şahin bey bizim durumla ilgili de bi yorum yapabilirmisiniz
- - - Updated - - -
şahin bey acil yardımcı olabilirmisiniz dilekçe için sanırım yarın son gün
Printable View
Yazılar çok silik çıkmış anladığım kadarıyla cevaplamaya çalıştım beğenirsen verebilirsin ,durumunu tam kavrayamadım yeniden yapılandırma mı yaptın da farklı bir dosya masrafı çıkarmışlar, dilekçe kararın sonucuna ne kadar etki eder bilemem.Dilekçedeki eksik alanları doldur yanlış yazılmış bir şey varsa düzelt.
KAHRAMANMARAŞ 1. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİ’NE
DOSYA NO : 2015 / 599 ESAS
DAVACI : AKBANKTAŞ.Merkez ,Merkez/EDİRNE
VEKİLİ : Av. Hidayet Koçak, Yeni Hükümet Cad.,Beyzade Apt., No:3/8,K.Maraş/Merkez
DAVALI :
KONUSU : Tüketici Hakem Heyeti kuruluna yapılan itirazın kaldırılması
AÇIKLAMALAR : 1-) Davacının itirazları haksız ve hukuki mesnetten yoksundur.
Şöyleki, Akbank’ın merkez Edirne şubesinden 2010 Yılında kredi çektim. Çekmiş olduğum kredi sözleşmesinde, dosya masrafının 800 TL olduğu yazıyordu.
2-) Bu dosya masrafının iadesi için TSHH baş vuru yaptım, Heyet lehime karar verdi. Banka yaptığı itirazda tarafımdan 299 TL aldığını beyan etmektedir. Sözleşmede 800 TL yazıp nasıl aldığı dosya masrafını düşük göstermekteler.
3-) Kaldı ki, söz konusu olan dosya masrafı 299 TL dahi olsa, 4822 Sayılı Tüketici Hakları Kanunu 6. Maddesine aykırıdır. Kanunda, tüketici aleyhinde dengesizliğe neden olan sözleşme koşullarının haksız şart olduğu belirtilerek, bir sözleşme önceden hazırlanmış ve özellikle standart sözleşme olması ve içeriğine tüketicinin etki edememesi nedeniyle mecburen imzalanmışsa aleyhe olan şartların haksız şart olduğu ve bu şartların hükümsüz kabul edilerek tüketiciyi bağlamadığı açıklanmıştır.
4-) Kanunda da geçen mecburen imzalanmış olması ayrıntısı, ben ve benim gibi birçok borç alanın elini kolunu bağlanmasına sebep olan durumdur. Borç alan, borçlanan kişi olarak daha da açıkçası, bankanın eline düşmüş kişi olarak Banka gibi parasal varlığı yüksek bir güçle pazarlık yapmamızın söz konusu olamayacağını takdirlerinize sunmak isterim.
Hukuki Sebepler : 4822 Sayılı TKH Kanun ile diğer ilgili mevzuat.
Hukuki Deliller : Kredi sözleşmesi, ödeme belgeleri, THH kararı, emsal yargı kararları
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda arz izah edilen sebeplerden ötürü, 1-) Tüketici Hakem Kurulu Kararına İtirazın kaldırılmasına 2-) Dosya masrafı adı altında tarafımdan tahsil edilen ücret ne kadar ise, bunun haricinde ayrıca haksız kesilen ne kadar ücret var ise Mahkemece hesaplanıp tarafıma iade edilmesine 3-) Yargılama giderleri ile ücreti vekâletin davacıdan tahmiline karar verilmesini , Yüksek Mahkemenizden , saygıyla dilerim. 13.02.2015
iyi akşamlar şahin bey bir çok mesajınızı okudum
bende tüketici hakem heyetinden konut kredisi için 1550 liralık dosya masrafı iadesi başvurum kabul edildi ama banka karşı dava açmış .
adliye den herhangi bir tebligat gelmedi ama şans eseri e-devlet üzerinden davanın başladığını ve 6 mart 09:00 a gün verildiğini gördüm.
bir bankacı tanıdığımın verdiği bilgi şu şekilde tüketici heyeti eksper masrafını da dahil etmiştir . banka bunun makbuzunu mahkemeye sunacaktır ve o masraf düşerek kalanı lehine çıkar dedi ama ilk defa adliyelik işi olunca insanın bir kafası karışmıyor değil :)
yorumlarınız ne olur acaba bu durum için....
. Banka ile yaptığınız sözleşmenin geri ödeme planı yazan sayfasını buraya aktarabilirseniz daha net yorum yapılabilir. Sözleşmede ekspertiz ücretini ayrıca fiatlandırmışmı yoksa dosya masrafının içine katıp 1550 . Tl dosya masrafı alındığınımı belirtmişler. Bir bakalım ona göre bir şeyler düşünürüz.
aşağıda ki şekilde yazıyor şahin bey
29.5.2014 1548OF000007DAN 01100096A TL KRD ÖDM 180.000,00 TL 180.000,00 TL
29.5.2014 1548OF000007 Kullandırım Masrafı -1.550,00 TL 178.450,00 TL
29.5.2014 SİGORTA PRİM TAHSİLATI - 1548 OF000007/POLICE NO: 15859636 -1.237,02 TL 177.212,98 TL
29.5.2014 21806830 Müşteri, 10953542 nolu poliçe sigorta prim tahsilatı -252,55 TL 176.960,43 TL
29.5.2014 21806830 Müşteri, 10953684 nolu poliçe sigorta prim tahsilatı -200,45 TL 176.759,98 TL
29.5.2014 21806830 Müşteri, 10953781 nolu poliçe sigorta prim tahsilatı -47,75 TL 176.712,23 TL
29.5.2014 ONUR TEKŞEN 3795 ADA 13 PARSEL B BLOK 5 NOLU DAİRE BEDELİ -176.712,23 TL 0,00 TL
Bundan bir şey tutturamaz.
ne yapayım peki dava günü gitmeme gerek var mı ?
yoksa hiç karışmayıp oluruna mı bırakayım
Tebligat gelsin ona göre cevap dilekçesi yazılacak.
teşekkür ediyorum cevaplarınız için vaktinizi aldım . son olarak
tebligatı beklemeden gidip itiraz dilekçesi doldur diyen tüketici hakem heyetinden bir memur arkadaş oldu . ama bana saçma geldi
tebligat gelince burada paylaşayım o zaman. son olarak da krediyi çekerken çok inceleyemiyoruz en büyük hatamız bu biraz da mecburiyetlerimiz olmasından. 4 adet sigorta kesintisi yapmışlar 1. i dask ama özellikle 1300 liralık sigorta kesintisi için yapılacak bir şey varmıdır. sizce o nedir.
iyi geceler.
Hayat sigortasıdır ölüm halinde kalan borcu sigorta şirketinden tahsil etmek için yapıyorlar. Onları alamazsınız. Tebligatın içinden bankanın dava dilekçesi çıkacak onuda buraya aktarın cevap yazmak isteyene yardımcı olur.
şahin bey öncelikle ilginiz için teşekkürler dilekçeyi tavsiyeniz doğrultusunda ana hatlarıyla yazıp vermeyi düşünüyorum zamanım dolmadıysa ayrıca belirtmek istediğim enteresan bir konu var kredi ödemelerimiz sırasında bir yasa çıktı kredilerde bddk bir masraf ekledi bunu banka bize haksız olarak yansıttı ve bir kaç taksit de o şekilde ödendi 8 tl gibi bi farkla ben masraf dekontu almaya gittiğimde bana masraf dekontunu değil ödeme planını verdiler planda masraf oranı + ödediğim o fazla taksitler ilk ödeme planından farklı şekildeydi bende kredi çektiğim esnadaki masraf yazan kağıtla başvurmayı uygun gördümtedbir talebinde benim masrafı gizlediğim yönünde iddası var 2. konuda kredi ödediğim hesaptan hesap ücreti alınmıştı ve otomatik ödeme talimatı verdirildi (hesap ücreti kesmeme adına) bunu da dilekçede belirtmeli miyim bir de dilekçenin verilme süresi kaç gündür? asliye hukuk mahkemesinin yolladığı kağıtların 2. nushası 12 maddede davacı vekilinin talebinin reddine yazmışlar ne demek istemişler onu da anlayamadım bu konularda da yardımcı olur musunuz şimdiden teşekkür ederim
saygılarımla...
- - - Updated - - -
1. maddeye şu şekilde ilaveler yaptım uygun mudur acaba
Şöyleki, Akbank’ın merkez Kahramanmareaş şubesinden 2010 Yılında kredi çektim. Çekmiş olduğum kredi sözleşmesinde, dosya masrafının 800+5 TL olduğu yazıyordu. Ayrıca bilgi verilmeksizin ve yeni sözleşme vs. imzalamadan banka kredi taksitlerini değiştirmiş ve kredi maliyet oranlarında değişikliklikler yapmıştır. Bu değişikliklere ilaveten kredi çektiğim hesaptan hesap işletim ücreti kesilmiş ve tekrar kesilmemesi için 2 adet fatura ödeme talimatı vermek zorunda bırakılmıştım.
son yazdığın bırakılmıştım cümlesini sil , onun yerine bırakıldım cümlesini yaz. Ilave olarak , şu cümleleri ekle.
Esasen Bankanın bu tavrı, B . K 24 ve 25. Maddelerine de aykırılık teşkil etmektedir.
Merhabalar, bende garanti bankasından konut kredisi kullandım ve benden dosya masrafları adı altında alınan paranın iadesi için Tüketici il hakem heyetine başvurdum ve karar lehime sonuçlandı. bankalara tebliğ daha geç ulaştığından tüketici mahkemesini arayarak ne yapmam gerektiğini sorduğumda tebliğin sana ulaşmasının üzerinden yaklaşık 1 ay geçsin sonra bankaya git paranı talep et dediler. öylede yaptım. banka kararı tarayarak merkeze göndereceklerini söyledi ve araştırılıp değerlendirileceğini söyledi ve mesaj ile dönüş yapacaklarını belirttiler. üzerinden 1 hafta geçti ama dönüş olmadı arayıp sorduğumda hala araştırıldığını belirttiler bende bir dahaki sefere aramayıp icra memurları ile geleceğimi söyledim korkutmak için (doğru mu yaptım bilmem ) beklemelimiyim ne yapmalıyım bilemedim.
2009-2014 yılları arasında kullandığım kredi kartı aidatları için tüketici hakem heyetine başvurmuştum. Karar lehime çıktı.2 şubatta bankaya tebliğ edilmişti.Ancak bankanın ödeme yapmaması üzerine müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalıştım.Bana bankanın karşı dava açacağını en kısa zamanda şubeye uğrayıp bilgi almam gerektiğini söylediler.
Şimdi kafama takılan sorular şunlar:
1-Eğer banka bana dava açtıysa elimdeki kararla ilamlı icra takibi başlatabilir miyim bu süreçte?
2-Duruşmaya katılmam şart mı yoksa yazılı bir savunma vermem yeterli olur mu?
3-Tüketici hakem heyeti kararında bankanın ilgili kredi kartı sözleşmesini delil olarak sunmadığı yazılı.Sözleşmede böyle bir hüküm olmadığı için sunmamış olabilirler mi?Bu durumda davayı kazanma şansım nedir?
Kredi kartı aidatını geri almak, dosya masrafını geri almak kadar kolay değil. Banka, kart aidatı almasını Bankacılık ve kredi kartları kanunu 13. Maddesine dayandırıyor.
Bankanın thh kararına süresi içinde itiraz edip etmediğini iyi takip et, kesin olduğuna kanaat getirirsen ilamlı takip yap , yoksa kanunda ve emsal yargıtay kararları, kredi kart aidat ücretinin geri alınamayacağı yönünde. Bence fazla kurcalama .
- - - Updated - - -
On Gün sonra bir daha ara bakalım. Olmazsa icra takibi başlatabilirsiniz. Kesinleşmiş kararı icraya . Avukat kanalıyla yaparsanız daha iyi olur. Ilamlı icra maktu dilekçe doldurup ayrıca dilekçe yazılacak bunlar sizi aşar . Yada bankaya zorluk çıkarmadan ödemesi için razı etmeye çalışın
Merhabalar Öncelikle. Thhye halkbankasından dosya masrafı için başvurdum thh tarafıma ödenmesi kararı verdi ancak malum ki banka karşı dava açtı. Dava dilekçesinden de birşey anlayamadım. Bsmv falan birşeyler demişler. konuda buna örnek birşeyde bulamadım. izinde olmam dolayısı ile savunma vermem için 3 gün kaldı dilekçe yazma konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim teşekkürler.
http://hizliresimyukle.com/images/2015/03/03/dava3.jpg
http://hizliresimyukle.com/images/20...303_144638.jpg
http://hizliresimyukle.com/images/20...303_144631.jpg
http://hizliresimyukle.com/images/20...44ac03f.md.jpg
Merhaba Şahin Bey ben de banka mağduruyum :-) şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim ben de dosya masrafları için thh ye basvurmustum thh basvurumu kabul etti ve 1750 tl lik masrafın tarafıma iade edilmesine karar verdi banka bu ücretin 1382 tl sini tarafıma iade etti 370 tl sini kesmiş neye dayanarak kestiğini bilmiyoorum üstüne de düşmedim acıkcası bugun de banka tarafıma karsı dava açmış mahkemeden kağıtlar geldi ne yapmam gereği hakkında bilgilendirirseniz sevinirim dilekçe yazmam gerekiyorsa bir örnek yazarsanız sevinirim bir de dilekçe yazmasam ne olur acaba... gerekli belgeleri ekliyorum tekrar teşükkürler cevabınızı bekliyorum
selam. bankanın bana açtığı davada görevsizlik verilmişti. 15 günlük süre içinde itiraz etmediklerinden dava düşmüş. pazartesi ihtarnameyi genel müdürlüğe göndericem iadeli taahhütlü. 7 gün içinde yatırmalarını isti,yorum yatırılmazsa icraya başvurucam. Sorum şu ki ihtarnameyi genel müdürlüğe mi yoksa kredi çektiğim şubeye mi göndereyim veya ikisine de mi?
Öncelikle herkese çalışmalarında kolaylıklar dilerim ben aynı bankadan 19.03.2013 ve 25.09.2013 tarihlerinde 2 adet kredi çekmiştim... Birinin masrafı 142 tl diğerinin ki 250 tl idi... TSHH bu 392 tl nin bana iadesini uygun gördü. Ancak ilgili banka 25.09.2013 çektiğim krediye ilişkin 01.09.2013 tarihinden sonra çekildiği için mahkemeye başvurmuş. Olayın Komik yanı ise şu: Banka 250 tl masraf kesilen kredinin 25.09.2013 tarihinde çekildiğini düşünüyor oysa ki o tarihte çekmiş olduğum kredinin masrafı 142 tl... Ayrıca bana 142 tl yi ödedi banka... Yani yanlış dava açmış bana ne yapmalıyım bunun için
Öncelikle sitedeki yardımlarınızdan dolayı size teşekkür ederim.
Ben bankadan kullanmış olduğum tüketici kredisi dosya masrafının iadesi için hakem heyetine başvurdum, hakem heyeti masrafın iadesi yönünde karar verdi. Ancak banka kredi kullanımı esnasında taahhütname imzalandığını, alınan bu masrafın müzakere edildiğini öne sürerek tedbir talepli dava açtı, mahkeme tebdir isteminin reddine karar vererek tensip tutanağı bana 31.03.2015 günü tebliğ edildi, anlağıdım kadarı ile iki hafta içerisinde cevap dilekçesini vermeliyim. Kredi kullandığım esnada banka matbu bir kağıt vererek orada yazılanları sözleşmenin altındaki boş kısma yazmamı istemişti, bende yazdım. Ancak bankanın hakem heyetine gönderdiği savunmada da bu konuyu belirtmesine rağmen hakem heyeti lehime karar vermiştir.
Şimdi bu durum karşısında nasıl bir cevap dilekçesi yazmam gerekiyor, taahhütname imzaladığım için davayı aleyhime sonuçlanır mı?
Bu konularda yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkür ederim.
Sayın Şahin bey, halkkbankasından 2012 eylül ayında kullanmış olduğum konut kredisinden kredi kullandırım masrafı adı altında 1500 tl kesinti yapılmış.2013 şubat ayında kredimi yapılandırdım.2014 kasım ayında halkbankası müşteri hizmetlerini arayarak kullanmış olduğum kredilerin dosya masraflarını gösterir dekontu isteyip tüketici hakları mahkemesine iadesi için başvuruda bulundum.1500tl konut 210 tl de tüketici kredisi için toplam 1710 tl nin iadesine karar verildi.yaklaşık 15 gün sonra bu kapsamda hesabıma 1279 tl para yatırıldığını gördüm ve bankaya neden eksik yatırıldığını sordum.1500 tlnin içinde ekspertiz ücreti ve ipotek masrafı olduğunu ve bankanın şahsıma dava açtığını öğrendim.Ben Isparta-Yalvaçta ikamet ediyorum kredi kullandığım halkbanksıda ısparta-yalvaçta olmasına rağmen dava Isparta merkezdeki 2.asliye hukuk mahkemesinde açılmış.Banka tarafıma yatırmadığı dosya masrafı içinde yer alan ekspertiz+ipotek ücretini ödememesine rağmen ne yapmak istemektedir.Öncelikle davanın Yalvaçtaki mahkemede görülmesi gerektiğini nasıl ileteceğim yada isteyeceğim.Sonrasında tebligat gelince nasıl bir dilekçe yazmam gerekli.Şimdiden ilgilerinizden dolayı teşekkür ediyorum
yarın bir dilekçe ayarlarız.
- - - Updated - - -
Sizede bir dilekçe yazarız.
Sayın Orhan51, Mahkemeden gelen dava tebligatını yani Banka Avukatının dava dilekçesini buraya aktarsaydınız daha iyi anlaşılır olur ona göre dilekçe yazılırdı belki. Hangi Mahkeme olduğu belli değil, çektiğiniz miktar belli değil buna benzer bir çok belirsizlikler içersinde yardım istiyorsunuz.Bir daha yardım isteyeceğiniz zaman bütün ayrıntıları aktarın.Dilekçenizi kısa olarak yazacağım benim uydurduğum yerleri siz doğrusunu doldurun.
Bu davalar Adliye binasında varsa Tüketici Mahkemesinde yoksa Tüketici Mahkemesi sıfatıyla Asliye Hukuk Mahkemesi’nde açılır. Parantez içersine yazılanların siz doğrusunu yazın. Gelen dava açma tebligatına bakarak faydalanabilirsiniz.
MERSİN (TÜKETİCİ MAHKEMESİ ) HAKİMLİĞİ’NE
DOSYA NO : 2015 / ………. ESAS
DAVACI : ( Kredi aldığınız Bankanın adı ve adresi )
VEKİLİ : Av. (Adı ve adresi )
DAVALI : Orhan51 (Adresini yaz )
KONUSU : Tüketici Hakem Heyeti kuruluna yapılan itirazın kaldırılması
Şöyleki, ……………... bank’ın ………………. şubesinden ………… Yılında kredi çektim. Çekmiş olduğum krediden haksız yere dosya masrafı alınmıştır.
2-) Bu alınan dosya masrafı , 6502 Sayılı Tüketici Hakları Kanunu 5. Maddesine aykırıdır. Kanunda, tüketici aleyhinde dengesizliğe neden olan sözleşme koşullarının haksız şart olduğu belirtilmiştir.
3-) MADDE 5 – (1) Haksız şart; tüketiciyle müzakere edilmeden sözleşmeye dâhil edilen ve tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde dürüstlük kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme şartlarıdır.
Tüketiciyle akdedilen sözleşmelerde yer alan haksız şartlar kesin olarak hükümsüzdür. Sözleşmenin haksız şartlar dışındaki hükümleri geçerliliğini korur. Bu durumda sözleşmeyi düzenleyen, kesin olarak hükümsüz sayılan şartlar olmasaydı diğer hükümlerle sözleşmeyi yapmayacak olduğunu ileri süremez.
4-) 4822 Sayılı Kanunun 6. Maddesi, Sözleşmedeki Haksız Şartlar
Eğer bir sözleşme şartı önceden hazırlanmışsa ve özellikle standart sözleşmede yer alması nedeniyle tüketici içeriğine etki edememişse, o sözleşme şartının tüketiciyle müzakere edilmediği kabul edilir.
5-) Yüksek Mahkemenizin taktir edeceği gibi, dara düşmüş vatandaşın Mali gücü yüksek ve tartişmasız olan Banka ile müzakere etme gücü, kıyaslanamaz ölçüde zayıftır. Mecbur kalındığından Bankanın dayattığı sözleşme imzalanmaktadır.
6-) Sözleşmeyi okudum imzaladım yazmak içeriğine etki etmek anlamını taşımaz. İçeriğine etki etmeye kalksak dosya masraflarını buradan çıkarın desek Banka bize kredi çekme imkanı tanırmı. Bankanın dayatmasına boyun eğilmesi, mecbur kalınması gerçeğinden kaynaklanmaktadır. Borç alan, borçlanan kişi olarak daha da açıkçası, bankanın eline düşmüş kişi olarak Banka gibi parasal varlığı yüksek bir güçle pazarlık yapmamızın söz konusu olamayacağını takdirlerinize sunmak isterim.
Hukuki Sebepler : 4822 Sayılı TKH Kanun ile diğer ilgili mevzuat.
Hukuki Deliller : Kredi sözleşmesi, ödeme belgeleri, THH kararı, emsal yargı kararları.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda arz izah edilen sebeplerden ötürü, 1-) Tüketici Hakem Kurulu Kararına İtirazın kaldırılmasına 2-) Dosya masrafı adı altında tahsil edilen masrafın tarafıma iade edilmesine 3-) Yargılama giderleri ile ücreti vekâletin davacıdan tahmiline karar verilmesini , Yüksek Mahkemenizden , saygıyla dilerim. 10.04.2015
Davalı
İsim soy isim
Dilekçeden 3 adet yazın İmzanızı atın, ikisi Mahkemeye verilecek.Nüfus cüzdanınızı almayı unutmayın, başarılar dilerim.
- - - Updated - - -
Sayın pusat Bankanın açmış olduğu dava dilekçesi elinize geçsin buraya aktarın. Sizin daha var acele etmeyin. Davaya görev yönünden itiraz edeceğiz.İlk celsede itiraz edilmez ise duruşmanın yapılacağı Mahkemenin adresini kabul etmiş sayılırsınız.Bulunduğunuz adreste ,ilçede, davanın bakılması için ilk itiraz kanunen şart. Tebligat gelsin o zaman bakarız.
Sayın Şahin41 bey dava dosyası elime ulaştı.Anladığım kadarıyla Hakem Heyetinin vermiş olduğu karardaki 1500 tl lik kredi kullandırım masrafı içinde bulunan fakat tarafıma bildirilmeyen iptek ve exper ücretinin iptalini ve dava ücretinin benim tarafımdan ödenmesini talep ediyor avukat.
Ben dava dilekçesini ve dekontu ekliyorum.Dosyaları ne tek tek nede winrarla sıkıştırmama rağmen gönderemedim.
dava dilekçesinin ilk 20 satırına yakın kısmını elle yaz , ona göre cevap yazmaya çalışalım . Noktalı bıraktığım yerleri sen doldur. Mahkeme kanuna uygun delilleri inceler bir karar verir, fazla kafana takma. Yarın dilekçeyi yazmaya çalışırım, üşenmezsen yaza bildiğin kadarını yaz.
http://www.yukletr.com/download.php?...f5caf754b564a2
yukarıdaki adrese winrar olarak ekledim.Dekontta var içinde
yarın bakarım.
Dilekçede saygılar sunarım yazısının biraz ilerisine tarih at, sağ alt tarafa ad soyad yaz altına imzala, sol başa yazının biraz altına EKİ: yaz karşısına bankadan aldığın 1500 tl yazan dekontu yaz dilekçenin arkasına zımbala.
Bu dilekçeden 3 adet yazdır ikisi Mahkemeye verilecek biri sende kalsın. 415 TL yi ödemeyip birde dava açması, sonradan senin parayı istemenin önünü kesmek için yapılmış işdir.Dilekçeleri mahkemeye götürüp havale ettir.dosyana koysunlar. benim yazımdan sonra sen cevap için okey der gibi kısa yaz dilekçenin sağına gelip formunu bozan reklam bir aşağıya kaysın daha rahat okursun boş lan kısımları doldur iyi şanslar.
ISPARTA 2.ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞ’İNE
(TÜKETİCİ MAHKEMESİ SIFATIYLA)
ESAS NO: 2015/141 Esas DAVACI : HALK BANKASI A.Ş , Barbaros Mah. Şebboy Sokak. No:4. Ataşehir/İSTANBUL VEKİLİ : Av. Şerif DEMİRCİ, Küçükbakkalköy Mah. Kayışdağı cad. Gökmenoğlu plaza Kat :2-3 . Ataşehir / İSTANBUL DAVALI : B Ö , TC. Bahçelievler Mah.Yüncü S. No:13 Yalvaç/ ISPARTA KONUSU : Tüketici Hakem Heyeti kuruluna yapılan itirazın kaldırılması.
AÇIKLAMALAR : 1-) Öncelikle itirazım, İkamet Adresim ve çektiğim Kredinin Bankanın ISPARTA İlinin Yalvaç İlçesi şubesinden olmasından sebeple davanın görev yönünden red edilmesini,Yalvaç İlçe Adliyesindeki Asliye Hukuk Mahkemesinde görülmesini talep ederim
2-) Mahkemenizce bakmaya devam edilecekse de, dava konusuna itirazlarımın devamı şöyledir. Bankanın sözleşmesi tek taraflı yazılmıştır, maktudur ve karşı tarafa açıkça bilgi verilmediği de teamülde bilinmektedir.
3-) Bankanın kalın puntolarla yazdığı, TÜKETİCİ İLE İMZALANMIŞ OLAN KONUT KREDİSİ SÖZLEŞMESİNDE YER ALAN KOŞULLAR TÜKETİCİ ALEYHİNE HAKSIZ ŞART DEĞİLDİR yazısının devamında,diğer büyük puntoyla yazılan yazısında özetle, sözleşmede geçen masrafların alınabileceğinden bahsetmektedir.
4-) TSHH’ne başvurmam sonucu ekte sunacağım dekontta, konut kredisi kullandırım masrafı adı altında almış olduğu 1500 TL’nin 1084 TL olan kısmını hesabıma geri yatırmıştır. Ayrıca, Tüketici kredisi için aldığım 210TL’yi hesabıma yatırmıştır. Hesabıma yatırdığı ücretler, sözleşmeye ve kanuna uygun diyerek tarafımdan haksız yere kesilen miktardır. Kanunlara uygunsa, kestiklerini neden geri iade etmiştir.
5-) Konut kredisi masrafı olarak 1500 TL kesip 1084 TL hesabıma iade ederek 415.36TL olan kısmını yatırmamıştır, bunun için dava açılmıştır. Yüksek miktar da fahiş oranda kesintiler yaparak ve buna mukabil iade etme zorunda kalıp dava açılmasına sebebiyet veren taraf, davacı Bankanın kendisidir.
6-) 4822 Sayılı Kanunun 7.maddesi, 4077 Sayılı Kanunun 6.maddesi ve ayrıca 6502 Sayılı Kanunun 5. Maddesi’nin 3.fıkrası açıkça, Bir sözleşme şartı önceden hazırlanmış, standart sözleşmede yer alması nedeniyle tüketici içeriğine etki edemediyse, o sözleşme şartının tüketiciyle müzakere edilmediği kabul edilir der.
7-) Müzakere edilebilmiş olunsaydı ve karşılıklı şartlar görüşülüp Hukuka ve Kanuna uygun uzlaşma sağlanmış olsaydı, Banka aldığı paranın hiçbir kısmını iade etmezdi. Bu iade işlemi, bankanın tek taraflı sözleşmeyi dayatmasının, TSHH’ne müracaat ederek Kanun önünde Hak aramamın sonucudur. Yine 6502 Sayılı Kanunun 4.fıkrası, Sözleşmede yer alan bir hükmün açık ve anlaşılır olmaması veya birden çok anlama gelmesi hâlinde; bu hüküm, tüketicinin lehine yorumlanır der.
8-) Bankanın pratikte 1500 TL kesip sonra bundan vaz geçip bir kısmını iadesi, kalan kısmına tekrar alacak takibi yapması, uyguladığı birden fazla farklı işlemin birden fazla anlama geldiğinin kabulünü gerektirir. SONUÇ: Aleyhime açılan davanın REDDİNE karar verilmesini, red edilmeyecekse de,dava açılmasına sebebiyet vermesinden Mahkeme masrafları ve Avukatlık ücretinin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini, Yüksek Mahkemenizden talep eder saygılar sunarım.
Sayın Şahin bey ilgi ve alakanızdan dolayı çok teşekkür ederim.Yazmış olduğunuz dilekçe için boşlukları siz doldurun demişsiniz ama zaten heryeri yazmışsınız çok sağ olun. Ben sadece adımı ve soyadımı tam olarak yazdım ve worda kopyalayıp düzenledim.
Dekontu arkaya ekleyeceğim .
tüketici hakem heyeti kararını ve Bankanın bu karara göre bana yaptığı ödemeyi gösterir dekontuda ekleyeyimmi.Ayrıca 2012 de krediyi ilk çektiğimde ki kullandığım kredi miktarını ve hesabıma aktarılan nakit miktarı gösteren dekontuda eklememde bir sakınca varmı yoksa onları hiç karıştırmayayaımmı
Vatandaşlık numaranı da yaz. 210 lira dosya masraflı krediyi karıştırma , bu dava onla ilgili değil. 1500 TL dosya masrafı alınan konut kredisiyle ilgili. Evet Bankanın ödeme yaptığı dekontu ekle ve linke attığın yazılardan 1500 TL masraf alındığını gösterir dekontu ekleyeceksin.
Reklam aşağıya indiği halde yazım formatı düzelmemiş. Belki biliyor olabilirsin ben kısa bir hatırlatma yapayım. Dilekçe doldurmanın küçük kısa örneği , aşağıda ki gibi olacak.
ISPARTA 2.ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
(TÜKETİCİ MAHKEMESİ SIFATIYLA)
ESAS NO: 2015/141 ESAS
DAVACI : HALK BANKASI adres…….
VEKİLİ : Av. İsim ……adres….
DAVALI : İsim…TC: ……. / adres….
KONUSU : ………………….
AÇIKLAMALAR : 1-) ………………………….
………………………………………………………………..
2-) ………………………
……………………………………………………………
3-)……….
8-) ……..
SONUÇ : Aleyhime açılan davanın………………..
……………………………………………………………………. Tarih
EKİ: 1 -) Bir Adet dekont makbuzu 2- )Bir adet hesabıma yatan paranın dekontu. İsim soyisim imza
Tarih olan yeri ve isim kısmını mavi tükenmezle yaz bşka türlü aynı sayfaya sığmıyor.
EKİ: yazan kısmını da mavi tükenmezle yaz. İki satır yazı için ikinci bir sayfa kullanılmasın.
Bu şekilde ben tam olarak sığdırıyrum. Satır başlarını 3 santim içerden başla örnekte gördüğün gibi.
Baştaki büyük harfle yazılanları kalın yap.
TSHH kararını vermene gerek yok , Mahkeme kaymakamlıktan raporun bir örneğini istemiş. Bankadan da gerekli evrakların gelmesi için karar alınmış dikkatli oku bak göreceksin senin bir şey yapmana gerek yok davacı banka olduğu için kendisi koşturacak ,iddia makamı iddiasını ispatla yükümlüdür fazla kafana takma. Dilekçeni dekontlarını ver yeter , dilekçenin bir örneğini karşı tarafa göndermek için tebligat masrafı alınacağı yazılmış, Adliye tebligat pulu 8 TL olması lazım.
2012 yılında çekmiş olduğun konut kredisinin bankaca yapıldığı iddia edilen masrafların faturalı olduğu için sana verilmemesi çabasına girilmiş.
Bankalar tapuya ipotek koydurmak ve binanın raiç değerini belirleyip ona göre kredi vermek için bu işi de expertizlik hizmeti veren firmalara para ve fatura karşılığı yaptırıyorlar.Bunlar faturalı giderler olduğu zaman bunların bankadan alınması makul bir fiyat olursa zor oluyor mahkeme genelde bankayı bu konuda haklı buluyor.
Bizim amacımız bu parayı almaktan ziyade Mahkeme ve diğer masraflardan nasıl kurtuluruz arayışıdır. TSHH’ye gitmeden önce sorsaydın bunlar sana anlatılırdı ,masraflar istenirken exper ve ipotek masrafını isteme diye söylenirdi. TSHH’nin aslında bunu araştırıp istememesi gerekirdi. Aslında Bankaların bünyesinde bu işleri yapan elemanları var. Olan olmuş artık.
Bankanın masraflar kısmını ayrıca, anlaşılır vaziyette açıklamadığı için masrafların tamamını tek kalemde aldığından haksız şart da oluşturmuş oluyorlar aslında . Bu son yazdığım iki satırı ezberle dava duruşmalı yapılırsa sözlü olarak söylersin.
Karşı tarafın yazdıklarını tekrar, tekrar oku , kendi dilekçeni de çok oku.
Satır başlarını 3 santim içeriden başla örnekte gördüğün gibi demişim.
Verdiğim örnekte de numaralar satır başlarında görünüyor.
AÇIKLAMALAR : kısmının önündeki 1-) in altına diğer 2,3,4,5,6,7,8 numaraları yerleştir öyle açıklamalarını yaz.
Satır başları mektupta olduğu gibi satırın başından başlamıyor adliye dilekçelerinde.Satırın 3 cm ilerisinden başlar.
Daha uzun konu olup ta sığdırmak gerekirse numaralandırma dan sayfa başlarından başlayabilirsin.
Dilekçeni pdf formatına çevirip daha önceki like atarsan oradan da kontrol ederim.
Şahin41 bey slmlar.Öncelikle forumlarda bilgiler için teşekkürler.Gerçekten bizim için bir yol gösterici tavsiyeler oluyorlar.Bende halkbankasından konut kredisi çekmiştim masraf iadesi için hakem heyetine başvurdum dava lehime sonuçlandı.Bankanın bana gönderdiği dökümanda kredi kullandırım masrafı altında 1.100 tl görunuyordu.hakem heyeti bu masrafın iadesine karar verdi.banka bana 607 lira yatrmıs geri kalan için dava açmış uyap tan bakınca öğrendim.bende sizin dilekcenize benzer bi cevap dilekcesi yazmak istiyorum umarım bir sakıncası yoktur.Ama elimde bankanınn göndermiş oldugu dökumanlardan hiçbiri yok hakem heyetine vermiştim bugun hakem heyetınden bir nushasını istedigim bankanınn bana verdi gider dokumanlarında vermediler.Zaten banka onu bizden isteyecek size veremeyiz dediler.bende biraz ısrarcı oldum fakat bir işe yaramadı enson dedım dılekceyle basvuru yapıp istiyecegim diye.hatta bimer e bu sorunu bıldırcem dedım oradakılerlede bosuna atışmış olduk:)) bir anlık sinirle.
Şahin bey dilekçeyi dediğiniz gibi yazmaya çalıştım.aşağıdaki linke ekliyorum.İyi günler dilerim.
http://www.yukletr.com/download.php?...a48e13e7f7d12e
Sayın Şahin bey yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Davaya cevap dilekçesini belirttiğiniz şekilde yazdım ve Mahkemeye verdim, sonucu bekliyorum. Gelişmeleri sizinle paylaşacağım, teşekkürler.
http://www.yukletr.com/download.php?...a66eb97af081da
Sayın pusat dilelçe olmamış. Yukarıdaki linkten yazdığım dilekçeyi indir hiç bir yerine dokunmadan masa üstüne kopyala
Mahkemeleri karıştırmışsın. Bu aşamada Mahkeme belki kendi bakar.Hukuk Usulü Muhakemeleri Kanunu 6.maddesi davanın davalının ikamet adresine açılacağını söyler 14.maddesinde, işlem yapılan şube adresinde de yapılabilir diyor yani nerde yapılmasına dair kesin hüküm yok.Karı Hakim verecek. açıklamalar kısmında 1. maddesinde bunlara açıklama getirdik Hakim anlıyacak. senin uzatmana gerek yok.Dilekçenin hiç bir yerinle oynama , en alttaki saygılar sunarımın 1 cm ilersine tarih at, aşağıdaki sol boşluğa boşluğa eki yaz sayfanın sağ alt tarafına isim imza işlemini yap.
Sayın şahin bey öncelikle çok teşekkür ederim.Yalnız Isparta asliye hukuk mahkemesine gönderilmek üzere diye yazmadan Yalvaç asliye hukuk yazı işlerine kabul etmiyorlar üzerine o yüzden bu şekilde yaz dediler.Biz UYAP a kaydedip ısparta asliye hukuk mahkemesine göndeririz dediler. Okulda öğretmen olduğum için ısparta buraya 2 saat mesafede gidip gelmek 1 günümü alır bende o yüzden buradaki yazı işlerine vereyim diye düşündüm.Onun haricinde tamamen sizin yazdığınız gibi göndereceğim.Saygılar sunar iyi çalışmalar dilerim.
benim durumum biraz farklı gelişti. yardımcı olabilirseniz sevinirim.bankadan almış olduğum konut kredisini tüketici hakem heyetine taşıdım. bankadan dosya masrafı için aldıgım dekontta 1500 tl yazıyordu. kararda bu yönde çıkmak üzereydiki ben durumu farkettim yaptıgım araştırma sonucunda sözleşmemde 750 tl lik dosya masrafı oldugunu öğrendim ve thh tekrar dilekçe vererek kararın 750 tl üzerinde verilmesini talep ettim ve karar da bu yönde lehime çıktı. thh bankanın sözleşme vs gibi unsunları belirterek savunma yapmadıgını belirterek kararı lehimize sonuçlandır. şimdi banka karara itiraz için biz dava açacak e devletten kontol ettim tebligatlar yeni ulaşacak.benim asıl merak ettiğim sözleşmemizde dosya masraf ibaresi varmış ve miktarı yazıyormuş bu davayı kaybetmemize neden olurmu. teşekkürler şimdiden
PUSAT1915 ikimizde aynı dertden musdaribiz banada halkbankası karsı dava açtı ekpertız ve ipotek ucretı ıcın dava avukatlarımız bile aynı .İrtibat halinde olursak ikimiz içinde iyi olur .
Ayrıca burda benim dikkate çekmek istediğim husus dosya masrafının iadesi için bankaya gittiğimde banka bana sigorta ve ekspertiz dahil bir ücret dekontu vererek (bunları belirtmiyor sadece dosya masrafıdiyor) yanlış yönlendirmesi. benim bu urumu bi arkadaşıma bankanın karşı dava açması durumunda öğrenmem neticesinde thh kararın çıkmadan önce tadiline giderek 750 tl olarak düzeltimesii talep ettim. bu durum bankanın benimle tam olarak müzareke etmeden sözleşmeyi imzalatması için delil teşkil edermi? sonuçta onlarda tam anlamıyla müzarekereden bahsedemez çünkü 750 tl olan dosya masafını bize 1500 tl olarak dekont ediyolarlar. nasıl bir dilekçe yazmam gerekir yardımcı olabilirmisiniz.