-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Günaydın arkadaşlar. Eşim için evlilikten başvurmuştuk. İst fatih ten. 12 10. Da sonuclanmış. Başvuru makamına müracat edin diyor. Sms bekleyecekmiyiz yoksa direk gitsek tebligatı alabiliyormuyuz. 2017 haziranda başvurmuştuk. 12 10 da vatandaşlıga kabul edildi bundan sonraki süreç nedir.
-
Alıntı:
armesdakroub rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ,
Dönüşünüz için teşekkür ederim . Evet 4 ay geçti ve komisyona hala çağrılmadı .Süreçle ilgili Istanbul Valiliğine mi başvurmak gerekiyor , siz hangi kuruma giderek komisyon randevunuzu hızlandırdınız ?
Evrakları teslim ettiğim yere gitdim.fatih.istnbul
- - - Updated - - -
Merhaba arkadaşlar bugün gittim emniyet müdürü İstanbul Fatih'te. inceleme ve araştırma olumlu sonuçlanmıştır dedi . bundan sonra ki aşama nasıl ilerler kaç ay sürer acaba bilen biri anlatımı.genelden baş vurdum.tesekurler
-
şimdi sordum evrakları Bayrampaşa'ya teslim etmişler . Tavsiyeniz üzerine ortağım aynı yere gidip komisyona neden çağrılmadığını ,bir prblm olup olmadığını soracak . Güya dosyayı bir avukat takip ediyor ama sonuç ortada .
- - - Updated - - -
bu arada tebrik ederim sizi ,önemli bir yol kat etmişsiniz . Bundan sonrası da çabucak biter insallah .
-
Alıntı:
şimdi sordum evrakları Bayrampaşa'ya teslim etmişler . Tavsiyeniz üzerine ortağım aynı yere gidip komisyona neden çağrılmadığını ,bir prblm olup olmadığını soracak . Güya dosyayı bir avukat takip ediyor ama sonuç ortada .
- - - Updated - - -
bu arada tebrik ederim sizi ,önemli bir yol kat etmişsiniz . Bundan sonrası da çabucak biter insallah .
İnşallah darısı bekleyenlere basina. Bu arada sistemden baktığımda hala inceleme ve araştırma aşamasında yazıyor
- - - Updated - - -
Alıntı:
Halayger rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Svetlo, benim ikamet iznim 20 ekimde bitiyor, yenisi bu tarihe kadar yetişmezse, vatandaşlık başvurum red mı olacak? Bilginiz varsa paylaşır mısınız lütfen?
Merhaba senin vatandaş lik durumun hangi aşamada.
-
merhaba,
2017 mayıs ayında başladığım vatandaşlık sürecim dün itibari ile olumlu sonuçlanmıştır.
darısı bekleyenlerin başına :)
-
[QUOTE=armesdakroub;622272]şimdi sordum evrakları Bayrampaşa'ya teslim etmişler . Tavsiyeniz üzerine ortağım aynı yere gidip komisyona neden çağrılmadığını ,bir prblm olup olmadığını soracak . Güya dosyayı bir avukat takip ediyor ama sonuç ortada .
- - - Updated - - -
Az önce Bayrampaşa'ya gittiler . Komisyona çağrılmak için 135 gün bekleme süresi olduğunu söylemişler ama yine de bi bankoya gönderip durumu izah etmesini istemişler . Bizimkinin parmak izi vermesinden bu yana 126 gün geçti , bu durumda max.10 gün içinde komisyon için çağırmaları gerekiyor . Sms geleceği söylenmiş . Keşke daha önce sorgulatsaydık :( Çünkü forumdan gördüğüm kadarıyla genelden başvuruda komisyondan sonra bekleme süresi uzun :( 126 gündür komisyona çağrılmadı , komisyon sonrasında kaç ay bekler düşünemedim şimdi :(
-
[QUOTE=armesdakroub;622346]
Alıntı:
- - - Updated - - -
Az önce Bayrampaşa'ya gittiler . Komisyona çağrılmak için 135 gün bekleme süresi olduğunu söylemişler ama yine de bi bankoya gönderip durumu izah etmesini istemişler . Bizimkinin parmak izi vermesinden bu yana 126 gün geçti , bu durumda max.10 gün içinde komisyon için çağırmaları gerekiyor . Sms geleceği söylenmiş . Keşke daha önce sorgulatsaydık :( Çünkü forumdan gördüğüm kadarıyla genelden başvuruda komisyondan sonra bekleme süresi uzun :( 126 gündür komisyona çağrılmadı , komisyon sonrasında kaç ay bekler düşünemedim şimdi :(
ben de eşimle 10 aralık 2017 parmak izi verdik. 9-10 nisan 2018 gibi sms gelmişti, nüfus'a gittik, 24 nisan 2018 komisyona randevu vermişlerdi.
sistemde hala ''araştırma ve incele aşamasında'' çıkıyor. nüfus'taki danışmadaki memurun sisteminde ''arşiv araştırma sonucu olumlu'' çıkıyor.
evet dediğiniz gibi bu süreç uzun ve sabır isteyen bir şeymiş.
-
[QUOTE=beykent;622354]
Alıntı:
ben de eşimle 10 aralık 2017 parmak izi verdik. 9-10 nisan 2018 gibi sms gelmişti, nüfus'a gittik, 24 nisan 2018 komisyona randevu vermişlerdi.
sistemde hala ''araştırma ve incele aşamasında'' çıkıyor. nüfus'taki danışmadaki memurun sisteminde ''arşiv araştırma sonucu olumlu'' çıkıyor.
siz de komisyon için aşağı yukarı ortağım kadar beklemişsiniz .Komisyondan bu yana da 6 ay gb bir zaman geçmiş ama sona yaklaşmışsınız , insallah en kısa sürede tamamına erer .
Ben güvenlik araştırmalarının parmak izine olan kadar ki süreçte yapıldığını , parmak izi verildiğinde araştırma sonuçlarının olumlu olduğunu buna istinaden parmak izine çağrıldığını sanıyordum. Yine bu forumdan öğrendim ki komisyona girdikten sonra asıl araştırma ve inceleme yapılıyor ve maalesef uzun da bir süreç .
-
Arkadaşlar .07.2017 de evlilikten başvurup kimilik alan veya karara geçen var mı?
-
Alıntı:
shirin.bg rumuzlu üyeden alıntı
merhaba,
2017 mayıs ayında başladığım vatandaşlık sürecim dün itibari ile olumlu sonuçlanmıştır.
darısı bekleyenlerin başına :)
Merhaba hayırlı olsun.tc kimliğinizi almak için hangi yolu takip edeceksiniz? Bide genel den mı yaptınız başvuruyu
- - - Updated - - -
[QUOTE=beykent;622354]
Alıntı:
Merhaba arşiv araştırması olumlu sonuç landı benimkide nüfusa gidib sormasak bilemiycektik.hale e devlet den baktığımda inceleme ve araştırma aşamasında yazısı çıkıyor.merak ettiğim soru söyle arşiv araştırması olumlu sonuçlanması bilgisi kaç gün önce kayıta geçmiş ve kaç gün sonra listeye eklenir veya kaç gün sonra karara geçer
-
[QUOTE=Ruya01;622389]Merhaba hayırlı olsun.tc kimliğinizi almak için hangi yolu takip edeceksiniz? Bide genel den mı yaptınız başvuruyu
- - - Updated - - -
Alıntı:
beykent rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba arşiv araştırması olumlu sonuç landı benimkide nüfusa gidib sormasak bilemiycektik.hale e devlet den baktığımda inceleme ve araştırma aşamasında yazısı çıkıyor.merak ettiğim soru söyle arşiv araştırması olumlu sonuçlanması bilgisi kaç gün önce kayıta geçmiş ve kaç gün sonra listeye eklenir veya kaç gün sonra karara geçer
ben de bunu merak ediyorum ama kesin bir bilgim yok maalesef. bu forumda biri daha önce '' 1 ay sonra e-devletteki bilgi güncellendi'' demişti.
-
Arkadaşlar kaç gündür foruma bakıyorum bir sesizlik hakim:)
Acaba temmuz 2017 de başvuru yapanlardan kimlik alan yada karar aşamasına geçen varmı lütfen varsa cevaplayabilirmi.
Bizim nerdeyse 2 ay oldu araştırmanın sonuçlandığı ama hala sistemde araştırmada gözüküyor:(
-
Merhaba,
Konuyu bir süredir ben de takip etmekteyim. Buraya yazılanlar sayesinde, süreç ile ilgili birçok güzel bilgi elde ettim. Öğrendiklerime karşılık olarak ben de şu ana kadar edindiğimiz tecrübelerimizi aktarmak isterim.
Arnavutluk vatandaşı eşim için;
22.05.2018 Bursa İl Nüfus Müdürlüğüne Balkan Vatandaşlarına İstisnai vatandaşlık hakkı başvurusunun yapılması.
29.05.2018 Bursa İl Nüfus Müdürlüğünde mülakat.
11.06.2018 İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurunuz genel müdürlüğümüze ulaşmış ilgili birimi tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
05.10.2018 İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
Bugün itibari ile son durum budur. Şimdiye kadar okuduklarımdan ve duyduklarımdan yapabileceğim yorum; ortalama 1 ay gibi bir sürede karar aşamasına geçeceği yönündedir. Gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim.
-
Alıntı:
Fatih_34 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar kaç gündür foruma bakıyorum bir sesizlik hakim:)
Acaba temmuz 2017 de başvuru yapanlardan kimlik alan yada karar aşamasına geçen varmı lütfen varsa cevaplayabilirmi.
Bizim nerdeyse 2 ay oldu araştırmanın sonuçlandığı ama hala sistemde araştırmada gözüküyor:(
Merhaba benim araştırma ne zaman sonuçlandı bilmiyorum ama ben bir hafta önce Fatih emniyet gidib öğrendim sonuçlandığını evet sistemden hâlâ araştırma aşamasında yazısı çıkıyor.. Balkan göçmeni arkadaş listeye eklenmiş ne güzel.darisi başımıza.hayirli uğurlu olsun
- - - Updated - - -
Alıntı:
Ruya01 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba benim araştırma ne zaman sonuçlandı bilmiyorum ama ben bir hafta önce Fatih emniyet gidib öğrendim sonuçlandığını evet sistemden hâlâ araştırma aşamasında yazısı çıkıyor.. Balkan göçmeni arkadaş listeye eklenmiş ne güzel.darisi başımıza.hayirli uğurlu olsun
Şimdi baktım sistem hata veriyor.pazartrsi yoğunluğu her halde
- - - Updated - - -
Alıntı:
geowling rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Konuyu bir süredir ben de takip etmekteyim. Buraya yazılanlar sayesinde, süreç ile ilgili birçok güzel bilgi elde ettim. Öğrendiklerime karşılık olarak ben de şu ana kadar edindiğimiz tecrübelerimizi aktarmak isterim.
Arnavutluk vatandaşı eşim için;
22.05.2018 Bursa İl Nüfus Müdürlüğüne Balkan Vatandaşlarına İstisnai vatandaşlık hakkı başvurusunun yapılması.
29.05.2018 Bursa İl Nüfus Müdürlüğünde mülakat.
11.06.2018 İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının kazanılması başvurunuz genel müdürlüğümüze ulaşmış ilgili birimi tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
05.10.2018 İstisnai Olarak Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil edilmiştir.
Bugün itibari ile son durum budur. Şimdiye kadar okuduklarımdan ve duyduklarımdan yapabileceğim yorum; ortalama 1 ay gibi bir sürede karar aşamasına geçeceği yönündedir. Gelişmelerden sizleri haberdar edeceğim.
Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.istisnai baş vurunuz evlilikten mı genel den mı.
-
Alıntı:
- - - Updated - - -
Şimdi baktım sistem hata veriyor.pazartrsi yoğunluğu her halde
- - - Updated - - -
Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.istisnai baş vurunuz evlilikten mı genel den mı.
Bir önceki yazımda belirtmeyi unutmuşum. Evlilikten başvuru yaptık.
-
Bende hala inceleme ve araştırma aşamasındayım.
Annemin e devlet basvurusunada islemlere baslanildiğı ve inceleme aşamasında olduğunu yazmislar. Arastirma tamamlanmis mi onu bile öğrenemedik :(
-
Alıntı:
simbad72 rumuzlu üyeden alıntı
Bende hala inceleme ve araştırma aşamasındayım.
Annemin e devlet basvurusunada islemlere baslanildiğı ve inceleme aşamasında olduğunu yazmislar. Arastirma tamamlanmis mi onu bile öğrenemedik :(
Merhaba simbat72.kardeşim ben araştırmanın olumlu sonçlandığını 2 ay önce başvurduğum yerden öğrendim.ve hala sistemden bakınca araştırma aşamasındadır diyor bence sende başvurduğun yere gidip aorarsan ordan daha sağlıklı cevap alabilirsin.
-
Alıntı:
Merhaba simbat72.kardeşim ben araştırmanın olumlu sonçlandığını 2 ay önce başvurduğum yerden öğrendim.ve hala sistemden bakınca araştırma aşamasındadır diyor bence sende başvurduğun yere gidip aorarsan ordan daha sağlıklı cevap alabilirsin.
Merhaba. Gittim evet bugun bende benim arsiv arastirmam haziran ayinda sonuclanmis. Eksik evraklar vardi agustosta teslim ettim. Ekime geldik hala incelemedeymis :(
-
Alıntı:
Merhaba. Gittim evet bugun bende benim arsiv arastirmam haziran ayinda sonuclanmis. Eksik evraklar vardi agustosta teslim ettim. Ekime geldik hala incelemedeymis :(
Merhaba benim de eksik evrak vardı austosta yeniledim verdim.gecen hafta girdim emniyet müdürlüğü ne Fatih orada inceleme ve araştırma olumlu sonuçlanmıştır dedi.eksik veya yenilenmesi gereken evrak yüzünden gecikme yasarmiyim diye sordum , endişelenmeye gerek yok dedi hiç bir gecikme yaşamazsınız dedi memur bey.ama sistem de hale inceleme ve araştırma aşamasında yazısı çıkıyor
-
Alıntı:
Merhaba benim de eksik evrak vardı austosta yeniledim verdim.gecen hafta girdim emniyet müdürlüğü ne Fatih orada inceleme ve araştırma olumlu sonuçlanmıştır dedi.eksik veya yenilenmesi gereken evrak yüzünden gecikme yasarmiyim diye sordum , endişelenmeye gerek yok dedi hiç bir gecikme yaşamazsınız dedi memur bey.ama sistem de hale inceleme ve araştırma aşamasında yazısı çıkıyor ��
Ruya hanim ne yapmaya calistiklari belli değil. genelden basvurdugumuz icin medeni hal ve saglik raporunun sureleri var. Ben bundan telaslaniyorum. Sanirim Mart 2019'a anca cikar vatandasligimiz. Bana 2019 yilini bulur dedi. Dosya geri atiliyormus eksik evraktan. Bana gore kesin unutuluyor ondan sonra bi uyaniyorlar vah evrak sureleri gecmis. Ama eger magdur olursam Kamu Denetleme Kurumuna dilekce yazicam. Sizde eger magdur olursaniz dilekce yazin Kamu Denetleme Kurumuna. Prosedurde genelden basvuranlarin en gec 6-7 icinde sonuclanmasi gerekiyor.
-
Alıntı:
Ruya hanim ne yapmaya calistiklari belli değil. genelden basvurdugumuz icin medeni hal ve saglik raporunun sureleri var. Ben bundan telaslaniyorum. Sanirim Mart 2019'a anca cikar vatandasligimiz. Bana 2019 yilini bulur dedi. Dosya geri atiliyormus eksik evraktan. Bana gore kesin unutuluyor ondan sonra bi uyaniyorlar vah evrak sureleri gecmis. Ama eger magdur olursam Kamu Denetleme Kurumuna dilekce yazicam. Sizde eger magdur olursaniz dilekce yazin Kamu Denetleme Kurumuna. Prosedurde genelden basvuranlarin en gec 6-7 icinde sonuclanmasi gerekiyor.
Merhaba ,
Emin olun sizler yine iyi durumdasınız .En azından sona yaklaşmışsınız . Benim ortağım 10 yıldan fazladır Türkiye'de süresiz çalışma iznine sahip ,iş veren personelleri var ve dolayısıyla az ya da çok ülkeye istihdam sağlıyor . Bundan önceki başvuraları Türkiye'de kaldığı gün sayısının yeterli olmaması nedeniyle ret ediliyordu , bu sene yasa değişti yeniden başvurdu .
11 Haziran'da parmak izi verdi aradan aylar geçti hala komisyon için mesaj bekliyor . Geçen hafta Bayrampaşa'ya gidip sorguladı şu ana kadar gelen bir hala haber yok . Avrupa'da bu kadar uzun süre yaşayıp iş yapsaydı şimdi vatandaş olmuştu bile . Durum sadece üzücü , şevki kırılıyor haliyle . Farklı ülkelerin vatandaşlarını göç idaresi kendi arıyor vatandaşlık vermek için . İşin içinden gerçekten çıkamadık :(
-
Alıntı:
Merhaba ,
Emin olun sizler yine iyi durumdasınız .En azından sona yaklaşmışsınız . Benim ortağım 10 yıldan fazladır Türkiye'de süresiz çalışma iznine sahip ,iş veren personelleri var ve dolayısıyla az ya da çok ülkeye istihdam sağlıyor . Bundan önceki başvuraları Türkiye'de kaldığı gün sayısının yeterli olmaması nedeniyle ret ediliyordu , bu sene yasa değişti yeniden başvurdu .
11 Haziran'da parmak izi verdi aradan aylar geçti hala komisyon için mesaj bekliyor . Geçen hafta Bayrampaşa'ya gidip sorguladı şu ana kadar gelen bir hala haber yok . Avrupa'da bu kadar uzun süre yaşayıp iş yapsaydı şimdi vatandaş olmuştu bile . Durum sadece üzücü , şevki kırılıyor haliyle . Farklı ülkelerin vatandaşlarını göç idaresi kendi arıyor vatandaşlık vermek için . İşin içinden gerçekten çıkamadık :(
Kanun 5_6 aya sonuçlanır diyor.ama emniyet Fatih emniyet müdürlüğü memurları 2 yıl ve fazlası sürer diyor.anlamadim.ben Aralık gibi sonuçlar diye düşünüyorum.dosysyi unutmazsalar.ocak ayna kalması işime gelmiyor çünkü ikamet süresi Ocak salı bitecek.bidaha extra masraf etmek istemiyorum herkes gibi ben de bir sürü para harcadık bu işe.
-
4 gün sonra vatandaşlık başvurumuza (genel) 1 yıl doluyor, daha karar aşamasına bile geçemedik.
komisyondan itibaren de 7.aya girdik.
sonuç 0.
bürokrasi dedikleri şey bu olsa gerek.
-
Alıntı:
beykent rumuzlu üyeden alıntı
4 gün sonra vatandaşlık başvurumuza (genel) 1 yıl doluyor, daha karar aşamasına bile geçemedik.
komisyondan itibaren de 7.aya girdik.
sonuç 0.
bürokrasi dedikleri şey bu olsa gerek.
Genel olarak başvuru bugün itibariyle 1 yıl oldu.inceleme ve araştırma olumlu sonuç lanmis.darisi bekleyen lerin basina
-
Merhaba,
Karar makamına sunulan listeye eklenenlerde herhangi bir değişiklik olan var mı ?
Geçen hafta gidip süreci ile ilgili durumu öğrenen oldu mu ?
-
Merhaba Arkadaşlar,
3 hafta önce inceleme ve araştırma tamamlanmış olup, karar makamına sunulacak listeye dahil edildim. Acaba bu aşamadan sonra genelde kararın sonucu 100% olumlumu olıyor yoksa olumsuz da karar verebilirler? iş iznimin süresinden 3 ay kalıyor acaba uzatma için işlem başlatmam mı gerkiyor?
-
Alıntı:
turkoglan7 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba Arkadaşlar,
3 hafta önce inceleme ve araştırma tamamlanmış olup, karar makamına sunulacak listeye dahil edildim. Acaba bu aşamadan sonra genelde kararın sonucu 100% olumlumu olıyor yoksa olumsuz da karar verebilirler? iş iznimin süresinden 3 ay kalıyor acaba uzatma için işlem başlatmam mı gerkiyor?
Merhaba listeye eklendiginizi nereden öğrendin iz? İnceleme ve araştırma asamasi ne zaman sonuçlandı? Benim de çalışma izninin Nisan 2018 sonbuldu.calisma izni uzatmasını.sordugumda dediler ki kaçak veya izinsiz calismadigin sürece bişey olmaz denildi bana Ankara çalışma ve sosyal politikalar bakanlığı ndan.sana yanlış bilgi vermek istemem bende çok tedirgin idim bu konuda.sonra dedim ki TC onaylarlarsa iyi.onaylamazlarsa artık uğraşmak istemiyorum.suresiz ikamet iznine hak kazanmış oluyorum süresiz ikamet izni alırım.cunki bir sürü para harcadım ve stres yaşadım..sen istersen iyice araştır.ben Nisan 2018 genel komisyona girdim ve komisyondan Bir hafta sonra çalışma izni süresi doldu.uzatmadim.
-
Merhaba listeye eklendiginizi nereden öğrendin iz? İnceleme ve araştırma asamasi ne zaman sonuçlandı? Benim de çalışma izninin Nisan 2018 sonbuldu.calisma izni uzatmasını.sordugumda dediler ki kaçak veya izinsiz calismadigin sürece bişey olmaz denildi bana Ankara çalışma ve sosyal politikalar bakanlığı ndan.sana yanlış bilgi vermek istemem bende çok tedirgin idim bu konuda.sonra dedim ki TC onaylarlarsa iyi.onaylamazlarsa artık uğraşmak istemiyorum.suresiz ikamet iznine hak kazanmış oluyorum süresiz ikamet izni alırım.cunki bir sürü para harcadım ve stres yaşadım..sen istersen iyice araştır.ben Nisan 2018 genel komisyona girdim ve komisyondan Bir hafta sonra çalışma izni süresi doldu.uzatmadim.
Merhaba,
Tahmin ediyorum, yazıyı yazan kişi https://vatan.nvi.gov.tr/moduller/ba...urumbilgi.aspx edresinden öğrenmiştir.
Zira bizim de başvurumuz daha önce de belirttiğim gibi araştırma aşamasını geçerek listeye dahil edilmişti. Şu an sistemde aynı sorguyu ben de alabiliyorum.
-
Alıntı:
Merhaba ,
11 Haziran'da parmak izi verdik , az önce 20 Kasım için komisyon mülakatına gireceğini öğrendik . Bakalım komisyona girip çıktıktan sonra değerlendirme süreci kaç ay olacak .Bu arada daha önce komisyonda sıkıntılı bir durum yaşayan forum üyesi oldu mu ? Bu mülakatlar genel olarak nasıl bir formatta ?
Tesekkurler
-
Komisyon 2 dakika fln sürüyor.evliysen eşini ayrı seni ayrı ayrı içeri alıyorlar.evlilik üzerinden sorular şöyle eşinin adı ne? Evlenme tarihi? Evdeki beyaz eşya model marka soruyorlar eşinizin ayakkabı numarası soruyorlar.diye duydum.genel olarak baş vuruda ise kaç yıl Türkiye desin.nicin geldin nerde calisoysun ev adresin il ve ilçe.kiminle yaşıyorsun çoluk çocuk varmı yaşlar.tabi bu arada konusmanizin ne kadar Türkçe oldugunada dikkat ediyorlar .
-
Alıntı:
Komisyon 2 dakika fln sürüyor.evliysen eşini ayrı seni ayrı ayrı içeri alıyorlar.evlilik üzerinden sorular şöyle eşinin adı ne? Evlenme tarihi? Evdeki beyaz eşya model marka soruyorlar eşinizin ayakkabı numarası soruyorlar.diye duydum.genel olarak baş vuruda ise kaç yıl Türkiye desin.nicin geldin nerde calisoysun ev adresin il ve ilçe.kiminle yaşıyorsun çoluk çocuk varmı yaşlar.tabi bu arada konusmanizin ne kadar Türkçe oldugunada dikkat ediyorlar .
Teşekkür ederim nazik dönüşünüz için .Rabbim hepinizin yardımcısı olsun .
-
Alıntı:
rüya01, çok ilginç. komisyondan bir hafta sonra çalışma izniniz bitti, o tarihten beri ikametsiz mi kaldınız?
ben de nisan 2018'de komisyona girdim. temmuz ayında çalışma iznim bitti. biter bitmez nüfus'a çağırıp yenisinin noter onaylı örneğini istediler.
normalde başvuru sonuçlanana kadar yetecek kadar ikamet talep ediliyor, diye biliyorum. başvuru formalarında da bir yerlerde o anlamda bir maddesi vardı.
-
Merhaba benim ikametim 2019 Ocak ayın sonunda bitiyor.buyuzden sorun olmaz denildi bana Ankara çalışma bakanlığı dan.yeterki kaçak çalışma.ha bide geçimini sağlayacak kadar banka hesapimda yeterli limit var.belki oyuzden çalışma samda olur.bilemedimki bende.insallah hiç bir aksilik hiç bir sorun olmaz.insallah.allah herkesin yâr ve yardımcı si olsun.amin
-
Merhaba sen ikamet mı yeniledim yoksa çalışma izni mi.peki şuan hangi aşamada siniz
-
Alıntı:
Merhaba sen ikamet mı yeniledim yoksa çalışma izni mi.peki şuan hangi aşamada siniz
çalışma izni uzattım. ve çalışma izni olanlara ayriyeten ikamet verilmiyor.
31 ekim 2017: başvuru tarihimiz (genel'den).
24 nisan 2018: mülakat.
hala ''İnceleme ve araştırma'' yazısı çıkıyor internette.
nüfus'taki danışmanın sisteminde ''araştırma sonucu olumlu'' çıkıyor ama bir türlü karar listesine dahil olmadı.
-
Merhaba ben çalışma izni mı ikamet izni almusdim2 yıllık.calisma izni süresi doldu.ikamet iznimin2 yılı 2019 Ocak ayın sonunda son bulacak.ozmna kadar vatandaş olamazsam.ki inşallah oluruz.suresiz ikamet izni baş vuracağım..10 yıldır trdeyim.iyi akşamlar
-
Merhaba,
Son 1 aydır sorgulama yaptığında, ''Karar Makamına sunulacak olan listeye dahil'' olup süreci Karar aşamasına dönen var mıdır ?
Süreci değişen arkadaşlar bilgilendirme yapabilirlerse seviniriz.
-
Merhaba.biz evlilikten ilk başvurumuzdan bu yana tam 17 ay geçti ve 1, 5 ay önce nüfusa giderek arastırmanın sonucu olumlu olduğunu öğrendim.ve hala sistrme baktığımda arastırma asamasında olduğugunu gürüyorum. ne yazıkki ikamet süresi bitti ikamet yenilemek içinde passaport süreside bitti öylece kalakaldık.
-
Alıntı:
Merhaba.biz evlilikten ilk başvurumuzdan bu yana tam 17 ay geçti ve 1, 5 ay önce nüfusa giderek arastırmanın sonucu olumlu olduğunu öğrendim.ve hala sistrme baktığımda arastırma asamasında olduğugunu gürüyorum. ne yazıkki ikamet süresi bitti ikamet yenilemek içinde passaport süreside bitti öylece kalakaldık.
Merhaba ulkenizden en hızlı şekilde pasaportu alıp ikamet izni uzatsaniz aradaki ceza ücretini ödeyerek.olmazmi?. Yada yeni ikamet başvuru yapsaz. Çok mu geç olur.177 .199.157 buralardan bilgi alsaniz daha sağlıklı olur
-
Alıntı:
Merhaba ulkenizden en hızlı şekilde pasaportu alıp ikamet izni uzatsaniz aradaki ceza ücretini ödeyerek.olmazmi?. Yada yeni ikamet başvuru yapsaz. Çok mu geç olur.177 .199.157 buralardan bilgi alsaniz daha sağlıklı olur
Merhaba ruya.malesef eşim türkmenistan vatandaşı olduğu için ne konsolosluk nede elçilik passaport vermiyor türkmenistanada göndermek istemiyotum çok katı kuralsız davranıyorlar kendi vatandaşlarına.göç idaresine 199.157 dilekçe talep bile oluşturduk.sadece danışmadaki memur bize müdür beyle görüşün dedi bizde görüştük kendisi bize deport olma gibi bir şey söz konusu değil zaten araştırma olumlu sonuçlanmış karara gidecek ama grçen günlerden para cazası öderainiz dedi. Ve o konuşmadan 1 ay geçti sistemde hala arastırma da gidip sordupumuzda araştırma olumlu diyor yani artık gercekten gına geldi endişeleniyoruz acaba nedir ne oldu diye:((