-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Alıntı:
Halayger rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim, inşallah, evlilikten genelde 20 günde sonuçlanıyor diye okudum umarım 15 gün içinde sonuçlanır
Liste olmadigi icin direk karar verip tescil burosuna gönderiyorlar erkende tescillenebilir. 3-4 gun icinde esinizin nufus kayit ornegini e devletten kontrol edin.
Tekrar hayırlı olsun. Darısı benim gibi bekleyenlerin başina :)
-
Alıntı:
Herkese merhaba, dün karar aşamasına geçtik, ne kadar sürer acaba bilen var mı? İkamet iznimiz 2 hafta sonra bitiyor uzatsak mı bilemedik... Evlilikten başvurduk.
Hayırlı uğurlu olsun darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah.karar aşamasını nasıl öğrendiniz acaba sistemdenmi yoksa nüfüs vatandaşlıktan mı?
Bizimde araştırma olumlı sonuclanmıs 3 hafta önce ve kararda sanırım. Ama hala ne sistemde nede vatandaşlıkta değişen bir şey var.
-
Alıntı:
Fatih_34 rumuzlu üyeden alıntı
Hayırlı uğurlu olsun darısı tüm bekleyenlerin başına inşallah.karar aşamasını nasıl öğrendiniz acaba sistemdenmi yoksa nüfüs vatandaşlıktan mı?
Bizimde araştırma olumlı sonuclanmıs 3 hafta önce ve kararda sanırım. Ama hala ne sistemde nede vatandaşlıkta değişen bir şey var.
Sistemden öğrendim, 'araştırma ve inceleme işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır' diye bir yazı çıktı. Ama olumlu olup olmadığı hakkında birşey yazmıyor, ikamet uzatımı için başvurmazsak red edilmez inşallah hemen. Herkese bol sabır.
-
Alıntı:
Sistemden öğrendim, 'araştırma ve inceleme işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır' diye bir yazı çıktı. Ama olumlu olup olmadığı hakkında birşey yazmıyor, ikamet uzatımı için başvurmazsak red edilmez inşallah hemen. Herkese bol sabır.
Bizimde ikamet bu ayın 23 te bitiyor ve bizim en sıkıntılısı passaportumuzunda süreainin bitmesi ama nüfus müdürü ile görüştüm. Kendisi dediki eğer karar aşamasında ise süreç deport olma gibi bir şey söz konusu değildir sadece gecen günlerin para cezası olarak yansır dedi
Karar aşaması son süreç olduğu için ikamet teskeresi istemiyorlar bunuda bana vatandaşlıktaki şef hanım efendi söyledi.
Birde ben sistemden hala bakıyorum araştırmada gözüküyor.ben karar aşamasında olmasını yine nüfus vatandaşlığa giderek öğrendim
-
Mrb dilya şimdi baktım ulaştı evrakları Ankara'ya.bundan sonra daha kaç ay bekleyecez acaba? İstanbul'da başvuru.evlilikten bilgisi olan cevap lütfen.tskler
-
Alıntı:
beykent rumuzlu üyeden alıntı
batyr,
- evet çalışma izninizi ve eşinizin ikametini noterden tasdikeltin.
- çocukların pasaportları tercümesi istenmedi diye hatırlıyorum. sadece doğum belgeleri.
aradan 1 yıl geçtği için diğer sorduğunuz detaylarda 100% emin olamıyorum. yanlış yönlendirmeeyim sizi.
nisan ayında mülakata girenlerde gelişme var mı? 6. aya girdik mülakattan sonra. halen ''araştırma ve incele'' yazısı çıkıyor. 199 aradım orda da ayno şeyi söylediler.
Merhaba arkadaşlar Nisan ayından itibaren araştırma aşamasında hâlen değişiklik Yok.genelden başvuru yaptım.
-
Alıntı:
fatih_34, bir de 199 arayarak başvuru durumunuzu sorabilir misiniz zahmet olmazsa?
internet farklı, nüfus müdürlüğü farklı diyorsa, acaba telefondaki sistem ne der..
-
Alıntı:
fatih_34, bir de 199 arayarak başvuru durumunuzu sorabilir misiniz zahmet olmazsa?
internet farklı, nüfus müdürlüğü farklı diyorsa, acaba telefondaki sistem ne der..
Beykent 199 u arıyoruz tabiki oda bizim baktığımız sistemdeki mesajı okuyor ve bize başvurduğumuz yerden daha sağlıklı cevap alabileceğimizi söylüyor. Yani 199 ile aistem aynı şeyleri söylüyor nüfus gittiğimizde bize araştırma olumlu sonuçlandığını karar aşamasında olduğunu söyşediler ve en son pazrtesi gittim hala kararda olduğunu söylediler aiatemin bu şekilde göstermesi güncellemesi geç olabileceğini söylediler.
-
Bu sabah vatandaşlığı kazandığımızı öğrendik :), T.C kimliği çıkana kadar ikamet izni uzatmaya gerek yok herhalde değil mi?
-
Evlilik Yoluyla Başvuru
istanbul Vatan'da bulunan Nüfüs Mdlüğüne Haziran 2017 de ilk başvuruyu yaptık.
25 Temmuz 2017' ye parmak izi .
Ocak 2018 Polis ziyareti
1 mart 2018 komisyon için mesaj
21 Mart 2018 Komisyon
09 Nisan 2018 Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır.
7 Mayıs 2018 Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
07.09.2018 istanbul il nüfusa gittik. araştırma sonucu olumlu olmuş. yıl sonuna kadar vatandaşlığı alırsınız dedi.
03.10.2018 Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.
-
bugün ben de il nüfus müdürlüğüne gittim.
danışmadaki memur sistemine bakıp araştırma olumlu sonuçlandığını söyledi.
''arşiv araştırması olumlu'' ifadesi vardı sisteminde. ama internette hala ''araştırma ve inceleme aşamasında'' yazısı çıkıyor.
umarım memurun sistemiyle internetterki sistem aynı araştırmadan bahsediyordur :)
-
Arkadaşlar merhaba. Benim başvurum evlilikten, mart ayında başvurdum şuan sms bekleme aşamasındayım, bu hesapla eylül 2019 da tam 1,5 sene sonra vatandaşlık başvurum sonuçlanması lazım. Şimdi oturma iznimin uzatma süresi geldi ve ben 1 yıllık talep etmeyi düşünüyorum, malum harçlar dolar bazında olduğu için çok yüksek geliyor. 1 yıllık uzatma yapılırsa vatandaşlık başvursu tarıhinden itibaren 1 yıl 9 ay yapıyor. Bu süre vatandaşlığın alınması için yeterli değil mi? Evlilikten en fazla ne kadar sürede başvuru tamamlanıyor? Bizde hiç red alan oldu mu? 8 yıllık evliyim 2 çocuğumuz var.
-
Alıntı:
Emel86 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba. Benim başvurum evlilikten, mart ayında başvurdum şuan sms bekleme aşamasındayım, bu hesapla eylül 2019 da tam 1,5 sene sonra vatandaşlık başvurum sonuçlanması lazım. Şimdi oturma iznimin uzatma süresi geldi ve ben 1 yıllık talep etmeyi düşünüyorum, malum harçlar dolar bazında olduğu için çok yüksek geliyor. 1 yıllık uzatma yapılırsa vatandaşlık başvursu tarıhinden itibaren 1 yıl 9 ay yapıyor. Bu süre vatandaşlığın alınması için yeterli değil mi? Evlilikten en fazla ne kadar sürede başvuru tamamlanıyor? Bizde hiç red alan oldu mu? 8 yıllık evliyim 2 çocuğumuz var.
Merhaba
2 yıllık uzatın 1 yıl belki yetmeyebilir.
biz Haziran 2017 ' de başvuru yaptık. Aralık 2018' de vatandaşlık bekliyorum. iki ay önce oturumum bitti 2 yıllık aldım kafam rahat
-
Alıntı:
zembil rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba
2 yıllık uzatın 1 yıl belki yetmeyebilir.
biz Haziran 2017 ' de başvuru yaptık. Aralık 2018' de vatandaşlık bekliyorum. iki ay önce oturumum bitti 2 yıllık aldım kafam rahat
Hayır 1 yıllık uzatma yaparsam başvuru tarihinden 1 yıl 9 ay yapıyor. 1,9 aya vatandaşlığı almama gibi bir ihtimal varmı?
- - - Updated - - -
Arkadaşlar evlilikten eve polis kontrole geliyor mu? Önceden haver vermeden mi geliyorlar, hafta içi çalışıyoruz evde kimse olmuyor, nasıl oluyor bu iş
-
Alıntı:
Hayır 1 yıllık uzatma yaparsam başvuru tarihinden 1 yıl 9 ay yapıyor. 1,9 aya vatandaşlığı almama gibi bir ihtimal varmı?
- - - Updated - - -
Arkadaşlar evlilikten eve polis kontrole geliyor mu? Önceden haver vermeden mi geliyorlar, hafta içi çalışıyoruz evde kimse olmuyor, nasıl oluyor bu iş
normalde 1,9 yıl yetmesi gerekir fakat polisin dosyayı in nüfusa göndermesi ilk başvuru + parmak izi + polis kontrolü 9 ay gibi sürdü.bu süreyi kısa tutabilirsen 1,9 yıl yeter. Evraklar ankaraya ulaştıktan sonra maksimum 9 ayda alınıyor vatandaşlık.
bende evlilikten başvurdum. normal süreçte eve polis geliyor. sizi bulamazlarsa telefon ile ararlar diye düşünüyorum. 6 ay geçti bize kontrole gelmedi. biz bayrampaşa yabancılar şubeye gittik. sordum problemmı var diye 6 ay oldu hala gelmediniz. onlarda yoğun olduğunu size 2-3 ay sonra gelineceğine söylediler. Bende eşimin vatandaşlığı olmadığını işe girdikten sonra sigortada problem olduğunu işten cıkartıldığını ve mağdur olduğumuzu söyledim. bunun üzerine oradaki bir polis memuru yarın sabah buraya gelin burada yapalım dediler.
-
ÇOk teşekkür ederm, bu süreyi yönetmek çok zor benim için ikimiz çalışıyoruz, bizim ilk başvurudan 7 ay geçti hiç ses seda yok bunlardan.. mart ayında Vatan caddesindeki nüfüsa gittik, 5 temmuz parmak izi, şimdi de bekliyoruz.. sms 7-8 ay içerisinde gelecek dediler Bayrampaşadaki memurlar.. sms ten önce mi polis gelmeli?
-
Alıntı:
Merhaba
Normalde 1 sene 9 ayda tamamlanır. bende evlilikten başvurdum gecen sene kasım 2017 -eylül 2018 de vatandaşlığı aldım(11ayda) tamamlandı.Başvuruyu antalyadan yaptım.
2 cocuğunuzun olması avantaj sizin için .evlilikten başvurullarda evliliğin gercek olup olmadığını araştırıyorlar.
-
Alıntı:
bugün ben de il nüfus müdürlüğüne gittim.
danışmadaki memur sistemine bakıp araştırma olumlu sonuçlandığını söyledi.
''arşiv araştırması olumlu'' ifadesi vardı sisteminde. ama internette hala ''araştırma ve inceleme aşamasında'' yazısı çıkıyor.
umarım memurun sistemiyle internetterki sistem aynı araştırmadan bahsediyordur :)
Beykent merhaba,
Ailece genelde başvurunda parmak izi veriliyor mu? Ayrıca polisler de geliyor mu eve?
-
Alıntı:
Evlilik Yoluyla
07.09.2018 istanbul il nüfusa gittik. araştırma sonucu olumlu olmuş. yıl sonuna kadar vatandaşlığı alırsınız dedi.
Durum sizinkiyle aynı. Demek olarki aynı aylarda olmuş işlemler. İl nüfuzdan nasıl öyrendiniz olumlu olduğunu
-
Alıntı:
Batyr rumuzlu üyeden alıntı
Beykent merhaba,
Ailece genelde başvurunda parmak izi veriliyor mu? Ayrıca polisler de geliyor mu eve?
evet parmak izi alıyorlar, sadece siz ve eşiniz, çocuklardan alınmıyor. polis eve gelmiyor. sonucu çıktığında nüfus'tan sms ile çağırıp mülakata randevu tarihi veriyorlar.
dosya başvuru tarihimiz 31 ekim 2017. parmak izini 10 aralık'ta verdik. 2018 nisan'ın ikinci haftasında nüfus'a çağırıp mülakat için randevu verdiler.
-
Alıntı:
FidanKoç rumuzlu üyeden alıntı
Durum sizinkiyle aynı. Demek olarki aynı aylarda olmuş işlemler. İl nüfuzdan nasıl öyrendiniz olumlu olduğunu
merhaba
il nufüsa gittim sordum . olumlu sonuçlandığını söylediler. internetten baktığımda hala araştırma ve inceleme aşamasında olduğu yazıyor. 1 ay sonra internetteki yazı değişti. araştırma tamamlanmış olup karar aşamasında yazıyor olarak değişti.
-
Alıntı:
merhaba
il nufüsa gittim sordum . olumlu sonuçlandığını söylediler. internetten baktığımda hala araştırma ve inceleme aşamasında olduğu yazıyor. 1 ay sonra internetteki yazı değişti. araştırma tamamlanmış olup karar aşamasında yazıyor olarak değişti.
Merhaba.il nüfusa gitdiginizde orada hangi memura soruyorsunu? Danışmaya mi? Yoksa hangi bölüme soruyorsunu? Teşekkürler
-
Alıntı:
Ruya01 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba.il nüfusa gitdiginizde orada hangi memura soruyorsunu? Danışmaya mi? Yoksa hangi bölüme soruyorsunu? Teşekkürler
Merhaba
danısmaya sormanız yeterli .
-
Arkadaşlar bu gün il nüfusa gittim
Durumu sordum araştırma olumlu dedi danışmadaki memur ben aisyemde hala arastırmada söyledim bana bir çıktı verdi şöyle yazıyordu
(arşiv araştırma sonucu olumlu)
Danışmaya ne kadar sürede sonuca bağlanır desim bana ekaik evrak olmazsa 3-4 ayda sonuçlanır kafam karıştı ilk sorsuğumuzda araştırma olumlu karar geçecek dedi simdi eksik evrak vs bahs ediyor:((
-
Alıntı:
Merhaba
danısmaya sormanız yeterli .
Teşekkürler
-
Tekrar merhaba, 10 yıldır Türkiye’de kesintisiz ikamet ediyorum. lisanstan mezun oldum ve haziran ayından beridir çalışma izni almaya çalışıyorum ki Vatandaşlığa genel yoldan başvuru yapayım. Bu gün çalışma izni başvurum ikinci defa reddedildi ve her şey eksiksizdi. Neden reddedildiğine dair bir gerekçe yok. Benim gibi aynı sorunu yaşayan var mı? Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Türk nişanlımla evlenmeyi planlıyoruz, aile ikamet izniyle çalışma izni olmadan genel yoldan başvuru yapılabilir mi? Valilikle, göç idaresiyle konuşuyorum birilerine yönlendiriyorlar sürekli.
Hukuki NET kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-
Alıntı:
Durumu sordum araştırma olumlu dedi danışmadaki memur ben aisyemde hala arastırmada söyledim bana bir çıktı verdi şöyle yazıyordu
Danışmaya ne kadar sürede sonuca bağlanır desim bana ekaik evrak olmazsa 3-4 ayda sonuçlanır kafam karıştı ilk sorsuğumuzda araştırma olumlu karar geçecek dedi simdi eksik evrak vs bahs ediyor:((
aynı memurdan sorabilirdiniz eksik evrak olup olmadığını.
onu da sistemden bakıyorlar. eksik varsa orda çıkıyor.
-
Alıntı:
aynı memurdan sorabilirdiniz eksik evrak olup olmadığını.
onu da sistemden bakıyorlar. eksik varsa orda çıkıyor.
Merhaba beykent danışmadaki memur şu an için bir şey yok dedi bana versiği cıktı ise ekran görüntüsü yani işlrm yapan memurun adı dosya no durum tc vs falan yazıyor eksik evrak yok dedi su anda ama bir aydır zaten araştırma olumlu sonuçlanmış dirkt karara geçecer diyen arkadaşlarımız var forumda
-
Merhabalar :) aranizda konsolosluktan vatandaslik basvurusu yapan varmi ? Acaba nekadar surede cikar kimligim oturum iznide alamadik yeni tasindigimiz icin Turkiye`ye bizim surecimiz soyle :
28 mayis 2018 basvuru
28 temmuz 2018 evraklar Ankaraya ulasti
1 eylul 2018 inceleme ve arastirma asamasinda
-
Alıntı:
merhaba, bende sizinle aynı gün komisyonda idim (17.04.2018) işlemlerimizi az çok aynı. ben karar aşamasına geçtim 04.10.2018. tahminimce sizin dosyanızda 2 hafta sonra karar aşamasına geçecek.
-
Merhaba shirin.bg
Ya inşallah dediğin gibi 2 hafta içibda karara geçer çünkü ikamet 23. Ünde bitiyor:(
-
[QUOTE=Fatih_34;622080]Merhaba shirin.bg
Ya inşallah dediğin gibi 2 hafta içibda karara geçer çünkü ikamet 23. Ünde bitiyor:(
siz ikametinizi uzatmak için randevunuzu alın her ihtimale karşı, 1 yada 2 ayı bulur bence karara bağlanması.
aynı tarihte komisyona giren bir arkadaşım var onun vatandaşlığı çıkmış (2 çocuğu var). sıra bizde :)
-
Alıntı:
shirin.bg rumuzlu üyeden alıntı
merhaba, bende sizinle aynı gün komisyonda idim (17.04.2018) işlemlerimizi az çok aynı. ben karar aşamasına geçtim 04.10.2018. tahminimce sizin dosyanızda 2 hafta sonra karar aşamasına geçecek.
Merhaba ben nisanin 10/2018 komisyona girdim ve halen inceleme ve araştırma aşamasında yazısı çıkıyor.
-
Alıntı:
Ruya01 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ben nisanin 10/2018 komisyona girdim ve halen inceleme ve araştırma aşamasında yazısı çıkıyor.
merhaba, her başvuru farklı değerlendiriliyor heralde.
ben evlilik üzerinden başvuru yaptım mayıs 2017 de... hala bekliyorum...
ve yeni karar aşamasına geçtim.
benime aynı gün komisyona giren bir arkadaşım var evlilik üzerinden başvuru yaptı ve 2 çocuğu var (benim yok) bügün bana vatandaşlığının çıktığını söyledi...
-
Merhaba ,
Ortağım 11 Haziran 2018'de vatandaşlık başvurusu için parmak izi verdi ve bundan sonraki aşamada komisyona çağrılacağı bilgisi iletildi . Henüz komisyon için çağrılmadı , hala çağrılmamış olması normal mi bilmiyoruz ? Başvurudan sonra komisyona çağrılma süresi ortalama ne kadardır ? Bu aşamayı geçen üyeler bilgi verirse seviniriz .
-
Alıntı:
armesdakroub rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba ,
Ortağım 11 Haziran 2018'de vatandaşlık başvurusu için parmak izi verdi ve bundan sonraki aşamada komisyona çağrılacağı bilgisi iletildi . Henüz komisyon için çağrılmadı , hala çağrılmamış olması normal mi bilmiyoruz ? Başvurudan sonra komisyona çağrılma süresi ortalama ne kadardır ? Bu aşamayı geçen üyeler bilgi verirse seviniriz .
2 aydan fazla.tavsiyem 2-3 ay içinde valiliğe uğraşın . komisyona gün almaya çalışsın.ben öyle yaptım.gitmeseydim 6 ay sürecektir.kadsimda parmak izi verdim Nisan 10 komisyona gün verdiler
- - - Updated - - -
Arkadaşlar merhaba.bu yakın zamanda İstanbul Fatih'te ki nüfusa giden olucakmi aranızda? Başkası için bilgi veriliyor mu örnek benim vatandaşlik durumun araştırma inceleme sonuclandimi olumlu mu olumsuz mu bu bilgiyi başkasına soylerlermi. Hafta içi müsait olmuyorum.rica etsem gidecek biri varsa benim durumumu da ogrene bilirmi?
-
Merhabalar bizde 10 ekim de parmak izi verme işlemini tamamladık. Bayrampaşada parmak izinden hemen sonra eşimle beni ayrı ayrı sorulara tabii tuttular. forumda okuduklarımda böle bir uygulama görmemiştim, yeni bir uygulama mıdır? bilgisi olan var mıdır?
-
arkadaşlar bugün itibari ile vatandaşlığı almış bulunuyoruz. darısı başınıza
Evlilik Yoluyla Başvuru
Ocak 2018 Polis ziyareti
21 Mart 2018 Komisyon
09 Nisan 2018 Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuza ait evraklar incelenmek ve karar alınmak üzere Genel Müdürlüğümüze ulaşmıştır.
7 Mayıs 2018 Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz Genel Müdürlüğümüze ulaşmış, ilgili birim tarafından işleme alınmış olup inceleme ve araştırma aşamasındadır.
03.10.2018 Evlenme Yoluyla Türk Vatandaşlığının Kazanılması başvurunuz ilgili birim tarafından işleme alınmış, inceleme ve araştırma işlemleri tamamlanmış olup karar aşamasındadır.
12.10.2018 İlgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı hak ve ödevlerinizin bilinci içerisinde insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir vatandaş olmanız dileğiyle vatandaş olmanızdan dolayı sizi kutluyoruz. Tarafınıza gerekli tebligatın yapılabilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
-
Alıntı:
arkadaşlar bugün itibari ile vatandaşlığı almış bulunuyoruz. darısı başınıza
Evlilik Yoluyla Başvuru
Ocak 2018 Polis ziyareti
21 Mart 2018 Komisyon
12.10.2018 İlgili kanunda aranan şartları taşıdığınız anlaşıldığından, Türk vatandaşlığına kabulünüze karar verilmiş olup Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı hak ve ödevlerinizin bilinci içerisinde insan hak ve hürriyetlerine saygılı bir vatandaş olmanız dileğiyle vatandaş olmanızdan dolayı sizi kutluyoruz. Tarafınıza gerekli tebligatın yapılabilmesi için başvuru makamına müracaat etmeniz gerekmektedir.
Çok sevindim hayırlı uğurlu olsun.darisi biz bekleyenlere nasıp kısmet olsun.insallah.amin
-
Merhaba ,
Dönüşünüz için teşekkür ederim . Evet 4 ay geçti ve komisyona hala çağrılmadı .Süreçle ilgili Istanbul Valiliğine mi başvurmak gerekiyor , siz hangi kuruma giderek komisyon randevunuzu hızlandırdınız ?