Umarım öyle olur...
Printable View
Umarım öyle olur...
Ben yuvam kurtulurmuyun derdindeyim. Şayet 3 aylık evli kalıp artık sevmiyorum, ayrılacağım diyorsa başka hiç bir bedele gerek yok. 1. si kendini düşürdüğü durum birgün yüzüne vurulur. İnsanlar çok acımasızdır. Kılıçla yaşayan kılıçla ölür derler. Nasıl yaşarsan onu bulursun. 2. si ise Allah var. Hiç umulmadık bir anda o hak öyle bir helak eder ki harici insanlar bile şok olup kalır. İnanın gözümle çok gördüm ve hala da görmeye devam ediyorum. Hemde yüz yüze tanıdığım insanlardan. Rezil olanı, uzuvu kopanı, hastalığa düşeni. Haklıysanız durun ve dua edin. Kimse engel olamaz. Ders alıp helallik isteyenler kurtuluyor; bana bunun yüzünden oldu diyenler ise bataklıkta çırpınan böcekler gibi derde gömülüyorlar. O açıdan kendime yakışanı olmak benim için herzaman bi ödüldür.
Doğruluk ve özveri kısa zamanda size kaybetmişssiniz hissi verebilir ama hiç ummadığınız anda ve hiç ummadığınız durumlardan mucizevi şekilde kurtulmanızı sağlar.
Evlenmeden önce yüksek cc motosiklet kullanıyordum. Sadece bu anlarda mucizevi kurtuluşlarım bile bunu kanıtlamaya yeterli.
Bu siteye üye olup ta konu açanlar daha çok boşanma süreci veya davası ile ilgili konu açanlar hemen hemen hepsi diyelim konularında haklı ve samimiler.Tabi yargılamalarda her zaman haklıdan yana hükümler çıkamayabiliyor.
Konuyu açan İzmirdenesinti arkadaşımız şuan tarifi imkansız üzüntü ve sıkıntılar içindedir.Şuan bir süreçtesiniz kendiniz ve eşiniz biraz zaman sonra yüz yüze oturup konuşma imkanı bulursanız durumunuzu konuşup son kararı birlikte alırsınız.
İnşallah işler kötüye gitmeden atlatırsınız. Boşanma sürecinde her türlü yalan iftira oluyor.Sizin yazdığınız göre babası bu konuda tetikleyici gibi olabilir.Yani size elinden geldiğince maddi açıdan zarar vermek için adımlar atabilirler. Boşanma süreci yaşayanların konularından bunları öğrendik. Mesela eşiniz sizinle buluştuktan sonra babasına tokat attırıp darp raporu alabilir.Tazminat davası açabilir.Nafaka talep edebilir.
Anmadan geçmeyeyim Sayın mutsuz rumuzlu arkadaşımız eşinin her türlü pisliğini bilgisayar ve kamera ile yakalamış,cinsel ilişki dahil ama eşi olacak kişi eşim beni arkadaşları ile yatırır kameraya çekerdi tarzı cevaba muhatap olmuş daha nicesi.
Boşanma davası açsam mı,aç masam mı.? sorusu geçiyor. En başta kendiniz karşılıklı konuşup anlaşırsanız bir protokol yapıp davayı en az yıpranma hem maddi-hem manevi olarak atlatırsınız. Malum bayanlar 3-5 sıfır önde başlıyor.
Arkadaşlar mazur görürsünüz inşallah aklıma bir sürü şeyler geliyor,bazen karıştıra bilirim. Bu konularda çok faydalı yorumlar yapan üstadlar var.Sayın Abdullah yaman ve deniz hanım. Bu konuları okuyup ta daha yol gösterici yorumlarını eksik etmeseler çok faydalı olurdu.
Ben 2 aylık evlilik sonrası yaşananlardan dolayı davayı açtım...Haa sanmaki kendimi sorgulamadım...Hata nerede, ben nerede
hata yaptım bu evliliğe dair, sorun bende mi, ölçtüm biçtim tarttım artı dışardan da bu evliliğe bakıp yorum yapanlar çok oldu
ben bu evliliği kurtarmak için ona inandım ve güvendim o naptı tam tersini yaptı ve herşeyi mahvetti...Hak olayına gelince
bana hep beddualar edip haram kelimeleri döktürdü, ben sustum ve sadece mahkemede bu işin çözüleceğini söyledim..
sanki mağdur olan o...kızken dul olan benim...hakaret küfür şiddete maruz kalan benim...bana bırak 1 tl yi 10 kuruşa muhtaç eden o...
Ben sadece hakkımı istiyorum mahkemede...O hakkını bana haram ediyor şimdi, buna ne denir....
Faruk bey yeniden iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Eğer insanoğlu kötü niyetliyse herşeyi yapar. Bunun önüne geçemezssiniz. Dedim ya kırgınım ama kırılganlığım mutlu ve mesut bir hayat yaşamama engel ise siler atarım. Bunun yolu biraz da kendini bilmekten geçiyor. Keşke avukat üstadlar da yorumlasa. Neticesinde biz 1 veya 2 boşanma süreci gördük. Onlar hergün binbir çeşidini görüyorlar. Sadece hukuki değil psikolojik ve sosyal tavsiyelere bile çok ihtiyacımız var.
Duygular hanım. Dedim ya bu benim görüşüm. Şu an için benim de maddi gelirim yok. Bu evlilik sonucunda bende maddi sıkıntılara düştüm. İnanın anlatsam halinize şükür edersiniz. Ha ben görüntünün ardındaki gerçeğe bakmaya çalışıyorum. Kendime gereken değeri verip ona göre hareket ediyorum. Bakın evlilikte nasıl birlik ve beraberlikten en büyük kazancı sağlıyorsanız boşanırken de en büyük kaybınız budur. Sonuç ne olursa olsun bir kere kaybedeceksiniz. Hani derler ya gurbet insanın içindedir, nereye gitsen o gurbet peşinden gelir diye. Yani ne olursa olsun bu duygular değişmeyecektir. Çünkü onun varlığını hissedip algılayan sizssiniz ve hatırlayan da sizssiniz.
Bir erkek olarak şunu tüm onurum, namusum ve şerefimle söylüyorum "Seven erkek eşini kaybettiğinde çektiği acı dehşettir" Sizi eğer ki seviyorsa ve bunu dile getiriyorsa (Dürüstlüğüne inanıyorsanız çünkü bir kadın duygularda asla yanılmaz) siz en büyük intikamı aldınız. Hatta barışsanız bile o süreçte yaşadıklarını tahmin bile demezssiniz. Tabi ki yaşadıklarınızı bilemiyorum ama 33 yaşında bir erkeğim. Erkekleri bilirim.
Peki bu acıyı, bu kırgınlığı ve hüsranı gidermenin başka yolu yok mu? elbette var bu dünyada sadece ölümüşe çare bulunamaz. İki olgun insan gibi oturup konuşmak. Neleri kaybedeceğinizi seslice ve dürüstce karşınızdakine söylemek (en zorlayanı budur, çünkü bunu söylediğinizde karşınızdakine değerini ifade edersiniz ama sonucunda kazanırsınız) sonra bunların bir sağlamasını yapmak (İnanın sevgi varsa bunun dışındakiler silinip gider) sonra kararlar alıp bunlara uygun yaşamak.
Öncelikle şunu hatırlayın öfke, kırgınlık ve bunun gibi negatif duyguların sebeb olduğu tüm eylemlerin sonucunda üzüntü olur. Herhangi bir şeyi kazansanız da sonucunda bunu elde ettikten sonra kazandım diyebilir misiniz? öYLEYSE Muhammed Ali Clay neden Alzaymer(Yazılışını unuttum affınıza sığınıyorum) Oldu?
Bakın aldatan eşlerin eşlerden ayrıldıktan en fazla 6 ay sonra eski eşlerini özlemle andıklarını ve büyük bir çoğunluğunun geri dönmek için eyleme giriştiklerini biliyor musunuz? Bunun sonucunda aldatmaya aracı olan tarafın yapılan yanlıştaki payının yarattığı pişmanlığın o 6 ay içinde aldatmaya teşvik ettiğini. Çünkü benim için aldatan başkası içinde aldatır ve bende aldatırım mantığı ile hareket ettiğini. Bu durumda aldatılan eşin uzun vadede kaybettiğinden bahsedebilir miyiz? Elbetteki hayır. Asıl aldatan eş berbat bir duruma düşmüştür.
Peki akılcı olanı nedir? eğer eşlerden birisi beraber yaşarken kendisini mutsuz eden bir durumla karşılaştığında uygun bir dil ve ortamda bundan bahsetmeli ve berberce hareket etmelidirler. Bu her iki can için can yakmamayı ve mutluluğu sağlar. Zaten evlilikteki birlik budur.
Sizi tanımıyorum. Karakterinizi bilemem. Yaşadıklarınızı ise sizin aktardığınız kadarını biliyorum. İçime eşinizi hala çok sevdiğiniz doğuyor. Bir dost tavsiyesi olarak eşiniz ile son bir kez yukarıda bahsettiğim gibi ama kırmadan konuşun lütfen. İçimden boşanmayacağınız ve mutlu mesut yaşayacağınız geçiyor. Çünkü eğer bir kadın isterse eşini çok rahat yönlendirebilir. Yeterki yöntemini çözssün. Lütfen yazdıklarımı özümseyerek en az 3 defa okuyun. Bunlar sadece bir kere boşanmış bir insanın yazdıklarından ziyade bilinci yetişmiş insanları yetiştiren bir eğiticinin DERİN sözleridir. İlkinde metini anlayacak, ikincisinde olay içindeki duyguları hissedecek 3.sünde ise gerçekten ne anlattığını kavrayacaksınız.
biliyor musun defalarca yapılan konuşmalar sonrası adımlar atılmadığını görünce insan her anlamda hüsrana uğruyor...
evliliği bitirmemdeki son olay kabus gibi dehşet verici bi sahneydi, o anı ve hislerimi hayatım boyunca unutmucam...
sizin yaşadıklarınız emin olun benimkiler yanında daha hafif şeyler....Benimki bir evlilik değildi zaten bir kabusun içine girmişim...
benim evliliğim bitti, inş. şu ilk celsem bi görülse daha da rahatlayacağım....O insanı hayatımda asla istemiyorum hiçbir şekilde....
senin durum eşine bağlı bişey....umarım kurtarır ve mutlu mesut olarak siz yaşarsınız...
yalnız şunu unutma, her verdiğin taviz sana 1-0 mutsuzluk olarak ilerde geri dönmesin...
Yazdıklarınızı bir kez daha okudum. Gerçekten zor şeyler. Eşiniz hatasını biliyorsa bir psikiyatrise kesinlikle muayene olmalı. Lütfen sizde sakin ve dirayetli olun. Severek evlendiniz ve herşeyin elbet bir çaresi vardır. Sevgisiz bir çiçek bile bitmez emin olun. Eğer mutsuzluğun ortak şekilde paylaşıldığını kavrarsa mutluluk için en az benim kadar çabalayacağına inanıyorum.
en kötü hasta kimdir biliyor musun, hasta olduğunu kabul etmeyen hastadır ve tedavisi imkansızdır...
eşime defalarca bir psikiyatr gidelim dememe rağmen " ben deli değilim, sen delisin, sen git" cümlelerini duydum..
( eğitim-kültür farkından bir kesit, ben ise psikolog veya psikiyatrın insan hayatında belli dönemlerde insanlara
yardımcı olan uzman insanlar olarak tanımlıyor ve onlara gidip derdini anlatmaktan gocunmayan birisiyim...)
Onun sevgisine de inanmıyorum yaşadıklarımdan dolayı ve benim anladığım evlilik yaşadığım evlilik değil, boşanıp
hayatıma devam etmek ve ilerde nasipse beni hakeden ve karşı tarafıda hakettiğim ciddi uyum sağladığım biriyle
evlenmek istiyorum...Umarım Allah nasip eder o günleride ve bu günler kötü bir anı olarak hafızalardan silinir ve atılır...
eşime defalarca bir psikiyatr gidelim dememe rağmen " ben deli değilim, sen delisin, sen git" cümlelerini duydum..
( eğitim-kültür farkından bir kesit, ben ise psikolog veya psikiyatrın insan hayatında belli dönemlerde insanlara
yardımcı olan uzman insanlar olarak tanımlıyor ve onlara gidip derdini anlatmaktan gocunmayan birisiyim...)
Onun sevgisine de inanmıyorum yaşadıklarımdan dolayı ve benim anladığım evlilik yaşadığım evlilik değil, boşanıp
hayatıma devam etmek ve ilerde nasipse beni hakeden ve karşı tarafıda hakettiğim ciddi uyum sağladığım biriyle
evlenmek istiyorum...Umarım Allah nasip eder o günleride ve bu günler kötü bir anı olarak hafızalardan silinir ve atılır
Siz gidin psikiyatriste o zaman.
Tabii kendi başınıza gitmeyin; eşiniz götürsün.
Önceden de durumu psikiyatriste anlatın;
Eşimi ancak bu şekilde getirebiliyorum diye.
Psikiyatristler böyle durumlarla çok karşılaşmışlardır.