-
Re: Dövizle kredi alana müjdeli haber
Sayın Karabeyoğlu45'in yazısını okudum bazı hukuk sitelerindede bununla ilgili bilgiler var ama biz döviz madurlarının bu durumdan kurtulmasını sağlayacak sağlam deliller olup olmadığına ancak bir avukat gözüyle bakan biri karar verebilir. Yok mu bize yardım edecek bir avukat arkadaş belki daha öncede böyle davalara bakmış ve sonuç almış bir avukatımız olsa sonuca daha çabuk ulaşırız.
-
Ben de bu konuda uzman, donanımlı bir avukat grubuna bu işi topluca vermenin daha sağlıklı olacağını düşünüyorum.Bireysel olarak bankalarla uğraşmamızın aleyhimize olacağı kesin.Yeni Türk Borçlar Tasarısı maddelerinden biri faize sınır.Olağanüstü faiz oranları karşısında borçlu korunacak maddesi var.
1.Faiz ödeme borcunda uygulanacak yıllık faiz oranı, sözleşmede kararlaştırılmamışsa, faiz borcunun doğduğu tarihte yürürlükte olan mevzuat hükümlerine göre belirlenecek.
2.Sözleşme ile kararlaştırılacak yıllık faiz oranı, belirlenen yıllık faiz oranının yüzde 50 fazlasını aşamayacak.
Bizim durumumuzda yıllık faiz oranı daha şimdiden yüzde yüze ulaştı. Yeni uyarlamada bu maddeden yararlanılabilir mi?Bizim durumumuza hangi şartlarda bu madde uygulanabilir?
Bir hukukçu gözüyle sözleşmenin bütün maddelerini ele almak elbette farklı olur.
-
Merhaba arkadaşlar bir site açmaktan söz edenler oldu aşağıda verecegim site benim oğluma ait bu sitede de konuları paylaşabilir rahatlıkla mail atabilir ve gelen mailleri okuyabilirizToplam Üye:2,402
Bir diger konuda internette son dakika haberlerinden aldığım:
Banka alacakları yeniden yapılandırılıyor
BDDK,kredi borçlusu firmalar ile hane halklarının ödeme güçleri de korunarak bankacılık sektörünün kredi kullandırma olanaklarının geliştirilebilmesini teminen ilgili yönetmelikte değişiklik yapıldığını bildirdi.23 Ocak 2009 15:59
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Türkiye ekonomisinin küresel ekonomideki gelişmelere bağlı olarak hassas bir dönemden geçtiğine işaret ederek, bu süreçte, kredi borçlusu firmalar ile hane halklarının ödeme güçleri de korunarak bankacılık sektörünün kredi kullandırma olanaklarının geliştirilebilmesini teminen ilgili yönetmelikte değişiklik yapıldığını bildirdi.
BDDK'dan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye Bankalar Birliği ve Türkiye Katılım Bankaları Birliğinin görüşleri de alınmak suretiyle yürütülen çalışmalar sonucunda hazırlanan ''Bankalarca Kredilerin ve Diğer Alacakların Niteliklerinin Belirlenmesi ve Bunlar İçin Ayrılacak Karşılıklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik''in, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandığı hatırlatıldı.
Yönetmelik ile getirilen yeni uygulamalar hakkında bilgi verilen açıklamaya göre, bir gün ila 90 gün arasında ödemelerde gecikme olarak öngörülen İkinci Grupta sınıflandırma kriteri, ödemelerdeki gecikme süresi 30 günü geçmekle birlikte, Üçüncü Grupta sınıflandırılma için öngörülen gecikme süresi henüz tamamlanmamış bulunan krediler için uygulanacak.
Aynı risk grubunda bulunan kişilere kullandırılan krediler, yönetmelik uygulamasında ayrı ayrı değerlendirilecek. Veriliş tarihinden itibaren 5 yıllık süre geçmiş olan çek defterlerinin her bir çek yaprağına ilişkin, 3167 sayılı Çekle Ödemelerin Düzenlenmesi ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili mevzuattan kaynaklanan ödeme yükümlülükleri için genel karşılık ve özel karsılık oranları 4'te bir oranında uygulanacak.
Ortaklık payları, Türkiye Muhasebe Standartları çerçevesinde değer düşüklüğü testine tabi tutularak karşılık uygulaması yapılabilecek.
-BİRDEN ÇOK KREDİSİ BULUNAN MÜŞTERİLERİN DURUMU-
Yönetmeliğin 5'inci maddesi uyarınca, birden çok kredisi mevcut bulunan kredi müşterisine kullandırılan ve herhangi birinin yapılan sınıflandırma gereği donuk alacak olarak kabul edilmesi sebebiyle aynı grupta sınıflandırılan kredilerden ödemelerinde gecikme olmayanlar, sorunlu kredi olarak değerlendirilen kredi ya da krediler ile aynı grupta sınıflandırılarak raporlanacak. Ancak, sorun yasanmayan kredi ya da krediler için özel karşılık uygulaması 1 Mart 2010'a kadar bankaların ihtiyarına bırakılacak ve ödemesi geciken tutarın ödenmesi halinde bunlar ''canlı kredi'' olarak sınıflandırılabilecek.
Yönetmeliğin kredilerin ve diğer alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 11'inci maddesi, 1 Mart 2010'a kadar, ''İkinci Grupta sınıflandırılan kredilerin donuk alacak olarak sınıflandırılmaları öncesinde iki defa yeni sözleşme koşuluna bağlanması'' ve ''donuk alacak olarak sınıflandırılmış olan kredilerin yeniden yapılandırılması imkanının daha esnek koşullarla 2'den 3'e çıkarılması'' imkanları getirilerek uygulanması öngörülüyor.
Buna ilişkin değişiklikler, 1 Ekim 2008'den geçerli olmak üzere uygulanacak.
AA
kaynak
http://www.haber7.com/haber/20090123...ndiriliyor.php
-
Öncelikle Herkese ödeme konusunda kolaylık vermesini niyaz ederim..
Bende yaklaşık 6 ay öncesinden JPY konut kredisi kullanma niyetinde idim son anda olan bazı aksaklıkar vazgeçmeme sebep oldu..
İnanın kendimi sizin yerinize koyarak düşünüyorum ve çok iyi aanlıyprum.. Lakin bu riski bilerek kredi kullandığımızı unutmamak gerekir ve eğer jpy 1,85 değilde 0,85 olsa kimse acaba banka zarar mı edecek vs. düşünmeyecekti (ben olsam umrumda dahi olmazdı) dolayısıyla şu anda bankaları direk suçlamak pek gerekli birşey gibi gelmiyor.Sadec şunu söylenebilir.. Banka beni yeterince araştırıp olası kur riskinde ödeme güçlüğü çekeceğimi sezinleyip bana kredi vermemeliydi olabilir...
İçinizi ferah tutun 2009 ortalarından sonra kurlar oturacak ve ödeme güçlüğünüzden kurtulacaksınız umarım..
Ayrıca 7. sayfada bir arkadaşın yaptığı hesaba göre hala karda olan ödeme planları var... TL kredi 1500 öderken 840 civarı ödeme yapmış arkadaş şu anda 1250 civarında diyor ki ben 1500 olana kadar kardayım..
-
Ayrıca arkadaşlar bu forumda JPY kredi üzerine son derece önemli ve kaliteli fikirler beyan edilmiş hesaplamalar yapılmış durumda incelemenizi tavsiye ederim.
http://www.hisse.net/forum/showthrea...=27820&page=34
-
Alıntı:
Deitel rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle Herkese ödeme konusunda kolaylık vermesini niyaz ederim..
bende yaklaşık 6 ay öncesinden JPY konut kredisi kullanma niyetinde idim son anda olan bazı aksaklıkar vazgeçmeme sebep oldu..
İnanın kendimi sizin yerinize koyarak düşünüyorum ve çok iyi aanlıyprum.. lakin bu riski bilerek kredi kullandığımızı unutmamak gerekir ve eğer jpy 1,85 değilde 0,85 olsa kimse acaba banka zarar mı edecek vs. düşünmeyecekti (ben olsam umrumda dahi olmazdı)
Arkadasım bankalar asla zarar etmezler bu konuda merak etme... Çünkü sözleşmede aldığı kurdan aşağı da ödeyemez ibaresi var.... yani krediyi 1,10 jpy den almış iseniz kur 0,85 olsa bile yine 1,10 ödersiniz yani banka zarar etmez sadece elde ettiği kar düşer....
-
Bu konuda yanlış düşünmeyelim arkadaşlar.Benim ilk taksit tutarım 720 ytl ikinci taksitim 640 ytl ödedim.Kur düşerse tabiyki banka zarar edicek.Banka çok düşük verdiği faizi 2009 da çıkarır.Burda önemli olan çapraz kur.Dolar/yen paritesi 15 yıl önce bir kere daha bu seviyeye inmiş.Ama her inişin mutlaka bir çıkışı her çıkışın mutlaka bir inişi vardır.O yüzden çapraz kur 100 -120 seviyesi normal seyri.Şu anda hala kriz ortamındayız.Tabiyki bunların hepsi normale düşecek bence hepimiz girdiğimiz bu işten anlımızın akıyla çıkıcaz.Ben şu anda bile hala kardayım.Şu an ödedim taksit 1.100.00ytl.Eğer tl çekseydim 1.250.00 120 ay ödiycektim.O yüzden karamsar olmalıyım
-
Selamarkadaşlar ya neden kendi kendinizi boş yere hırpalıyosunuz?Japon yeni 2,5 tl doğru ilerliyo her gün bizler kan kaybediyoruz.Yakında içimizden piskolojık bulanıma gırerek ıntar edenler olacak onlem alınmazsa.Size onerilerim var bakın ben nazım hıkmete ve kredı cektıgım banka genel müdürüne telefon açıp konuştum azarlayarak hemde.Şunu unutmayınkı bız T.C vatandaşıyız ve hukumet seçimleri kazanmak için olmayacak şeyı bıle yasalastırır.Baskı yapın dılekçe yazın arayın telefonla.Japon yenını bız bılmıyodukkı bu kadar yukselecegını.Bankalar dıyokı bız ne yapalım sız japon yenı olarak kredıyı çektınız odemelısız.Kardesım sen benden o zaman neden gelır belgesı ıstiyosun ozaman bır ton evrak ıstıyon.Ben bunu cok yuksek bı sesle banka genel mudurune soyledım ve o da kabul ettı.Sızde rıcam bende japon zede olarak konusuyorum kredılerınızı odemeyın bankalar zor duruma gırsın hukumete baskı yapsınlar odemessek ınanın banka eve el koymaya cesaret edemez 3 ay boyuncada yasal hakkımız var bunu unutmayın.Sızden rıcam ben 1 aydır bununla ugrasıyorum eger benım dedıklerımı yaparsanız bakın en gec 15 gun ıçerısınde konut kredılerı çekenler için kur sabırlenecek.Ben bunun pesındeyım ve baya ılerleme kaydettım.Sız kredınızı odemeye devam edersenız ben sonuç elde edemıyecegım barı sız bır seyler yapmıyosunuz sadece dılekçe yazın kredılerı odemeyın sızde luften rıca edıyorum.Sadece bana 1 ay sure verın.Unutmayın en onemlı kozumuz secım ve japon yenı konut kredısı ceken turkıyede 1 milyona yakın ınsan var.Bu oy cok buyuk bı oy oranı.Sız sımdı telefonu alın elınıze chp genel baskanlıgını arayın bora beyle gorusun baskı yapın nazım hıkmet makamını arayın baskı yapın ak partı genel merkezını arayın baskı yapın.Konusmakla olmuyo dedıgımı yaparsanız ınanın kısonuç elde ederız.Ha sız yok ben cekınıyorum korkuyorum basınızı one ıyıp her seyımı kaybederım ve ben vadandaş degılım ben pıyonum dıyosanız benim sıze dıyecek lafım yoktur.O zaman her seyınızı kaybeder dısarda kalırsınız.Bende sızle beraber.Sadece benım tepkılerım yetmez arkadaslar susmayın tv kanallarını arayın ekrana cıkın.Ben devlet memuruyum cıkamıyorum yoksa cıkardım tv kanallarına.sızın ıcınnızde devlet memuru olmayanlar lutfen dıyorum bakın lutfen tv kanalrıyla ırtıbatan gecın.Japon yenı 1 aya kalmaz 2.3 tl bıtersınız her sıyınızı kaybedersızın susmayın.
-
Merhaba arkadaşlar Bu şekilde dertleşerek bir sonuca varamayız her kafadan bir ses çıkıyor herkes bir şeyler üretmeye çalışıyor.Bu işin birinci yolu önce bir araya gelebilmekte sitede kimse kimseyle karşılaşamıyor ben sizlere msn ne adresimi veriyorum ekleyin önce bu şekilde konuşup buluşma günü ayarlayalım.
@hotmail.com
-
Tekrar selam arkadaşlar ben bir arkadaşla irtibat kurdum tv ye çıkmayı düşünüyoruz destege ihtiyacımız var lütfen msn de buluşup ortak karar almalıyız
@hotmail.com
-
slm arkadaşlar selma hanıma destek verın sızın yararınıza selma hanımın msn adresı yazılı ekranda luften kendı kendınızı ucuruma suruklemeyın hade bakalım gercekten bır cozum pesındemısınız sadece konusmak degılse amacınız destek ıstıyoruz.saygılarımla
-
arkadaşlar yıldıray beye katılıyorum selma abla ile görüştük
onun msn adresi yazılı biz şu an kişi olduk
önce yalnız başlar bu yolda akı sonradan arkanda bin saf bulunur elbet demişler
biz üç kişiyiz şimdi hepiniz bekliyoruz selma abla
çoğunlukla msn başında
benim adresim
karabeyogluemrah45@hotmail.com
-
Merhaba arkadaşlar birlikten beraberlik doğar.Ulaşabilecegim arkadaş 3 oldu çok acele toparlanmalıyız.Ben bir arya gelmek için arayan arkadaşların telefon mail yada msn lerini alıyorum.Kaybedecek zamanımız kalmadı.Lütfen daha hızlı ve duyarlı olalım seçim en büyük avantajımız bu şansı kaçırmayalım herkese bol şans.
-
Alıntı:
karabeyoglu45 rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar dün size yargıtay kararlarını yazmıştım
iki avukat arkadaşım var konuştum onlarla çok olumlu doneler dediler.
yani birlik olursak ben başaracağımıza inanıyorum.
şu an bence krizin yükünü biz çekiyoruz biz ödüyoruz.
amerikanın zehirli borsa kağıtlarını dünyadaki sömürücü düzenin adi politikalrının cezalarını biz iki katı ödüyoruz.
japon parası niye yükseliyor japonya da resesyonda sony 15 yıldır ilk kez zarar etti. bundan sonra daha çok edecek .
herkes güvenli liman diye japonjya iskelesine yanaşıyor .
bence bunlarda küresel bir tiyatronun küçük sahneleri
yarında terkediverirler o limanı ama şimdi
zaman bizi soyma zamanı.
düşünebiliyormusun kurlar aşağıya düşse banka bu düşşük kurdan ödemeyi kabul etmiyor verdiği kurdan alıyor.
eeee şimdi niye vermediği kurdan alıyor bu bile soygunculuk bence.
yargıtayın kararı var okusun herkse
borç imkansızlaşırsa diyor sözleşme geçersiz olur
EVET bor şu an imkansızlaşıtı artık maaşları geçti.
Merhaba arkadaşlar şu anda 5 inci üyemizle irtibat kurmuş durumdayız hafta sonu tam fırsat desteklerinizi bekliyoruz aşağıdaki msn den ulaşım bilgilerini paylaşıp buluşma ve tv ye çıkma kararı alacağız memur olan arkadaşlar çekinmesin tv ye bir kişi çıkıp imzalı dilekçelerle sizlri temsilen konuşacak
@hotmail.com
-
-
Tekrar selam arkadaşlar şu anda bana ulaşan üye sayısı 8 oldu herkesin sorunu aynı tek çare birlik olmakta dövizzedeler her gün biraz daha artmakar intihar etmeyi düşünenler bile var şu habere bir bakın
http://live.sabah.com.tr/yorumlar,77...E8A9517~4.html
lütfen bu msn de buluşalım
@hotmail.com
-
Anlamiyormusunuz ??
İnatla soyluyorum inatla !..
Hurriyet yada o guruba ait baska bir gazateye (paramiz yeterse) tam sayfa ilan verelim,
Bu ulkede akliniza gelebilecek herkes o gazeteleri okur ,
Bu haftasonu için buluşmayı teklif ettim lakin sizler oralı olmadiniz,
Tek yapilan bu forum sayfasini aglama duvarina cevirmek !!!!
SOMUT adim atmak lazim SOMUT !...
-
Re: Anlamiyormusunuz ??
Arkadaşlar en somut adım önce bir araya gelebilmek çoğunun rahatı yerinde sanırım hala 10 kişi olamadık ATV ile görüşme yapıldı kaç kişiyle girecegim bu işe yeterli imzayı bulmamız gerek lütfen acele edelim
-
[quote=selma abla;250146]merhaba arkadaşlar bir site açmaktan söz edenler oldu aşağıda verecegim site benim oğluma ait bu sitede de konuları paylaşabilir rahatlıkla mail atabilir ve gelen mailleri okuyabilirizToplam Üye:2,402
Forum sayfasi baska bisey ,web sitesi baska bisey !!
Bir forumda konu okumak icin UYE olmak lazim !
Siz sesimizi duyurmak istediklerimizin bu ve bu tarz forumlara uye olup okuyacagini zannediyorsaniz diyecek bisey yok !!
Msn ile falan hiç olacak iş değil bu
-
[QUOTE=japonyeni;250346]
Alıntı:
selma abla rumuzlu üyeden alıntı
merhaba arkadaşlar bir site açmaktan söz edenler oldu aşağıda verecegim site benim oğluma ait bu sitede de konuları paylaşabilir rahatlıkla mail atabilir ve gelen mailleri okuyabilirizToplam Üye:2,402
http://www.arasira.net/forum/index.php
Forum sayfasi baska bisey ,web sitesi baska bisey !!
Bir forumda konu okumak icin UYE olmak lazim !
Siz sesimizi duyurmak istediklerimizin bu ve bu tarz forumlara uye olup okuyacagini zannediyorsaniz diyecek bisey yok !!
msn ile falan hiç olacak iş değil bu
Akadaşım ben şu anda 10 üye ile irtibat halindeyim daha msn yi yazalı bu fikri ortaya atalı bir kaç saat oldu Atv ile irtibat halindeyim tv ye çıkmak için yeterli sayıya ulaşmak gerek aylardır burda laf salatası yapanlar hangi çözümü üretti söylermisiniz lütfen önce birlik olup konuyu tv lere taşımak degilmi idi ilk amacımız hani neredesiniz bizim destege ihtiyacımız var köstege degil
-
[quote=selma abla;250362]
Alıntı:
japonyeni rumuzlu üyeden alıntı
Akadaşım ben şu anda 10 üye ile irtibat halindeyim daha msn yi yazalı bu fikri ortaya atalı bir kaç saat oldu Atv ile irtibat halindeyim tv ye çıkmak için yeterli sayıya ulaşmak gerek aylardır burda laf salatası yapanlar hangi çözümü üretti söylermisiniz lütfen önce birlik olup konuyu tv lere taşımak degilmi idi ilk amacımız hani neredesiniz bizim destege ihtiyacımız var köstege degil
Ben bu konuda karalı ve cesaretliyim sadece destek bekliyorum.
-
[QUOTE=selma abla;250362]
Alıntı:
Selma hanım,
Don kişot olup yeldeğirmeni ile savaşmak manasız olur ...
Bu atv ekrana çıkartmak için asgari kişi sayısımı istiyor onu anlamadım ,50 kisi olmazsaniz ekrana cikamazsinizmi diyorlar ??
Ortak magduriyetimizde ''mantikli'' her cozumde bende varim elbette zira bende magdurum
NOT : ATV adli tv kanalinin el konulduktan sonra kimler tarafindan satin alindigini ve yonetiminde kimlerin oldugunu hatirlatmak isterim...
-
[QUOTE=japonyeni;250365]
Alıntı:
Selma hanım,
Don kişot olup yeldeğirmeni ile savaşmak manasız olur ...
Bu atv ekrana çıkartmak için asgari kişi sayısımı istiyor onu anlamadım ,50 kisi olmazsaniz ekrana cikamazsinizmi diyorlar ??
Ortak magduriyetimizde ''mantikli'' her cozumde bende varim elbette zira bende magdurum
NOT : ATV adli tv kanalinin el konulduktan sonra kimler tarafindan satin alindigini ve yonetiminde kimlerin oldugunu hatirlatmak isterim...
Arkadaşım senin ne ilginç tespitlerin var, ker alaka yani....
İnsanlar iyi yada kötü bence iyi birşeyler yapmaya çalışıyorlar, sense çomak sokmaya çalışıyorsun. destek vermiyorsan da köstek olma.
ATV nin yönetiminde kimler varmış, ya sanane ve de bizene bizim amacımız sesimizi duyurmak, bu ATV de olur başka bir kanalda ne saçma sapan şeyler yazıyorsun anlamadım.
Varsa cesaretin fikirlerini ortaya koy, yoksa cesaretin ve aklın sus ki, iş yapmak isteyenlere engel olma.
-
sn japonyeni arkadaşım bende sizler gibi mağdurum ve cesaret örnegi göstererek sitede msn mi paylaşarak bir araya gelip ses getirecek çoğunluktaki imzayı toplayıp tv ye çıkarak sessizin sesi olmaya çalışıyorum aylardır sohbet edip lugat attınız ne ürettiniz kaç kişi ile konuşup fikir birligine vardınız anlatırmısınız ben hatta biz isim vererek adam çağırmıyoruz destekleyenleri bekliyoruz sadece
-
[QUOTE=izmirizmir;250388]
Alıntı:
Arkadaşım senin ne ilginç tespitlerin var, ker alaka yani....
İnsanlar iyi yada kötü bence iyi birşeyler yapmaya çalışıyorlar, sense çomak sokmaya çalışıyorsun. destek vermiyorsan da köstek olma.
ATV nin yönetiminde kimler varmış, ya sanane ve de bizene bizim amacımız sesimizi duyurmak, bu ATV de olur başka bir kanalda ne saçma sapan şeyler yazıyorsun anlamadım.
Varsa cesaretin fikirlerini ortaya koy, yoksa cesaretin ve aklın sus ki, iş yapmak isteyenlere engel olma.
Üstadım ,
Sanırım artan taksitler psikolojinizi bozmuş sizin ?
Geri dönüp önceki sayfalarda yazdiklarimi okumanizi rica ederim,
Cesaret?? derken????
Ocak 20'de Tuketici mahkemesinde davam vardi diyorum ben size olayi mahkemeye intikal ettirdim diyorum siz bana cesaret diyorsunuz ?
neyse kisisel polomik yapmayalim
siz izmiri toparlayin ,biz burada istanbulu toparlayalim,bir baskasi ankarayi toparlasin neticesinde BİR olalim
Anladinizmi?????
-
atv nin yönetimi bizi ne alakadar eder! Haberi mi sunmayacak
ha ATV ha başka bir kanal maksat bir an önce çoğunluk sağlamak
herkesin desteklemesi gerekir
-
Alıntı:
sn japonyeni arkadaşım bende sizler gibi mağdurum ve cesaret örnegi göstererek sitede msn mi paylaşarak bir araya gelip ses getirecek çoğunluktaki imzayı toplayıp tv ye çıkarak sessizin sesi olmaya çalışıyorum aylardır sohbet edip lugat attınız ne ürettiniz kaç kişi ile konuşup fikir birligine vardınız anlatırmısınız ben hatta biz isim vererek adam çağırmıyoruz destekleyenleri bekliyoruz sadece
Sizinle mutabigim Selma hanim ,
manasiz bir muhalefet pesinde degilim ,1 haftadir bu forum sayfasindayim bu cumertesi pazar icin buradaki arkadaslar ile toplanti organize etmeyi onerdim kimseden ses yok ,siz bu iste onder olacaksaniz yaptiginiz planda,programda sizinle hareket ederim (mantikli ise elbette) bu anlamda soru isarete yok kafamda
-
Arkadaslar bende burdakı yazılanları uzun zamndır izliyorum.Daha önce bir arkadas site kuralım demişti o destek alamadıgı için yarıda kaldı.Bari selma ablanın bu irşimine destek olalaım birlikten herzamn için güc dogar bu siteyi okuyupta yorum yazamanyan arkadslarıda bekliyoruz msn:@hotmail.com
-
Alıntı:
raltun rumuzlu üyeden alıntı
atv nin yönetimi bizi ne alakadar eder! Haberi mi sunmayacak
ha ATV ha başka bir kanal maksat bir an önce çoğunluk sağlamak
herkesin desteklemesi gerekir
Bu hukumetin gudumunde olan bir tv kanalina cikip yine bu hukumetin cikarmadigi,cikartamadigi,agirdan aldigi,gormezden geldigi,iplemedigi bir kanun tasarisini (137.madde) elestiremezsiniz ,buna izin vermezler !
-
[QUOTE=japonyeni;250392]
Alıntı:
izmirizmir rumuzlu üyeden alıntı
Üstadım ,
Sanırım artan taksitler psikolojinizi bozmuş sizin ?
Geri dönüp önceki sayfalarda yazdiklarimi okumanizi rica ederim,
Cesaret?? derken????
Ocak 20'de Tuketici mahkemesinde davam vardi diyorum ben size olayi mahkemeye intikal ettirdim diyorum siz bana cesaret diyorsunuz ?
neyse kisisel polomik yapmayalim
siz izmiri toparlayin ,biz burada istanbulu toparlayalim,bir baskasi ankarayi toparlasin neticesinde BİR olalim
Anladinizmi?????
Benim psikolojim gayet yerinde, sizin süreçte neler yaptığınızı takip ettim, fevri bir çıkışınız oldu, neyse ki şuan doğru yolu bulmuşsunuz.
Tebrik ederim
-
[QUOTE=izmirizmir;250397]
Alıntı:
Benim psikolojim gayet yerinde, sizin süreçte neler yaptığınızı takip ettim, fevri bir çıkışınız oldu, neyse ki şuan doğru yolu bulmuşsunuz.
Tebrik ederim
Estagfurullah ,
Cumartesi gecesi 23 te bilgisayar basinda olmamiz bizlerin ne denli zor durumda oldugunu gosterir...
Pankart yazip istanbul sokaklarinami cikacagiz ,VARİM !.
Site kurup derdimizimi anlatacagiz,VARIM !..
Tv'ye cikip derdimizimi anlatacagiz VARIM !..
Avukat tutup ortak hareketmi edecegiz VARIM !..
Gazeteye ilanmi verecegiz VARIM !..
Bogaz Koprusunumu kapatacagiz VARIM !..
Yapmamiz gereken insanlarin birden 'neler oluyor' demelerini saglamak ,baslarini saga cevirip bizi gormelerini saglamak ...
Ben varim bana varolacak (mantikli) seyler sunulsun yeter !..
-
döviz ile kredi cekip mağdur olan arkadaslar yarın aksam saat_22:00 da selma hanımlara cay içmeye davetliyiz l@hotmail.com ortak bir çözüm noktası konusalım tekrar söylüyorum ağlamayan bebeğe emzik vermezler sesimizi duyuralım
-
Bir adım daha ileride olabilmek için bende yarın akşam orda olacağım
-
çok teşekkür ederim arkadaşlar görüştügüm konuştuğum burada da destegini esirgemeyen herkese teşekkür ederim yılmayacağız mücadelemizi verecegiz
Atv den gelen msj
Sayın aelma .......
"Japon Yeni ile borçlananlara uyarı" haberine yaptıgınız yorum, tarafımıza ulaşmıştır. Yorumunuz, editör onayından geçtikten sonra Sabah.com.tr'de yayınlanacaktır. Ilginiz için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
-
japonyeni arkadaşın yazılarını baştan beri okuyorum. ve arkadaş ilk fikirleri ortaya atanlardan onu destekliyor ve çablarından dolayı teşekkür ediyorum
-
Alıntı:
çok teşekkür ederim arkadaşlar görüştügüm konuştuğum burada da destegini esirgemeyen herkese teşekkür ederim yılmayacağız mücadelemizi verecegiz
Atv den gelen msj
Sayın aelma .......
"Japon Yeni ile borçlananlara uyarı" haberine yaptıgınız yorum, tarafımıza ulaşmıştır. Yorumunuz, editör onayından geçtikten sonra Sabah.com.tr'de yayınlanacaktır. Ilginiz için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
Selma hanim,
Yanlis anladiysam lutfen duzeltiniz ...
Siz ilgili tv kanalinin web sitesinden bir form doldurdunuz ve cevap bekliyorsunuz ?
-
arkadaşlar benim tahminim türkiyede japon yeni üzerinden kredi çeken 200 bin civarı ama çoğu ortada yok yarısı internet kullanıcısı değil diyelim.diğer yarısıs nerede.lütfen herkes elini taşın altına soksun.klasik mantık anlayışı birileri çırpınsın yapsın diye bekliyorlarsa çok yazık.benim olduğum 80 bin nüfuslu bir ilçede bile 350-400 kişi var .fortis banktan çeken.
bakın birde şöyle düşünün.200 bin kişi bile olsa bunu en az 5 ile çarparsak 1 milyon kişi yapıyor.yani demek istediği 1 milyon oy.neden 5 ile çarptım. çünkü benim yaşadığım ekonomik felaket ailemizden birinci dereceden 10 kişiyi etkiledi. 10 oy en alt limit gerçekte 20 oy . hükümet ya da diğer partiler bunu görmeli.
biz japon yeni çektik tamam yükseleceğini de öngördük.
ama böyle bir küresel kriz felaketini öngörüp te çeken kaç kişi var ya da olabilir deli hatta çıldırmış olmak gerekir ya da direkt olarak intihar o zaman 1 milyar ödeyen 2 milyar ödüyor.
sayımızı duyurmanın mantıklı olacağını düşünüyorum.
sonra gerekirse bağlantı kurarak toplu olarak davalar açarız.
ayrıca kimse ilgilenmese de ben tek başıma yine devam edeğim çünkü ortada bir dengesizlik bir haksızlık var.
interneti kullanamayanlara duyuruyorum ben ve tel numalarımızı paylaşıyoruz.
-
Atv ile görüşüp gününü bizim bildirmemiz gerekiyor çoğunluk toplamak gerek imzalı dilekçe ile ortaya çıkmak gerek arayan yazan bir çok üye armut piş ağzım a düş niyetinde nasıl olsa katılmasamda yasa çıkarsa bende faydalanırım diye düşünenler olabilir ben bu olayı mağdurlara yardımcı olmak için düşündüm benim halim vaktim yerinde evimde ipotek te yok bankada yatan para ipotekli ama görüyorumki bu konuyu sineye çekenler çok ben bir bayan ım adam iletişim için istedigim telefon numarasını vermekte tereddüt ediyor ben hala akşam yemegi yemedim arayan üye 50 yi geçti ama gerçek destekçi 18 gelde bunlar için çaba harca ben herkese yarım saat izah etmek zorundamıyım yarın toplanıp her şey ayrıntısı ile konuşulur herkes fikrini açık beyan eder
-
selma hanım gerçekten yılmak yok
asalaklar her zaman vardı ve var olacaklardır.
ama bizler yılmıyoruz devam edeğiz umutsuzluk yok.
bir zenci daha 50 yıl önce bile aynı otobüse alınmıyormuş amerikada ama şimdi o zenci başkan dünyanın en güçlü adamı.
biz de başaracağız
çünkü ortada bir haksızlık bir sömürü hatta hat bir ahlaksızlık var. nasıl mı alttaki göndereceğim haberi okuyun ve haber uydurma deyin
video görüntülü. amerikalı kan emicileri okuyun
-
Ekonomik tetikçinin itirafları
Çıkar çevreleri geri kalmış ülkeleri nasıl soyuyorlar?
ABD'Lİ yazar John Perkins, `Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları' adlı kitabını yayınlatmakta güçlük çektiğini anlattı.
Yazar Perkins, 1 ve 2 bölüm olarak yayınladığı kitabını, ABD'de 24 yayınevinin yayımlamaya korktuğu, her seferinde tehditlerle vazgeçirildiğini söyledi. Ülkemizde de 2005 yılında yayınlanan kitapta çıkar çevrelerinin özellikle geri kalmış ülkeleri nasıl soyduklarına dair çarpıcı açıklamalara yer verilmişti. 1980'lere kadar üçüncü dünya ülkelerinde yaşanan kalkınma hırsının uluslararası para çeteleri tarafından nasıl kullanıldığını örneklerini anlatılmıştı. Perkins bir dönem bu uluslararası ağda üst düzey ekonomist olarak çalışmış ve vicdanına yenik düşerek istifa edip bu kitabı kaleme almıştı.
CHAVEZ'E AHLAKSIZ TEKLİF
Venezuela'nın sivri dilli ABD karşıtı Başkanı Hugo Chavez de bu kitaptan söz ederek, bu kişilerin kendisiyle de ilişkiye geçtiğini söylemişti. Chavez, ülke üzerinde gözetleme uçuşları yapılmasını ve ABD danışmanlarının varlığını kabul etmesi halinde kimi fonların kullanımına açılacağının kendisine teklif edildiğini açıklamıştı. Bu teklifleri reddetmesine rağmen ekonomik tetikçilerin vazgeçmediğini, zayıf devlet memurları, parlamento üyeleri, hatta kendi çevresindeki ordu mensuplarına baskı yapmaya çalıştığını dile getirmişti.
John Perkins, video görüntülerinde şunları söylüyor:
"Biz ekonomik tetikçiler, küresel imparatorluğun yaratılmasında gerçekten sorumlu olanlarız ve birçok farklı şekilde çalışırız. Belki de en sık kullanılanı, öncelikle şirketlerimize uygun kaynakları olan ülkeleri bulur ve gözümüzü üstlerine dikeriz, petrol gibi. Ardından Dünya Bankası veya onun kardeşi başka organizasyondan o ülkeye büyük kredi ayarlarız. Fakat para asla gerçekte o ülkeye girmez. O ülke yerine o ülkede projeler yapan kendi şirketlerimize gider. Enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar...
ÖZELLEŞTİRME TUZAKLARI
Bizim şirketlere ilaveten, o ülkedeki birkaç zengin insanın kar sağlayacağı şeyler. Bunlar toplumun çoğunluğuna yaramaz. Yine de o insanlar, yani bütün bu ülke borcun altına sokulur. Bu borç ödemeyecekleri kadar büyüktür ve bu da planın bir parçasıdır, geri ödeyemezler. Ardından biz ekonomik tetikçiler gidip onlara deriz: 'Dinleyin, bize bir sürü borcunuz var. Borcu ödeyemiyorsunuz. O zaman petrolünüzü petrol şirketlerimiz için oldukça ucuza satın. Ülkenizde askeri üs kurmamıza izin verin veya askerlerimizi desteklemek için dünyanın bir yerine asker gönderin -Irak gibi- veya bir dahaki BM seçimlerinde bize oy verin.' Elektrik şirketlerini özelleştiririz. ÜLKEYİ ÖDENEMEZ BORCA SOKUYORLAR
Sularını ve kanalizasyon sistemlerini özelleştiririz ve ABD şirketleri veya diğer çok uluslu şirketlere satarız. Bu mantar gibi biten bir şey ve çok tipik. IMF ve Dünya Bankası bu şekilde çalışır. Ülkeyi borca sokarlar ve bu öyle büyük bir borçtur ki ödenemez. Koşullara bağlı veya iyi yönetim talep edersiniz. Alında bu onların kaynaklarını satmalarını sağlar. Buna sosyal hizmetleri, teknik şirketleri, bazen eğitim sistemleri de dahildir. Adli sistemlerini, sigorta sistemlerini yabancı şirketlere satarız. Bu ikili-üçlü-dörtlü bir darbedir."