-
Cevap: Hükmün Açıklanmasının Geriye Bırakılması - 2 Dava
bana hakaret eden bir bayana dava açtım ve adli para cezasına çarptırıldı fakat HAGB na karar verildi. şimdi de elinde benimle ilgili cinsel içerikli ses kayıtları olduğunu her yerde söylemiş ve birçok kişiye de bu kayıtları dinletmiş hatta hakaret davasında alakasız olmasına karşın hakime bile bu kayıtları cd olarak sundu. şimdi ben özel hayatın gizliliğini ihlal davası açmayı düşünüyorum. kamu görevlisiyim okul müdürümden tutun da ilçe milli eğt. deki müfettişlere dahi dinletmiş bu kayıtları soruşturma açıldı ama ceza almadım. açacağım davanın seyri ne olur?
-
Cevap: Re: Hükmün açıklanmasının geri bırakılması
https://www.google.com.tr/url?sa=t&r...62922401,d.d2k
bu toplantıdan anladıgı hagb varsa memuriyetine son veremezsiniz diyor hukukçu arkadaşlarımız degerlendirebilirmi
-
2013 aralık ayında mesaj yoluyla hakaretten yargılandım ve hag ile cezam ertelendi. normalde insanlara çok saygılı birisiyim.bu güne kadar hiç problem yaşamadım. benim erkek arkadaşıma kızdığı için, çok önce(5ay) gönderdiğim mesajları mahkemede kullanarak benden şikayetci oldular.bende hag aldım. 5 yıl sürem var ve ben kendimi çok kötü hissediyorum.her an bir olay olacakmışta ben talihsiz bir şekilde ceza alacağım diye çok korkuyorum.hag ın geri dönüşü yokmu?
-
HAGB'ye karşı temyiz yolu kapalı, itiraz yolu açık. Tefhim - tebliğ süresi içerisinde tabi.
KASTEN bir suç işlemekten mi korkuyorsunuz, anlaşılmadı.
-
kasten kesinlikle suç işlemem. korkum suç oldugunu bilmediğim bir olaya denk gelip ceza almam. ben bu hagb kararı verilmeden önce yaptığım şeyin suç oldugunu bilmiyordum . mesajda '' kocan seni aldatıyor sende bunu biliyorsun.onun kuklası olduğun için bildiğin halde onu kabullendiğin için aldatılmayı hakediyorsun'' diye mesaj yazmıştım. aile huzurunu bozmaktan ve rahatsız etmekten 9 ay hapis ve 1600 tl para cezası verildi. hagb oldu. mahkeme biteli 3 ay oldu. avukat tutsam itiraz hakkım varmı.
-
İtiraz Süresi Geçmiş Artık Sağlık Olsun Bundan Sonra Dikkat Edin
-
idari yönden ihraç olan memur adliden hagb alırsa geri dönermi ust yargıda bu konuda göruş belirsizligi vardı daha önceki verdigim linkte kasım ayında yapılan hsyk toplantısında bu görüsu netleştrmşler hukukçu arkadaşlar ne diyorsunuz yorum alabilrimiyim
-
yok mmu hukukçu arkdşlar hagb belirsizlik ne olacak memuriyetle ilgili paylaştıgım linkte sanki olumlu gibi geldi
-
Eğer bir hakaret davasında hakime böyle bir kayıt dinlettiriliyorsa ve o hakim bunu kaydetmenin suç olduğunu söylemiyorsa zaten ortadaki eylemin suç kapsamına girip girmediği başlı başına bi tartışma konusudur.. Unutmayalım ki hakimler duruşma esnasında baktıkları dava dosyası dışında her hangi bir konuda suç unsuruna rastladıklarında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmakla mükelleftirler..
-
Bazıları sallamış. Sallamayın bilmiyorsanız insanları yanlış yönlendirmeyin.
-
boşanma davasında verilen ifadeden yola çıkarak çocuğun cinsel istismarını fark eden hakim savcılığa suç duyurusunda bulunuyor.. sonuç mu yeni dava ve 30 yıllık mahkumuyet adam şu an silivri 1 no lu A-1 koğuşunda! çok örnek veririm de gerek yok üşenmeyip ceza muhakemeleri kanunu okunulursa zaten anlaşılır...
-
Kanunu okurken başlığını, adını okumayı ihmal etmeyelim. Muhakemeleri değil "Muhakemesi"..
-
xHükmün açıklanmasının geriye bırakılması
merhaba,hagb ne demektir ayrıntı verebilirmisiniz diğer sorum sabıka kaydı olmayan birisine görevi kötüye kullanmaktan verilebilecek ce
za en fazla ne olabilir verilen ceza ne kadarsa para cezasına çevrilebilir teşekkürler...
-
Cevap: Re: hükmün açıklanmasının geri bırakılması
bir de güvenlik soruşturması yapan kurumlar isterse verilir(polis asker ikm gibi güvenlik soruşturması yapan tüm kurumlar görebilir eğer hagb de 1 yıl ve üzeri cezalar güvenlik soruşturmasında sıradan memuriyetler için olmsuz değerlendiriliyor.
-
Hükmün açıklanması
MADDE 231. - (1) Duruşma sonunda, 232 nci maddede belirtilen esaslara göre duruşma tutanağına geçirilen hüküm fıkrası okunarak gerekçesi ana çizgileriyle anlatılır.
(2) Hazır bulunan sanığa ayrıca başvurabileceği kanun yolları, mercii ve süresi bildirilir.
(3) Beraat eden sanığa, tazminat isteyebileceği bir hâl varsa bu da bildirilir.
(4) Hüküm fıkrası herkes tarafından ayakta dinlenir.
- - - Updated - - -
(5) (Ek fıkra: 06/12/2006 - 5560 S.K.23.md) Sanığa yüklenen suçtan dolayı yapılan yargılama sonunda hükmolunan ceza, iki yıl* veya daha az süreli hapis veya adlî para cezası ise; mahkemece, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilebilir. Uzlaşmaya ilişkin hükümler saklıdır. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması, kurulan hükmün sanık hakkında bir hukukî sonuç doğurmamasını ifade eder.
(6) (Ek fıkra: 06/12/2006 - 5560 S.K.23.md) Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilebilmesi için;
a) Sanığın daha önce kasıtlı bir suçtan mahkûm olmamış bulunması,
b) Mahkemece, sanığın kişilik özellikleri ile duruşmadaki tutum ve davranışları göz önünde bulundurularak yeniden suç işlemeyeceği hususunda kanaate varılması,
c) Suçun işlenmesiyle mağdurun veya kamunun uğradığı zararın, aynen iade, suçtan önceki hale getirme veya tazmin suretiyle tamamen giderilmesi,
gerekir.
(7) (Ek fıkra: 06/12/2006 - 5560 S.K.23.md) Açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilen hükümde, mahkûm olunan hapis cezası ertelenemez ve kısa süreli olması halinde seçenek yaptırımlara çevrilemez.
(8) (Ek fıkra: 06/12/2006 - 5560 S.K.23.md) Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının verilmesi halinde sanık, beş yıl süreyle denetim süresine tâbi tutulur. Bu süre içinde bir yıldan fazla olmamak üzere mahkemenin belirleyeceği süreyle, sanığın denetimli serbestlik tedbiri olarak;
a) Bir meslek veya sanat sahibi olmaması halinde, meslek veya sanat sahibi olmasını sağlamak amacıyla bir eğitim programına devam etmesine,
b) Bir meslek veya sanat sahibi olması halinde, bir kamu kurumunda veya özel olarak aynı meslek veya sanatı icra eden bir başkasının gözetimi altında ücret karşılığında çalıştırılmasına,
c) Belli yerlere gitmekten yasaklanmasına, belli yerlere devam etmek hususunda yükümlü kılınmasına ya da takdir edilecek başka yükümlülüğü yerine getirmesine,
karar verilebilir. Denetim süresi içinde dava zamanaşımı durur.
(9) (Ek fıkra: 06/12/2006 - 5560 S.K.23.md) Altıncı fıkranın (c) bendinde belirtilen koşulu derhal yerine getiremediği takdirde; sanık hakkında mağdura veya kamuya verdiği zararı denetim süresince aylık taksitler halinde ödemek suretiyle tamamen gidermesi koşuluyla da hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilebilir.
(10) (Ek fıkra: 06/12/2006 - 5560 S.K.23.md) Denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlenmediği ve denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere uygun davranıldığı takdirde, açıklanması geri bırakılan hüküm ortadan kaldırılarak, davanın düşmesi kararı verilir.
(11) (Ek fıkra: 06/12/2006 - 5560 S.K.23.md) Denetim süresi içinde kasten yeni bir suç işlemesi veya denetimli serbestlik tedbirine ilişkin yükümlülüklere aykırı davranması halinde, mahkeme hükmü açıklar. Ancak mahkeme, kendisine yüklenen yükümlülükleri yerine getiremeyen sanığın durumunu değerlendirerek; cezanın yarısına kadar belirleyeceği bir kısmının infaz edilmemesine ya da koşullarının varlığı halinde hükümdeki hapis cezasının ertelenmesine veya seçenek yaptırımlara çevrilmesine karar vererek yeni bir mahkûmiyet hükmü kurabilir.
(12) (Ek fıkra: 06/12/2006 - 5560 S.K.23.md) Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararına itiraz edilebilir.
(13) (Ek fıkra: 06/12/2006 - 5560 S.K.23.md) Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı, bunlara mahsus bir sisteme kaydedilir. Bu kayıtlar, ancak bir soruşturma veya kovuşturmayla bağlantılı olarak Cumhuriyet savcısı, hâkim veya mahkeme tarafından istenmesi halinde, bu maddede belirtilen amaç için kullanılabilir.
(14) (Ek fıkra: 06/12/2006 - 5560 S.K.23.md;Değişik fıkra: 23/01/2008-5728 S.K./562.mad) Bu maddenin hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin hükümleri, Anayasanın 174 üncü maddesinde koruma altına alınan inkılâp kanunlarında yer alan suçlarla ilgili olarak uygulanmaz.
-
Asliye Cezada görülen davamın ilk celsesi bitti. Savunmamı yaptım ancak mahkeme sonu verilen tutanakta şu yazıyor ki bana kesinlikle sorulmadı bende kabul etmedim.
" Sanıktan 6008 sayılı yasa ile değişik cmk 231. Maddesi kapsamında ileride suçlarının sabit olması halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin yasa maddesinden yararlanmak isteyip istemediği soruldu.
" Sanık cevaben: HAGB hükmünün uygulanmasını talep ederşm dedi.
Hakim bana bunu sözlü sormadı. Nasıl oluyorda tutanağa kabul etmişim gibi geçiriliyor?
Beraat edeceğime inanıyorum ama olduki böyle bir karar çıktı ben HAGB kararına karşıyım belki hükmümü yüzüme okusun bende temyiz yoluna gideyim. Buna şimdi mi itiraz etmek lazım yoksa standart bir prosedür mü bunun yazılması?
-
Dediğiniz gibi size sorulup öyle tutanağa geçirilmeliydi dilekçe verip itiraz edebilirsiniz tutanağa size sorulmadan yanlış geçirilmiş diyebilirsiniz.
-
Peki HAGB hükmünün uygulanması sonrası mahkeme masrafları ve karşı tarafın yani müştekinin avukat masrafları vs.. Anladığım kadarıyla sanığa ödettiriliyor. Sanığın bu masrafları ödeyecek gücü yoksa veya ödemediği takdirde herhangibir yaptırım sözkonusu olur mu? Mesela bu karar mahkeme tarafından bozulabilir mi?
-
Mahkeme masrafları sanığa yükleniyor ama avukat ücreti yükletilmiyor yargılama masrafını vergi dairesine yazarlar icra haciz yolu ile tahsil edilirse edilir hapis yolu yok.
-
Rol Tipi Adı Vekil
SANIK Kişi xxxxxxxxx
Memur olmayan kimsenin resmi belgede sahteciliği [Karar: Hükmün
Açıklanmasının Geri Bırakılması ve Denetimli Serbestlik] [Kesinleşmedi]
Duruşma Bilgileri
Yer Mahkeme Tarih İşlem Sonuç
TEKİRDAĞ/ÇORLU Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi 03/03/2014 09:05 Duruşma Duruşma Yapıldı
iyi günler
eşime yasal yollardan aldığımız ehliyet, kursun illegal olması nedeniyle sahte ve eşimde sahtecilikten sanık olduğu davada yukarıdaki karar verilmiş UYAP' tan gördüğüm kadarıyla.
Ne anlama geldiği?
Ne yapmalıyız?
Bundan sonra ne olacağı ve prosedürün nasıl işleyeceği?
konularında yardım edebilecek varsa sevinirim.
-
karar size tebliğ edilince saat işlemeye başlar.. süresi içinde itiraz edebilirsiniz ama unutmayın her temyiz doğru değildir yargıtay sen buna az ceza vermişsin diyip daha kötü karar verebilir...
- - - Updated - - -
ayrıca ceza falan almamış denetimli tedbiri ağır gelmiyorsa hükmün açıklanmasının geri bırakılması sorun teşkil etmiyorsa kararı kabullenin derim(şahsi görüşüm)
-
5 yil sÜre İle denetİme tabİ tutulmasi
Merhaba,
Suçsuz olduğum bir suçdan dolayı 1 YIL 3 AY Hapis Cezası 5271 sayılı CMK nun 231/5 mad. gereğince konuşlları oluştupundan HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILMASINA, 5271 sayılı CMD nun 231/8 mad. gereğince sanığın 5 YIL SÜRE İLE DENETİME TABİ TUTULMASINA
5560 sayılı yasa değişik 5271 sayılı CMK nun 231/8 mad. gereğince denetimli serbestlik tabiri uygulanması herhangi bir yükümlülük yüklenmemesi.
aldığım ceza budur tam olarak ne anlama geliyor bilgi verirseniz çok sevinirim 7 gün içerisinde itiraz hakkı var 7 iş günümü yoksa toplam 7 gün içindemi itiraz etmem lazım ?
-
hagb kararverildi 20 gun geçti gerekçeli karar ne zaman çıkar acaba
-
öncelikle zaman ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederiz.
asıl anlayamadığımız " hükmün açıklanmasının geri bırakılması ve denetimli serbestlik" konusudur. bunlar ne anlama geliyor.
temyizi belirttiğiniz aksi durum ihtimali için düşünmüyoruz.
son olarak tebligat elimize ulaşınca ne yapmamız gerekir. herhangi bir yere kayıt bilgi vs vermelimiyiz.
ayrıca karar kesinleşmedi diyor. bu ne anlama geliyor acaba
-
Hükmün açıklanmasının geri bırakılması hakkınızda verilen ceza kararının üstünün örtülmesi demektir bir anlamda bu haliyle şimdilik bir hüküm ifade etmemesidir belirtilen süre içinde bir suç daha işlediğinizde örtülen kararın açıklanıp infazına başlanması söz konusu olacaktır. Denetimli serbestlik de bu demektir ancak bu denetimin içine duruma göre bazı şartlar koşulabiliyor mesela uyuşturucu kullanmaktan aldıysanız cezanızı tedavi için bir süre hastaneye gitmeniz ve tamamlanınca ordan yazı getirmeniz istenebiliyor. Denetimli serbestliğiniz için bunun gibi bir yükümlülük öngörülmüşse adliye içinde bulunan denetimli serbestlik bürosuna gidip müracaat yapmanız gerekiyor.
-
Cevap: 5 yil sÜre İle denetİme tabİ tutulmasi
Alıntı:
vurgun53 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, Suçsuz olduğum bir suçdan dolayı 1 YIL 3 AY Hapis Cezası 5271 sayılı CMK nun 231/5 mad. gereğince konuşlları oluştupundan HÜKMÜN AÇIKLANMASI GERİ BIRAKILMASINA, 5271 sayılı CMD nun 231/8 mad. gereğince sanığın 5 YIL SÜRE İLE DENETİME TABİ TUTULMASINA
5560 sayılı yasa değişik 5271 sayılı CMK nun 231/8 mad. gereğince denetimli serbestlik tabiri uygulanması herhangi bir yükümlülük yüklenmemesi. Aldığım ceza budur tam olarak ne anlama geliyor bilgi verirseniz çok sevinirim 7 gün içerisinde itiraz hakkı var 7 iş günümü yoksa toplam 7 gün içindemi itiraz etmem lazım ?
Beş yıl içinde başka bir suç işlemezseniz cezanız düşecek işlerseniz hem onu hem bunu çekersiniz demek. İtiraz süreniz toplam 7 gündür.
-
Merhabalar,
2009 yilinda gorulen mahkemem sonucunda hagb karari cikti. Kasim ayinda 5 senelik denetimli serbestlik suresi dolacak. Sormak istedigim, Kasim ayinda mahkemeye bir dilekce ile denetimlik serbestlik suremin gectigini belirtmeme gerek var mi? yoksa otomatikmen hakkimdaki aciklanmayan hukum siliniyor mu?
Saygilarimla.
-
Hakkınızda açıklanan bir karar olmadığı için silinecek bir şey de yok süre dolmadan bir suç işlerseniz açıklanmayan hüküm açıklanır ve çekersiniz o kadar.
-
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Hakkınızda açıklanan bir karar olmadığı için silinecek bir şey de yok süre dolmadan bir suç işlerseniz açıklanmayan hüküm açıklanır ve çekersiniz o kadar.
Cevabınız için çok teşekkür ederim Engin Bey.
Saygılar.
-
Ertelenmiş karar sonrası hagb talebi ve arşiv kaydı silinebilirliği hk.
İyi günler
Eski tck ya göre yargılanmış olup suç tarihi 01.2002 karar tarihi ve karar tarihi 06.2004 olan,1 ay 10 gün hapis cezasının 290.760.000 lira para cezasına çevrilmiş ve bu da ertelenmiş hırsızlığa eksik teşebbüs suçundan bir arşiv sabıka kaydım var.
( C: G07302004C0023292(07341235-04) 20.01.2002 CK:64/1 491/3 61/1 522/1; 647SA 4 6 SAFRANBOLU;SCM. 290.760.000 AP.07/06/2004 03/167-157 31/08/2004)
Memnu haklarımın iadesini aldım ve Ankara adli sicile elden verdim.
1.sorum ; Araştırmalarıma göre eski tckda yargılandığımdan dolayı ve suçumun niteliğinin adı suç kapsamında oldugundan dolayı arşiv kaydından silinebilme imkanı olduğu doğrultusunda.adli sicil istatistik kurumuna dilekçede bulundum.önüzmüzdeki hafta atamamın tamamlanabilmesi için gerekli evrakları vermem gerekiyor.eğer ki sabıka kaydım silinmezse atamam iptal edilecek ve idari mahkeme yoluyla dava açacağım,bundan dolayı vereceğiniz bilgi - görüş benim için çok önemli.
2. sorum ; Ertelenmiş bu karar hakkında hagb kararı isteyebilir miyim ve sonrasında sicilim silinip memur olma hakkımı tekrar kazanabilir miyim.
Yardımlarınız,cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
-
Cevap: Ertelenmiş karar sonrası hagb talebi ve arşiv kaydı silinebilirliği hk.
Hırsızlık suçu yüz kızartıcı suçlardan sayılmış biraz zor bana göre bu tür suçlar için "affa uğrasa bile" diyor üstelik mevzuat.
-
Eski suçunda 3600 tl adli para cezası almış bir kişi para yatırmaya devam ediyor ve 6 taksiti kalıyor. bu cezadan sonra şahsın hakkında 125/1-4 53 ve 58 den hakaretten dava açıldı. buradan ceza alırsa hükmün açıklanmasının geriye bırakılması, hapis veya para cezasımı çıkar. saygılarımla.
-
bunda 4,5 yıl önce basit yaralama suçundan 5 ay hapis oda 3000 tl paraya çevrilmişti enson hagb kararı çıkmıştı.ama maalesef benimle çok uğraşan sürekli tehtid eden biri yüzünden tekrar basit yaralama suçundan 2,5 ay hapis oda 1500 tl para kesinleşmiş ceza aldım.mahkeme hagb kararını ilgili mahkemeye gönderilip değerlendirilmesine karar verdi.sizce sonuç ne olur memuriyetime kötü bir etkisi olurmu? saygılar.
-
Asliye Cezada görülen davamın 4. Celsesi yapılacak, hakim de bana bu son celse olacak karar vereceğiz dedi.
Geçtiğimiz 3. celsede savunmamı yaptım ancak davamın 1. celsesinin tutanağını incelerken HAGB ile ilgili şu yazıyor ki bana kesinlikle sorulmadı bende kabul etmedim. Yani hakim bana sormadan katibe yazdırmış kabul etmişim gibi.
" Sanıktan 6008 sayılı yasa ile değişik cmk 231. Maddesi kapsamında ileride suçlarının sabit olması halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına ilişkin yasa maddesinden yararlanmak isteyip istemediği soruldu.
" Sanık cevaben: HAGB hükmünün uygulanmasını talep ederşm dedi.
Hakim bana bunu sözlü sormadı. Nasıl oluyorda tutanağa kabul etmişim gibi geçiriliyor?
Cmk 177. madde gereği somut delil toplanmasını istiyorum hakim yerine getirmiyor. Beraat edeceğim bir davada HAGB kararını baştan bana sorulmadan kabul ettirmiş gibi gösteriliyor, anladığım kadarıyla hakimde nasılsa temyiz edemeyecek bende somut delilleri toplamakla uğraşmayım gibi bir durum var ortada.
Şimdi son celsede aleyhime bir hüküm kurulup hagb kararı verilmesini istemiyorum. Temyiz yolunun açık olmasını istiyorum.
Hakime son celsede bu durumu nasıl anlatmam gerekli? Dilekçe mi vermeliyim? Davam bu hafta çarşamba. Yeni farkettim beni yönlendirirseniz sevinirim sayın avukatlarım.
-
Merhaba. Bir sorum olacak? Beraat alan veya düşen davalar tamamen mi ortadan kalkar, yoksa MİT gibi kuruluşların bu davalardan kapsamlı bilgileri olur mu?
-
Cevap: Hükmün açıklanmasının geri bırakılması
Bir yakınım 3 Ocak 2014'te gerçekleşen bir olayın, Nisan ayında görülen davasında mahkemeden 5 ay ertelenmiş hapis cezası aldı. 24 Ocak 2014'te gerçekleşen bir olaydan dolayı da farklı bir mahkemeden Mayıs ayında, 1 yıl 3 ay ertelenmiş hapis cezası aldı. İkinci mahkemenin cezayı erteleme sebebi birinci cezaya itirazımızdanmıdır, cezalar kesinleşirse erteleme bozulurmu ve infazı nasıl hesaplanır?
-
-
Merhabalar sizden birsey ogrenmek istiyorum ese karsi uygulanan siddette kamu davasi acildi ve 6ay ceza verildi sucu isleyen kisinin daha onceki infazida bozuldu bu durumda ne gibi bir sonuc olur ogrenmek istiyorum lutfen yardim edin
- - - Updated - - -
Basit yaralama sucundan 6 ay hapis cezasi almis bir kisi daha oncede ayni sucu islediginden infazi yanmis bu durumda nolur lutfen solermisiniz yardim edin merak ediyorm tesekkurler simdiden
- - - Updated - - -
Basit yaralama sucundan 6 ay hapis cezasi almis bir kisi daha oncede ayni sucu islediginden infazi yanmis bu durumda nolur lutfen solermisiniz yardim edin merak ediyorm tesekkurler simdiden
-
Eski mahkemeye bildirimde bulunulur o mahkeme hükmü açıklar ve infaza verir
-
2007 yılında ağır ceza mahkemesi tarafından hakkımda ertlenemiş para cezası verildi. onu hagb ye çevirtebilir miyim?