Genelde belirli kişiler haricinde tartışmalara girmem ancak bazen öyle şeyler yazılıyor ki şaşmamak elde değil. Buram buram bilgisizlik kokan cümlelerle ders verir gibide yazmıyorlar mı insan çıldırıyor. Kendi kendime diyorum ki ''Allahım hikmetinden sual olunmaz amma neden bazı kullarını iyice akıl fukarası yarattın ? Madem yarattın bunların hem kel hem fodul olmasına neden izin verdin ?'' Ama dediğim gibi vardır bir hikmeti belkide bizleri sınıyordur kim bilir ?
Neyse onlar bizden uzak dursun diyelim biraz Türkçe Arapça ya bakalım... Konuda amma garip oldu ...
Birisi demiş ki ''İslam dinine göre ben dinsizim diyen biri ,iman esaslarını inkar eden ,Allah'ın varlığını ve birliğini yok sayan kişidir.Yani küfre bulaşmıştır.Küfre bulaşan kişi de dinen küffardır yani kafirdir.'' Bu ne biçim bir cümledir ki doğru düzgün bir yeri yok.. Küffar Arapça bir sözcüktür ve tam sözcük karşılığı ''Müslüman olmayan'' demektir. Küfre bulaşmak anlamsız bir sözcüktür ne demek istediğini ben tam anlayamadım amma ''Allah ın varlığını inkar yada islamı kabul etmeyen '' demek istenmiş olacağını çıkardım. Kafir ise gene Arapça bir sözcük olup Türkçeye değişik anlamlarda çevrilmiştir. Küffar ın aksine kafir sık kullanılan bir sözcük olduğundan din/mecaz/ ünlem ve halk dilinde ayrı anlamlarda kullanılır. Burada önemli olan sözcük birleştirmesinde doğru yolu seçmektir. Yoksa çok ciddi bir şekilde hem hata yaparız hem herkesi yanıltırız. Belkide bunu bilerek yapanlarda vardır oda ayrı.. Kafir din biliminde kullanılan anlamıyla ''Tanrı'nın varlığını ve birliğini inkâr eden kimse.'' demektir. Peki bu ''küffar'' sözcüğüne oturuyor mu ? Yani karşılıyor mu? Hayır ....Kafir mecaz anlam da ''Acımasız, zalim kimse'' anlamını taşır. Peki bu oturuyor mu ''küffar''ile hayır... Acaba ünlem olarak mı desek ? ''Sevilen birine takılmak, sitem etmek için kullanılan bir seslenme sözü'' olarak karşımıza çıkar ki buda ''küffar'' ı karşılamaz... Geriye kala kala halk dilinde kullanılan kafir sözcüğü kalıyor... O ne demek ''Genellikle Müslüman olmayanlara verilen ad'' aaa ne garip ''küffar ile bire bir oturdu... Zaten azıcık düşündüğümüzde özellikle ''Cüneyt Arkın' ın tarihi filmlerinde çok sık kullanılan bir repliktir bu ''küffar'ın üstüne gitmek'' Küffar kim Bizans ! Bizans neyi temsil ediyor hristiyanlığı.. EE hristiyan olan ''ben dinsizim, Allah'ın varlığını ve birliğini inkar ediyorum'' der mi ? demez.. O zaman bu forumda ''birisinin'' çok bilmiş gibi yazdığı yazı sadece havada kalan boş bir yazı oluyor okuyunca beni etkilemiyor amma ya gerçekten neyin ne olduğunu bilmeden okuyan varsa ? Vay ne yazmış amma yazmış diyen varsa ? İşte bu yazıyı onlar için yazdım. Bu birisinin dini bilgiside sözcük bilgiside yok.. EE bu kadar yokluk arasında laikliği bilecek değil ya... koyver gitsin... yok amma koyvermeyelim iki satırda ona yazalım...