-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
turkoglan7 rumuzlu üyeden alıntı
Siz inceleme ve araştırmanın olumlu olduğunu nerden öğrendiniz?
İstanbul Fatih'te ki emniyet müdürlüğü ne gitmiştim oradaki danışma memuru söyledi.listeye eklendi mı öğrenmek için yine nüfusa gitmek gerekicek
-
Genelden ailece başvuru
29.06.2018 Önbaşvuru (GÖÇ idaresinden son 5 yıl hangi ikamet ile kaldığımızı ve giriş çıkış tarihleri gösteren belge talebi)
20.09.2018 Valilik (vatandaşlık işleri) başvuru yapabilirim teyidi ve başvuru için belgeler talebi
05.11.2018 Valilik vatandaşlık işlerine belgelerin teslimi
20.11.2018 Yabancı şubeden polis eve geldi, bana ve eşime birkaç soru sordu
21.11.2018 Parmak izi
-
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Genelden ailece başvuru
29.06.2018 Önbaşvuru (GÖÇ idaresinden son 5 yıl hangi ikamet ile kaldığımızı ve giriş çıkış tarihleri gösteren belge talebi)
20.09.2018 Valilik (vatandaşlık işleri) başvuru yapabilirim teyidi ve başvuru için belgeler talebi
05.11.2018 Valilik vatandaşlık işlerine belgelerin teslimi
20.11.2018 Yabancı şubeden polis eve geldi, bana ve eşime birkaç soru sordu
21.11.2018 Parmak izi
Merhaba sonra komisyona cagiracaklar 3 ay içinde cagirmasalar direk git baş vurdudugun yere dosyana baktirt.komisyndan ortalama 10 gün sonra evraklar Ankara'ya gönderilecektir.sonra da uzun bir bekleme süresi basliycak.7-8 ay ve üzeri.he bu arada saglik heyet raporun suresu 6 aydir.6 ay bitdi diye saglik heyet raporu nu yenilemeni istiye bilirler.benden istediler. Hayirli olsun
-
Merhaba,
Genel yoldan başvuru için tüm şartları sağlıyorum, Türk vatandaşı ile evliyim ve Türkiyede lisans mezunuyum. Çalışma izni alamıyorum. Çalışma izni olmadan aile ikamet izniyle vatandaşlığa başvurma imkanı var mı?
-
Alıntı:
yyalcinn rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Genel yoldan başvuru için tüm şartları sağlıyorum, Türk vatandaşı ile evliyim ve Türkiyede lisans mezunuyum. Çalışma izni alamıyorum. Çalışma izni olmadan aile ikamet izniyle vatandaşlığa başvurma imkanı var mı?
Merhaba türk vatandaşı ile evliliğin yasal olarak 3 yılı geçmişse evlilik üzerinden vatandaş lik için baş vura bilirsin.
-
Arkadaşlar merhaba.2017 Ekim ayında başvuru yapan lardan bir haber var mı.hangi aşamasında lar.iyi Akşamlar
-
Alıntı:
Ruya01 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba sonra komisyona cagiracaklar 3 ay içinde cagirmasalar direk git baş vurdudugun yere dosyana baktirt.komisyndan ortalama 10 gün sonra evraklar Ankara'ya gönderilecektir.sonra da uzun bir bekleme süresi basliycak.7-8 ay ve üzeri.he bu arada saglik heyet raporun suresu 6 aydir.6 ay bitdi diye saglik heyet raporu nu yenilemeni istiye bilirler.benden istediler. Hayirli olsun
Merhaba,
Bilgi içinçok teşekkür ederim.
Parmak izi verdikten sonra yabancılar şubesindeki polis yaklaşık 15 gün sonra dosyanı Valiliğe göndeririz demişti. Aynısını Valilikteki memura söyledim. Memura ayrıca iş gereği yurtdışına Ocak ayında çıkacağımı söyledim. O da sen gitmeden mülakata belki girersiniz dedi. Yine de 3 hafta sonra Valiliğe gider haber alırım.
-
Merhaba Arkadaşlar
Başvuru durumu Karar listesinde olanlarda bi değişiklik varmıdır?
-
Merhaba,
Ekim ayının ilk haftasından itibaren "İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir." bilgilendirmesini alıyorum. Daha önceki arkadaşların yazdıklarını incelediğimde 1 ay 1 hafta içerisinde karar aşamasına geçiyordu ama benim henüz geçemedi.
-
Alıntı:
s.akinci rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ekim ayının ilk haftasından itibaren "İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir." bilgilendirmesini alıyorum. Daha önceki arkadaşların yazdıklarını incelediğimde 1 ay 1 hafta içerisinde karar aşamasına geçiyordu ama benim henüz geçemedi.
Benim başvuru da 10 ekimden beri "Genel olarak... listeye dahil edilmiştir" olarak duruyor öyle, ocak ayında çalışma iznim bitiyor uzatılması için en geç 5 gün sonra uzatma başvurusu yapmam gerekiyor, sizce ne yapayım bilen arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim.
-
merhaba
şöyle bir sorum olacak. bilgisi olan varsa buradan yada mesaj ile yazarsa sevinirim.
eşim filipin uyruklu. tc vatandaşı oldu. eşimin annesini tr ye 3 ay getirmek istiyorum. nasıl bir yol izlemeliyim.
-
Alıntı:
gokturk1987 rumuzlu üyeden alıntı
Benim başvuru da 10 ekimden beri "Genel olarak... listeye dahil edilmiştir" olarak duruyor öyle, ocak ayında çalışma iznim bitiyor uzatılması için en geç 5 gün sonra uzatma başvurusu yapmam gerekiyor, sizce ne yapayım bilen arkadaşlar varsa bilgilendirirse sevinirim.
Alo 199'u arayıp sorabilirsiniz. Bence Ocak ayına kadar sonuçlanır. Muhtemelen ikimizin aynı dönemde sonuçlanır. Ben Mayıs 2018'de başvuru yaptım ya siz?
-
Alıntı:
Merhaba ben de genel olarak başvuru yapmisdim2017 Ekim'de. çalışma izni komisyondan 15 gün gibi sonra sona erdi.ama ikamet süresi Ocak 2019 sonuna kadar dir.ben ikamet izni m süresi vardır diye çalışma izni uzatmadim.suanki durumum inceleme ve araştırma olumlu sonuçlanmıştır.saniririm listeye eklemislerdir inşallah.seninde ikamet süren bitiyorsa ikamet uzatma yapmalısın.
-
Alıntı:
Alo 199'u arayıp sorabilirsiniz. Bence Ocak ayına kadar sonuçlanır. Muhtemelen ikimizin aynı dönemde sonuçlanır. Ben Mayıs 2018'de başvuru yaptım ya siz?
Cevabınız için teşekkürler, Arıyorum fakat sistemde gördüğümü tekrarlıyorlar. Ben Ekim 2017 de başvuru yaptım hala beklemedeyim
- - - Updated - - -
Alıntı:
Merhaba ben de genel olarak başvuru yapmisdim2017 Ekim'de. çalışma izni komisyondan 15 gün gibi sonra sona erdi.ama ikamet süresi Ocak 2019 sonuna kadar dir.ben ikamet izni m süresi vardır diye çalışma izni uzatmadim.suanki durumum inceleme ve araştırma olumlu sonuçlanmıştır.saniririm listeye eklemislerdir inşallah.seninde ikamet süren bitiyorsa ikamet uzatma yapmalısın.
Merhaba, ben sadece çalışma izni alıyorum tekrardan ikamet almıyorum bildiğim kadarıyla çalışma izni ikamet yerine de geçiyor, o yüzden sanırım mecbur çalışma iznimi tekrar uzatmam gerekecek
-
Alıntı:
Cevabınız için teşekkürler, Arıyorum fakat sistemde gördüğümü tekrarlıyorlar. Ben Ekim 2017 de başvuru yaptım hala beklemedeyim
- - - Updated - - -
Merhaba, ben sadece çalışma izni alıyorum tekrardan ikamet almıyorum bildiğim kadarıyla çalışma izni ikamet yerine de geçiyor, o yüzden sanırım mecbur çalışma iznimi tekrar uzatmam gerekecek
Doğrudur.calisma izni ikamet izni yerine geçiyor.bazi arkadaşlar çalışma izni çıkarmakta zorluk çektiği için ikamet uzatma daha kolay sanirim.senin Ocak ayın sonunda bitecek sanırım.bence bitmesine 5-10 gün kala çalışma izni uzat.umarim bu aralığa kadar vatandaş ligimizin onaylanır hiç bir şey yapmaya gerek kalmaz.benim ikamet de Ocak ayın sonunda bitecek.insallah Allah'ın izniyle en kısa zamanda TC kimlik alırız.amin
-
Benim durumda her hangi bir değişiklik yok,
- - - Updated - - -
Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar
Başvuru durumu Karar listesinde olanlarda bi değişiklik varmıdır?
Benim durumda her hangi bir değişiklik yok,
- - - Updated - - -
Ben hala bu soruma cevap alamadım,
Acaba incele ve araştırma sonucu olumlu olanlar mı listeye dahil ediliyor yoksa olmsuz olalanlar da karar için listeye dahil edilir?
Bilgisi olan kimse varsa yardımcı olursa sevinirim
- - - Updated - - -
Ben hala bu soruma cevap alamadım,
Acaba incele ve araştırma sonucu olumlu olanlar mı listeye dahil ediliyor yoksa olmsuz olalanlar da karar için listeye dahil edilir?
Bilgisi olan kimse varsa yardımcı olursa sevinirim
-
bugün il nüfus'a gittim, hala durum aynı (araştırma sonucu olumlu), karar listesine geçmemiş. yaklaşık 2 aydır yerinde sayıyor.
ekim 2017 başvuru (genel'den), 1 yıl + 1 ay oldu.
danışmadaki memur 1.5 yılı bulur dedi.
yani bir 5 ay daha...azıcık kalmış :)
ocak 2019 sonunda ikamet ve çalışma izinlerimiz bitiyor, anlaşılan uzatmaktan başka çare kalmıyor.
-
Bende bu gün Ankara valiliğine gittim, 10 ekimden beri durumum karar listesinde duruyor dedim memnur dedi o tarihlerde eski liste gönderilmişti o yüzden gecikti, söylediğine göre listeye bir kaç kişinin daha eklenmesini bekliyorlar birde dedi yakın zamanda iç işler bakanlığından listeyi isteyecekler(Ama ne zaman olacağını söylemedi).
Benim de ocak aynıda çalışma izin sürem doluyor ne zamana sonuçlanacağını bilemediğim için uzatmaya karar verdim
Umarım bir an önce bu stresli bekleyiş günleri olumlu sonuçla sona erer
-
Alıntı:
Bende bu gün Ankara valiliğine gittim, 10 ekimden beri durumum karar listesinde duruyor dedim memnur dedi o tarihlerde eski liste gönderilmişti o yüzden gecikti, söylediğine göre listeye bir kaç kişinin daha eklenmesini bekliyorlar birde dedi yakın zamanda iç işler bakanlığından listeyi isteyecekler(Ama ne zaman olacağını söylemedi).
Benim de ocak aynıda çalışma izin sürem doluyor ne zamana sonuçlanacağını bilemediğim için uzatmaya karar verdim
İstisnai'den mi başvurmuştunuz?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Ben Ocak başına kadar sonuçlanacağını düşünüyorum. Yeni yıla bırakmazlar.
-
Eksik evrak çıkmıştı bende de. Doğum belgesi ile ilgili. Eksik evrağı 2 ay gibi bir sürede tamamlayabildim. Sistemde öncesinde de ve evrak tesliminden sonra da inceleme ve araştırma devam ediyor yazıyor.
Acaba bu eksik evrak ne kadar bir süre daha kaybettirir yaşayan var mıdır?
-
Alıntı:
puncover rumuzlu üyeden alıntı
Eksik evrak çıkmıştı bende de. Doğum belgesi ile ilgili. Eksik evrağı 2 ay gibi bir sürede tamamlayabildim. Sistemde öncesinde de ve evrak tesliminden sonra da inceleme ve araştırma devam ediyor yazıyor.
Acaba bu eksik evrak ne kadar bir süre daha kaybettirir yaşayan var mıdır?
Merhaba bnmde eksik evrak vardi 1 hafta içinde verdim memur dediki yarın ellerine ulasicak gecikme olmasın diye hızlı kargoyla gönderilir.budonem içerisinde bnmde inceleme ve araştırma devam ediyor du.simdi bile aynı inceleme ve araştırma aşamasında dir.fakat Ekim ayı sonunda gidib öğrendim inceleme ve araştırma olumlu sonuçlanmıştır.sistem halen inceleme ve araştırma aşamasında dir. Tahminim listeye eklenmiş dir inşallah.bn genelden baş vurdum.2017 Ekim ayında.insallah Aralık ayı sonuna kadar TC oluruz
-
Ben 2008 de öğrenci olarak geldim okul 5 sene sürdü okul bitince işe girdim ve 5 senedir resmi çalışıyorum toplam 10 senedir Türkiye deyim. Normalde 5 sene ve üzeri Vatandaşlık başvuru yapma hakkına sahipken bende işler tersine gitti, il nüfüsa başvurdum ilk adım bu şekilde atılıyormuş hakkımın olup olmadığını araştırıyorlarmış. Aradan 2 ay geçti sms geldi nüfüs müdürlüğüne heyecanla gittim ama elime tutturulan kağıtta 2008-2013 eğitim amaçlı ve 2013-2018 çalışma amaçlı diye kısmı vardı EGM yabancı şübe tarafından verilmişti ve altta “2022 yılına kadar bir daha baş vuru yapma hakkı yoktur “ diye ibare vardı oradaki memura sebebini sordum “borçlar kanununda yapılan değişiklik sebebi artık kimseye açıklama yapmak zorunda değiliz “ diye cevap verdi. Neyse zaten şurada 3 sene daha çalışsam süresiz çalışma izni alırım diye geri döndüm ama bunlar hiç aklımdan çıkmıyor çok saçma geldi bana kanunen aranan şartları tamamladıysam neden red ederler? Reddetti diyelim neden bir sonraki başvuru 2022? Ve açıklama istememe cevaben neden borçlar kanununa değiniliyor? Var mı bir fikri olan? Bir sonraki adımım nasıl olmalı?
Saygılar
Hukuki NET kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-
Alıntı:
emin.sait rumuzlu üyeden alıntı
Ben 2008 de öğrenci olarak geldim okul 5 sene sürdü okul bitince işe girdim ve 5 senedir resmi çalışıyorum toplam 10 senedir Türkiye deyim. Normalde 5 sene ve üzeri Vatandaşlık başvuru yapma hakkına sahipken bende işler tersine gitti, il nüfüsa başvurdum ilk adım bu şekilde atılıyormuş hakkımın olup olmadığını araştırıyorlarmış. Aradan 2 ay geçti sms geldi nüfüs müdürlüğüne heyecanla gittim ama elime tutturulan kağıtta 2008-2013 eğitim amaçlı ve 2013-2018 çalışma amaçlı diye kısmı vardı EGM yabancı şübe tarafından verilmişti ve altta “2022 yılına kadar bir daha baş vuru yapma hakkı yoktur “ diye ibare vardı oradaki memura sebebini sordum “borçlar kanununda yapılan değişiklik sebebi artık kimseye açıklama yapmak zorunda değiliz “ diye cevap verdi. Neyse zaten şurada 3 sene daha çalışsam süresiz çalışma izni alırım diye geri döndüm ama bunlar hiç aklımdan çıkmıyor çok saçma geldi bana kanunen aranan şartları tamamladıysam neden red ederler? Reddetti diyelim neden bir sonraki başvuru 2022? Ve açıklama istememe cevaben neden borçlar kanununa değiniliyor? Var mı bir fikri olan? Bir sonraki adımım nasıl olmalı?
Saygılar
Hukuki NET kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Merhaba Siz son 5 yılda kesintisiz Türkiye de İkamet ettiniz mi? Yani Yurt dışında bulunma süreniz 12 ayı geçti mi? o yüzden son 2 yılı artı 3 yıl daha yapmışlar..
-
Alıntı:
uzmandr rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Siz son 5 yılda kesintisiz Türkiye de İkamet ettiniz mi? Yani Yurt dışında bulunma süreniz 12 ayı geçti mi? o yüzden son 2 yılı artı 3 yıl daha yapmışlar..
Merhaba ben 2008den sonra hiç çıkmadım yani 10 senedir kesintisiz ikamet ediyorum
Sent from my iPhone using Hukuki NET
-
Alıntı:
Merhaba ben 2008den sonra hiç çıkmadım yani 10 senedir kesintisiz ikamet ediyorum
Sent from my iPhone using
Hukuki NET
O zaman konuyla ilgili ben olsam yanlış yada doğru bilemem fakat denemekte fayda var Gün sayımı nerede yapılıyor öğrenin ? sanırım Bayrampaşa emniyet yabancılar şube (valilik binası) ama net olarak bilgim yok öğrenin .. oraya gidin size verilen kağıtla beraber direkt sorun ve incelemeye çalışın mantıklı yanıt bulana kadar.. açıkçası ben olsam bunu yapardım.
-
Iyi geceler arkadaşlar,sistemde arıza vardı bir kaç gündür, şuan düzelmiş, vatandaşlığa alındım şükürler olsun, sizlerde kontrol etmelisiniz..
E6853 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
[QUOTE=Aravoya;624494]Iyi geceler arkadaşlar,sistemde arıza vardı bir kaç gündür, şuan düzelmiş, vatandaşlığa alındım şükürler olsun, sizlerde kontrol etmelisiniz..
Merhaba siz karar aşamasında mıydınız? ve ne zaman başvuru yapmıştınız ? Teşekkürler
-
2017 eylülde başvurmuştum,ekim ayında işlemler başlamıştı. Karar aşamasındaydım.
-
Alıntı:
uzmandr rumuzlu üyeden alıntı
O zaman konuyla ilgili ben olsam yanlış yada doğru bilemem fakat denemekte fayda var Gün sayımı nerede yapılıyor öğrenin ? sanırım Bayrampaşa emniyet yabancılar şube (valilik binası) ama net olarak bilgim yok öğrenin .. oraya gidin size verilen kağıtla beraber direkt sorun ve incelemeye çalışın mantıklı yanıt bulana kadar.. açıkçası ben olsam bunu yapardım.
Teşekkürler değerli bilginiz için bu hiç aklıma gelmemişti mutlaka gidip soracağım.
Sent from my iPhone using Hukuki NET
-
Alıntı:
Teşekkürler değerli bilginiz için bu hiç aklıma gelmemişti mutlaka gidip soracağım.
Hukuki NET
Rica ederim.. başarılar
-
Alıntı:
Hukuki NET
Merhaba.once İstanbul daysaniz İstanbul Fatih'te ki il nüfus müdürlüğü ne gidin gün sayımı için dilekçe dolduracaksiniz.ikamwt ve pasaport fotokopisi bulunsun yanınızda.2-3 ay sonra SMS gelecek telefonu na.tekrar aynı yere gideceksiniz SMS sonucu tamam ise danışma size sağlıklı raporu için ve gerekli evraklar listesini verecek.tavsiyem sağlık heyeti raporunu en son yaptır.cunkj geçerlilik süresi 6 aydır.basvuru yaptığınız zaman en az1 yıllık ikamet süren olması lazım.allah kolaylık versin.
- - - Updated - - -
Alıntı:
Aravoya rumuzlu üyeden alıntı
Iyi geceler arkadaşlar,sistemde arıza vardı bir kaç gündür, şuan düzelmiş, vatandaşlığa alındım şükürler olsun, sizlerde kontrol etmelisiniz..
Çok sevindim hayırlı uğurlu olsun.darisi biz bekleyen lerin basina inşallah.amin
-
en sonunda vatandaş olduk
-
Alıntı:
Fırat41 rumuzlu üyeden alıntı
Hayırlı olsun darısı bizlerin başına
Ne zaman karar listesine eklendiniz?
Benim 10 ekimde karar listesine eklendi şimdi baktım karar aşamasına geçmiş
- - - Updated - - -
Alıntı:
Hayırlı olsun
Sizin başvuru ne zaman karar listesine eklendi?
-
Alıntı:
Hayırlı olsun kardeş
benim ki de 10 ekimden beri listede , şimdi baktığımda karar aşamasına geçmiş .
sizin ki ne zaman karar aşamasına geçmişti?
benim durumda olan başka kimse var mı ?
- - - Updated - - -
Alıntı:
hayırlı olsun
sizin ki ne zaman listeye dahil edilmişti?
acaba hiç karar aşamasına geçti mi yoksa direk sonuçlandı
10 ekimde listeye dahil olup şimdi karar aşamasında bekliyen kimse var mı ? strese girdimmmmmmmmmmmmmm :((((
-
Alıntı:
Merhaba.once İstanbul daysaniz İstanbul Fatih'te ki il nüfus müdürlüğü ne gidin gün sayımı için dilekçe dolduracaksiniz.ikamwt ve pasaport fotokopisi bulunsun yanınızda.2-3 ay sonra SMS gelecek telefonu na.tekrar aynı yere gideceksiniz SMS sonucu tamam ise danışma size sağlıklı raporu için ve gerekli evraklar listesini verecek.tavsiyem sağlık heyeti raporunu en son yaptır.cunkj geçerlilik süresi 6 aydır.basvuru yaptığınız zaman en az1 yıllık ikamet süren olması lazım.allah kolaylık versin.
- - - Updated - - -
Çok sevindim hayırlı uğurlu olsun.darisi biz bekleyen lerin basina inşallah.amin
Çok teşekkür ederim, inşaallah, amin..
-
Alıntı:
turkoglan7 rumuzlu üyeden alıntı
Hayırlı olsun kardeş
benim ki de 10 ekimden beri listede , şimdi baktığımda karar aşamasına geçmiş .
sizin ki ne zaman karar aşamasına geçmişti?
benim durumda olan başka kimse var mı ?
- - - Updated - - -
hayırlı olsun
sizin ki ne zaman listeye dahil edilmişti?
acaba hiç karar aşamasına geçti mi yoksa direk sonuçlandı
10 ekimde listeye dahil olup şimdi karar aşamasında bekliyen kimse var mı ? strese girdimmmmmmmmmmmmmm :((((
Merhaba,
Biz de 10 Ekim civarında Karar listesine eklenip , Karar aşamasını bekleyenlerdeniz. Başvurumuz Balkan İstisnai'den idi.
Bizim gibi olup bekleyenler vardır diye tahmin ediyorum.
-
11.9.2018 karar listesi
19.11.2018 karar aşaması
4.12.2018 Sonuç
Eğer karar aşamasındaysanız çok büyük ihtimalle tüm işlemleriniz bitmiştir yani vatandaşlığa alınmışsınızdır. Sisteme girmeleri zaman alıyor, şimdiden sizleri de tebrik ederim, bekleyen diğer arkadaşlarımızda inşallah biran önce olumlu netice alırlar.
-
Alıntı:
Merhaba çok sevindim hayırlı uğurlu olsun.darisi biz bekleyenlerin başına.insallah
-
Alıntı:
İstisnai 'den mi başvurdunuz?
- - - Updated - - -
Alıntı:
geowling rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Biz de 10 Ekim civarında Karar listesine eklenip , Karar aşamasını bekleyenlerdeniz. Başvurumuz Balkan İstisnai'den idi.
Aynen bende 10 ekimde karar listesine eklenmiştim fakat değişen birşey olmamış hala karar listesindeyim. Karar aşamasına bir türlü geçemedik :( Ben Mayıs 2018'de başvurdum ya siz?
- - - Updated - - -
Alıntı:
geowling rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Hocam senin karar aşamasında mı? Ben 10 Ekimden beri karar aşamasına geçmeyi bekliyorum :(
-
Alıntı:
İstisnai 'den mi başvurdunuz?
- - - Updated - - -
Aynen bende 10 ekimde karar listesine eklenmiştim fakat değişen birşey olmamış hala karar listesindeyim. Karar aşamasına bir türlü geçemedik :( Ben Mayıs 2018'de başvurdum ya siz?
Biz de Mayıs 2018'de başvurduk. Şu an için beklemedeyiz. Umarız en kısa sürede gerçekleşir.