-
Cevap: Türk Vatandaşlığı başvurusu
Valla açıkçası ben pek sevinemedim. Ne olup bittiğini anlıyamadım
- - - Updated - - -
Rabbim herkeze nasip etsin. İnşalalh sizde vatandaş olursunzu.
Benim özel durum için vatandaşlık kanununun beş bin dokuz yüz bir nolu kanunun on ikinci maddesine bakabilirsiniz
-
Rabbime hamd olsun. Kutlama mesajını aldım
-
hayırlısı inşallah bende yakında vatandaş olurum evlenme yoluyla nisan 2016 da başvuruda bulundum ve haziranın sonunda komisyon toplantısına gittim çok şükür şuan sorgulama yaptım başvurunuz inceleme ve araştırma aşamasındadır diyor hayırlısı inşallah 2016 bitmeden vatandaş olurum
-
Müminun kardeşim, senin yerine çok sevindim hayırlı olsun inşallah , güzel haberini aldık senin de sıra ferdiii de
-
Ehsan bey biradamisiniz ?? Benim durum da size benziyor sadece 1 yil geriden geliyorum . Sorularim var buralardamisiniz ?
-
Alıntı:
ferdiiii rumuzlu üyeden alıntı
lion war kardesim ne oldu sizde alabildiniz mi? artik yazmiyorsunuz . hayirli bir haber aldiniz mi?
bu aralar cocuk oldu ,birak internetti bilgisayarı bile acamıyorum..daha vatandası alamadı olduğu yerdeyım hala, iç işleri bakanlığına bir dilekçe yazmayı dusunuyorum ama nasıl yazacağıma bilemedım ya..
arkadaslar evlilik yoluyla tc alan varsa net bir cevap verebilir mi bana?ilk komisyondan kac ay sonra aldınnız Tc yi ,ben kafayı yiyecem ya.. bn 4.aya komisyondan geçtim hala arastırmada diyor ankara nufus mudurluğu,sinirlerim alt ust oldu ya
-
Lion war, 10 martta komisyondan geçtim, 18 temmuzda karar aşamasına geçti, 3 agustosta vatandaş oldum, yani 4 ay 23 gün sonra vatandaş oldum o yüzden içini ferah tut derim
-
lion war gözünüz aydın çocuğunuzun güzel bir hayat yaşaması dileğim ile. Dilekçe konusunda nvi sayfasına girip bilgi edinmeye tıklayın daha sonra bilgi edinme başvuru formu var oraya tıklayıp bilgilerinizi doldurup altta sıkıntılarınızı yazabilirsiniz. ya da 199 u arayıp onların sizin için talep yazmanızı isteyebilirsiniz. ben her gün bir tane yazıp gönderiyorum :) yarın da göç idaresine bizzat dilekçe vericeğim güvenlik soruşturmamı neden uzattınız diye. hafta sonu da cumhurbaşkana mektup yazacağım :) olağanustu hal var diyorlar. Ne yapalım kardeşim yaşamayalım mı ? dedim. mezara girelim o zaman ....
-
bir de çocuk bereketi kısmeti şansı ile birlikte doğar. bence birkaç güne kalmaz tc vatandaşlığınızı alırsınız. şimdiden hayırlı olsun.
-
evlilik yolu ile vatandaşlığa başvurduk,ilk başvurudan,komisyon aşamasına kadar süre takriben ne kadardır,bir arkadaş cevaplar ise memnun olurum,başvuru kocaeli.
-
delıdolu, ben bursadan basvurmustum , 1 aralıkta ılk basvuruyu yaptım dosyayı teslım ettım 10 martta esımle bırlıkte komısyona cagırıldım 18 temmuza kadar arastırma aasamasında yazdı , 3 agıustosta vatandas oldum yanı takm olarak 9 ay 2 gunde ılk basvurudan ıtıbaren
ferdiiii, var mı arkadasım bı gelısme senın durumunda
-
erovin,cevap için çok teşekkürler.
-
elbette erovin cesitli gelismeler var ama sadece bilgi baabinda. olumlu cevap konusunda durum stabil. ocakta komisyon oldu subatta icisleri il nufusa gun sayimini tekrardan istemis bunlarda subatta istenilen tekrar gun sayimini agustos ayinda gondermisler :) hooop tekrardan siraya gir :D
-
Ferdiiii, 6 ay sonra mi bildiriyorlar sana gün sayımı isteğini, saçmalığın da bu kadarı ama kime ne diyeceksin iste ve niye tekrar istemişler bir şey dediler mi ve hangi güne aldın sıra
-
Ferdiiii kardeş bende çok merak ettim neden senden tekrar gün sayımı istemişler,ne diyeyim artık Allah sabır versin sana.
-
simdi soyle : vatandasliga hak kazanip kazanmadigini, vatandaslik icin hangi belgelerin gerektigini ogrenmek icin il nuf. val. senden ayrintili gun sayimini istiyor. yaptiriyorsun. daha sonra bakiyorlar . sartlar uygunsa sana istenilen belgelerin listesini uzatiyorlar . tabi sen o listedekileri tamamlayana kadar ne sinir kaliyor ne baska birsey. lakin bir tane bir uyuz belge var ki onda iyice kafayi siyiriyorsun o da apostil. orjinal ve muhurlu. bunun icun memelekete gidip alman gerek. konsolosluk vermiyor. herseyi tamamlatip apostil icun cikis yaptim 20 gunluk bir cikisim oldu. geldim apostille birlikte evrqklari da verdim. ve dedim ki ben gun sayimi yaptirdim lakin bu cikisi da saydirmam gerekiyor mu ? hayir dedi oradaki sayin kadin. yahu yaptirayim parmagidir komisyonu dur derken zaten vakit geciyor. sayin kadin dedi hayir gerek yok istemiyrlar zaten 20 gun de etkilemiyor vs. peki dedim. icisleri o 20 gunu de istemis. bu il. nuf. bana 6 ay bildirmedi bildirmeleri de gerekmiyor zaten yaptirip kendileri gondermesi gerekiyor. ben aramaya sikayet dilekce oraya git buraya git vs baslayinca geldi postaci amca verdi zarfi il val. nuf. sizi cagryor. gittim gun sayiminizi istyrlar dediler 20 gunluk. ne yapayim dedim . biz hallederiz dedi adam. oldu bende inandim . adamin bogazina suluk gibi yapistim birkac saat iceresinde gun sayimini yaptirip o hafta icislerine gonderttim . sira derken icislerindeki evrak sirasindan bahsettim. biraz karisik biliyorum sutcu lisanim olmussa af ola :)
-
ferdiii, ıyı olmus barı sıkbogaz etmıssın de barı bakanlıkta ıslemler aksamamıs oldu yanı sıl bastan olmamıs oldu dedıgın gıbı sayın cok bılmıs kısıler ınsanları nasıl da yanıltıyor bak ama ıste kıme ne dıyeceksın hadı bakalım ınsallah senın tum gecıkmeye bu durum sebep olmus olsun da hayırlı haberlerını alalım senın de
-
teşkkur ederim. peki sizlerde böyle birşey oldu mu. yani önce gün sayımını yaptırıyrsunuz sonra apostil almaya gidiyrsunuz. daha sonra gün sayımını yaptırdınız mı ? istediler mi ?
-
Ben evlilik yolu ile aldığımdan herhangi bir gün sayımı istenmedi benden sadece bulgaristandan doğum belgem getirttim apostilli onu tercüme ettirdim
-
erovin,ilk başvurudan ne zaman sonra emniyet'e çağırıyorlar,cevap verirsen memnun olurum.iyi günler
-
Delidolu, ilk başvurudan 1 ay sonra eve memur geldi kontrole ertesi gün beni çağırdılar karakola, gittim karakola sorular sordular basit sorular , ayni gün yabancılar şubeye gönderdiler ordan parmak izi alınması için bi kağıt verdiler o gün hallettim parmak izini de, sonra 2 ay sonra komisyona çağırdılar eşim ile birlikte yani ilk başvurudan 3 ay 10 gün sonra komisyondan geçtim sonrasında da 4 ây 23 gün sonra onaylandı, umarım faydalı olabilmişimdir
-
Çok teşekkürler verdiğin bilgiler için,sağlık ve esenlikler dilerim.
-
merhaba arkadaşlar içişlerini arayıp da neden bu kadar uzadı diye sordugunuzda göç idaresi genel müdürlüğünden güvenlik soruşturması için cevap bekliyoruz diye cevap ile karşılaşanınız oldu mu ?
- - - Updated - - -
arkadaşlar aranızda kanunları bileniniz var mıydı. güvennlik soruşturması kanuna göre en geç kaç günde sonuçlanması gerekiyor ?
-
Bende demin Ankara'yı aradım aynı şeyi banada söylediler, ne kadar süreceğini sorduğumda ise net bişey söyleyemem dedi yani hala tahkikatta.
-
göç idaresinde tahkikkate mi dediler ? ne zaman tahkikat içi gönderdikleri konusunda bilgi verdiler mi ? kaç aydır tahkikkatte ?
-
Dosya ankarada dediler,02/06/2016 tarihinden beri inceleme ve araştırma aşamasındadır.
-
arkadaşlar merhaba,
genel olarak vatandaşlık için başvurdum ve 05.05.2016 tarihinde istanbul'da komisyona girdim. kısa süreliğine yurdışına çıkmam gerekiyor. sizce bir sıkıntı olur mu? yurdışına çıkmamdan dolayı tekrar gün sayımı talep edilir mi? bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.
-
Huss kardes sikinti olur. Nasil sikinyi olur %90 ihtimal ile cikisinin gun sayimini isterler. Toplamda 180 gunu gecmezse basvuruda sikinti olmaz ama sure uzar. Suredede artik 6 ay 1 sene zarfinda bir uzama olur. Alsan bile gec alirsin yani. Simdiden Allah sabir versin. 180 gun derken daha once 120 gunluk cikisin oldu ise simdiki cikisina eklenir oyle hesaplanir. Cok tanidik var oyle cikan istemislerdi gun sayimini. Birde soru once gun sayimini yaptirdin daha sonra apostil almaya gittin degil mi ?
-
Ferdi kardeşim ben gün sayımı yaptırdım hersey tamam. Komisyona da girdim. Dosyam şuanda ankara da araştırma aşamasında. Ankarayı aradım sorun olmaz dediler ama eğer hakikaten sorun olacaksa çıkışımı iptal edeceğim mecburen. İlgi ve alakanız için teşekkürler.
-
selam arkadaşlar. ben birkaç ay önce genel olarak Türk vatandaşlığına başvuru yaptım. annem babam ve kardeşlerim türk vatandaşı. 2.8.2016 tarihinde komisyona çağrıldım. sistemden takip ettiğime göre; evraklarınız genel müdürlüğümüze ulaşmış ilgili birim tarafından inceleme ve araştırma işlemleri yapılmaktadır yazısı çıkıyor. bu süreç ne kadar zamanda sonuçlanır. evli değilim, 17 senedir kesintisiz türkiyede yaşıyorum ve buradaki okullardan mezunum. sicilim de temiz. bu koşullar ilgili süreci hızlandırır mı? en kısa haliyle sorum; genel müdürlüğe ulaştıktan sonra ne kadar zamana sonuçlanır başvuru?
-
çok büyük bir ihtimalle çıkışın sorun olur. hani inanma o telefonda soylenenlere benim söyleyebileceğim bildiğim bu yönde. huss şimdi benim sorum gün sayımının sırası. yani apostil almadan önce mi gün sayımını mı yaptırdınız yoksa sonra mı ? gün sayımı yaptırdıktan sonra herhangi bir sebeple çıkışın oldu mu ?
- - - Updated - - -
jan anlattığın şeyler tıpa tıp beni betimliyor. tek fark 18 senedir kesintisiz Türkiyedeyim. yani 1 sene onceki halim. gel gelelim cevaba . HAYIR hiçbir kıyak geçilmiyeceği gibi evlilik yoluyla başvuranlardan daha uzun sürecek bu sürecin. Benim toplam 1.5 senem geçti başvurduğumdan itibaren. o bahsettiğin Araştırma süreci bende 2 hafta sonra 9 aylık olacak :) hani prof olduk gitmedigim yazmadığım telefon etmediğim yer kalmadı. jan mutlaka bekleyeceksin de hani benim gibi çok bekleme diye yardımcı olayım sana lakin daha çok ayrıntıya girmen gerekiyor.
-
Ferdi kardeşim hayır sayımdan sonra hiç yurtdışına çıkmadım. Apostil işinci başvurudan önce hal ettim zaten ben memlekete gitmedim memlekete birine vekalet vererek hal ettim. Gün sayımı hazır olmadan önce apostil belgesi elimde hazırdı. Bu durumda size güvenerk yurdışına çıkışımı iptal edeceğim. En kısa sürede sizinde işler daha fazla uzamadan hal olup kimliğinizi alırsınız.
-
huss güveniniz için teşekkür ederim bazı tanıdıkların tecrübeleri ve edindigim bilgiler ışığında gitmemenizi tavsiye ediyorum. gene de bir şüphe kaldıysa aklınızda il nüfüs müdürlüğüne bizzat giderek bu konuyu netleştirebilirsiniz. çok iyi ben de vekalet verecektim ama tanıdık mı kaldı kuzey rusyada :) yarım gün boyunca uçak araba seyahatı, günlerce süren tren seyahati kalıcak yer bir de dönüşü var. Ne çekmiştim ya
-
Ferdi kardeşim bende aynı şekilde çok zorluk çektim o belgeyi alana kadar. kısacası 6 ay sürdü ve 8 kişi uğraştı bu işi tamamlayana kadar. umarım emeklerimiz boşa çıkmaz.
-
arkadaslar bir gelismesi olan oldu mu ?
-
Bende bir gelişme yok maalesef, hala tahkikatta diyorlar,beklemekten başka yapacak birşey yok.
-
bnmkide tahkikatta diyor ..ilk basvuru subatta ,7 ay oldu bekliyoz ole
-
İşin gülünç olan tarafı şu sanki başka ülkelerin vatandaşları türkiye vatandaşlığını almak için sıraya girmişler,başka ülkelerde bu iş en fazla 3 ay sürüyor,mesela ben yani eşim için valiliğe başvuru yaptık,valilik ile yabancılar polisinin arası bir kilometre,evrakları verdiğimiz yere 3 günsonra telefon ettim,biz evrakları yabancılar polisine gönderdik,bir kilometrelik yolu 3 haftada anca yerine vardı,polise vardıktan sonra 3 ncü haftaya girdim hala ne gelen var nede giden durum böyle(ki ben eşim ile 40 senedir evliyim ve 15 senedirde türkiyede ikamet ediyorum.Aziz nesin'lik bir ülkeyiz vesselam.
-
ne yazık ki hepimiz aynı durumdayız.
-
Tahkikatta uzun durmuyor. Ocak ayinda komisyona girdim mayisin basinda gonderdiler tahkikate 26 mayisda icislerine cvp gelmis 4 aydir icislerinde duruyor dosya. Ilgilenen yok aradigimda tahkikatte dyorlar hala :) adamlara dosya numarasi tarih veryorum birsey yapamayiz dyorlar. Rafda unutmuslar ilgilenen yok. Bekleyecegiz de is yapan yok! Dilekce verdik cvbini bekliyrz bakalim. Olmadi ankaraya gidecegiz su beklemek kadarinsani yoran birsey yok !