde 24 ay değil evrakları süresi 6 ay ile 1 yıl arasında değisiyor. Maksimum 1 yıl icinde sonuclanması gerekir. Çünkü anayasa idari kurumların hasara yol acmadan sonuclandirilması gerektigini yazar islemlerinin. Tabi eksik evrak faktörü vs idari kurum tarafından uzatılabiliyor.
Yakın zamanda karar listesine daha sonra karar asamasına gecer herhalde diye dusunuyorum sizin. Simdi valilige gidip bende bilgi alicam.
çok teşekkürler. sonu hayırlı olsun inş.
-
Alıntı:
çok teşekkürler. sonu hayırlı olsun inş.
Merhaba. Gittim bende banada size söylenen söylendi. Herhangi bir talep yok. İnşallah hayırlı olur. Sadece sabırla beklemek kalıyor.
-
Alıntı:
Merhaba Rüya,
"Türkiye’de bulunan yabancının geçerliliği devam eden en az 6 ay süreli ikamet izni varsa çalışma izin başvurusu yurtiçi başvuru olarak yapılabilir". Yani senin durumun açısından çalışma iznine başvuru yapmak için bir engel yoktur. İznin bitimine ister 1 ay kalsın yine de başvuru yapabilirsin, çünkü ikametin geçerliliği devam ediyor, yeter ki ikamet iznin başlangıç tarihi ile bitiş tarihi arası en az 6 ay olsun. Çalışma Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğün sayfasında da görebilirsin bu bilgiyi
-
Alıntı:
Merhaba,
Bizim de karar aşamasına geçmiş sistem. Balkan istisnai'den eş durumundan evlilik yolu ile başvuru idi bizimki de.
İl nüfus müdürlüğünde bugün sordugumda listeler karara gönderilmiş olarak orada da gözüküyordu. Herhalde bu yıl sonuna kadar belli olur. Bekleyip göreceğiz.
Bizde aynı şekilde başvuru yaptık. 06.12.2018 tarihinde karar aşamasına geçti. Tahminim 10-20 gün arasında bir karar çıkar. Yıl sonuna bırakmazlar diye düşünüyorum.
-
Alıntı:
Merhaba,
Merhaba,
istisnai'den başvurumuz bugün sonuçlandı. Sonunda TC vatandaşı olduk. Bekleyen herkese başarılar dilerim.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Merhaba,
istisnai'den başvurumuz bugün sonuçlandı. Sonunda TC vatandaşı olduk. Bekleyen herkese başarılar dilerim.
Bundan sonraki süreci bilip anlatabilecek arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim?
-
Alıntı:
Merhaba,
- - - Updated - - -
Merhaba
Hayırlı olsun.
Öğleden sonra gidip duyuru belgenizi alabilirsiniz.
ikamet ve pasaport fotokopilerinizide cikarmayi unutmayin duyuru belgenizi almaya giderken.
Ardından bulunduğunuz yerdeki nufus mudurlugune kimlik basvurusu yapabilirsiniz.
-
Alıntı:
Merhaba,
- - - Updated - - -
Hayırlı olsun.peki e-devlet denmi ogrendiniz
-
Alıntı:
Merhaba
Hayırlı olsun.
Öğleden sonra gidip duyuru belgenizi alabilirsiniz.
ikamet ve pasaport fotokopilerinizide cikarmayi unutmayin duyuru belgenizi almaya giderken.
Ardından bulunduğunuz yerdeki nufus mudurlugune kimlik basvurusu yapabilirsiniz.
Merhaba,
Bilgi için teşekkürler. İkamet derken ikamet iznimizin mi fotokopisi lazım?
- - - Updated - - -
Merhaba,
Aşağıdaki link'ten bilgi alabilirsiniz.
https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx
-
Merhabalar arkadaslar,
ben Subat 2018 basvurdum ve hala benim durumu bu sekilde
" İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır."
6 aydan fazla gecti ve hala ayni durumda
nufus mudurlugune sordum, goc edarisi da sordum hic bir bilgi yok.
sizce ne yapabilirim? ve kac ay sorabilir bu adim normalda.
-
Geçtiğimiz hafta evrakları toplayarak İl Nüfus Müdürlüğüne teslim ettik. Eşime buradan bir kağıt vererek 2 hafta sonra bayrampaşa yabancılar şube müdürlüğü vatandaşlık ve tahkikat büro amirliğine gitmesini istemişler benimle birlikte. Burada yapılacak işlem nedir tam olarak? Bir mülakat olacaksa ne gibi sorular geliyor?
Bir de bu mülakat 1 yıla yakın yapılan incelemeden sonra yapılmıyor muydu?
-
Alıntı:
RASAD rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar arkadaslar,
ben Subat 2018 basvurdum ve hala benim durumu bu sekilde
" İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır."
6 aydan fazla gecti ve hala ayni durumda
nufus mudurlugune sordum, goc edarisi da sordum hic bir bilgi yok.
sizce ne yapabilirim? ve kac ay sorabilir bu adim normalda.
Başvurduğunuz yere gideceksiniz, yani İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğüne. Onlar güncel durumu görebiliyorlar. Göç İdaresi onu bilmez.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Kracker rumuzlu üyeden alıntı
Geçtiğimiz hafta evrakları toplayarak İl Nüfus Müdürlüğüne teslim ettik. Eşime buradan bir kağıt vererek 2 hafta sonra bayrampaşa yabancılar şube müdürlüğü vatandaşlık ve tahkikat büro amirliğine gitmesini istemişler benimle birlikte. Burada yapılacak işlem nedir tam olarak? Bir mülakat olacaksa ne gibi sorular geliyor?
Bir de bu mülakat 1 yıla yakın yapılan incelemeden sonra yapılmıyor muydu?
Sanırım siz T.C. vatandaşısınız, eşiniz evlilikten başvuru yaptı. Yabancı şubede ayrı ayrı hem size hem de eşinize soru sorabilirler. Mesela, ne zaman evlendiniz, nerede tanıştınız, eşinizden anne babanızı, kardeşlerinizin isimlerini sorabilirler, aynısı size de eşinizin anne baba vs isimlerini sorabilirler. Maksat evliliğinizin sırf vatandaşlık almak için yapılıp yapılmadığını kanaatine varmak içindir. Çocuk varsa o da sizin lehinize. Genelde eve de geliyorlar. Yabancı şubedeki soru sual farklı, gireceğiniz mülakat farklıdır. Yabancı şube ve parmak izinden yoğunluğa göre 2-4 ay sonra girersiniz.
-
Merhaba. Bu siteye yeni üye oldum, umarım herkes en yakın zamanda TC vatandaşlığına kavuşur. Ben evlilikten dolayı Ekim 2018'de başvurdum. Şubat 2019'da parmak izi için Bayrampaşa'ya (yabancılar şubesine) gideceğiz. Eşimin gelmesi şart, onu biliyorum. Fakat 4 yaşında bir çocuğum var, çocuğumu götürmem gerekiyor mu? Bilgi verirseniz sevinirim.
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Alıntı:
kosova77 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba. Bu siteye yeni üye oldum, umarım herkes en yakın zamanda TC vatandaşlığına kavuşur. Ben evlilikten dolayı Ekim 2018'de başvurdum. Şubat 2019'da parmak izi için Bayrampaşa'ya (yabancılar şubesine) gideceğiz. Eşimin gelmesi şart, onu biliyorum. Fakat 4 yaşında bir çocuğum var, çocuğumu götürmem gerekiyor mu? Bilgi verirseniz sevinirim.
Bu arada eşim (kadın) ve çocuğum T.C. vatandaşıdır.
-
Merhaba arkadaşlar bugün İstanbul'da il nüfus müdürlüğü ne gitdim.her hangi bir gelişme yok.sadece olumlu sonuçlanmıştır.listeye nede karara geçmemiş 3-4 ayı bulur denildi.calisma izni uzatma veya yeniden baş vur denildi isteye bilirler.ocak ayından ikametini biter yenilemek istersen diğer türlü turist ik verirlerbuda geçersiz olur.bu arada Kosova 77 siz çocuğu götürün bencemulakat2_3 dk sürecek