-
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik Şubeleri Arayamayacak(mış)?
rica ederim arkadaşım, tabiki durumdan haberda edeceğim sizleride, çunkü bu genelge bir muamma, biri işletiyor biri işletmiyor vs... ama aklınızda soru işareti kalmasın, GBT de yoksanız savcılık sizi aramıyordur, askeri şubeniz tabiki arayacaktır. yani en küçük açık bulsalar bile onu kullanacaklardır. aklınızda bulunsun, gbt de yoksanız ne askeri şubenin yanından geçin, nede askerlik işlemleri ile uğraşan polislerin dinlemeyebilir ve sizi zor duruma sokabilirler. bekleyin derim, elbet bu duruma bir çözüm bulacaklardır.
-
Arkadaşlar ben AOF öğrencisiyim iki yıl üst üste sınıfta kaldım ve yoklama kaçağı durumuna düştüm... Ancak hiç bir yerde kimlik kontrolüne düşmediğim için yakalanmadan üçüncü senede sınıf geçtim... Üniversite sınıf geçtiğim için ek c2 verdi askerlik şubesinin durumu düzeltmesi gerektiğini söyledi... Askerlik şubesine gittim biz seni geçen sene ocaktan beri arıyoruz balık gibi oltaya takıldın dediler. ve bana üç seçenek sundular ya okulu bırak tecil edelim... ya okulu dondur askere alalım ya da burdan kaç biz seni görmedik sen bizi görmedin... ama bir daha buraya gelirsen ya da kimlik sorgusunda yakalanırsan seni direk askere alırız dediler... Üniversiteyi aradım askerlik şubesini ikna edebilirsen durumunu düzeltmeleri gerekiyor diyor...
Uzun lafın kısası ben velev ki GBT de göründüm ve yakalandım...
savcılığa üniversitede okuduğuma dair belge gösterirsem ve devam zorunluluğum olduğunu kanıtlarsam ki devam zorunluluğum var her hafta staja gideceğim ve ilçe şehir arasında yola çıkacağım ve sınavlara girmek için başka ile gideceğim yani yıl boyunca şehirler arası yolculuk dururmum olacak kimlik kontrolüne yakalanma ihtimalim yüksek... sorum savcılık öğrenciliğimden dolayı benim askerlik şubesine teslim edilmemem yönünde karar verir mi? öğrencilik geçerli bir mazeret midir...
-
Alıntı:
Elbruz46 rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar ben AOF öğrencisiyim iki yıl üst üste sınıfta kaldım ve yoklama kaçağı durumuna düştüm... Ancak hiç bir yerde kimlik kontrolüne düşmediğim için yakalanmadan üçüncü senede sınıf geçtim... Üniversite sınıf geçtiğim için ek c2 verdi askerlik şubesinin durumu düzeltmesi gerektiğini söyledi... Askerlik şubesine gittim biz seni geçen sene ocaktan beri arıyoruz balık gibi oltaya takıldın dediler. ve bana üç seçenek sundular ya okulu bırak tecil edelim... ya okulu dondur askere alalım ya da burdan kaç biz seni görmedik sen bizi görmedin... ama bir daha buraya gelirsen ya da kimlik sorgusunda yakalanırsan seni direk askere alırız dediler... Üniversiteyi aradım askerlik şubesini ikna edebilirsen durumunu düzeltmeleri gerekiyor diyor...
Uzun lafın kısası ben velev ki GBT de göründüm ve yakalandım...
savcılığa üniversitede okuduğuma dair belge gösterirsem ve devam zorunluluğum olduğunu kanıtlarsam ki devam zorunluluğum var her hafta staja gideceğim ve ilçe şehir arasında yola çıkacağım ve sınavlara girmek için başka ile gideceğim yani yıl boyunca şehirler arası yolculuk dururmum olacak kimlik kontrolüne yakalanma ihtimalim yüksek... sorum savcılık öğrenciliğimden dolayı benim askerlik şubesine teslim edilmemem yönünde karar verir mi? öğrencilik geçerli bir mazeret midir...
evet gecerlidir,gbt de herkez gorunuyor benim kaynak saglam
-
Re: Bakaya ve Yoklama Kaçaklarını Askerlik şubeleri arayamayacak(mış)?
Alıntı:
sarrp rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar bu genelge hakkında durumlar oldukça buraya yazmaya çalışıyorum.
ağustos ayı başında yaptırmış olduğum GBT sorgulamasından sonra bu gune kadar hiç baktırmadım ve bugun de GBT sorgulamasında temiz çıktı. Bence bu genelgeden haberi olmayan askelik şubeleri bakaya yoklama kaçakları hakkında suç duyurusunda bulunmuyorlar, bilmedikleri için eski usul aramalar çıkarttırıyorlar bu yüzden bu GBT de çıkmama olayı biraz daha zaman sürecektir. ama yinede dikkatli olmanızı arasıra da olsa GBT sorgulaması yaptırmanızı tavsiye ediyorum.
Peki arkadaşım arasıra da olsa gbt sorgulaması yaptırmanızı tavsiye ediyorum demişsin yani bu sorgulamayı yakalanma riski olmadan nasıl yaptırıcaz
-
Alıntı:
sertacg rumuzlu üyeden alıntı
Peki arkadaşım arasıra da olsa gbt sorgulaması yaptırmanızı tavsiye ediyorum demişsin yani bu sorgulamayı yakalanma riski olmadan nasıl yaptırıcaz
bunu yapan polis tanıdığınız vs. risk almış oluyor, velev ki gbt de aranıyorsanız işlem yapmak zorunda, aksi halde kendilerine "ne iş ?" diye soruyorlar, merkezi sistemde belli oluyormuş...
ben denedim ama adam bunu anlatınca haliyle vazgçetim ama burda gbt den düşüldüğü daha yazılmamıştı, artık takmıyorum pek...
ama bir yolu varsa tabii paylaşılmasını isteriz.
-
Alıntı:
vindobona rumuzlu üyeden alıntı
bunu yapan polis tanıdığınız vs. risk almış oluyor, velev ki gbt de aranıyorsanız işlem yapmak zorunda, aksi halde kendilerine "ne iş ?" diye soruyorlar, merkezi sistemde belli oluyormuş...
ben denedim ama adam bunu anlatınca haliyle vazgçetim ama burda gbt den düşüldüğü daha yazılmamıştı, artık takmıyorum pek...
ama bir yolu varsa tabii paylaşılmasını isteriz.
ben birçok gbt ye girdim ve hepsinde temiz çıktım ama gidipde adam a nasıl gbt yapıysorsunuz falan demedim bi ara sanırım yıl 2003 dü gbt sistemi çökmüşdü tekar database i güncellediler falan o sıra bir karışıklık olmuşdu artık ondanmıdır yoksa gbt nin farklı çeşitlerimi var bilemiyorum yani beni hem yunuslar hemde asayiş sokmuşdu gbt ye hepsinde temiz çıktım bunuda anlamış değilim doğrusu :)
-
Arkadaşlar daha önceki sayfalarda da söylentiği gibi Gbt tek tiptir. Yoksa bir anlamı kalmaz. Ehliyetimi değiştirmek için trafik şubesine gittim girişte kontrol yaptılar. Temiz çıktı gbt 'em. Genelge yürürlükte fakat hala haberi olmayan şubeler olabilir. Ancak polisler eski tebligatlar nedeniyle telefon açabiliyor. Ancak şu var kişinin GBT ye düşmesi görevli memurun inisiyatifine mi? yoksa birinden izin alınıyor mu? Mesela yoklama kaçağı vs... olan birini görevli polis direk gbt ye işlermi yoksa amirinden yada savcılıkdan izin mi alır. ? Genelgeden haberi olmayan polis ve ya şubelere gidilirse genelgenin hiç bir anlamı olmaz. Apar topar alınıp götürülünebilir.
Saygılar sevgiler
-
sanırım gbt kayıtlarının başı muhtarlık dan geçiyor geçen gün muhtardan ikamet aldım orda durumu bölümünde talebe yazıyordu. ilçe emniyet acaba ilk önce burdaki kayda mı bakıyor. askerlik şubesinde bakaya olan kişi gbt de neden temiz çıkar çok enteresan bir yerde bir kopukluk var ama nerde
-
Arkadaşlar bu GBT işini ne çok karşıtırdınız, GBT bir veritabanıdır ve bir tanedir. GBT ye girebilmeniz için savcılık tarafından aranıyor olmanız gerekmektedir. GBT savcılık onayı olmadan kimseyi eklemezler, bu ne polisin nede emliyet müdürünün işidir. Savcı bu şahıs adına mahkeme kararı ile arama yakalama emri çıkartır ve bu emir GBT ye işlenir durum bundan ibarettir. Genelge ile GBT den bakaya ve yoklama kaçaklarının düşürülmesi veritabanından oluşan yoğunluk yüzündendir. Ancak bu hiç aranmayacaksınız anlamına gelmiyor, zamanla savcılık hepimizi çağıracak ve bize ulaşamadığında GBT ye yakalama emri ile eklettirecektir. GBT ye polis (memur veya amir) bakamaz çunku aranan kişiyi neden alıkoymadın diye sorarlar. iki yolu var savcılıkta tanıdığınız birileri olması gerekmektedir. Burdan rahatlıkla baktırabilirsiniz. diğeri ise genel arama kontrol yapan polis çevirmelerinde girersiniz, aranıyorsanız yakalanırsınız.
GBT den silindik diye askerlik şubeleri aramıyor değil, onlarda eski düzen hala devam ediyor, bakaya ve yoklama kaçağı kişileri aramakla görevli olan memur polislerde işlerini aynen yapıyorlar. Dikkat etmenizde yarar var, elbet bu durum bir açıklık kazanacaktır ama zamanla olacaktır.
-
şimdi bu genelge işlemiyormu anlamına geliyor acaba?
(amma karıştı herşey :()
-
O genelge işliyor,sadece araya bir adım daha konulmuş oldu kabaca bir tabirle.Eskiden askerlik şubeleri doğrudan yakalam emir çıkartıp,buldukları yerde paketleyip alabilirken,bu genelge ile askerlik şubeleri tarafından GBT kaydı verilen kişilerin listeden adının çıkartılması sağlandı.
Askerlik şubeleri de bu kişilerin ifadesinin alınması için savcılığa başvurma durumunda kaldı.
Bu başvuru sonucu savcılık ifadenizi almak için çağırdığında ifade vermeye gitmezseniz o kayıtlara bu kez savcılık tarafından tekrar kaydedilmiş olacaksınız.
-
Alıntı:
beko07 rumuzlu üyeden alıntı
şimdi bu genelge işlemiyormu anlamına geliyor acaba?
(amma karıştı herşey :()
evet isliyor bence
-
selam arkadaslar uzun zaman oldu yorumlariniza katilmayali oncelikle umarim hepinizin sorunlariniz harifcinde sagliniz sihatiniz yerindedir :p BEN YARINDAN SONRA JAPONYA TURK KONSOLOSLUGUNU ARAYIP PASAPORTUMUN UZATILMASINI RICA EDICEM VE ONLAQRDAN BENDEN DILEKCE ISTEYECEKLER DILEKCE TURKIYEYE GONDERILIP GERI TEMIZ GELIRSE PASOPORTUMU UZATCAKLAR BUDA BENIM GBT DEN DUSUP DUSMEDIMI ACIKLIHA KAVUSTURCAK EGER DUSTUYSEM BIDAKI AYIN SONUNDA TURKIYEDEYIM VE IKI GUN KALIP GUNEY KOREYE UCACAM EGER GIRISTE BI SORUN CIKMAZSA CIKISTADA CIKMAZ DIYE TAHMIN EDIYORUM CUNKU BEN TURKIYEDEN JAPONYAYA CIKARKEN ASKERLIK TECIRIMIN SON GUNUNDE CIKMISTIM KIMSE ASKERLIK KONUSUNDA HIC BISEY SORMADI YANI TAHMINIMCE GBTDE GOZUKMEYEN ARKADASLARI HAVA ALANINDA BI TEHLIKE BEKLEMIYO TAHMINIMCE BUNU GIDIP GORECEM BAKALIM NOLUYO :o GUNEY KOREDE ASKERLIK VE BAKAYA KACAGI OLAN ARKADASLAR PASOPORTLARINI 4 YIL UZATTILAR EGER TURKIYEDE SORUN YASARSAM SAHTE PASOPORTLA CIKACAM GENE CIKACAM MECBURUM ESIM KALDI GUNEY KOREDE BEN KALDIM JAPONYADA KOREDEKI EVLILIHIMI ALA TURKIYEYE GECIREMEDIM :o :o :o
-
Alıntı:
sinantufenk rumuzlu üyeden alıntı
selam arkadaslar uzun zaman oldu yorumlariniza katilmayali oncelikle umarim hepinizin sorunlariniz harifcinde sagliniz sihatiniz yerindedir :p BEN YARINDAN SONRA JAPONYA TURK KONSOLOSLUGUNU ARAYIP PASAPORTUMUN UZATILMASINI RICA EDICEM VE ONLAQRDAN BENDEN DILEKCE ISTEYECEKLER DILEKCE TURKIYEYE GONDERILIP GERI TEMIZ GELIRSE PASOPORTUMU UZATCAKLAR BUDA BENIM GBT DEN DUSUP DUSMEDIMI ACIKLIHA KAVUSTURCAK EGER DUSTUYSEM BIDAKI AYIN SONUNDA TURKIYEDEYIM VE IKI GUN KALIP GUNEY KOREYE UCACAM EGER GIRISTE BI SORUN CIKMAZSA CIKISTADA CIKMAZ DIYE TAHMIN EDIYORUM CUNKU BEN TURKIYEDEN JAPONYAYA CIKARKEN ASKERLIK TECIRIMIN SON GUNUNDE CIKMISTIM KIMSE ASKERLIK KONUSUNDA HIC BISEY SORMADI YANI TAHMINIMCE GBTDE GOZUKMEYEN ARKADASLARI HAVA ALANINDA BI TEHLIKE BEKLEMIYO TAHMINIMCE BUNU GIDIP GORECEM BAKALIM NOLUYO :o GUNEY KOREDE ASKERLIK VE BAKAYA KACAGI OLAN ARKADASLAR PASOPORTLARINI 4 YIL UZATTILAR EGER TURKIYEDE SORUN YASARSAM SAHTE PASOPORTLA CIKACAM GENE CIKACAM MECBURUM ESIM KALDI GUNEY KOREDE BEN KALDIM JAPONYADA KOREDEKI EVLILIHIMI ALA TURKIYEYE GECIREMEDIM :o :o :o
evet bir dene
-
Merhaba, sonuç nedir şimdi bir haftadır kimseden ses yok?
-
Herkese Merhaba ,şu askerlik hakında evet cok tuaf işin dogrusu.Bizlerde aynı haberi izledik ve küçükte bir araştırma yaptık hatta devlet makamlarına bulunduğum ülkedeki TC konsolusluğuna gittim ve sizlerle atnı durumda olan kardesisim için gerekli bilgileri aldım.Sonuc her şey olumluydu ve buna inanarak Türkiyeye gittik ve gerçekten girişte hiç bir sorun yaşamadık.Ama çıkışta süpriz .... ve biz geçtik ama kardeşim gümrükte alı konuldu ve şuan asker.Bilmem anlatabildim mi ?
-
Alıntı:
baskentlimurat rumuzlu üyeden alıntı
Herkese Merhaba ,şu askerlik hakında evet cok tuaf işin dogrusu.Bizlerde aynı haberi izledik ve küçükte bir araştırma yaptık hatta devlet makamlarına bulunduğum ülkedeki TC konsolusluğuna gittim ve sizlerle atnı durumda olan kardesisim için gerekli bilgileri aldım.Sonuc her şey olumluydu ve buna inanarak Türkiyeye gittik ve gerçekten girişte hiç bir sorun yaşamadık.Ama çıkışta süpriz .... ve biz geçtik ama kardeşim gümrükte alı konuldu ve şuan asker.Bilmem anlatabildim mi ?
Arkadaşlar, bu arkadaşımızın kardeşi gibi alınıp askere gönderilmemeniz için GBT kontrollerinizi sık sık yaptırın. Bir şekilde tanıdık vasıtasıyla yaptırabilir, durumunuzdan haberdar olabilirsiniz. Önceden askerlik şubeleri arama yakalama yaptırırken her an durumdan haberdar idik, ancak savcılığa geçince iş karşıtı ve ne zaman ne olacağını bilemiyoruz. dikkatli olmakta fayda var..
-
Alıntı:
baskentlimurat rumuzlu üyeden alıntı
burada 2 ihtimal söz konusu;
1- kardeşiniz savcılıktan çağrılmıştır ancak gitmediğinden gbt ye düşmüş ve yakalanmıştı (ki sanmam, çünkü o kadar kısa sürede olmaz galiba)
2- ya da bu genelge yi afedersiniz şeyine takan yok !
olmaz böyle bir şey yahu, genelge resmi bir şey, kuzenim savcı ona sordum haberi var, biliniyor, nasıl oluyorda kardeşinizi havaalanında yakalayarak askere alırlar, bu işte bir şey vardır bence, ya da klasik 3. dünya ülkesi keyfiyeti var, asker genelgeyi takmaz, savcılıklar askerin bu keyfiyetine göz yumar falan fıstık.
arkadaşlar bir de ben bir şey sorucam, bu başlığa uygun değil ama;
Ben 31 ekimden sonra teslim olmalıyım, ancak askerlik şubemdeki adam 21 şubata kadar aranmazsın dedi, diyelim 21 şubattan sonra gbt kontrolde yakalandım hemen mi askere alırlar yoksa bir süre sonra mesela önümüzdeki ilk dönem gel mi derler?
ya da, 21 şubattan sonra mesela hangi ay kendim gidip "askere gitmek istiyorum" diyeyim ve haziran sonu mezun olunca kısa döneme geçebilirim, yani misal nisan sonu kendim gitsem hangi ay bana gün verirler askerlik için? haziranda diplomayı kesin alıyorum, peşinden askere gideyim diye düşünüyorumda...
-
Alıntı:
burada 2 ihtimal söz konusu;
1- kardeşiniz savcılıktan çağrılmıştır ancak gitmediğinden gbt ye düşmüş ve yakalanmıştı (ki sanmam, çünkü o kadar kısa sürede olmaz galiba)
2- ya da bu genelge yi afedersiniz şeyine takan yok !
olmaz böyle bir şey yahu, genelge resmi bir şey, kuzenim savcı ona sordum haberi var, biliniyor, nasıl oluyorda kardeşinizi havaalanında yakalayarak askere alırlar, bu işte bir şey vardır bence, ya da klasik 3. dünya ülkesi keyfiyeti var, asker genelgeyi takmaz, savcılıklar askerin bu keyfiyetine göz yumar falan fıstık.
arkadaşlar bir de ben bir şey sorucam, bu başlığa uygun değil ama;
Ben 31 ekimden sonra teslim olmalıyım, ancak askerlik şubemdeki adam 21 şubata kadar aranmazsın dedi, diyelim 21 şubattan sonra gbt kontrolde yakalandım hemen mi askere alırlar yoksa bir süre sonra mesela önümüzdeki ilk dönem gel mi derler?
ya da, 21 şubattan sonra mesela hangi ay kendim gidip "askere gitmek istiyorum" diyeyim ve haziran sonu mezun olunca kısa döneme geçebilirim, yani misal nisan sonu kendim gitsem hangi ay bana gün verirler askerlik için? haziranda diplomayı kesin alıyorum, peşinden askere gideyim diye düşünüyorumda...
bence savciliktan cagrilsaydi giriste yakalanirdi,2. dediginiz dogrudur genelgeyi takan yok,bende sordtutum ne polisin ne askerin nede burdaki konsoloslugun boyle bigenelgeden haberleri yok veya takan yok.zaten boyle bisey varsa kimse askere gitmez kimse yapmaz askerligini
-
arkadaşım neden hala anlamamakta direniyorsunuz, kimse askerlik yapmaz vs diye. herkes yapacak eninde sonunda, yapmayan ya rapor almıştır, yada bu memlekette yoktur yurtdışındadır. genelge olmasa şuan herkes aranıyor haklarında yakalama emri olacaktı. yurtdışına çıkan ve yakalanan arkadaşın şubesi genelgeden haberdar olmuş hakkında suç duyurusunda bulunulmuş ve yaşadığı yer yurt dışı olduğu için yedi gün sonra mahkeme kararı ile hakkında yakalama emri çıkarılımış olabilir.
21 şubattan sonra bakaya olacaksın arkadaşım, yani bulunduğun anda birliğine teslim edilirsin. ama bu tarihten önce ocak ayında şubenle görüş askerliğine gün aldır o zaman büyük ihtimalle seni 2009 kasıma atarlar. en kötü ihtimal kaçak olursun okulunu bitirene kadar.
-
Alıntı:
21 şubattan sonra bakaya olacaksın arkadaşım, yani bulunduğun anda birliğine teslim edilirsin. ama bu tarihten önce ocak ayında şubenle görüş askerliğine gün aldır o zaman büyük ihtimalle seni 2009 kasıma atarlar. en kötü ihtimal kaçak olursun okulunu bitirene kadar.
hocam bende bunu merak ediyorum işte, ama riskli gibi geliyor bana, 21 şubattan önce mesela ocak ayında gitsem bana martta gel (şubat nisan yada mayıs olabilir) deseler yanarım...
bunu kesin öğrenme şansı var mı?
31 ekim 2008 son tarihli biri hangi ayda giderse 2009 hazirandan sonrasına gün verirler diye bir liste var mı,
olmadı 4-5 ay kaçıcam ama öncelikle şansıma hiç güvenmiyorum çok polis aramaları oluyor istanbulda ve benim evin çevresinde, okula arabayla gidip geliyorum (ters bir yer) bundan dolayıda yakalanma riski yüksek ayrıca normalde hiç çevirmezler ama kaçak olayım kesin çevirirler,
off öldürcek bu stress beni yahu
-
arkadaşlar tahminimce savcılık ulaşamazsa olay polise intikal eder polis sizi arar . Polis bulamassa gbt ye işlenilir.
-
Alıntı:
hocam bende bunu merak ediyorum işte, ama riskli gibi geliyor bana, 21 şubattan önce mesela ocak ayında gitsem bana martta gel (şubat nisan yada mayıs olabilir) deseler yanarım...
bunu kesin öğrenme şansı var mı?
31 ekim 2008 son tarihli biri hangi ayda giderse 2009 hazirandan sonrasına gün verirler diye bir liste var mı,
olmadı 4-5 ay kaçıcam ama öncelikle şansıma hiç güvenmiyorum çok polis aramaları oluyor istanbulda ve benim evin çevresinde, okula arabayla gidip geliyorum (ters bir yer) bundan dolayıda yakalanma riski yüksek ayrıca normalde hiç çevirmezler ama kaçak olayım kesin çevirirler,
off öldürcek bu stress beni yahu
yok öle değil arkadaşım, aralık ayında gidip ben askere gidicem dersen seni nisanda alırlar (ama dk veya bakaya olmadığın sürece) yanlış bilmiyorsam, 21 şubat öncesi 84. maddeye tabi oluyorsun sonrası 86.madde oluyor ocak ortasından subat 20 ye kadar yaptırırsan askerliğine gün aldırmış oluyor ve seni kasıma atıyorlar. 21 şubattan sonra ise heran alınırsın, bakaya oluyorsun. istersen bunu şubenlede görüşebilirsin, benim tavsiyem ocak ortasına kadar beklemen sonra şubenle bu konuda görüşmen.
-
Alıntı:
hALEX rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar tahminimce savcılık ulaşamazsa olay polise intikal eder polis sizi arar . Polis bulamassa gbt ye işlenilir.
arkadaş doğru söyler, savcılık size ulaşamazsa (ancak genelgede savcılıktan çağrı gelsin veya gelmesin ibaresi var) yani bu demek oluyorki haberiniz olmayabilir, bu yüzden GBT nize sık sık baktırmanızda fayda var.
-
Alıntı:
yok öle değil arkadaşım, aralık ayında gidip ben askere gidicem dersen seni nisanda alırlar (ama dk veya bakaya olmadığın sürece) yanlış bilmiyorsam, 21 şubat öncesi 84. maddeye tabi oluyorsun sonrası 86.madde oluyor ocak ortasından subat 20 ye kadar yaptırırsan askerliğine gün aldırmış oluyor ve seni kasıma atıyorlar. 21 şubattan sonra ise heran alınırsın, bakaya oluyorsun. istersen bunu şubenlede görüşebilirsin, benim tavsiyem ocak ortasına kadar beklemen sonra şubenle bu konuda görüşmen.
saol söylediklerin için, çok ince bir ayrıntı burda zaman konusu, en iyisi askerlik şubemle konuşmam tabii, ama bana yanıltııc bilgi vermek gibi bir şey yapmazlar değil mi?
ya da dediğin gibi diyelim, ocata gittim bana kasım değil bu sene mayısda alıcaz demezler mi?
deseler bile, ben gitmesen ve mezun olduktan sonra gitsem hapis cezası falan alır mıyım?
-
Alıntı:
saol söylediklerin için, çok ince bir ayrıntı burda zaman konusu, en iyisi askerlik şubemle konuşmam tabii, ama bana yanıltııc bilgi vermek gibi bir şey yapmazlar değil mi?
ya da dediğin gibi diyelim, ocata gittim bana kasım değil bu sene mayısda alıcaz demezler mi?
deseler bile, ben gitmesen ve mezun olduktan sonra gitsem hapis cezası falan alır mıyım?
rica ederim, yanıltıcı bilgi verme konusunda birşey söyleyemem, ancak bana söylenen buydu, yani bunu askerlik şube başkanından duydum. ocak ortasında subat 20 sine kadar dememin sebebi kasıma atmaları. sen en garantisi olarak şubat başında şubeni araman bilgi alman olacaktır. mayıs diyemezler okul bitirmediğin için sınava taabi olmayacaksın. okul bitirdikten sonra sınava gireceksin. işlemler de de okul terk yazacaklardır, bu seni yanıltmasın kasıma kadar atmalarında bu oluyor. sen okulunu bitirir belgelerinle kasımda başvuru yaparsın. Önemli; 21 şubatı geçirme, sonrasında okusanda bakaya olursun ve aranmaya başlarsın. yakalandığın yerde alıkonursun askere gidersin. hatta askerlik yerin bile belli olmuş olur. bekle aceleci davranma, bu tarihlere kimse dikkat etmediği için çoğunlukla madur olunuyor. mezun olduktan sonra gitmenle ilgili bir hapis cezası yok bildiğim kadarıyla. şuanda kaçak olan binlerce kişi var, hatta kaçak olup okuyanlar da var için rahat olsun arkadaşım.
saygılar...
-
Alıntı:
rica ederim, yanıltıcı bilgi verme konusunda birşey söyleyemem, ancak bana söylenen buydu, yani bunu askerlik şube başkanından duydum. ocak ortasında subat 20 sine kadar dememin sebebi kasıma atmaları. sen en garantisi olarak şubat başında şubeni araman bilgi alman olacaktır. mayıs diyemezler okul bitirmediğin için sınava taabi olmayacaksın. okul bitirdikten sonra sınava gireceksin. işlemler de de okul terk yazacaklardır, bu seni yanıltmasın kasıma kadar atmalarında bu oluyor. sen okulunu bitirir belgelerinle kasımda başvuru yaparsın. Önemli; 21 şubatı geçirme, sonrasında okusanda bakaya olursun ve aranmaya başlarsın. yakalandığın yerde alıkonursun askere gidersin. hatta askerlik yerin bile belli olmuş olur. bekle aceleci davranma, bu tarihlere kimse dikkat etmediği için çoğunlukla madur olunuyor. mezun olduktan sonra gitmenle ilgili bir hapis cezası yok bildiğim kadarıyla. şuanda kaçak olan binlerce kişi var, hatta kaçak olup okuyanlar da var için rahat olsun arkadaşım.
saygılar...
çok teşekkür ederim, ocak sonunu beklicem. umarım o güne kadar şanssızlığıma değğişiklikler olmaz:)
-
evet asker aramiyor ama polis ariyor !
-
turkun aklı sonradan gelirmiş. Tüm dünyanın 1900'lü yıllardan itibaren terk ettiği klasik militarist düzeni biz yeni yeni tartışmaya başladık. pes
-
bence bu genelge ülkemizin Ab ye uyum aşamasında hayata geçirdiği bir uygulama. Ama uygulanması konusunda sıkıntılar var. Kanaatim bu genelgenin fazla bilinmesi istenmiyor. Bildiğim kadarıyla ab zorunlu askerliğe alternatifler getirilmessi için uyarılarda bulunuyor. Hala polisler arıyor şubelerin ,polislerin haberi yok genelge adalet bakanlığı sitesinden kaldırılmış. Yani duyulmaması için elden ne gelirse yapılıyor.
-
Arkadaşlar ocak 15 de giderseniz kasım 2009 a kalırsınız ben geçen yıl böyle yaptım 2007 ocak 15 de gittim memur izinliymiş 20 de gel dediler ve kasımın 22 si 2008 e sevk verdiler şimdide aftan faydalanıp 1 yıl daha erteletirmiyim diye uğraşıyorum sevkim 10 kasım tarihine beli olmuş bu tarihte teslim olmam gerekiyor sevk tarihini nekadar geçirirsem aranma başlar nu konuda bilgisi olan varmı acaba
-
Alıntı:
mitvaa rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar ocak 15 de giderseniz kasım 2009 a kalırsınız ben geçen yıl böyle yaptım 2007 ocak 15 de gittim memur izinliymiş 20 de gel dediler ve kasımın 22 si 2008 e sevk verdiler şimdide aftan faydalanıp 1 yıl daha erteletirmiyim diye uğraşıyorum sevkim 10 kasım tarihine beli olmuş bu tarihte teslim olmam gerekiyor sevk tarihini nekadar geçirirsem aranma başlar nu konuda bilgisi olan varmı acaba
arkadaşım ocak 15 de gidersen kasım 2009 a kalırsın diye bir şey yok askerlik şubesine sordum ben aslında var ama şuna göre var senin bağlı olduğun askerlik şubesinin hangi tertipte göndereceği heryıl başında açıklanıyor senin askerlik şuben geçen sene dört tertip yani kasım göndermiş sende o yüzden kasıma kaldın ama bu sene 1 tertip gönderirse şubatta askersin yani askerlik şuben hangi tertip gönderirse o dönem gidersin ocak 15 de giden kasıma kalır diye bir kural yok...
ocak 15 de gidersin şubeye ama şuben 1 tertip gönderiyordur şubatta asker olursun bu kadar basit
-
Alıntı:
mitvaa rumuzlu üyeden alıntı
bu arada sevkim belli olmuş dedin sana yazı ilemi geldi bu sevk tarihin keşke yazıyı teslim almasaydın
-
benim 2008 başında kasım 2008 e karar aldırdığımda bir kağıt vermişlerdi orda sevk tarihi kasım 22 yazıyordu.
Henüz elime bir kağıt felan gelmedi bugün şubeye tel açtım 17 kasımda bulunduğunuz yerdeki şubeden nereye gideceğinize dair kağıt alın dedi 10 kasımda gidersiniz dedi ama ismimle ekrana bakmadı kafandan söyledi asalda bir yazı okudum ben kasım celpleri kurban bayramı nedeni ile 1. gurup kasım 10 ikinci gurup ocak 20 li tarihlere ertelendi diyor benim elimdeki 1 sene önce verilen kağıtta gurup numarası-tertibi : 1988/41 diyor şimdi sevk kağıdı gelince teslim almamam neyi değiştirir ki hanay kardeş bildiklerini anlatırmısın..
-
evet bende sordtutum ne polisin ne askerin boyle bir genelgeden haberi var,acaba genelge hic resmi olarak bir yerlerde yayinlanmis mi?resmi gazetede?:(
-
Alıntı:
deniz_r1 rumuzlu üyeden alıntı
evet bende sordtutum ne polisin ne askerin boyle bir genelgeden haberi var,acaba genelge hic resmi olarak bir yerlerde yayinlanmis mi?resmi gazetede?:(
bildiğim kadarıyla genelgeler resmi gazetede yayınlanmaz.
öncedende söylediğim Savcılıklar genelgeden haberdar, polisin bilmemesi bir şey değiştirmiyor, işleyişten aksamalar olabilir ama hukuk devletinde bir genelgeyi ya da yasayı görmezden gelmek diye bir şey olamaz sanırım.
arkadaşlarında önceden söylediği gibi en iyisi genelgenin çıktısını almak gerektiği takdirde göstermek.
bir çok arkadaşın yanıldığı nokta, bu genelgenin askerlikten yırtma yolu olduğunu sanmasıdır, en iyi ihtimalle bakaya durumda olanlara biraz daha süre tanır, pek bir yapısal değişiklik yaptığı yok.
bu başlıktaki sayfalar okunursa aslında dönüp dolaşıp aynı şeylerin sorulduğu görülebilir, en iyisi sayfaları okumaktır (deniz arkadaş, sana değil, genel olarak yazdım bunu)
-
Alıntı:
bildiğim kadarıyla genelgeler resmi gazetede yayınlanmaz.
öncedende söylediğim Savcılıklar genelgeden haberdar, polisin bilmemesi bir şey değiştirmiyor, işleyişten aksamalar olabilir ama hukuk devletinde bir genelgeyi ya da yasayı görmezden gelmek diye bir şey olamaz sanırım.
arkadaşlarında önceden söylediği gibi en iyisi genelgenin çıktısını almak gerektiği takdirde göstermek.
bir çok arkadaşın yanıldığı nokta, bu genelgenin askerlikten yırtma yolu olduğunu sanmasıdır, en iyi ihtimalle bakaya durumda olanlara biraz daha süre tanır, pek bir yapısal değişiklik yaptığı yok.
bu başlıktaki sayfalar okunursa aslında dönüp dolaşıp aynı şeylerin sorulduğu görülebilir, en iyisi sayfaları okumaktır (deniz arkadaş, sana değil, genel olarak yazdım bunu)
peki bu genelge nerde?genelgenin resmi olarak yayinlandigi yer neresidir?ben bu genelgeyi sadece gazetelerde gordum.eger boyle bir genelge varsa o zaman askerlik zorunlu degildir kimse seni zorla askere amiyor!!
-
Alıntı:
deniz_r1 rumuzlu üyeden alıntı
peki bu genelge nerde?genelgenin resmi olarak yayinlandigi yer neresidir?ben bu genelgeyi sadece gazetelerde gordum.eger boyle bir genelge varsa o zaman askerlik zorunlu degildir kimse seni zorla askere amiyor!!
denizciğim askere almama gibi bir durum yok . Ama ne var eskiden şube yakaladığında hemen o gün yada 2 3 gün içinde direk birliğe sevk ederlerdi. Şu anda önce savcı ifade alıyor tam emin değilim belki mahkeme oluyor, inandırıcı nedenlerin varsa (sağlık sorunu vs..) ya kaçaklık durumun siliniyor yada anladığım kadarıyla muaf oluyorsun bunada şube hiç bir şekilde itiraz edemiyor. Askere gitme durumun olsa bile yargılandıktan sonra kolluk güçleri şliğinde gitmiyorsun. Bende araştırdım genelgeler resmi gazetede yayınlanmaz. Daha öncede dediğim gibi bence bu genelge Ab uyum için atılan adımlar içerisinde ülkemizde uygulanamayacağını düşünsemde , zorun askerliğe alternatifler çıkarmanın (profosyonel ordu ,vicdani redciler) bir aşaması
Saygılar herkese
-
slm arkadaslar butun cevalarinizi okudum cevalariniz icinde sorulariniz icinde tesekkurler ben yurtdisinda oldugum icin bilgi tolayi yardimci olamiyorum evde internetim olsa belki olurdum ama o imkanimda yok ? ben bidaki ay turkiyeye donicem donmeden birhafta once burdaki konsolosluha basvurup asoortumun uzatilmasini istiycem onlarda dilekce yazdirtcaklar bana dilekce turkiyeden saglam gelirse asoortumu uzatcaklar yani gbt de yoksam sayet yoksam asoortumu uzaticaklar farzedelimki ben turkiyeye geldim hicbir sorun yasamadan havaalanindan cikdim disari ve ayni gunu tekrar yurt disina cikacam eger havaalaninda sorun yasamazsam giriste sizce bizler turkiyeye giris yatigi surecde bu sahis turkiyeye giris yati diye otomatikmen gbt ye dusmez dimi ? bir sorum daha var turkiyeye giriste sorun yasamadiniz ama girisiniz biliniyo nekadar zamanda gbt ye dusersiniz yada dedigim gibi ayni gun dusermiziniz acaba ? yorumlarinizi bekliyorum simdiden cok cok tesekkur ederim :o
-
Alıntı:
sinantufenk rumuzlu üyeden alıntı
slm arkadaslar butun cevalarinizi okudum cevalariniz icinde sorulariniz icinde tesekkurler ben yurtdisinda oldugum icin bilgi tolayi yardimci olamiyorum evde internetim olsa belki olurdum ama o imkanimda yok ? ben bidaki ay turkiyeye donicem donmeden birhafta once burdaki konsolosluha basvurup asoortumun uzatilmasini istiycem onlarda dilekce yazdirtcaklar bana dilekce turkiyeden saglam gelirse asoortumu uzatcaklar yani gbt de yoksam sayet yoksam asoortumu uzaticaklar farzedelimki ben turkiyeye geldim hicbir sorun yasamadan havaalanindan cikdim disari ve ayni gunu tekrar yurt disina cikacam eger havaalaninda sorun yasamazsam giriste sizce bizler turkiyeye giris yatigi surecde bu sahis turkiyeye giris yati diye otomatikmen gbt ye dusmez dimi ? bir sorum daha var turkiyeye giriste sorun yasamadiniz ama girisiniz biliniyo nekadar zamanda gbt ye dusersiniz yada dedigim gibi ayni gun dusermiziniz acaba ? yorumlarinizi bekliyorum simdiden cok cok tesekkur ederim :o
GBT ye düşmek anında olan bir durum değil arkadaşım. Savcılık hakkınızda dava açar ve bu durumda size ulaşamazsa mahkeme kararı ile arama yakama emri çıkartırır, yanılmıyorsam bu süre savcılık size çağrı yaptığı andan itibaren 7 gündür bu süre bitiminde ulaşılamıyorsanız veya bulunamıyorsanız hakkınızda yakalama arama emri çıkartıracaktır.