Cevap: Elbise, kılık kıyafet
Alıntı:
herkes kendine ait özel alanda istediğini giyebilir, yada giymeyebilir. Kendine özel alan dışına çıktığında, ortak kullanım alanında, hiç kimse çıplak gezerek bir diğer ferdin göz zevkine tecavüz etme hakkına sahip değildir.
Görmek istemeyen gözünü çevirebilir. Göz zevkinden hareket edecek olursak giyinik birisi de çıplak insanların göz zevkini bozuyor olabilir. Çıplak insanların da bir göz zevki var sonuçta. Giyinik bir kişi başka bir giyinik kişinin kıyafetinden bile rahatsız olup göz zevkini bozduğunu söyleyebilir. Böyle bir düşünceye göre o zaman bikini de, mini etek de giyilmemelidir. Çünkü bunlar birçok erkeği tahrik etmektedir, bazılarına göre ise taciz/tecavüz suçlarını tetiklemektedir ve dindar erkekleri de günaha sokup rahatsız etmektedir. Böyle durumlarda ne olacak? Kadınlar çarşafa mı sokulacak? Neden insanlara "insan" gözüyle değil de birer cinsel obje olarak bakılıyor? İnsanlara cinsel obje olarak bakanların faturası neden masum insanların hak ve özgürlüklerinden kesiliyor?
Alıntı:
frmax rumuzlu üyeden alıntı
Kusura bakmayın da sanırım çocuk psikolojisinden zerre kadar anlamıyorsunuz. Her içeriğin ( cinsellik, korku, şiddet vb..) her yaş için dünyada pedagogların belirlediği içerik sınırlandırmaları vardır. 5 yaşındaki çocuk için kan görmek yada birilerinin vahşice öldürüldüğünü görmek ruhsal ve zihinsel gelişi açından sıkıntı yaratacaksa sokakta insanların alenen cinsel ilişki içinde olduğunu görmek de farklı sıkıntıları yaratacaktır. Lütfen bu konu hakkında pedagoji ktaplarına göz gezdirin. en azından google da çocuk gelişimi ile alakalı sitelere bakın. (orada anlatılanların da hepsini doğru sanmayın sadece fikir alın)
Kan ve şiddet ile cinselliği nasıl aynı kefeye koyabiliyorsunuz?
Alıntı:
Abdullah Devrim rumuzlu üyeden alıntı
Görmek istemeyen gözünü çevirebilir. Göz zevkinden hareket edecek olursak giyinik birisi de çıplak insanların göz zevkini bozuyor olabilir. Çıplak insanların da bir göz zevki var sonuçta. Giyinik bir kişi başka bir giyinik kişinin kıyafetinden bile rahatsız olup göz zevkini bozduğunu söyleyebilir. Böyle bir düşünceye göre o zaman bikini de, mini etek de giyilmemelidir. Çünkü bunlar birçok erkeği tahrik etmektedir, bazılarına göre ise taciz/tecavüz suçlarını tetiklemektedir ve dindar erkekleri de günaha sokup rahatsız etmektedir. Böyle durumlarda ne olacak? Kadınlar çarşafa mı sokulacak? Neden insanlara "insan" gözüyle değil de birer cinsel obje olarak bakılıyor? İnsanlara cinsel obje olarak bakanların faturası neden masum insanların hak ve özgürlüklerinden kesiliyor?
Ben cinsel obje olarak gördüğümü belirtecek herhangi bir ifade kullanmadım sn.Devrim.
Görmek istemediğimde gözümü çevirdiğim tarafta da benzer bir görüntü olmayacak mı her şey o kadar serbest olursa?
Gözümü nereye çevirsem benzer bir görüntü!
Ha diyeceksiniz ki, çıplak gezmek isteyenler için de aynı durum var, onlar da nereye baksa giyinik birilerini görecek. :)
Tek plaka çift plaka uygulaması yapılsın o zaman, bir gün giyinikler 1 gün soyunuklar..
Nereye varır özgürlükler , sınırsız olduğunda...
Zaruri ihtiyaçlardandır tuvalet ihtiyacı.
her şeyinizi paylaştığınız, iç içe olduğunuz eşiniz den bile gizleme-gizlenme ihtiyacı duyarsınız o zaruri ihtiyacı giderirken, neden? Utanma? Karşı tarafa duyulan saygı? Hepsi??
abdullah bey neyi kastettiniz anlamadım yani alenen cinsel ilişki ve çıplaklık halka açık alanlarda olmamalımıdır diyorsunuz peki neden.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ben cinsel obje olarak gördüğümü belirtecek herhangi bir ifade kullanmadım sn.Devrim.
Görmek istemediğimde gözümü çevirdiğim tarafta da benzer bir görüntü olmayacak mı her şey o kadar serbest olursa?
Gözümü nereye çevirsem benzer bir görüntü!
Ha diyeceksiniz ki, çıplak gezmek isteyenler için de aynı durum var, onlar da nereye baksa giyinik birilerini görecek. :)
Tek plaka çift plaka uygulaması yapılsın o zaman, bir gün giyinikler 1 gün soyunuklar..
Nereye varır özgürlükler , sınırsız olduğunda...
Zaruri ihtiyaçlardandır tuvalet ihtiyacı.
her şeyinizi paylaştığınız, iç içe olduğunuz eşiniz den bile gizleme-gizlenme ihtiyacı duyarsınız o zaruri ihtiyacı giderirken, neden? Utanma? Karşı tarafa duyulan saygı? Hepsi??
Diyorum ya, insana önce "insan" gözüyle bakılmalıdır. Bedenine cinsel anlamlar yüklenmelidir. Böyle yapabilirseniz giyinik-çıplak ayrımı yapmanıza da gerek kalmaz. Ki plaj diye de bir gerçek var. Plajdaki bikinili insanlar da sizi rahatsız ediyor mu? Bu biraz da libido (cinsel iştah) ile ilgili bir meseledir. Libidosu tavan yapmış bir insan bırakın çıplak bir insana çarşaflı bir kadına bile tecavüz edebilir.
Eşimden neden utanayım? Çünkü o benim "eş"im. Ben oyum, o da bendir. Benim cinsel organım onun, onunkisi de benimdir. Biz biriz. Siz hiç kendinizden utanır mısınız?
Alıntı:
ADELET82 rumuzlu üyeden alıntı
abdullah bey neyi kastettiniz anlamadım yani alenen cinsel ilişki ve çıplaklık halka açık alanlarda olmamalımıdır diyorsunuz peki neden.
Ben öyle bir şey dediğimi hatırlamıyorum. Nereden vardınız bu kanıya?
Alıntı:
Abdullah Devrim rumuzlu üyeden alıntı
... Ki plaj diye de bir gerçek var. Plajdaki bikinili insanlar da sizi rahatsız ediyor mu? Bu biraz da libido (cinsel iştah) ile ilgili bir meseledir. Libidosu tavan yapmış bir insan bırakın çıplak bir insana çarşaflı bir kadına bile tecavüz edebilir.
Bir plajda gördüğüm takım elbiseli insanlar da , en az , bir alışveriş merkezinde en alt raftaki pakedi almak üzere önümde aniden eğiliveren birinin yaptığı gibi, görüntü kirliliğinden başka bir düşünce yaratmaz ve aynı şekilde rahatsız eder.
Bikinili insan örneğini plaj için verebilirken, bikini yada daha açık veya hiç olmayan giysilerle gezilebilecek olan yerler hakkında sizin de kafanızda bir sınır olduğunu ortaya koymaktasınız aslında s.Devrim. Verdiğiniz örnekten benim algıladığım ; bikini plajda giyilir bu normaldir düşüncesinde olduğunuzdur.
Yani, bikini pazar yerinde giyilecek bir giysi değildir. :) O plaj bir yıldızlı otelin plajı ise, plahında rahatlıkla cıbıl dolaşılabilen o otelin restaurantına girerken bile basit giyim kuralları olduğu ilan edilir, burada amaç insanların özgürlüklerini kısıtlamak değil, diğer insanların GÖZ ZEVKİNİN BOZULMASININ önüne geçebilmektir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Bikinili insan örneğini plaj için verebilirken, bikini yada daha açık veya hiç olmayan giysilerle gezilebilecek olan yerler hakkında sizin de kafanızda bir sınır olduğunu ortaya koymaktasınız aslında s.Devrim. Verdiğiniz örnekten benim algıladığım ; bikini plajda giyilir bu normaldir düşüncesinde olduğunuzdur.
Yanlış algılamışsınız. Plajdaki insanlardan rahatsız olup olmadığınızı sormamın nedeni, çıplak insanlardan rahatsız olduğunu söyleyen sizin, %90 oranında çıplak diyebileceğimiz bikinili insanlar hakkında ne düşündüğünü öğrenmek istememdir. Siz plajdaki bikinili insanlardan rahatsız oluyor musunuz? Yanıt olumsuz ise, caddedeki bikinili insandan neden rahatsız olasınız? Çıplağa yakın olan bikiniliden rahatsız olmuyorsanız, bikiniliyle arasında sadece bir avuç bez parçası kadar fark olan çıplaktan neden rahatsız olasınız?
Alıntı:
Yani, bikini pazar yerinde giyilecek bir giysi değildir. :) O plaj bir yıldızlı otelin plajı ise, plahında rahatlıkla cıbıl dolaşılabilen o otelin restaurantına girerken bile basit giyim kuralları olduğu ilan edilir, burada amaç insanların özgürlüklerini kısıtlamak değil, diğer insanların GÖZ ZEVKİNİN BOZULMASININ önüne geçebilmektir.
Neden giyilemesin? Diğer insanların göz zevkleri neden bozulsun ki? Bence rahatsız olmanızın sebebi tahrik olmaktan çekinmenizdir. Daha önce de dediğim gibi beğenmeyen gözünü çevirebilir. Göz zevki bozulması meselesinden hareket edecek olursak yine, o zaman bir başkası da mesela bir modacı da bazı giyinik insanları rüküş bulup onlardan rahatsız olduğunu söyleyebilir. Böyle bir durumda ne olacak?
Anlamamışsınız,
plajda bikinili yada bikinisiz biri beni rahatsız etmez. Plajda takım elbiseli biri rahatsız eder.
Alışveriş merkezinde takım elbiseli kravatlı birini görmek rahatsız etmez, bikinili insanları alışveriş merkezinde görmek rahatsız eder.
yahu kardeşim sanane adamın elbisesinden istediğini giyer isterse plajda simokin giyer isterse pazarda çıplak gezer sanane.
abdullah bey sizce sokakta alenen cinsel ilişki ve çıplak gezmek zararlımı zararlıysa zararları nelerdir.
Alıntı:
ADELET82 rumuzlu üyeden alıntı
yahu kardeşim sanane adamın elbisesinden istediğini giyer isterse plajda simokin giyer isterse pazarda çıplak gezer sanane.
abdullah bey sizce sokakta alenen cinsel ilişki ve çıplak gezmek zararlımı zararlıysa zararları nelerdir.
1- Kardeş değiliz!! ( Allaha şükür)
2- Abdullah bey sokakta alenen cinsel ilişkiye girmenin zararları konusunda uzman biri mi?
3- Saçmaladınız.
4- Özgürlüğümü kullanarak adelet82 yi de askıya aldım, adelet 83 olarak bekleriz.