Cevap: Kuvvetli zina şüphesi
abdullah bey ve av. emrah yavuzcan
delil olarak iki şerefsizin sarmaş dolaş resimleri elime geçti ve bir fotorafta çocuğumuda alet etmişler fotolarına hatta hatta üçüncü şahıs fotoları facebookta paylaşmış face sayfasını kopyaladım şu an bu deliller elimde ve artı üçüncü şahıs bana "karının kayıp olduğu gece benim evimde olduğunu ve senin evini terk edip annesinin evine döndükten sonra kendisininde geceleri onun evine kalmaya gittiğini hatta erkek kardeşininde kendisini gördüğünü belirten bir mesaj gönderdi bu deliller ışığında öncelikle çocuğumun velayetini alma konusunda ne kadar avantajlıyımve ikisinden de maddi manevi tazminat alabilirmiyim
abdullah bey: dediğiniz gibi anlaşmalı boşanmaya ikna etmek için çok uğraştım 2 ay gibi bir süre uğraştım araya çok kişiler soktum ama ailesi tutucu olduğu için buna yaklaşmadılar artık yapacak bir şey yok dediğiniz gibi erdemli ve basiret sahibi tek derdi para olmayan bir avukat tuttum tüm delillerle beraber davamı açıyorum. bu arada eşim evi tyerk edeli tam 3 ay oldu bu süre zarfı içinde kızı için ne aradı ne de sordu çocuğum duygusal olarak benim ailemi benimsedi ve annemi anne olarak biliyor artık bunun benim için avantaj sağlayacağını düşünüyorum saygılarımla
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Elinizdeki deliller sizi hukuken de, ahlaken de güçlü kılmaktadır. Bu nedenle elinizdeki gücü doğru kullanarak adımlar atabilirsiniz diye düşünüyorum. Eşinizle pazarlığa oturun. Siz çocuğunuzu istiyorsunuz. Bunu söyleyin. Çocuğunuzun velayetini size versin. Velayetten feragat ettiğine dair protokol imzalatın. Anlaşmalı boşanmaya gidin. Mahkemede de velayetten feragat ettiğini belirtsin. Sonra tek celsede boşanın ve hayatınıza devam edin.
Diğer türlü uzayacak bir boşanma sürecine gireceksiniz. Bu süreç sizi çok yıpratacak. İddialarınızı ispat edebilirsiniz ama muhtemelen çocuğunuzun velayeti yine annesine verilir.
En doğru hareket elinizdeki bilgi ve delilleri kullanarak eşinize baskı yapıp anlaşmalı boşanmaya ve çocuğun velayetinden feragat etmeye razı etmek olacaktır.
Zina yapan bir kadına çocuğu, çok uç durumlarda babasına vermemek için verebilir ancak hakim. Bir de babanın yaşının daha büyük olması ve annenin henüz çok genç olması da hakimin göz önüne alacağı noktalar. Somut olayda, kesinlikle velayet babaya verilir ve verilecektir de. Mağdur tarafın bir avukatla anlaşması, hak kaybına uğramaması açısından en doğrusu olacaktır.
Alıntı:
kalpgaholsun rumuzlu üyeden alıntı
Zina yapan bir kadına çocuğu, çok uç durumlarda babasına vermemek için verebilir ancak hakim. Bir de babanın yaşının daha büyük olması ve annenin henüz çok genç olması da hakimin göz önüne alacağı noktalar. Somut olayda, kesinlikle velayet babaya verilir ve verilecektir de. Mağdur tarafın bir avukatla anlaşması, hak kaybına uğramaması açısından en doğrusu olacaktır.
Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz ? İleti sahibi kişiyi umuda sevk ediyorsunuz. Siz yarın bir gün avukat olduğunuzda da müvekkillerinize böyle umutlar mı vereceksiniz. Gerçekleşmediğinde ne yapacaksınız ? Siz mi tazmin edeceksiniz zararlarını ? Yoksa "adam sende" mi diyeceksiniz...
Alıntı:
Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz ? İleti sahibi kişiyi umuda sevk ediyorsunuz. Siz yarın bir gün avukat olduğunuzda da müvekkillerinize böyle umutlar mı vereceksiniz. Gerçekleşmediğinde ne yapacaksınız ? Siz mi tazmin edeceksiniz zararlarını ? Yoksa "adam sende" mi diyeceksiniz...
Hukuk, mantığa ve vicdana uygun işler. Zina, haklı boşanma sebebidir ve ahlaka aykırıdır kanunlarımız nezdinde. Bu nedenle zina yapan bir kadına çocuğun velayetini vermek, eğer babanın sosyal, kültürel ve ekonomik durumu velayeti babaya vermemeyi gerektirecek seviyede değilse neredeyse mümkün değil. Somut olaydaki -anlatıldığı kadarıyla- babanın böyle bir durumda olmadığını gösteriyor. Bu nedenle eğer yerel mahkeme söylediğimin tersi bir karar verse dahi, temyizde karar bozulacaktır. Zira, yargıtayımızın sadakatsizlik yapan eşe nafaka verilmez kararından da bu konudaki tutumunu açıkça anlayabiliyoruz. Yoksa, her türlü durum olabilir. Benim söylediğim, işini iyi yapan bir avukatla anlaşması durumund olacaklardır. Tabi ki de belki de avukat yeterli delilleri, gerektiği gibi anlatamayabilir mahkemeye yahut somut olayın şartları burada anlatıldığı gibi olmayabilir veya belki de konuyu açan arkadaş önemsiz saydığı bir detayı buraya yazmamış olabilir. Böyle durumlarda elbette sonucun farklı olma ihtimali vardır; ancak biz burada bu şahsın avukatlığını yapmadığımız için bunları birebir sormadık, sadece bize anlatılan kısmına göre konuştuk ve bu da çok normal. Bunun normal olduğunu, konuyu açan arkadaşın buraya belki de yazmadığı bir detay olduğunu ve o detay yüzünden davayı kaybedebileceğini ve bunun da bizim bir kusurumuzla gerçekleşmeyeceğini vasat bir insan bile anlayabilir.
Alıntı:
Hukuk, mantığa ve vicdana uygun işler. Zina, haklı boşanma sebebidir ve ahlaka aykırıdır kanunlarımız nezdinde. Bu nedenle zina yapan bir kadına çocuğun velayetini vermek, eğer babanın sosyal, kültürel ve ekonomik durumu velayeti babaya vermemeyi gerektirecek seviyede değilse neredeyse mümkün değil. Somut olaydaki -anlatıldığı kadarıyla- babanın böyle bir durumda olmadığını gösteriyor. Bu nedenle eğer yerel mahkeme söylediğimin tersi bir karar verse dahi, temyizde karar bozulacaktır. Zira, yargıtayımızın sadakatsizlik yapan eşe nafaka verilmez kararından da bu konudaki tutumunu açıkça anlayabiliyoruz. Yoksa, her türlü durum olabilir. Benim söylediğim, işini iyi yapan bir avukatla anlaşması durumund olacaklardır. Tabi ki de belki de avukat yeterli delilleri, gerektiği gibi anlatamayabilir mahkemeye yahut somut olayın şartları burada anlatıldığı gibi olmayabilir veya belki de konuyu açan arkadaş önemsiz saydığı bir detayı buraya yazmamış olabilir. Böyle durumlarda elbette sonucun farklı olma ihtimali vardır; ancak biz burada bu şahsın avukatlığını yapmadığımız için bunları birebir sormadık, sadece bize anlatılan kısmına göre konuştuk ve bu da çok normal. Bunun normal olduğunu, konuyu açan arkadaşın buraya belki de yazmadığı bir detay olduğunu ve o detay yüzünden davayı kaybedebileceğini ve bunun da bizim bir kusurumuzla gerçekleşmeyeceğini vasat bir insan bile anlayabilir.
sadece ihanet değil yalanlar hırsızlık(annemin çantasını alarak içindeki 1500 lirayı üçüncü şahsa hibe etmesi) 25 ağustos akşamı tüm komşuların önünde ve kolluk kuvvetinin önünde babama küfürler etmesi sosyal paylaşım sitesinde üçüncü şahsın sarmaş dolaş resimlerini yayınlaması ve resmin tekini profil resmi yapması faceden bkz.(aykut girgin zonguldak) ve bu fotolarda çocuğumunda alet edilmesi bu şahsın kucağında çocuğumun fotosununda bulunması evden ayrıldığı süre içinde bu şahısla telefonla görüşmesi ve buluşmaları mümkün şahit bulmakta zorlanıyorum bir çok kişi bu ilişkiyi bildiği halde şahitliğe yanaşmıyorlar. kayıp olduğu gece o şahsın evinde beraber oldukları açık ve net ortada bir kaç kişiye bunu paylaşmış lar. bir şahit in o geceyi anlatması ve bu fotolar ışığında ne kadar şansım var 4 ay bekledim ve sabr ettim hala anlaşmalı boşanmaya razı değiller buradaki tutabileceğim zinayı ispatlayan en somut delil nedir nedir yardımlarınızı bekliyorum çocuğum 18 aylık 4 aydır ne o annesini ne de o çocuğunu görmüyor ve hiç aramıyor 15 gündür ulaşamıyorum kendisine sadece ben aradığım zamanlar çocuğu soruyor duygusal olarak çocuk aileme bağlandı mahkeme gününe kadar 2 ay daha geçer diye düşünüyorum totalda 6 gibi bir süre olacak çocuğuna annelik görevini yapmadığı yardımınıza ihtiyacım var işin ehli tecrübeli bir avukat tuttum dava süresince nasıl bir yol izlemeliyim nasıl bir tavır takınmalıyım yardımlarınızı bekliyorum çocuğum için bir şeyler yapmam gerek saygılarımla
Madem ki avukat tuttunuz, o resimleri bizzat gösterip delil olarak sunmasını isteyin avukatınızdan.
Şahit illaki şart. 1 kişi yeter olan biteni anlatmaya. Eğer karınızın yaptıklarını hakime anlatmaya yanaşmıyorlarsa, o kişilere diyeceğiniz şey şu olsun. Siz karımı kolluyorsunuz, onun yaptıklarını da onaylıyorsunuz. Ona tazminat vermem için bunu yapıyorsunuz demek olucak.
Haksızlık karşısında susan, dilsiz şeytandır diye bir söz vardır. Bunu da iletiverin.
Hukuk maddi delillere göre iş yapar. Anlattıklarınızı delille ve tanık ifadeleri ile ispat edemezseniz kaybedersiniz. Anlatımlarınızdan elinizde kuvvetli deliller olduğu görülüyor. Ancak bu delilleri tanık ifadeleri ile destekleyip, hakimin anlayacağı yalınlıkta ve hukuki dayanakları ile mahkemeye sunamazsanız kaybedersiniz.
Bu forum da haklılığı konusunda şüpheye dahi düşmediğimiz nice üye mahkemede mağduriyetlerini ispat edemedikleri için kaybettiler. Diğer bir konu ise çocuğunuzun velayeti; bu ülkede genelevde çalışan kadına çocuğunun velayetinin verildiği davalar sözkonusudur. Onedenle en kötüsüne de hazırlıklı olun.
Çocuğunuzun velayetini alabilmeniz için de, boşanma davasını kazanabilmeniz için de yazdığınız tüm o olayları DELİLLER ve TANIK İFADELERİ ile İSPAT etmeniz ŞART... Yoksa ağzınızla kuş tutsanız da kazanamazsınız.
Anlaşmalı boşanma konusunda sonuna kadar şansınızı denemişsiniz. Dava sürecini başlatın. Dava açtıktan sonra karşı tarafla olan ilişkinizi tümden kesin. Konuşmayın, tartışmayın, bir araya gelmeyin, pazarlık etmeyin. Sizi arayacak olurlarsa "işim var ben size döneyim" deyin ve siz arayın onları,telefonunuzla mutlaka ses kaydı yapın konuşulanları. Yada hoparlörden konuşun ama yanınızda güvendiğiniz 1-2 kişi olsun. Olurda bu konuşmaları size karşı kullanacak olurlarsa elinizde ses kaydı ve o konuşmaya tanıklık eden birileri olsun.
Delillerinizi avukatınıza verin. Uygun hukuki dille sunacaktır mahkemeye. Mahkemede sessiz olun. Konuşmayın. Düzgün giyinin, Dik durun, Ezik olmayın, Laflı yada fiili sataşmalara tepki vermeyin, Hakimle ve özellikle karşı tarafla diyaloğa girmeyin, karşı tarafla göz teması kurmayın, sözlerine, iddialarına fervi çıkışlar yapmayın. Davanızla ilgili notlar tutun.
Geçmiş olsun..
abdullah bey:
davalının mahkemede ki tutum ve davranışı ispatsız iftiralara başvurması hakimin onun erdem ve basiretinden kuşkuya düşmesi iyi bir ahlaka sahib olmadığı kanısına varması çocuğumun velayetini alma konusunda bana avantaj sağlarmı; daha önceki iletilerde en küçük ayrıntıyı dahi mahkemede kullanın yani atlamayın demiştiniz (annemin çantasını ve içindeki belli bir miktar parayla beraber almış götürmüş ama bunu ispat edemiyorum ama bana şahitlik yapacak şahıs telefonla konuşmasında üçüncü şahıs o bana bin lira para verdi demiş ) bu konuda şahitlik yapması bunu ispatlamam yeterli olurmu yada tlf da söylemesi ile bunu ispatlamış olurmu cevabınızı bekliyorum
arkadaşlar ;
ben boşanmak için dava başvurusunda bulundum ancak kanun değişmiş galiba dosya önce ön incelemeye giriyormuş avukatımın verdiği bilgilere göre. bu yeni kanundan bilgisi eskiye nazaran farkı avantajı yada dezavantajı ne olur benim için bilgisi olan arkadaş varsa paylaşsın lütfen