-
Re: İsim değişikliği ile ilgili sorular
Merhabalar...
Ben Abdullah. İsmim Cok Güzel Olmasına Ragmen Halk dilindeki Kısaltma Yaparak APO diye Bana Hitap Etmeleri Beni Oldukca Rahatsız Ediyor.Biliyorsunuzki Bölücü Teror orgütü Bası Abdullah Ocalan'a da Apo Denilmekte. Bu İsimden Kücüklügümden beri Nefret Ediyorum Ve gün Geçtikcede Bu Ofkem Artmaya Devam Ediyor... Göbek Adım Olan harun İsmini Hem Cok Seviyorum Ve de Kısaltılmasının Olmaması Benı Sevindiriyor... Yaklasık 2 Yıldır Yakın Cevremdekiler Hariç Yenı Kurulan Arkadaşlıklar,Dostluklar olmaz üzere bi cok yerde Harun İsmiyle Tanıttım Kendimi... Zaman ilerleyip Geçmişden Kalma Arkadaşlarla birlikde yenı Arkadaşlarımızlada Görüştügümüzde Eski Arkadaşların Bana Yine Apo diye Hitap Etmesi Ve de Yenı Arkadaşlıklarında Bu Apo Kim diye meraklı Bakıslarından Bi türlü Kendimi Alamıyorum Ve O kadar cabam boşa gidiyor Ve Yenı arkadaşlıklarımızda o saatten sonra bana Apo demeye Başlıyorlar.. Bir türlü üstesinden Kalkamıyorum Bu durumun... Harun Demek için ne kadar zorlasam da Kimliğini Göster diye Tepki Aldıgım zamanlar bile oldu Ve Apo Demekde Halen daha ısrar Ediyorlar...
Bu Bence Yeterli İsim değişikliği için ama size Göre Nasıl..???
Bunları Hiç Bahsetmeyipde Kücüklüğümden Beri Bana Herkes harun Diyor Ve Abdullah ismide Sadece Kimlikde Geçiyor Diye mi Bi Dilekce Yazıyım. 2 Tane De Sahit Bulurum her iki Durum içinde...
Mahkeme Gününde de Ve Dilekcede Hangisini Soylemeliyim??
-
İsim değişikliği-Yabancı
İyi günler,
Çifte vatandaşım ve tamamiyle iş nedenleri yüzünden Türk olan ismimi yabancı bir isimle değiştirmek istiyorum ya da en kötüsü ikinci bir isim alarak onu yabancı isim yapabilir miyim? Bu Türkiye'deki mahkamede nasıl karşılanır, hiç şansım var mı gerekli nedenleri gösterirsem?Teşekkürler.
-
Alıntı:
ffatoss rumuzlu üyeden alıntı
teşekkür ederim umarım size de faydası olur.bu dilekçe örneğini bu forumdaki hukuk severlerden biri yazmıştı. sırası gelmişken ona da teşekkür edeyim. çünkü ben bu dilekçe örneğini kullanmıştım.
NÖBETÇİ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNE
DİYARBAKIR
DAVACI:
ADRES :
DAVALI : Nüfus Müdürlüğü, Diyarbakır
T.KONUSU : İsim ekleme talebimden ibarettir.
AÇIKLAMALAR: 1- Nüfus kayıtlarında adım .. olarak geçmektedir. Ancak, bu ad sadece kimliğimde olup, gerek aile içinde gerekse sosyal yaşamda ve çevremde göbek adım olan .. olarak bilinmekte ve öyle çağrılmaktayım. Buna karşın, adım her nasılsa nüfus kayıtlarına .. olarak yazılmıştır.
2-Nüfus kayıtlarında ayrı sosyal yaşamda ayrı adla bilinip tanınmamdan dolayı mesleki hayatım başta olmak üzere, yaşantım içerisinde birçok sorunla karşılaştım. Takdir edersiniz ki ad, kişiyi toplum içindeki öteki kişilerden ayırmaya yarayan bir hukuki araç, bir belirtidir. Belirli hukuki sonuçların belirli bir kişiye bağlanabilmesinde de ad en önemli araçtır. Adın hangi şartlar altında ve ne şekilde değiştirileceği hem 4721 sayılı kanunda hem de 1587 sayılı kanunda belirtilmiştir. Yargısal içtihatlarda, nüfusta görünen adın yetersizliği, nüfustaki adından başka bir adla bilinip tanınma, ad değişikliği için yeterli bir sebep olarak görülmektedir. Bu durum Yargıtay Hukuk Genel Kurulunun 1.3.2000 gün ve 2000/18-27 E.2000/154, K.15.10.2003 gün ve E.2003/18-663, K.2003/587 sayılı kararlarıyla da sabittir.
3-Bu amaçla nüfus kayıtlarında ..olan adıma sosyal yaşamda bilinip tanındığım .. adını eklemek istiyorum. Bu şekilde de karşılaştığım sorunlara bir son vermek amacındayım. Bu nedenlerle işbu davayı açma zorunluluğu hasıl olmuştur.
HUKUKİ SEBEBLER: MK, Nüfus Kanunu ve sair ilgili mevzuat.
SÜBUT SEBEBLERİ: Nüfus kaydı, Şahit Beyanları ve sair Hukuki deliller.
SONUÇ VE İSTEK : Yukarıda arz ve izah ettiğim nedenlerden dolayı nüfus kayıtlarında .. olan adıma,sosyal yaşamda tanınıp kullandığım .. adının eklenmesine karar verilmesini saygılarımla dilerim.
Davacı
EK : Nüfus Aile Tablosu
Rica ederim Fatoş Hanım.Dilekçem işinize yaradıysa,talebiniz kabul edildiyse inanın buna en çok ben sevinirim.
-
Alıntı:
myheart14 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar...
Ben Abdullah. İsmim Cok Güzel Olmasına Ragmen Halk dilindeki Kısaltma Yaparak APO diye Bana Hitap Etmeleri Beni Oldukca Rahatsız Ediyor.Biliyorsunuzki Bölücü Teror orgütü Bası Abdullah Ocalan'a da Apo Denilmekte. Bu İsimden Kücüklügümden beri Nefret Ediyorum Ve gün Geçtikcede Bu Ofkem Artmaya Devam Ediyor... Göbek Adım Olan harun İsmini Hem Cok Seviyorum Ve de Kısaltılmasının Olmaması Benı Sevindiriyor... Yaklasık 2 Yıldır Yakın Cevremdekiler Hariç Yenı Kurulan Arkadaşlıklar,Dostluklar olmaz üzere bi cok yerde Harun İsmiyle Tanıttım Kendimi... Zaman ilerleyip Geçmişden Kalma Arkadaşlarla birlikde yenı Arkadaşlarımızlada Görüştügümüzde Eski Arkadaşların Bana Yine Apo diye Hitap Etmesi Ve de Yenı Arkadaşlıklarında Bu Apo Kim diye meraklı Bakıslarından Bi türlü Kendimi Alamıyorum Ve O kadar cabam boşa gidiyor Ve Yenı arkadaşlıklarımızda o saatten sonra bana Apo demeye Başlıyorlar.. Bir türlü üstesinden Kalkamıyorum Bu durumun... Harun Demek için ne kadar zorlasam da Kimliğini Göster diye Tepki Aldıgım zamanlar bile oldu Ve Apo Demekde Halen daha ısrar Ediyorlar...
Bu Bence Yeterli İsim değişikliği için ama size Göre Nasıl..???
Bunları Hiç Bahsetmeyipde Kücüklüğümden Beri Bana Herkes harun Diyor Ve Abdullah ismide Sadece Kimlikde Geçiyor Diye mi Bi Dilekce Yazıyım. 2 Tane De Sahit Bulurum her iki Durum içinde...
Mahkeme Gününde de Ve Dilekcede Hangisini Soylemeliyim??
Dilekçenizde,bu gerekçelerin tümünü sıralayabilirsiniz.Yalnızca tek bir neden sunmak zorunda değilsiniz.Kanunun isim değişikliği için aradağı koşul,'haklı bir nedenin varlığı'dır.Bu nedenlerin haklılığını hakim taktir eder.Bu konuda,fazla irdeleyici davranılmıyor.Sunduğunuz gerekçeler bence makul.
-
Merhabalar..Benim problemim de burdaki herkese yakın ama biraz daha karışık sanırım :( Nüfusta iki adım var benim Mensure Hacer Koç.Mensure ismi telaffuzu zor ve çok duyulmamış bi isim olduğu için nüfusum suretiyle beni tanıyanlar Hacer ismini kullanmayı tercih ediyorlar.Yani işim münasebetiyle beni tanıyan herkes bu ismimi kullanıyor.Zaten Hacer ismi büyükbabamın annesinden hatıra olduğu için bu ismi taşımak istiyorum.Mensure ismini çevremde kullanan hiç kimse yok.Buraya kadar basit te işin karışık yanı ailem ve yakın çevrem bana Burcu ismiyle hitap ediyor.Küçüklüğümden beri bu durum böyle fakat nüfusuma neden bu isim ekletilmemiş gerçekten bilemiyorum :(.Kendimi tanıtırken hem ağız alışkanlığı hem de gerçekten kullandığım alıştığım isim olduğu için Burcu olarak tanıtıyorum ve zamanla nüfusumu göstermemin gerektiği durumlarla felan karşılaşabiliyorum.Böyle durumlarda hem mahçup oluyorum hem de durumu anlatmam yeterli olmuyor.Ben Mensure Hacer olan adımı Burcu Hacer olarak değiştirmek istiyorum.Böylece hem sosyal yaşamda kullandığım ismimi nüfusuma ekletmiş olacağım ve hem de hiç kullanmadığım diğer isimden kurtulmuş olacağım.Durum çok mu zor bilmiyorum ama yorumlarınızı bekliyorum.Yardımcı olursanız çok mutlu olacağım..Saygılarımla
-
slm benim ismim cemal, ismimi cem olarak değiştirmek istiyorum
konu şu ismimin son iki harfini sildirerek düzeltme yapabilirmiyim
eğer olmazsa napmam gerekiyo
-
Yukarıda verilen yanıtlar okunmuyor sanırım.
-
Merhaba
Ben de ismimi değiştirmek istiyorum ve aradığım soruların cevaplarını genelde buldum fakat bir sorumun cevabını bulamadım.
İsim değişikliği ile ilgili dilekçemi verdikten sonra bir avukata ihtiyacım olacak mı?
Yardımlarınız ve cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
-
Hayır,davayı avukat aracılığıyla yürütmenize gerek yok.
-
Iyi gunler herkese.
Benim söyle bir sorunum var. 13 yasimdan beri Isvec`te yasiyorum ve cifte vatandasim su an. Dedem 1980 yilinda Öksuz olan soyadimizi benden devam etsin diyerek kendi isminin sonuna Abdulkadiroglu`nu ekliyerek soyadini degistirmis ve benim adim da onun hatrina Abdulkadir koyulunca Abdulkadir Abdulkadiroglu gibi bir isim cikmis. Ben ama 1 yil önce Isvec`te tekrardan Öksuz soyadini aldim ve artik hayatimin gerisini burada yasayacagim icin Kevin adini aldim. Hem daha uygun oldu buraya ve hayatim boyunca dalga konusu oldugum seyden kurtuldum. Bir de burada insanlar inanilmaz derecede zorlanirken ismimi telaffuz etmeye ayni zamanda bu tur yabanci bir ad ile ayrimcilik ile karsilasabiliyorsunuz.
Simdi ise 20 yasindayim ve ögrenciyim burda. Konsoloslugu askerligi ertelemek icin aradigim zaman iki ulkede ismimin farkli oldugundan Turkiye`de de ismimi Kevin Öksuz`e cevirmek zorunda oldugumu söylediler bana. Benim sorularim su an ben bir avukat tuttugum zaman bana hakim ismimin yabanci olmasindan dolayi bir sorun cikarir mi ve bir mahkemeye ne kadar surer. Haziran ayinda Turkiye`ye gelmek istiyorum ama askerligimi yapmadigim ve erteleyemedigim icin direk havaalanindan seni alip askere götururler dedi konsolosluk ama ben su an okuyorum ve askerlik yapmam imkansiz. En fazla ne kadar surer mahkeme olayi ve ismin yabanci olmasi sorun cikarir mi? Benim merak ettigim seyler bunlar ve uzun olduysa özur dilerim ama cidden yardima ihtiyacim var su an...
-
Evet lütfen bir bilir kişi bu yabancı isim değişikliği konuları ile olan soruları yanıtlayabilir mi? Benim de sorum Kad. arkadaşa benziyor fakat tam tersi. Yılın belirli bir bölümünde yabancı ülkede yaşayacağım için ismimi yabancı bir isimle değiştirmek istiyorum (ayrıca çifte vatandaşım da) (telaffuz vb gibi sebeplerden) bu mümkün mü Türkiye mahkemelerinde iyi bir gerekçe gösterildiğine? Tabii ki iki ismim olsun istemiyorum. Cevap verecek bilir kişiye şimdiden teşekkürler.
-
Alıntı:
c_selin rumuzlu üyeden alıntı
Dilekçenizde,bu gerekçelerin tümünü sıralayabilirsiniz.Yalnızca tek bir neden sunmak zorunda değilsiniz.Kanunun isim değişikliği için aradağı koşul,'haklı bir nedenin varlığı'dır.Bu nedenlerin haklılığını hakim taktir eder.Bu konuda,fazla irdeleyici davranılmıyor.Sunduğunuz gerekçeler bence makul.
Çok Ama Çok Teşekkür Ederim Selin Hanım ,Yardımcı Olduğunuz için:mahcup:
En kısa zamanda Dilekcemle Birlikte Mahkemeye Başvurumu Yapacağım... Sonucları Yine Buradan Bildiririm...
-
iyi günler
bende bir soru sormak istiyorum.
Eşim yabancı uyruklu ve evlenirken onun soyadını aldım. Fakat şimdi ikimizde soyadımızı değiştirmek istiyoruz. Sorum şu: acaba benim kızlık soyadımı alabilirmiyiz. bunun için ikimiz birden mi dilekçe vericez ve dilekçemizi nasıl yazıcaz. benim kızlık soyadımı almamız mümkün mü? soyadı değişikliğinin sebebi ise insanların anlamasının zor olması ve yanlış telaffuz etmeleri. Eşimde bu durumdan rahatsız. bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Şermin Pınar
-
Merhabalar
Ben dilekçe örneğinde bulunan "EK : Nüfus Aile Tablosu" cümlesinde yer alan Nüfus aile tablosunun ne anlama geldiğini söyleyebilir misiniz?
-
Alıntı:
H.Çiğdem rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar
Ben dilekçe örneğinde bulunan "EK : Nüfus Aile Tablosu" cümlesinde yer alan Nüfus aile tablosunun ne anlama geldiğini söyleyebilir misiniz?
nüfus müdürlüklerinden alınan vukuatlı nüfus kaydı
-
Dilekçemi Yazdım Ve Mahkemeye Teslim Ettim. 12.12.2007 Günü Mahkemem Var.. İnş Kazanırım Ve Yepyeni Bi Sayfa ile Hayatıma Devam ederim... Sizlerede Çok Teşekkürler..
-
Alıntı:
gulumser80 rumuzlu üyeden alıntı
Evet lütfen bir bilir kişi bu yabancı isim değişikliği konuları ile olan soruları yanıtlayabilir mi? Benim de sorum Kad. arkadaşa benziyor fakat tam tersi. Yılın belirli bir bölümünde yabancı ülkede yaşayacağım için ismimi yabancı bir isimle değiştirmek istiyorum (ayrıca çifte vatandaşım da) (telaffuz vb gibi sebeplerden) bu mümkün mü Türkiye mahkemelerinde iyi bir gerekçe gösterildiğine? Tabii ki iki ismim olsun istemiyorum. Cevap verecek bilir kişiye şimdiden teşekkürler.
"Burası Türkiye" diye hakim yabancı ismi kabul etmeyecektir. Siz de benim gibi yapın hem Türkiye'de kullanılan hem de aşadığınız ülkede sorun yaratmayacak bir isim bulun. Mesela Ada, Hazel, Suzan.
-
Ben ismimi değiştirmek için işten ayrıldım ve dava açtım ve celp 1 ay sonra geldi ve tarih de 1 ay sonrasını 27.12.2007 tarihini gösteriyor. Bu tarihte veya daha ileri bir tarihte kararı belirten bir belge verilecek mi verilmeyecek mi bilmiyorum. Bir an önce çalışmaya başlamam gerekiyor ve bunun için de iş aramaya başlamam gerekiyor. 27.12.2007 tarihinden sonra gazete ilanı ve nüfus cüzdanını değiştirme dışında beklemek gerekiyor mu öğrenmek istiyorum.
-
İsim ekletmek için dava açmayı düşünüyorum.Ancak ikamet ettiğim ilçede Adliye yok. Bu durumda yakın bir başka ilçede dava açabilir miyim? Ayrıca dilekçedeki DAVALI kısmı nufusa kayıtlı olduğumuz ildeki nüfus müdürlüğünü mü kastediyor?Sağolun
-
Alıntı:
dilacemre rumuzlu üyeden alıntı
İsim ekletmek için dava açmayı düşünüyorum.Ancak ikamet ettiğim ilçede Adliye yok. Bu durumda yakın bir başka ilçede dava açabilir miyim? Ayrıca dilekçedeki DAVALI kısmı nufusa kayıtlı olduğumuz ildeki nüfus müdürlüğünü mü kastediyor?Sağolun
DAVALI : Nüfus Müdürlüğü, İliniz
Evet Kayıtlı oldugunuz ilden bahsediliyor...
-
Alıntı:
ada_me rumuzlu üyeden alıntı
Ben ismimi değiştirmek için işten ayrıldım ve dava açtım ve celp 1 ay sonra geldi ve tarih de 1 ay sonrasını 27.12.2007 tarihini gösteriyor. Bu tarihte veya daha ileri bir tarihte kararı belirten bir belge verilecek mi verilmeyecek mi bilmiyorum. Bir an önce çalışmaya başlamam gerekiyor ve bunun için de iş aramaya başlamam gerekiyor. 27.12.2007 tarihinden sonra gazete ilanı ve nüfus cüzdanını değiştirme dışında beklemek gerekiyor mu öğrenmek istiyorum.
Teşekkürler
-
İsim değişikliğinden sonra eve ve muhtarlığa postayla belge gönderiliyor mu?
-
-
"Duruşmaya girdiğinizde hakim karar verirse kararın yazılmasını bekleyeceksiniz. Karar yazıldığında masrafı verirseniz bu karar nufusa yollanır. Nufusa işlendiğinde nufus cüzdanınızı değiştirebilirsiniz." dendi ama kararın yazılmasını ne kadar süre bekleyeceğim ve ne kadar vermem gerektiği söylenmedi ve karar verildikten sonra ikamet ettiğim yerdeki muhtarlığa bir belge gönderilecek mi bilmiyorum.
-
Hakim isim değişikliğine karar verdikten sonra 20-30 YTL ücret verilip karar yazdırılıyor ve nüfusa gönderiliyor. 20 gün sonra nüfus cüzdanı değiştirilebiliyormuş. Ayrıca eve herhangi bir belge gönderilmiyormuş. Nüfus cüzdanına ek olarak ehliyet, sağlık karnesi, banka kartları... gibi adınıza düzenlenmiş kaç belge değiştirilmesi gerekiyorsa bu işlemlerde belgenin kopyası kullanılamadığı için kararı size gereken kadar (1 belge 2 YTL) adette alıyorsunuz ve isim değişikliği kararını belirten her bir belge ile sadece bir belgeyi(ehliyet, nüfus cüzdanı...) değiştirebiliyorsunuz. Eğer bu şekilde çoğaltılış olarak almazsanız mesela banka kartı veya sağlık sigortanızı değiştirmek için ilgili kuruma gittiğinizde sizden bu belge istenecek ve siz gene 20-30 YTL vermek zorunda kalacaksınız.
-
17 yaşındayım ve ismimin değiştirmek istiyorum ..
-
Haklı nedeninizi içeren dilekçeyle ikametgah veya nüfusa kayıtlı bulunduğunuz yer Asliye Hukuk Mahkemesine başvuracaksınız.
-
Ben dilekçemi Verdim Ve 14 aralık Günü Mahkemem Var... İnş 15 Aralık Günü Yeni İsmimle Birlikte Sizlere Yepyeni Bir Merhaba Diyebilmek Ümidiyle...
-
boşanma davasındada sanırım aynı yol izlenecek.soyad değişikliğinden dolayı değişmesi gereken evraklar (tapu,ehliyet,pasaport,...)için yine her evrak için ayrı karar belgesimi alınacak?
birde bu evrakların hukuki değiştirilme süreci varmıdır?varsa ne kadar bir süredir?mesela tapuyu değiştirmeden satış gerçekleşirken kararın gösterilmesi kabul edilebilirmi?...gibi durumları öğrenmekte fayda var.
cevaplarsanız sevinirim.
-
Daha önce cevap yazılmış:
Alıntı:
someone_ada rumuzlu üyeden alıntı
Hakim isim değişikliğine karar verdikten sonra 20-30 YTL ücret verilip karar yazdırılıyor ve nüfusa gönderiliyor. 20 gün sonra nüfus cüzdanı değiştirilebiliyormuş. Ayrıca eve herhangi bir belge gönderilmiyormuş. Nüfus cüzdanına ek olarak ehliyet, sağlık karnesi, banka kartları... gibi adınıza düzenlenmiş kaç belge değiştirilmesi gerekiyorsa bu işlemlerde belgenin kopyası kullanılamadığı için kararı size gereken kadar (1 belge 2 YTL) adette alıyorsunuz ve isim değişikliği kararını belirten her bir belge ile sadece bir belgeyi(ehliyet, nüfus cüzdanı...) değiştirebiliyorsunuz. Eğer bu şekilde çoğaltılış olarak almazsanız mesela banka kartı veya sağlık sigortanızı değiştirmek için ilgili kuruma gittiğinizde sizden bu belge istenecek ve siz gene 20-30 YTL vermek zorunda kalacaksınız.
-
okumuştum sağolun,emin olmak istedim.arkadaşımız yazmamış olsaydı bunları bilmeyecektim.sağolsun.
ek olarak:evrakların hukuki değiştirilme süreci varmıdır?varsa ne kadar bir süredir?bunuda bilmek isterim.tapu veya pasaport gibi evraklar hergün kullanılmadığından,acilen değistirilmesi gerekmiyor-cezaya girecek süre varmı anlamında sormak istedim.
-
Sayın Erdoğan KIRCALI;
Benim Durumumu Burada Açıklayacak Bir Konu Bulamadım...
Lütfen Tekrar Yardımcı Olur Musunuz?
Sorunumu Tekrar Bildiriyorum....
Benim İsmim, Erdi Yavuz Beni Tüm Çevremdeki Arkadaşlarım Metehan Olarak Biliyorlar ve Bu İsim İle Hitap Ediyorlar Ben Metehan İsmini Çok Seviyorum, İsmimin Değiştirilmesini İstiyorum, Yapmam Gerekenleri Okudum Birtakım Bilgilere Sahibim Yalnız, Ben İsimden Ziyade Soyadımıda Değiştirmek İstiyorum, Kısacası Erdi Yavuz Olan İsmimi, Metehan TÜRKBİLGE olarak Değiştirmek İstiyorum, Avukat Tutmadan Bunu Nasıl Halledebilirim Çünkü Öğrenciyim ve Avukat Tutacağımı Zannetmiyorum, Erdi Yavuz olan İsmim Nasıl Bir Sebep İle Metehan TÜRKBİLGE olarak değiştirilebilir...
İlginiz İçin Hepinize Teşekkür Ederim..
-
Aşağıda yazdıklarım bu forumlardan ve internetteki diğer kaynaklardan faydalanılarak toplanmıştır. Yani sizin tekrar soru yazmanızın nedeni, durumunuzu açıklayan bir konu bulamamanız değil, üşengeçliğinizdir. Günümüzde "diploma denen kağıt parçasını al, bir ömür boyu işin olsun devri" bitmiş ve sürekli araştıran ve kendini geliştiren bireyler iş bulabilmektedir. Bu açıdan geleceğiniz için araştırma yeteneği kazanmaya bakın.
Ben kendim dava açmadan önce siteler ve avukatlardan bu konularda edindiğim bilgileri özetliyorum:
Bu davayı açabilmeniz için mahkemece kabul görecek şartlar mevcuttur. Şartlardan biri varsa davanız kabul edilir, aksi halde reddedilir. Aşağıdaki şartlardan biri varsa davanızı açın:
1) Haklı bir sebebiniz olmalı,
2) Ad/Soyadınız gülünç olmalı,
3) Ad/Soyadınız, ahlak ve edebe uygun bulunmamalı,
4) Ad/Soyadınızın söylenmesi güç bulunmalı,
5) Ad/Soyadınız manasız yani hiç bir anlamı bulunmamalı,
6) Ad/Soyadınız hiç kullanılmamış bir ad/soyad olmalı,
7) Sizi tanıyanların şu andaki ad/soyadınız ile bir başka ad/soyad ile çağırmaları, yani nüfustaki ad/soyadınız ile tanınmamanız, bir başka ad/soyad ile tanınmış olmanız gerekir.
8) Ad/soyadı sizde derin psikolojik çöküntü yaratıyorsa... Ancak bu gerekçeyi sunarsanız değiştirme isteminiz, şahitler ve psikiyatr rapor ve şahitliği sonunda hakime kalmıştır.
Hangi hallerin haklı sebep teşkil ettiği konusunda bir yasal düzenleme bulunmadığından ve esasen bu konuda bir kıstas belirlenmesi de söz konusu olmadığından, haklı sebebin var olup olmadığı, her bir davadaki özel koşullara göre mahkemece belirlenecektir. Bu belirleme yapılırken objektif koşullardan çok, değiştirme isteminde bulunanın mahkemeye sunacağı özel nedenlerin dikkate alınması gerekir. Bu özel, kişiye özgü nedenler; istemde bulunanın kişiliği, sosyal statüsü, aile ilişkileri ve mahkemeye yansıyan ruhsal durumu dikkate alınarak hakim tarafından değerlendirilmelidir.
----------------------------
Bu açıklamalardan sonra eğer "Erdi" geçmişte alay konusu oldu ise bunu dilekçede örnek vererek açıkladığınız takdirde değiştirebilirsiniz. Buna ek olarak kişiğinizi yansıtmadığını, etrafınızda farklı isimle tanındığınızı belirtirseniz isminiz değiştirilir. İsim değişikliği için dilekçe olarak https://www.hukuki.net/forum/showthre...=26290&page=16 adresindeki
dilekçeyi kullanabilirsiniz.
Soyadı değişikliği isteğiniz bana keyfi geldiği için reddedilebilir. Soyad değişikliği çok zordur. bknz. https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=9168
Ad değişikliği dilekçenizi vereceğiniz mahkemedeki dava yoğunluğuna göre 1-3 ay, soyadı değişikliği ise 5-6 ay veya daha fazla sürebilir. Bu nedenle soyadı değişikliği isteminiz keyfi ise (verdiğim linkteki örnekleri incelerseniz soyadı değişikliğinin ne kadar zor olduğunu görürsünüz) hiç soyadı değiştirme talebinde bulunmayın ve ad değiştirme dilekçenizi verin. Ad ve soyad değişikliği bir dilekçe verilerek de yapılabilir.
İsim/soyad değişikliği onayından sonra:
-
yukarıda da belirtiğim gibi isim tashihi için dava günüm bu gündü...Jandarmadan isim değişikliği için cevap gelmediğinden dolayı subat 8 e mahkeme ertelendi... Mahkemedeyken şahitler dinlendi Cumhuriyet Başsavcısı onay verdi Hakim Olumlu diye yanıtladı Nufus mudurlugude Bir Sakınca Görülmediğini Belirtti...
Su andan sonra bir dahaki mahkeme gününü beklemeye koyulacağım.. Tüm değerli bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim...
-
yukarıda da belirtiğim gibi isim tashihi için dava günüm bu gündü...Jandarmadan isim değişikliği için cevap gelmediğinden dolayı subat 8 e mahkeme ertelendi... Mahkemedeyken şahitler dinlendi Cumhuriyet Başsavcısı onay verdi Hakim Olumlu diye yanıtladı Nufus mudurlugude Bir Sakınca Görülmediğini Belirtti...
Su andan sonra bir dahaki mahkeme gününü beklemeye koyulacağım.. Tüm değerli bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederim...
-
merhaba....cok nadir bulunan ve bulunduğu kişininde mutlaka erkek oldugunu düşündüğüm bir ismim var..bu gercekten cok rahatsız ediyor beni..adımın yanına bir bayan ismi eklemek istiyorum.bu gecerli bi sebep olabilirmi acaba?ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.yardımcı olursanız cok sevinirim.şimdiden teşekkürler..:(
-
lütfen acil olarak yardımınızı rica ediyorum..gerçekten çok rahatsız durumdayım..ismimi duysanız bana hak vereceğinizi tahmin ediyorum:) tekrar teşekkürler
-
bildiğiniz gibi haklı sebepler kişiden kişiye değişebilir... Buna inanması gereken kişide Hakimdir. Siz Basvurunuzu Yapın ve Mahkeme Sonucuna Bakın derim...
-
Merhaba , aradım ama bulamadım, isim değişikliği sonrasında Tc numaramızda değişiyormu.
Bunu sormamın sebebi adımı değiştirdikten sonra tamamen beni kimsenin bulmasını istememem, tc de ismimde değişsin istiyorum,
Yalnız tek sorun askerlik, askerlikte herhangi bir sorun oluşmaz değilmi , askerlikte bana nasıl ulaşacaklar bu durumda.Yanlış anlamayın askerden kaçmak için değil böyle bir durumda bana ulaşırlar inşallah diye soruyorum.
-
selam
merhaba diyerek benimde isim değişikliği ile ilgili bir sorunumu sizlere aktarmak istiyorum. ben yurt dışından yazmaktayim. benim ismimi değiştirmem gerekiyor , tehdit altındayım kısacası başım belada türkiyeye dönüp güzel ülkemde yaşamak istiyorum. türkiyeye geldiğimde ismimi değiştirebilmem için yaşadığım ülke polisinden durumumu gösteren bir belge almam gerekirmi kısaca benim izleyeceğim yolu bana yazabilirmisiniz çok teşekkür ettim ve bu dava bana maddi açıdan kaça mal olur aşağı yukarı
https://www.hukuki.net/rules.asp#rulesid1
1c. Konu Başlıkları - İletilerin İçerikleri - İmla kuralları
Forumlara yazılan bazı iletilerin başlıklarında bulunan veya tamamen başlık olarak yazılan ; Acil,Yardım, Yardım lütfen, Yardım Pls, Çok Önemli, Zor durumdayım, Bakarmısınız gibi sözcük veya sözcük gruplarını kullanmamanızı rica olunur. Bu konuda birçok kullanıcının da şikayeti vardır. Bu gibi sözcüklerin kullanımının iletilerin cevaplanmasında pek yarar sağlamayacağı çok açıktır. Yazılan her iletinin,her sorunun da kendine göre belli bir aciliyeti ve ehemmiyeti olduğunu düşünürsek, bu kelimeleri kullanmanın bir faydası olmadığı bir gerçektir. Bu tip davranışlar hem kullanıcılardan tepki almaktadır hem de hoş durmamaktadır. Gelen şikayetlerin haklı olduğu görülmüş ve Site Yönetimince, bu tarz başlık içeren iletilerin yanıtlanmış olsa dahi silinmesine karar verilmiştir.
Bir diğer husus da iletilerin içeriğidir. İletilerin içeriğinin hukuk ve ahlak kurallarına uygun olması; alenen tahrik edici kelimeler ve küfür niteliğindeki sözcükler içermemesi, kişi veya kuruluşları hedef almaması gerekmektedir. Aksi şekilde iletileri yazan kullanıcıların iletileri silinecektir.
Ayrıca; iletilerin okunamayacak kadar uzun ve karışık olmamasına ve yine iletilerin yanıtlanması için gerekli temel nitelikteki noktaların yazılmadan geçilmemesine dikkat edilmesi yararınıza olacaktır. Çünkü her iki durumda da iletilerinizin cevaplanması zorlaşmakta ve hatta imkansız hale gelmektedir.
Bir hukuk sitesine yazdığınızın bilinciyle genel İMLA kurallarına, ilk harfinizin Büyük olmasına, tüm harflerin büyük yazılmaması hususlarına ÖZEN göstermelisiniz.