inşallah arkadaşım umarım sizi duyarlılığınız ile benim azmim örnek olur.
-bana bizi bırakma diyenlerde en azından seyirci kalıp her şeyi bizden beklemeyip sadece destekliyorum demekle desteklenmeyeceginin bilincine varır ve emege saygı duyar
Printable View
bu çok garip bir soru degilmi fax çekenler msn den çektim yada ne yazacağım diye sordu bu kadar basit
Herkes sustu inaılır gibi degil arkadaşlar susmak çözüm getirecekse bende susuyorum ama unutmayınki
Birlesmek baslangiçtir, birligi sürdürmek gelismedir; birlikte çalismak basaridir.
günaydın selma hanım,
rota haberde yazım çıkmış resimle beraber erdoğan bey resim sonradan sıkıntı yaratabilir demiş neden? ben yanlış birşey mi yaptım şimdi?
Malumunuz dün TBMM'ye gitceğimi söylemiştim.Yaptığım görüşmeler sonucu bizi ilgilendiren 137. maddenin beklediğidir.Bana verilen bilgiye göre; bu maddenin yasalaşması için en önemli merci mevcut hükümetin Grup Başkanlığı makamıdır.Çünkü Grup Başkanlığında çoğunluk kimde ise çözümde ordadır....:mahcup:
Arkadaslar bizimle ilgili bir haberde burada çıkmıs...
http://bigpara.ekolay.net/M3/haber_detay.asp?id=657057
Bir ‘yenzede’miz eksikti
Yatırımcıların borçlanmada öncelikli tercihi olan düşük faizliJapon yeninin global krizle birlikte hızla yükselişe geçmesi bu yolla borçlanan tüketicileri zora soktu
Eylem Türk / MİLLİYET
Geçen yıl düşük faizli Japon para birimi “yen” ile borçlanmayı tercih eden yatırımcıların global dalgalanmayla birlikte kriz mağduru olduğu ortaya çıktı. Türkiye’de yenzede sayısının 230 bine ulaştığını söyleyen Tüketiciler Derneği Başkanı Engin Başaran, “Japon yeni kriz öncesinin en gözde borçlanma yöntemlerinden biriydi. Ancak küresel krizle birlikte durum değişti” dedi.
Türkiye’de birçok tüketicinin, diğer para birimlerine göre daha düşük faizle borçlanabilme imkanı sağlayan ve istikrarlı bir seyir izleyen yenin cazibesine kapıldığını belirten Başaran, “Bankalar da oluşan bu talebi karşılıksız bırakmadı” diye konuştu.
Davaya hazırlanıyorlar
Dünyayı etkileyen küresel krizin ezberleri bozduğunu ifade eden Başaran, “Uzun yıllar istikrarlı bir seyir izleyen Japon yeni, küresel krizle birlikte yükselişe geçti ve Türkiye’de binlerce mağdur yarattı” dedi.
İnternette sosyal paylaşım ağı Facebook’ta da konuyla ilgili grup kurmaya hazırlanan ‘yenzedeler’in yakında toplu dava açmayı planladığını belirten Başaran, şunları söyledi: “Hergün bu konuda yüzlerce şikayet alıyoruz. Durumun vehametini anlatmak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve beraberinde Devlet Bakanları Mehmet Şimşek ve Nazım Ekren’e mektup göndereceğiz.”
Bu konuda hazırlıklara başladıklarını anlatan Başaran, “Yen mağdurlarının tek isteği borçlarının bankalar tarafından yeniden yapılandırılarak uzun vadeye yayılması” dedi. Başaran, kurun sabitlenmesinin de bir çözüm olabileceğini kaydetti.
Yen 6 ayda yüzde 73 değer kazandı
Geçen yıl en düşük seviyeyi gördüğü 6 Ağustos’tan bugüne kadar Japon yeni, Türk lirası karşısında yüzde 73 oranında değer kazandı. Eylül 2008’e kadar çok fazla değişmeyen yen/TL paritesi 25 Eylül 2008’de 1.1545 seviyesinden hızlı bir şekilde 1.7560’a çıktı.
Tüketiciler Derneği Başkanı Engin Başaran, “Aldığımız şikayetlerden birisinde tüketici 2 bin 900 TL aylık taksit ödemesi yaparken şimdi aylık 4 bin 500 TL ödemek zorunda kalmış. Yani aylık taksit ödemesinde tam 1.600 TL fazla ödemek zorunda kalmış. Hâlâ artmaya devam ediyor ve ne yapacaklarını bilmiyorlar” dedi
sorun olacağını zannetmiyorum biz çalmadık çırpmadık bir yuva sahibi olmak olmak için aldığımız borcumuza sahip çıkarak şimdiye kadar ödedik .
-Devletimiz sıkıntı yok dedi bizi kriz çıkacak dövizle kredi almayın diyen olmadı deselerdi tamam
Bugün bende resim verecegim resim degil hiç bir şey artık japon yeni kadar zarar veremez