Cevap: Çocukla Şahsi Münasebet
Alıntı:
audrey rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar neden küçücük çocukların dünyalarında büyük yaralar açmaya çalıştığınızı anlayamıyorum...
Benim eşimde boşanma davası açtı çocuğunu 8 ay boyunca arayıp sormadığı halde çocuğu ona göstermediğimi iddia ediyor buyrun bakalım kaç kere aradım bak çocuğu gel gör diye nafile şimdi çocuk babayı tanımıyor geçen hafta icra ya başvurmuş bu hafta sonu belki icra ile gelip alacak alsın ama neden ?
Şimdi kimse bu adamın bana çocuğunu sevdiğinden falan bahsetmesin
Sizlerinde samimi olduğunuza inanmıyorum malesef
Madem evlatlarınıza bu kadar düşkünsünüz sırf çocukları için evliliğini yürüten insanlar var
sizler hem pastam dursun hem karnım doysun yok böyle birsey
O çocukların anneye ihtiyacı var yarım saat bir saat o çocuğu ağlatıp elinize ne geçecek yapmayın lütfen ...
çocuğu büyük olan arkadaşlar için söylemiyorum bunu çocuk 10-11 yaşında ise zaten kendi kararını kendi verir artık ama 8-9 aylık bebekleri annesinin yanından koparmak bunu baba gibi bir baba yapmaz diye düşünüyorum ama artık onlarda çok gerilerde kaldı galiba
Hanfendi belliki asıl siz çocuğu babasından koparmaya çalışarak çocuğun dünyasında yaralar açmışsınız şimdide günah çıkarma operasyonuna meyilleniyorsunuz. İcrayla neden geliyor? Medeni bir şekilde davranıp normal gösterseniz bunlar olmaz. Kusura bakmayın ama mesajınızdan çocuğu tek basınıza yaptığınızı zannettiğiniz anlaşılıyor.
Aynı mantıkla siz madem niye çocuğunuzu düşünerek evliliğinizi kurtarmadınız? Hep karşı taraf suçlu değilmi? Evet 8-9 aylik bebeklere de bakmaya talip sorumlu babalar var artik. O yuzden sevinmeniz gerekirken ates puskurmussunuz.
Güzey,bende aynı durumda mağdur olan bir babayım.Aylardır senin yazdığın konularla o kadar uğraşıyorum ki kendimi avukat gibi hissediyorum artık.Ama yılmak yok benim de artık adalete güvencim kalmadı,pes etmeyeceğim.Bayanlar bu konuda o kadar acımasız ki onların her söylediği yalan, doğru kabul edilip.Bizede ispat etmek düşüyor, aynen soloskonun dediklerinede katılıyorum.Bu konuda mağdur babalar olarak ortak hareket etmeliyiz başka şansımız olmadığını düşünüyorum.Adalat bakanlığına,AİHM kadar başvuralım.Ben boşanmış babalar platformuna yeni üye oldum.Facebookda da böyle bir grup var yanlız değiliz sadece bir kıvılcım çıkartıp sesimizi yükseltmemiz lazım diye düşünüyorum.Ortak velayet kanunu ve eşitlik ülkemize gelmesi dileğiyle bütün babalara bol sabır diliyorum.
Ben ortak velayetle ilgili bizzat genel müdürlükle görüştüm. Ama bana böyle bir kanunun çıkacağı en azından 10 yıl alır gibi bir izlenim doğdu. AİHM en mantıklı gelen yol. Ama ona başvurmak için iç hukuk yollarının tükenmesi gerekiyor. Sonra aihm sizin başvurunuzu değerleniriyor bu en az 4-5 yıl alır. Bence aihm kararı gösterilerek yerel mahkemeler ikna edilmeli. Kadınlar çok acımasız. Yüzde 90 i çocuğu kullanıyor. Çocuk babasız kalmışmış psikolojisi bozulmuşmuş umurlarında değil. Ebeveyne Yabancılaşma Sendromu'nun en çok ülkemizde olduğunu düşünüyorum. Çocuklara babaları hakkında akla hayale gelmedik iftiralar atılıyor. Kanunlar yetersiz. Mecelle bile daha medeni kalıyor bu medeni kanunun yanında.
Alıntı:
audrey rumuzlu üyeden alıntı
Arkadaşlar neden küçücük çocukların dünyalarında büyük yaralar açmaya çalıştığınızı anlayamıyorum...
Benim eşimde boşanma davası açtı çocuğunu 8 ay boyunca arayıp sormadığı halde çocuğu ona göstermediğimi iddia ediyor buyrun bakalım kaç kere aradım bak çocuğu gel gör diye nafile şimdi çocuk babayı tanımıyor geçen hafta icra ya başvurmuş bu hafta sonu belki icra ile gelip alacak alsın ama neden ?
Şimdi kimse bu adamın bana çocuğunu sevdiğinden falan bahsetmesin
Sizlerinde samimi olduğunuza inanmıyorum malesef
Madem evlatlarınıza bu kadar düşkünsünüz sırf çocukları için evliliğini yürüten insanlar var
sizler hem pastam dursun hem karnım doysun yok böyle birsey
O çocukların anneye ihtiyacı var yarım saat bir saat o çocuğu ağlatıp elinize ne geçecek yapmayın lütfen ...
çocuğu büyük olan arkadaşlar için söylemiyorum bunu çocuk 10-11 yaşında ise zaten kendi kararını kendi verir artık ama 8-9 aylık bebekleri annesinin yanından koparmak bunu baba gibi bir baba yapmaz diye düşünüyorum ama artık onlarda çok gerilerde kaldı galiba
Alıntı:
solosko rumuzlu üyeden alıntı
Hanfendi belliki asıl siz çocuğu babasından koparmaya çalışarak çocuğun dünyasında yaralar açmışsınız şimdide günah çıkarma operasyonuna meyilleniyorsunuz. İcrayla neden geliyor? Medeni bir şekilde davranıp normal gösterseniz bunlar olmaz. Kusura bakmayın ama mesajınızdan çocuğu tek basınıza yaptığınızı zannettiğiniz anlaşılıyor.
Aynı mantıkla siz madem niye çocuğunuzu düşünerek evliliğinizi kurtarmadınız? Hep karşı taraf suçlu değilmi? Evet 8-9 aylik bebeklere de bakmaya talip sorumlu babalar var artik. O yuzden sevinmeniz gerekirken ates puskurmussunuz.
solosko yazın için kendi adıma çok teşekkür ederim.:ok:ok:ok
Merhaba;
Ben bir şey eklemek, sormak istiyorum. Babası kızımı alıp bırakırken mahkemenin belirlediği saatlere uymuyor. Bununla ilgili avukatımın
önerisiyle kendisine bir mektup göndererek; saatlere uymasını, kızımın
düzeninin bozulmaması gerektiğini yazdım.
Ancak bunun üstüne iki kez daha buna uymadı. Yarın tekrar almaya
gelecek; bu sefer avukatım kendisine sms göndererek, sabah doğru
saatte, akşam doğru saatte alıp,bırakmasını istedi.
Tüm bunların üzerine yarın da kızımı getirmezse; polise gitmem mümkün olur mu?
Ya da bunu yapmama gerek kalmadan; kızımın babasına sadece saatler konusunda bir yaptırım uygulatmam mümkün müdür?
İkincisi; muhtelemen bir ay içerisinde farklı bir ile taşınacağım; ailemin yanına.
Davamız şu anda en az bir altı ay daha sürecek; bu süre boyunca kızımın babası aynı aralıklarla görmeye gelecek (muhtelemen). Eğer kızımı alıp uçakla İstanbul'a getirirse; ne yapabilirim? ( böyle yapacağını kendi söyledi) Önceden bir önlem almam mümkün müdür?
Teşekkür ederim.
Alıntı:
akcurali rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba;
Ben bir şey eklemek, sormak istiyorum. Babası kızımı alıp bırakırken mahkemenin belirlediği saatlere uymuyor. Bununla ilgili avukatımın
önerisiyle kendisine bir mektup göndererek; saatlere uymasını, kızımın
düzeninin bozulmaması gerektiğini yazdım.
Ancak bunun üstüne iki kez daha buna uymadı. Yarın tekrar almaya
gelecek; bu sefer avukatım kendisine sms göndererek, sabah doğru
saatte, akşam doğru saatte alıp,bırakmasını istedi.
Tüm bunların üzerine yarın da kızımı getirmezse; polise gitmem mümkün olur mu?
Ya da bunu yapmama gerek kalmadan; kızımın babasına sadece saatler konusunda bir yaptırım uygulatmam mümkün müdür?
İkincisi; muhtelemen bir ay içerisinde farklı bir ile taşınacağım; ailemin yanına.
Davamız şu anda en az bir altı ay daha sürecek; bu süre boyunca kızımın babası aynı aralıklarla görmeye gelecek (muhtelemen). Eğer kızımı alıp uçakla İstanbul'a getirirse; ne yapabilirim? ( böyle yapacağını kendi söyledi) Önceden bir önlem almam mümkün müdür?
Teşekkür ederim.
Çocuğu babası birkaç saat geç getirdiği için şikayet edebilirsiniz ama hiçbir sonuç çıkmaz. Kendisiyle konuşup halletmeniz daha uygun olacaktir. Çünkü trafiğe takıldım o yüzden geciktik der mesele kapanır. Savcıların işi başından aşkın böyle şeylerle kimse uğraşmaz. Olgun davranmak en yerinde olacaktir. Yoksa babası çocuğa "bak çocuğum zamanında şenle birkaç saat daha vakit geçirdik diye annen beni polise verip hapse attırmaya çalışmıştı" der ve çocuğun gözünde siz suçlu duruma düşersiniz.
Alıntı:
solosko rumuzlu üyeden alıntı
Çocuğu babası birkaç saat geç getirdiği için şikayet edebilirsiniz ama hiçbir sonuç çıkmaz. Kendisiyle konuşup halletmeniz daha uygun olacaktir. Çünkü trafiğe takıldım o yüzden geciktik der mesele kapanır. Savcıların işi başından aşkın böyle şeylerle kimse uğraşmaz. Olgun davranmak en yerinde olacaktir. Yoksa babası çocuğa "bak çocuğum zamanında şenle birkaç saat daha vakit geçirdik diye annen beni polise verip hapse attırmaya çalışmıştı" der ve çocuğun gözünde siz suçlu duruma düşersiniz.
Teşekkürler; benim zaten aklımdaki şey savcılığa şikayet etmek değildi.
Gece geç getirmesi uyku düzenini bozuyor, bir sonraki gün ve sonraki gün sıkıntı yaşıyoruz. Sabah da geç alıyor, kızımı pedogogun önerisiyle geceden hazırlıyorum, sabah baban gelecek, dedeyi göreceksin, akşam geleceksin vs şeklinde, sabah erkenden babasını bekliyoruz, gelmedikçe kötü oluyor.
Trafiğe takıldım gibi bir açıklama yapması pek mümkün değil çünkü kendi evimle; şu anda beraber yaşadığı ailesinin evi yürüyerek yirmi dakika.
Ama haklısınız,bahane bulabilir.
Teşekkür ederim.
Soloskao arkadaş, bana gönderdiğin özel iletiye cevap vermemi sistem engelliyor. mail adresim: freeromantic@yahoo.com teşekkür ederim