Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Elbette bundan sonraki süreçte neler olduğu konusunda açıklayıcı bilgileri paylaşmaya devam edeceğim.
Cevap: Firar eden (firari) subay ve astsubaylarla ilgili ceza hükümleri ve muhakeme usulü
Merhabalar,
Yaklaşık 3-4 yıldır forumdaki hemen her konuyu ve yorumu takip etmekteyim. Bende birçoğumuz gibi ayrılmak için firar etme yöntemini seçenlerdenim. 2009 şubat ayında marmaristeki birliğimden firar ettim ve yaklaşık 14 ay sonra ilişiğim kesildi. Artık bu süreci tamamlayabilmek adına yakında teslim olacağım. Konuyla ilgili iki avukatla görüştüm. Açıkçası her ikisininde 2009 kasım ayında yayınlalan denetimli serbestlik yasasının, asker kişilerlede uygulanmasının önünü açan anayasa mahkemesi kararı ile ilgili uygulamada nasıl kullanıldığı konusunda bilgisi ve kendi davalarında bunu talep etmişlikleri yoktu. Ben sadece internettten öğrendiği derecede hukuki bilgisi olan biri olarak, bunun çok net bir karar olduğunu ve eğer üzerine gidilirse olumlu bir sonuç çıkartılabileceğini düşünmekteyim. Ama tabi örnek bir karar olmadığını için bu yola girmeye hep tereddütlü baktım. Bugün yine bu konuda birşeyler ararken aşağıdaki linkte bulabileceğiniz haberi gördüm. Bizim durumumuzdaki arkadaşlardan bir (Özkan Yanık) cezanın bir kısmınada olsa denetimli serbestlik alabilmiş. Bu konudaki karara nereden ulaşabiliriz? Birde bu arkadaşı tanıyanınız varsa ve konuyla ilgili detaylı bilgi edinme şansımız olursa süper olur. Kısa zamanda yıpratıcıda olsa bu konuda bir mücadeleye gidebilirim.
Yardım, yönlendirme ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyor olacağım..
http://www.bodrumbaskisi.com/haber/i...aya-can-kurban
Ya bu harika bir haber. Yok mu bu arkadasi taniyan kimse? resmen adam denetimli serbestlik almis, otesi yok bu hapis cezasinin iptali icin örnek teşkil eder birebir. Üzerine gidelim bunun arkadaşlar.
Alıntı:
volkannnn rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar,
Yaklaşık 3-4 yıldır forumdaki hemen her konuyu ve yorumu takip etmekteyim. Bende birçoğumuz gibi ayrılmak için firar etme yöntemini seçenlerdenim. 2009 şubat ayında marmaristeki birliğimden firar ettim ve yaklaşık 14 ay sonra ilişiğim kesildi. Artık bu süreci tamamlayabilmek adına yakında teslim olacağım. Konuyla ilgili iki avukatla görüştüm. Açıkçası her ikisininde 2009 kasım ayında yayınlalan denetimli serbestlik yasasının, asker kişilerlede uygulanmasının önünü açan anayasa mahkemesi kararı ile ilgili uygulamada nasıl kullanıldığı konusunda bilgisi ve kendi davalarında bunu talep etmişlikleri yoktu. Ben sadece internettten öğrendiği derecede hukuki bilgisi olan biri olarak, bunun çok net bir karar olduğunu ve eğer üzerine gidilirse olumlu bir sonuç çıkartılabileceğini düşünmekteyim. Ama tabi örnek bir karar olmadığını için bu yola girmeye hep tereddütlü baktım. Bugün yine bu konuda birşeyler ararken aşağıdaki linkte bulabileceğiniz haberi gördüm. Bizim durumumuzdaki arkadaşlardan bir (Özkan Yanık) cezanın bir kısmınada olsa denetimli serbestlik alabilmiş. Bu konudaki karara nereden ulaşabiliriz? Birde bu arkadaşı tanıyanınız varsa ve konuyla ilgili detaylı bilgi edinme şansımız olursa süper olur. Kısa zamanda yıpratıcıda olsa bu konuda bir mücadeleye gidebilirim.
Yardım, yönlendirme ve bilgi paylaşımlarınızı bekliyor olacağım..
http://www.bodrumbaskisi.com/haber/i...aya-can-kurban
Arkadaşlar Muğla Cumhuriyet Başsavcılığından ilgili kararın örneğini veya ilgili kişinin adresini sempatik kanaldan girişimde bulunarak öğrenebiliriz diye düşünüyorum. Ancak bunun için Muğla da ikamet eden veya orada herhangi bir askeri birlikte görev yapan bir arkadaşımıza ihtiyacımız var. Son olarak bu arkadaşımız için askeri mahkeme tarafından 10 ay hapis cezası verilmiş! Umarım arkadaşımız denetimli serbestliğin kalkmış olduğu mart 2008 den sonra firar etmiştir.
dört gözle bekliyorum.ama 5 ayını yatmışsa geriye 1 ay 20 günü kalır ki bu nasıl olmuş onu anlamadım.
su anki kanunlara dupeduz aykiri islem yapilmis, bizim icin de ornek teskil eden bir dava. Bir de gidip denetlemisler, uygulamanın oldukça başarılı gerçekleştiğini söylemişler :)
Sayın mustafaulkerin dediği gibi ceza kısmında bir yanlışlık var ama neyse artık ben bizzat kendim Muğla denetimli serbestlik ve yardım merkezi şube müdürlüğü ile Bodrum kalesi sualtı arkeoloji müzesini arayarak Gökmen arkadaşımızın telefon veya adres bilgisine ulaşmaya çalışacağım olumlu gelişmeleri de burada paylaşmaya devam edeceğim
Saygılarımla...
Harika bir haber sn birkan sizden haber bekliyoruz konunun ayrıntısını bekliyoruz. Kesinlikle örnek teşkil etmesi gerekiyor.
Arkadaşlar,
İlgili kişinin adı Özkan Yanıktır. Gökmen haberi yapan muhabirin adı. Ayrıca dün bir avukatla yapmış olduğum görüşme sonrası aldığım bilgiye göre; hepimizin bildiği gibi ilk tutukluluk süresinden sonra hükümlü olarak gidilen cezaevi açık cezaevi olabiliyor. Açık cezaevlerinde de eğer üniversite okuyorsanız derslere katılabiliyormuşsunuz. Yani kısaca en basitinden özel üniversite kaydınız bile varsa sabah git akşam gel şekilinde cezanızı çekebiliyorsunuz. Bu konuda örnek bilen-duyanınız var mı?
Bu arada burada kendi aramızda konuşmak örnekleri yorumlamak bir yere kadar. Eğer herkes çevresindeki konuyla alakalı, duyduğu bildiği avukatar ile karşılıklı görüşebilirse örnek davaları konuşursa bu durumu hukuki olarak bir yerlere taşımak yada en azından çıkabilecek kararlarda kendi adına fayda sağlamak çok daha kolay olacaktır.
Merhaba,
10 ay önce firar ettim,bugün de tayinlerin açıklanmasıyla heyecanlanıp bir ihtimal ilişiğimi kesmişlerdir düşüncesiyle birliğimi aradım,henüz ilişiğim kesilmemiş,suç dosyam hazırlanmış mahkemeye henüz yollanmamış.Bundan sonraki süreç tahminlerinize göre ilişiğim kesilene kadar ne kadar sürer?Bu arada sınıfım jandarma,subaydım:)
Bu arada yukarda arkadaşımızın bahsettiği gibi süreç geçirmiş birini duydum,yani açık ceza evinde yatarken üniversiteye gidip gelmiş birini.Kendisi yüksek lisans yapmış,okula gidip geliyormuş,süreci bu şekilde geçirmiş.Ancak detaylarını bilmiyorum.
Keyifle kalınız,cennet bekleyebilir...