Tanrı bu milletin hiçbir ferdini haymatlos etmesin.
Printable View
Sayın albertobedelli adlı üye;
Üşenmedim ,"Askere gitmesem olmaz mı?" konusunun tüm sayfalarını okudum ve , maalesef bu ülke siz ve sizin gibilere küçük geliyor.
Biat etmiş karşı tarafa laf anlatmak, deveye hendek atlatmak kadar zor..
Ve bedelli askerlik konusu uzak bir tarihe kadar gündeme gelmemek üzere kapandi. MHP Milletvekilinin hazırladığı kanun teklifi geri çekildi. Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ yaptığı açıklamada "terörle mücadele sürdükçe bedelli askerliğe sıcak bakmamız sözkonusu değildir." dedi.
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz sayın AYDIN..
Bende 20 yaşında askerlik kağıdı gelmiş ve kara kara düşünen gençlerdenim.
13-14 lü yaşlarda keşke beni de alsalardı diye düşünmüyor değildim ;)
Şimdi ben evimde, tek çalışan ve ailemin geçimini sağlayan tek kişiysem askerliğimi biraz erteletmeyi istersem bu vatana ihanet midir.
Evet, Çok istiyorum gitmeyi.. Gözüm arkada kalmasa da gitsem borcumu vaktinde ödeyebilsem bu vatanıma.. Ama herkes bir değil ki..
Saygılar.
Özür dilerim eklemek istiyorum
( Şu anda boş zamanlarımı eğitimime harcamak istiyorum ama ne yazık ki kabul eden ne bir okul nede başka bir kurum var )
Arkadaşlar her doğa severin söylediği meşhur bir laf vardır.hatta kızılderili lafı olduğu söylenir.BİZ DOĞAYI ATALARIMIZDAN MİRAS ALMADIK,ÇOCUKLARIMIZDAN EMANET ALDIK diye.
Askerlikte bunun gibi birşeydir.Biz kendi topraklarımızı korumak için askerlik yapmıyoruz bu toprakları korumak için zaten dedelerimiz babalarımız görevlerini yaptı.Bizim görevimiz ÇOCUKLARIMIZIN HATTA TOUNLARIMIZIN YAŞAMASI İÇİN ORTAM YARATACAĞIZ.
Unutmadan BÜTÜN CANLILAR ÜREMEK YANİ NESLİNİ DEVAM ETTİRMEK İÇİN YAŞARLAR.
Biraz dolaylı olsa bile askerlik doğa kanunu gibi birşeydir.Daha iyi nesiller için benliğinizi ve bugünlerinizi harcayıp yarını ve çocuklarınızı düşünürsünüz.
Pek çok şeyde olduğu gibi bu meselede de yanlış yere odaklandığımızı düşünüyorum.
Bence bedelliymiş, askerlik kanunuymuş bunlarla uğraşılacağına
Askere Alma Kanunu'nda değişiklik ve reform yapılsa isabetli olacak hem talepte bulunanların durumları çözülecek hem de onları azarlama gibi ego tatmini de diyebileceğim duruma gidenlerin gereksiz çıkışları bitmiş olacaktır.
Askerlik süresinin kısalacağı aşikar yani 15 ay kesin kısalacak, 5 ay uzar mı bilmiyorum. Neden derseniz AB nin talebi var bildiğim kadarı ile dolayısıyla bu kısalabilir.
Ama bunların arasında "askerliğe elverişsiz" kategorisi var ya Askere alma kanununda tanımlanan.
Buraya "yetersiz" diye bir kategori açılsa. Bilirkişi doktorlarca şuanki kanunda askere alımama sebebi olmayan ama Hayat Kalitesini düşüren rahatsızlıklar ve saikler bu kategoriye konulsa.
Yetersiz kategorisindekilere 28 gün temel er eğitimi veya temel+30 gün askerlik gibi onları kısa sürede sivile geri salıveren bir yapı düşünülse artık ihtiyarlamış veya hastalıkları olan binlerce asker adayının derdine derman olduğu gibi ÇAĞDAŞ bir yapı da elde edilir düşüncesindeyim.
Herkes o zaman ihtiyarlamayı bekler demeyin, olmaz öyle şey sonuçta o da askerlik yapacak ki ileri yaşlarda askerliğin ne kadar zor olduğu herkesçe malum. Üstelik işe alınma evlenme şartı iken, askerliği kim erteleyebilirki. Herkes hasta olur da demeyin. Hasta olanlar zaten biliyorsunuz askerliğini revirde sevk edildiği hastanede veya istirahatte geçiriyor onu da biliyorsunuz. Bu toplama çıkarma işleminin net bir şekilde baştan belli halinden başka birşey değil.
Bence sorun toptan çözülür.
Değerli hocalarım;
Nacizane bir fikrimi paylaşmak isterim ben diyorum ki askerlik işi olmayanın işi olsun, mesela 25 yaşına gelmiş herhengi bir işi, sosyal güvencesi ve geliri olmayan adamı alın askere ona bir meslek verin, maaş, kalacak yer, yemek ve düzenli bir hayat verin. Dışarıda yaşaması imkansız bir konforu sağlamış olursunuz.
20 yaşında hayatın başında tam geleceğini şekillendirmek üzere olan yada okulunu bitirmiş mesleğini icra etmeye başlamış bir doktoru, avukatı, öğretmeni değil. Bırakın bu insanlar çalışsın kazansın, kazansın ki ülkeyede kazandırsın.
Allah aşkına yurt dışında çalışan, emeğide, vergiside yabancı ülkelerin kasasına giren adam gelip 28 gün askerlik yapıyor, benim vatandaşım 15 ay, bu hak mı adalet mi, bizim suçumuz yurt dışana çıkmamak mı? Kendi ülkemizi kalkındırmak için bunca mücadele veriyoruz, emeğimizle, enerjimizle ki çoğuzaman hakettiğimiz maddi karşılığı alamadan çalışıyoruz, bunun ödülümüdür bu.
Bunca zamandır unutulan birşey var, vatandaşın zaman ve para kaybı aynı zamanda devletin kaybıdır ...
Haddimi aşmışsan affınıza sığınır, saygılar sunarım...
Uzun uzun derdimi anlatmaya çalışacağım. Vakti olan okusun, olmayan hiç okumasın. Öncelikle şu var ki, hayatımın büyük bir bölümünü, askerlik çağım geldiğinde vicdanı reddimi açıklarım ve gerekirse hapishanelerde çürürüm diyerek geçirmiş birisiyim. Mehmet Tarhan' dan tutun Mehmet Bal' ına kadar, Türkiyede' ki bir elin parmaklarını zor geçen tüm vicdani redcileri takip etmiş ve dediklerine kulak vermiş ve söylemlerinin üzerlerine uzun uzun düşünmüşümdür.
Aslında vicdani redcilerin söylemleri de artık bir ezberdir; ve muhtevasında bir kısırlık taşır ve farklılıklar gösterip büyüyüp gelişemez. Herşeyi insan haklarına, bir emre itaat etmeme özgürlüğüne, militarizmin fenalıklarına, insan öldürmemeye ve dolayısıyla hümanizme ve daha iyi bir dğnya düzenine getirmektedirler. Ve asker dedikleri de, bu durumda onlara göre belli başlı güç odaklarının maşası tanımını almaktan öteye geçememektedir. Ve onlarda kimilerinin çıkarları için maşa olmayı reddederler. Ve hemen hemen hepsi aynı ağızla konuşurlar. Vicdan dediğimiz şeyin herkeste farklı işlediği ortadayken, tüm vicdanen askerden hazımsız olanların(yani redcilerin) birbirleriyle sözleşmişcesine aynı savunmayı yapmaları bana komik, bir o kadar da ironik gelmektedir. Demek ki dünyada sadece iki tane vicdan vardır, askerliği tıpatıp aynı sebeplerden dolayı reddeden vicdanlar ve askerliğitürlü sebeplerden dolayı reddetmeyen vicdanlar. Bunun da inanın inandırıcılığı yoktur. Nasıl ki askere kendi gönlüyle gidenlerin farklı farklı sebepleri varsa, askerliği reddedenlerin de farklı farklı nedenleri olmak zorundadır. Ama vicdani red farklılık göstermez. her yerde aynıdır. Bu, şuna benziyor: dünyada çıkıyor birisi şu şu sebeplerle vicdani redci olduğunu ve askerlik görevini ifa etmeyeceğini söylüyor, bu sefer askerlikten yırtmak heveslisi bir çok kişi çıkıp, o kişinin ortaya koyduğu sebeplerin üstüne yeni hiçbir sebep koymadan, onun söylediklerini birebir tekrarlıyor. aklı sıra şöyle dşünüyorlar, 'işte adam askerlikten yıırtmanın formülünü ne güzel bulmuş, biz bu fikirleri hiç benimsemesek ve hatta bilmesek de, ezberleyelim gitsin. belki biz de askerlikten yırtabiliriz. hazır yapılmışı var değil mi ya!'
Bana gelince, ben vicdani red kavramıyla, takriben lise yıllarımda okuduğum Boris Diaw' ın bir şiiriyle tanışmıştım. O şiirinde fransız bir entelektüel ve yazar olan Diaw, kendisini askerlik görevi için cepheye çağıran Fransa ordusuna yönelik sert vurgularda bulunuyordu. Daha sonra bu fikir bende dallanıp budaklanacak ve çok kere yön değiştirecekti.
İşte şimdilerde geldiğim nokta ise tamamen şu, vicdani redcilerin samimiyetine ve söylemlerinin realitesine inamıyorum. Bu da şu demek oluyor, vicdani redciler sadece havanda su dövüyorlar. Vicdani redcilerin söylemlerinin, ne tarihle, ne geçmişle, ne kurulu dünya düzeniyle, ne de dünyanın şu anki değerleriyle uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur. Elbette vatan denilen şey vardır. Vatan varsa, elbette onun bir şekilde korunması da elzemdir. Bunu ne milliyetçilikle, ne de faşizm ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Çok basit olacak ama, kendi evinin, kendi ailenin, kendi çocuklarının iyiliği ve güvenliği için babalık rolünü üstlenen bir erkekten farksızdır askerlik görevi. Yok efendim 'ben insan öldüremem' demektedir çoğu vicdani redci, 'aslında öldürmeden de daha iyi bir dünya umut edebiliriz'... bu tür bir düşünce akla mantığa sığmamaktadır. Ben merak ediyorum, bu tür şeyleri söyleyenler, kendi evlerine bir yabancı girip çoluğuna çocuğuna zarar vermeye kalksa, biraz önceki gibi 'yok efendim ben insan öldürmem' mi diyecektir? elbette demeyecektir. linden geleni ardına koymayacaktır yuvasını korumak için hatta. Onun için ben çoğu vicdani redciyi hayalci buluyor ve açıkçası ciddite almıyorum.
Bence tartışılması gereken konu çok farklı olmalı. Vicdani reddin içeriği değişmelidir. Ben buna kısaca 'sosyal düzenin reddi' diyorum. Bütün düntyada ya da dünyada bir red olacaksa 'sosyal düzenin reddi'olmalıdır. ve bunun muhtevası da vicdani redden farklılıklar göstermek zorundadır. Ben insan öldürmek istemiyorum, yok efendim militarizmin bir neferi olamam demekle olmaz, yürümez bu işler. Askerden kaçmaya çalışmakla hiç olmaz.
Herkes askere zorunlu bir şekilde gitmelidir.
Herkes vatanını korumalıdır.
Herkes emre itaat de etmelidir.
herkes gerekirse insan da öldürebilmelidir.
Bizim tartışmamız gerekenler sadece şunlardır mesela Türkiye'de:
' herkes nasıl bir zorunlu askerliğe gitmeli ve orada kendisine yapılan muamele nasıl olmalıdır?'
veya
'herkes nasıl bir emre itaat etmelidir?'
kısaca şunu demek istiyorum, bence herşeyden önce Türkiyede' ki askerlik sistemi iyileştirilmelidir. Biliyorsunuz, ülkemizdeki ordunun yarısı maaşlı askerlerden oluşmaktadır. Bana kalırsa asıl çürüme oradadır. maaşlı askerler hani neredeyse bir ayrıcalıklı sınıf haline dönüşmüştür. Ve orduya karşı gözlenen(vicdani red- çeşitli hastalıkların beyanı- boy kilo hesaplamaları) bu askerden yırtma tutumunun en büyük suçlusu ordunun maaşlı askerlerinin erlere karşı olan üzücü tutumlarından dolayıdır. Çoğu emekli ordu mensubu çarpık ilişkilerle gündeme gelmektedir. Artık ordu, bizi yıpratmaya çalışan dış güçlere karşı değil, bizzat kendi ülkesindeki vatandaşlara, hükümetlere, halklara ve siyasi iradeye yönelik korkutucu bir güç haline bürünmüştür.
(vekit geç oldu, gerisine yarın devam edeceğim, yarın sosyal düzenin reddi ve askerlik görevine değineceğim)
Askerlik birçok kişi için korkutucu olmuştur, . Beni, askerliğini yapanlar anlar, en kötü durumların, zorlukların, haksızlıkların çarpıkların yaşandığı, vay be ülkemde ne düzensizlikler,ne saçmalıklar yapıyorlar, ülkem bu hale gelmiş ya artık iflah olmaz denilebilecek duruma gelinir askerlikte.
6 ay askerlik yapmak bile yetebilecek iken, 15 ay askerlik yaptırıp bu milletin evlatlarına zulüm edenler....
Askerden yeni gelmis bi insan olarak soyluyorum , az bile soyledin .. Alaydaki 200 er tabiri caizse sadece komutanlarin ayak islerini yaptik . Kimimiz sabahlara kadar eslerine sarki soyledi kimimiz cocuklarina ders verdi , kimimizde cay kahve meyve tasidi eslerini gezdirdi . Sabahlara kadar donusmeli olarak arabalarini koruduk . Ulke adina hic ama hic bisey yapmadik . Laf olsun diye toplam 6 atis yaptirildi ve " yatana hizmet " gorevimiz basladi .. Cogumuz en ufak bi saldirida napicaimizi bile bilmiyoduk , tufekleri islemeyen hatta tufeksiz nobete gonderilen arkadaslarimiz hicte az diildi . Cunku asil istedikleri vatani koricak nobetci diil arabalarini koricak bekcilerdi .. Piril piril universite mezunlari , ilkokul mezunu bascavuslardan butun gun azar isittik . Les gibi 200 kisilik koguslarda uyumaya calisirken bikac arkadaslarimiz sabahlara kadar komutan gazinosuna bahce yapti ve hatta alay komutaninin esinin topuklari arnavut kaldirimininin arasina giriyo diye kaldirimlar komple yiktirilip askerlere yeniden yaptirildi . Ve soruldugu zaman bunun adi " vatan borcu , namus borcu vs." oldu . Ustune ustuk telefonla konusmak gibi bir olay yuzunden
"!! cok degerli !! bascavuslar tarafindan mahkemeye verildim ve davam dewam ediyor .. Ama komutanlarin postalarina telefon kullanmak serbest cunku onlar her daim komutanlarin eslerinden , cocuklarindan gelicek emirleri hazir bi sekilde beklemek zorundalar .. Turkiye'nin icler acisi halini ve carpikligini bir kere daha bizzat yasadim ve Amerikan vatandasligimi alip biran once kenimi kurtarmaya karar verdim . Geleli 1 hafta oldu hala kendime gelemedim .. Simdiki aklim olsa hayatta gitmez kacabildigim kadar kacardim . Bana gore Askerlik Turkiyenin en buyuk ayiplarindan bir tanesidir ve sadece komutanlara hizmet anlami tasimaktadir . Kimsenin kararina karismak bana dusmez ama sukadarini soyliim askerden kacan arkadaslari suan daha iyi anliyorum . Saygilar ..
bedelli askerlik yapmak isteyenlere bir sorum olacak.bedelli askerlik yapmak istemeniz devlete ekonomik destek sağlamakmı? yoksa askerlik yapmak istememenizmi? ben bedelli askerliğie karşıyım. bu sistem devletin vatandaş arasında ayırım yapıyor izlenimi veriyor bana. parası olan rahat etsin olmayan 15 ay hizmet etsin.zenginle fakirin eşit olduğu iki yer vardı biri camii diğeri asker ocağı.profesyonel askerlik elbette olsun. fakat gene vatandaşlar askere alınsın en kısa 6 ay silahlı eğitim verilsin. mutlaka saygılar
Bu konu başlığındaki 22 sayfayı okumadım.
Geleneksel olan vatan borcu askerlik konusunda şaşırdım.
Ben 5 yaşında kızımı bırakıp askere gittim. 8 ay sonra geldim ( Ha 8 ay ha 15 ay değişen bişey yok ).
Çok fazla dallandırıp kafa karıştımak istemem. Gidin gelin, yapın askerliğinizi.
Bende bu konuya katkıda bulunmak için farklı birkaç noktaya temas etmeyi düşünmüştüm. Siteye üye olma talihsizliğinde bulunduktan sonra konuya devam ettiğimde site moderatörlerinden hatta avukat ünvanlı moderatörlerinden yukardaki ve benzeri seviyesiz cevapları ve hatta hakaret içerikli cevapları gördüm...
Quote aldığım ve diğer avukatlar, tutarsızlıklarınızın hangibirini sayayım ki? Şu yukarıda "cevap" verdiğiniz insana önyargılı yaklaşmışsınız ve alenen yalancılıkla itham etmişsiniz. Önemli olan onun birebir yaşadıklarını anlatıyor olup olmaması değil. Halbuki yazdıklarında çok geçerli ve düşünen herkesin hak verebileceği saptamalar var.
1- Önyargılısınız, ne biçim avukatsınız hukukçusunuz?
2- Seviyeli bir tartışma ortamı sağlamanız beklenir, sizse duygusallığın ötesine geçemiyorsunuz.
3- Hakaret ediyorsunuz. İtham ediyorsunuz. Bu nedir?
Bu benim ilk ve son yazım benide banlarsanız sevinirim.
Genelkurmay Başkanı Sn. Org. Başbuğ ABD ye yaptığı ziyaret sırasında bu olaya noktayı koydu: PKK terörü bitmeden bedelli askerliğin gündeme gelmesi sözkonusu olamaz. "Bir şehit anası gelse ve benim oğlum parası olmadığı için mi öldü dese biz ne cevap vereceğiz". Bence de yerinde bir tespit ve yaklaşım.
Sanki avukatların da umurundaydı. Bir kere kim ne yaparsa kendine yapar!
Madem öyle niye yazdınız? demek ki buna ihtiyacınız var; keyfinize göre yürümüyorsa birşeyler, ne yapsın üyeler, ne yapsın avukatlar!
İşte zihniyet farkı burada! Yasa bu siteden mi çıkıyor sanki? gidin meclise anlatın derdinizi..
Bir de bu kadar ortalarda aval aval dolaşacağınıza, gitseydiniz çoktan bitirip gelmiştiniz bile. Gidenler köle mi?
Ben mi ?
Paşa paşa yaptım geldim, ağa gibi keyiflie elimi kolumu sallaya sallaya geziyorum allahıma şükür!
Her taraf bedelli dolmuş yahu bedelli askerlikle buranın ne alakası var yapacagınız 15 ay askerlik neredeyse vatandaşlıktan çıkacaksınız olmaz böyle korkmayın askerde adam yemiyorlar. Şu anda sınırlarda uykusuz nöbet bekleyen askerler var siz şimdi mışıl mışıl uyuyorsunuz üç beş kuruş parayla uykuya devam edeceksiniz eğerki içinize sindiriyorsanız boşverin askerligi falan yapsanızda yapmasanızda sonuç degişmez devlete yük olmuş olursunuz fazladan yemek yemiş olursunuz sizin yapacagınız egitimdende tutacagınız nöbettende hayır gelmez bu ülkenin vatanını askerini üniformasını seven çok yigidi var hadi gidin yolunuza...
Askerlik yapmak istemeyene yaptırmayın. Boşverin. Dehleyin gitsin.
Gitmek istemiyorsa gitmesin. Bir asker eksik diye birşey olmaz. Zaten gönülsüz yapılan işten kimseye de hayır gelmez. Ömür boyu askere gidebilecekken gitmemenin utancı ile yaşasın dursun...
Aynen doğru.
Sayın,Mehmet AYDIN
Sızın bu cumlelerı kasıtlı olarak yazdıgınız farkındayım zira bu sıtede sorunumdan dolayı actıgım ıkı baslıktada bana yazdıgın neredeyse hakarete varacak cevapları ıyı bılıyorum bırakın bu nefretle yaklasımı kımın ne derdı var bılıyormusunuz keyfı gıtmeyene dıyecek sozum yok ama ıstemedıgı halde basına gelenlerden dolayı boyle bır durumun ıcıne dusmus ınsanlara hakaret etme hatta alay etme hakkınız yok bunu ıyı bılın.
Bu baslıgı hemen hemen tum sayfalarını okudum ve (akdmehmet) arkadasımızın yazdıklarının tamamını dogru buluyorum kesınlıkle haklıdır sımdı aleyhınde yazan sız dıger arkadaslar bırakın bu duygusal hallerınızı aranızda hukukcu neyın ne oldugunu bılen ınsanlarda var destek olun bu yazılanlarada daha fazla evladımız yok yere can vermesın kahpe kursunlarıyla.
Vicdani reddin altında bir takım felsefi nedenler yatıyor olabilir.Askerlik mutlaka gerekli.Gereksiz demek ütopyacılık olur.Ancak gelişmiş birçok ülkede , askerliğe gitmeme hakkı vatandaşlara tanınmış durumda.
"Bütün savaşları dövüşemeyecek kadar korkak olan , bu yüzden de kendileri adına dövüşmek için dünyanın gençlerini cepheye süren hırsızlar çıkarır."
Böyle bir söz söylemiş örneğin Emma Goldman.
....................
Yazımı ya tam okumadın yada sadece işine gelen kısma cevap yazıyorsun :) Türkiye nin neden bu kadar geri ve hukuk dışı olaylar içinde olmasının nedeni sanırım bizim hukuk sistemiyle ve hukukçularımızdan dolayı olsa gerek :)
2.nci üniv diplomasını alamayacağım ama şunu biliyorumki bir üst rütbeli asker veya avukattan daha çok ülkeme faydam dokunmuştur ve dokunacaktır...
Tabi bu kişilerin eğitim ve kültür seviyelerini hiç söylemiyorum bile:rolleyes:
Ulkede issiz sayisi 15 milyon kaldırırsın zorunlu askerligi acarsin paralı askerligin onunu issiz adamda kalmaz memleket askersizde kalmaz.Ulkeyi muhafazada bir iki aylık tecrubeli degilde daha profosyonel egitim almış ve bunu kendine meslek edinmiş yada bu ie gonul vermiş kişiler tarafından yaplır.1 milyon sozlesmeli asker alsalar 700 ytl maas verseler 700 milyon lira yapar t.s.k ya para degil bunlar.bu 1 milyon kişi 3 kişiye baksa ulkede 3 milyon kişinin kucuk bi geliri olur.ote yandan askere gidipte meslegini kaybedenler yada en verimli doneminde askerde korelipte issiz kalanlarında sayısı cok fazladır.zorunlu askerlik bu ulkenın kamburudur.
Pekıyı sız soyleyınde bız tartısalım sızler neden karsısınız bedellı ye vıcdanı red de???
vicdani red uygulanırsa ülkede asker sıkıntısı yaşanacağı muhtemel.
açıkçası havaya atılan nutukları saymaz isek vatan millet diyen birçok kişi de dahil askere gitmek istemeyecektir.
buna hakları varmı insanların _? aslında sonuna kadar hakları var.
birçok şey gönülsüz yapılıyor dikkat edelim. insaların ülkesine bağlılığı saygıdanmı,korkudanmı bu çok ince bir çizgi.dün bugün bireyin fikri alınmadan kararlar verilip zoraki işler yaptırılıyor.yarın bu insanlar bir boşluk bulursa kolay çeker elini bir anda boşluğa düşmekte var.
askerlik iyi güzelde hala süngü tak çıkar,yazık günah bir ülke düşünün avrupa birliğine aday müslüman alemnin en gelişmiş ülkesi diye biliniyor.100 yıllık anlayışla 100 yıllık kurallarla,kanunlarla yolunda devam ediyor.eskiden asker dendiğinde herkez alkışlardı elleri ağrıyana dek şimdi bilemiyorum alkış seslerinin volümü hala aynı şiddettemidir.aslında birçok şey demokrasinin hukukun tam olarak işlememesinden dolayıdır ülkemizde insalar rahatça konuşamadığından sıkıntı açığa vurulamıyor.bu nedenle gelişmede hızlı birşekilde sağlanamıyor.bakın bülent ersoy bir laf etti ortalık allak bullak oldu. sebep bireyi askerlikten soğutmak.e ben 18 ay askerlik yaptım hemde tam askerlik dağda, bayırda. kampetlerde yatarak. ben konuşabilirmiyim dese birey öyle ya gitmiş görmüş aylarca birebir yaşamış her kelimen askerlikten soğutma suçuna girbilir ve başın belaya girebilir.
yani uzatmayalım daha çok ekmek yememiz lazımanlaşılıyor gelişmiş ülke olmamız için.50 sene sonra bu günlerden daha güzel olacak buna bende inanıyorum.
Nasıl bır demokratik ulkedır o zaman burası kımse dusunccelerını soyleyemeyeccekse soyledıgınde bu bır suc kabul edılecekse neresınde demokrası bunun lafta demokrası bunun adı.
Vatan mıllet sevgısınden bahsedılıyor cıkın sokaga bır bakın bakalım bugun askerlık cagında kı genclerın kacc tanesının haberı var yasadıgımız gelısmelerden sıkıntılardan varsa yoksa yoksa cıksınlar taksıme alsınlar kız arkadaslarını yanlarına gezsınler eglensınler (oyle olmayanları tenzıı ederım) genclıgımızı bıtırmısler ellerınde cep telefonları sankı vucutlarının bır parccası olmus gıbı bılgısayar basında onlıne oyunlar karsısında vakıt gecırıyorlar sımdı tutun bu adamı yollayın askere ona ne zor geleccektır neyın ne oldugunu bılmeden yat kalk surun ustune yapamadın guzel bır dayak hakaretler doguya gıdenlerde can korkusu yazıktır arkadaslar yaa bu ulkeye cok hızlı bır sekılde profesyonel bır ordu sarttır bunu kımse ınkar edemez bu bırılerının gıtmek ıstemesı yada ıstememesı olayı degıldır gozumuzun onundekı gerceklerdır o dagdakı haınlerın hepsı o yasam sartlarına alıskın kısıler cografyayı ıyı bılıyorlar onların karsısına onlar gıbı ınsanlar cıkartmak gerekır kı basarı saglansın aksı halde daha coookk aglarız sehıtlerımızın ardından bırde bu yanından bakmak gerek bu olaya.
çok doğru.Türkiye'de kimse başıma bir iş gelir diye konuşmuyor.En basitinden hala "halkı askerlikten soğutmak" gibi bir suç tanımımız var.Bir şeylere açıktan isyan etmek, bir şeyleri eleştirmek cesaret isteyen bir şey.Zorla , baskıcı üslupla dayatılan şeyleri herkes küfrederek yapıyor, yahut yapıyormuş gibi görünüyor.
Sayın Emrah Yavuzcan, çıkın sokağa, 25 yaşındaki gençlere sorun bakalım, "eğer imkanınız olsaydı AB yahut ABD'ye gitmek ister misiniz?" diye. Aklı başında Türk gençlerinin çoğu oralara gitmek istiyor.
Bu TC 'nin müthiş bir yenilgisidir.Lami cimi yok.Sizin zihniyetiniz buna sebep olan.1930 ' lardan kalma çağ dışı , köhne , halkın sosyal ,ekonomik , politik taleplerine kulak tıkayan, başından savan ,görmezden gelen, görmezden gelemezse baskı uygulayan jakoben CHP zihniyeti.Kusura da bakmayın.
Hayır anlayamıyorsunuz.Bu politikanız Türkiye 'yi geriye götürür. Ben bir ulusalcı olsaydım ,askere gitmek istemeyenlere küfretmek yerine askerliği revize ederdim. Yoksa ona posta koy, öbürüne kapıyı göster ,berikine höt de olur mu? Zaten aklı başında adamını tutamıyorsun, memleket büsbütün Afganistan'a döner.
Elbet 5-10 sene sonra bu kanunda yasalaşacak :) Şimdiki avukatlar kendi askerliklerine göre her nekadar çok yorum yaparsa yapsın,ab ye girecek bir ülke olarak ve gerçekten modern çağa ayak uyduran bir ülke olmak istiyorsak bu hak olmalı :)
Dipnot:Askerliğe karşı biri asla değilim,ülkemi düşündüğümden dolayı pro. askerlik diyorum...
Sizin için öyle olabilir tabi:rolleyes: Ben okadar kıt geri düşünmüyorum:)