Bakırköy bu tarzları bekliyormu acaba,yeni bakırköy açılımı yapmak lazım.
Printable View
Yarın bir gün karşına bir bayan çıksa evlenip iş çocuk mevzusuna gelse deseki Raifcim hep eşitlikten bahsediyorsun bir çocuk ben doğurim bir sen anca eşitlik bu şartlarda olur.Aslında bakıldığı zaman senin düşünce tarzına aykırı olmaması lazım.Bu tartışma başladıktan sonra bir yazı okudum.İngiliz ordusu eğitimde (kadın-erkek) eşitlik deyip aynı eğitimi vermeye başlar.Bakarlarki erkeklerde eğitim zahiyatı % 1 lerde iken,bayanlarda % 11 lerde olmuş.Bu saçma uygulamadan vaz geçilmiş.Sayın Sonuncukaya ilk yorumun gayet güzeldi kira kontratı benzetmesi açısından,son iletide hoş ve yakışmış.
elbetteki erkekle kadın eşittir eşinede bu yolu açacaksın tabiki.
arkadaşı evlilik hayattaki zorlukları aşmak için yardımlaşmadır ben bu yardımlaşmadan vaz geçtiğimde bu iş biter beni zorlan o insanla beraber olmaya ve yardımlaşmaya kimse zorlayamaz zorlarsa bu zorbalık olur.
arkadaşı başkaları benim nasıl giyineceğime karışma hakkı yoktur ben istediğim gibi giyinirim.
arkadaşım yani diyorsunki erkekle kadın eşit hakka sahip değil öylemi peki erkekle kadın arasında adil olmak gerekse sence nasıl davranılmalı ayrımcılıkmı yapılmalı yoksa eşitmi davranılmalı.
Valla ben evliyim çok şükür,her şartta eşit davranıyorum.Sonuncukaya giyime karışmamışki ortada giyim yok.Şuan bazı yöre ve bölgelerde gelenekten dolayı aileler kadına eşit bakmayabilir.Ben onların sorunu demiyorum elimden gelen sadece buğz etmek.Eğer dine göre yaşansa ama hakkıyla (malesef beceremiyoruz nefisten dolayı) hiç bir sorun olmaz benim açımdan böyle.Kadın erkek arasında fıtrattan dolayı farklar vardır.Şimdi birisi deseki bayanlar çocuk doğuruyor erkekler neden doğurmuyor bakıldığı zaman senin kafaya göre eşitsizlik olabilir.Birisi çıksa deseki kimi çocuk doğarken ölüyor kimi belirli yaşlarda adaletsizlik yokmu,Çevrene bir bak kimi çok zengin kimi orta, kimi fakir,neden herkes eşit değil herkes zengin olmak ister,Kimi akıllı kimi deli neden deli sakat doğuyor yada sonradan oluyor.kainatta sorgulanacak çok şey var senin açından bana daha önce sormuştun kendi yaşamını sorgula diye ben 25 yaşıma kadar saçma sapan hayat yaşadım şuanki yaşamıma göre ben çok şeyi sorguladım doğru birdir onu bulmak zor değil tabi akıl lazım buna.Kadına ayrımcılık demişsin hangi ayrımcılık.?Anne babanın çocuğa karşı sorumluluğu bir eşin diğer eşe karşı sorumluluğu bellidir.Bu konuda eşlerden biri hataya düşerse adaletsizlik başlar helede senin dediğin özgür ilişki ortamı varsa ortalık yanar.
arkadaşı evlilik hayattaki zorlukları aşmak için yardımlaşmadır ben bu yardımlaşmadan vaz geçtiğimde bu iş biter beni zorlan o insanla beraber olmaya ve yardımlaşmaya kimse zorlayamaz zorlarsa bu zorbalık olur.
Evliliğin güzelliklerinden biride dediğin hayattaki zorlukları aşmaktır o tamam.Sen bu yardımlaşmadan vaz geçtiğim zaman bu iş biter tamam,seni beraber olmayada zorlayamaz oda tamam.İşte senin anlamak istemediğin olaylar başlıyor.Sen kafana göre takılacan ben senden bıktım diyecen sırtını dönüp gidecen,devreye mahkeme girecek yaptığın haksızlığın nispetinde cezayı yiyecen mahkemede sana sırtını dönecek.Eğer senin kafandaki evlilik yada yaşamda istediğin gibi yaşayıp iki taraflı ister evlilik olsun ister dost hayatı olsun birbirinizden şikayetiniz yoksa sorunda yok.Sen başkasını bayan başkasını bulur,magazinlerde seyredilen gibi sorun çıkmaz.Evlimisin merak ettim ( tahminen bekarsın) sakın bir eve gidipte bunları söyleyipte kız istemeye gitme çifte ile eşit ve özgür olursun.
şimdi insanın hayatını başkalarının hayatına karışmadan ve kimsenin hakkını yemeden istediği gibi yaşama hakkı vardır bu temel insan hakkıdır ve insan haklarının tanımıdır evlilik iki insanın aslında bu ikidende fazla olabilir beraber yaşama birlikte olma istekleridir bu bağlamda kişilerin kendi hayatlarını istedikleri gibi yaşama hakları olduğu için istedikleriyle beraber olabilir ama yinede evli yani karısıyla yada kocasıyla beraber yaşamak isteyebilirler,burada önemli olan birlikte kalma istekleridir ama evli çiftlerin istediğiyle beraber olma hakları vardır.
aslında insanların hayatlarını istedikleri gibi yaşama hakları olduğu için istedikleriyle beraber olabilir toplumun neden aldatmayı kötü karşıladığını anlamış değilim mesela evli olan bir kişi biriyle beraber olduğunda eşi ona boşanma davası açıyor ve eşiyle birlikte olan kişiyede hukuken tazminat davası açabiliyor halbuki evli kişinin istediğiyle beraber olma hakkı vardır ve bu yüzden eşiyle birlikte olan kişiyede tazminat davası açması söz konusu olamaz yani hukukta bu durumu desteklemektedir bunun nedeni nedir beni aydınlatırsanız sevinirim.
ha bide arkadaşlar insanın istediğiyle beraber olam hakkı olduğu için erkekle erkek kadınla kadın yada gurup şeklinde cinsel ilişkiye girebilir ve bu şekilde yani kadınla kadının ve erkekle erkeğin yada gurup şeklinde evliliklerde oluşasbilir türk hukuk sisteminde ve dünya hukukunda bu evlilikler nasıldır.
evet arkadaşlar cevaplarınızı bekliyorum.