Re: Göz bozukluğu-askerlik Konuları burada toplanacak diğer başlıklar silinecek
Lutfen konu hakkinda bilgisi olan birisi cevaplasin artik iki hafta gecti yazan olmadi. Subeyi ariyorum 2 ocakta gel gerekirse sevk ederiz diyerek kestirip atiyor doktor, direk net yanit alamiyorum.
Direk net yanıta askerlik şubeniz kanalıyla sevk edileceğiniz hastaneden alacağınız raporla ulaşabilirsiniz sn.oxycodone.
Ayrıca bu konunun 1.sayfasındaki göz rahatsızlıkları ile ilgili neredeyse göze kirpik kaçmasını bile içine alan,rahatsızlıkların tümü ve doğacak sonuçlar ile ilgili geniş bir açıklama mevcut.Geçen 2 hafta içinde zahmet edip okumadığınız konuyu isyan etmek yerine 1(bir) kez okursanız durumunuza uyan maddeyi bulabileceğinize emin olabilirsiniz.
https://www.hukuki.net/forum/showthre...7532#post47532
Merhabalar Arkadaşlar beni sağ gözüm % 10 sol gözüm ise % 80 görüyor ve devlet hastanesinde % 30 özürlük belgesine sahibim benim bu durumda askerlik ile ilgili durumum ne olur cevaplarsanız sevinirim.
Merhaba,
benım küçük yaştan beri sol gözümde goz tembellığı var.Bu yuzden ehlıyet alamamiştim.
Yuzde kaç gordugunu resmı olarak bılmıyorum.
Göz tembellığının askerlıkte çürük çıkmaya sebep olma kıstası nedır acaba? Yuzde kaçın altında olursa askerlığe elverışlı degıldır raporu alabılırım?
ehliyet kuralındaki görme keskinliği ile askerlik kuralında bulunan görme keskinliği aynı. hatta ehliyette istedikleri görme keskinliği daha düşük.(her iki göz %50 nin altında ise). ama buna rağmen askerlikten muaf olacağınızı pek sanmıyorum. çünkü askerlik muayenesinde o gözler bir şekilde %50 görür, gördürülür.
aslında genelde askere gidildiğinde ilk gün yapılan muayene daha ciddi oluyor. yani askere gitmeden "ben kurallara göre muaf olmam gerekiyor" diye düşünmeyin. çünkü pek kolay olmaz o iş. ama askere gittiğinizde ilk gün isterseniz hastaneye sevk ediyorlar. ve eğer kuralara göre muafsanız muafiyet veriyorlar. yani o zaman kolay olur. çünkü iki gözünde 17 diyoptri miyop olan bir arkadaşım muafiyet alamadı. ve celb tarihini bekliyor. ayrıca kural 14 diyoptri(14 dahil) bilginize. ve arkadaşım muhtemelen askerden geri gönderilecek.
muafiyet sebebi herhangi bir rahatsızlığınız varsa ve sevk edilmek istiyorsanız(askerde veya gitmeden önce) heyet raporu alın bir devlet hastanesinden. yani sağlık bakanlığına bağlı bir hastaneden.
Selam.
Muayne sonucu aldığınız raporda eger çürük çıktınız diyelım.Hastane size raporunuzu verıyor ve sızde bu raporu askerlık şubenıze goturuyorsunuz sanırım.Askerlık şubesı de sıze askerlığe elverışlı değildır başlığında bır kağıt mı verıyor? verılen bu kağıtta neden askerliğe elverışlı olmadığınız açıkça yazıyor mu?
Merakımın sebebi şu:Çalıştığım iş alanında neden askerlıkten muaf oldugumun bılınmesını ıstememekteyım,işe girişlerımde sorun olabılır.
Herkese merhaba,
Nisan 2008 yedek subay aday adayi olarak sevke tabiyim :))
Son birkac olcumumde cikan goz bozuklugu degerlerim:
SOL GOZ: 5.50 Miyop + 3.25 Astigmat
SAG GOZ: 6 Miyop + 2.5 Astigmat
Buna gore, sferik esdegerler:
SOL GOZ: 7.125
SAG GOZ: 7.25
Yani her iki gozun toplam bozukluk degeri 14.375 ediyor.
Bildigimiz uzere de 14 sferik esdegerden sonrasi askerlikten muaf tutuluyor.
Herkes askeri hastanedeki olcum cihazlarinin normalden dusuk olctugunu soyluyor. Eger ordaki sonuclar 14'den dusuk cikarsa herhangi bir itiraz hakkim var mi? Askeri olmayan baska hastanelerden alacagim raporlar bu itirazlarda bir ise yarar mi? Yoksa hic itiraz etmeden askere gidip askerdeyken tekrar hastaneye sevk almami mi onerirsiniz?
Tesekkurler.
Gecen gun GATA'da muayenemi oldum ve A7F1, A7F2 raporunu aldim. Kisaca "askerlige elverislidir, komando olamaz" raporu.
Size tavsiyem GÖZ NUMARANIZ NE OLURSA OLSUN muayeneye cok fazla umutla gitmeyin. Eger muaf olmak isteyen biriyseniz muaf olmayacakmissiniz gibi gidin.. Olursaniz sevinirsiniz, olmazsaniz cok uzulmezsiniz..
Benim gozlerin toplami 14-15 arasi degerlerdeydi..
Orada benimle muayene olan ve benden cok yuksek degerlere sahip bir arkadas bile muafiyet raporu alamadi, onun degerleri de 16, 17 civarindaydi..
Doktor'a "hocam bu degerler muaf olmuyo mu" diye sordugumda hayir olmuyo dedi. Ben de "14'u gecince muaf oluyor biliyordum" dedim.. O da bunun uzerine "miyoplarin belli bir yuzdesi", astigmatlarin da yarisi aliniyor dedi.
Yani internetteki saglik yonetmeligine fazla guvenmemek gerekiyor.
Forumlardan ben de bircok sey okudugum icin bu tecrubemi sizinle paylasmak istedim..
Dedigim gibi fazla umutlanmayin, uzulursunuz :)
(prosedure gelince: sevkinizle beraber sabah direk er/erbas goz poliklinigine gidiyorsunuz, 10a dogru doktor ve hemsiresi geliyor, sevk evraginizi hemsireye verip disarda bekliyorsunuz, sonra doktor icerden kafasina gore bekleyenleri birer birer iceri aliyor. once neyin var diye soruyor daha sonra zart diye makinayla numaralari olcuyor.. degerler belli bir degerin ustundeyse ardindan diger koltuga oturtup gozlere bakiyor, "su isigi takip et vs diyor..." daha sonra duvara birkac harf yansitip okumani istiyor... ardindan 5er dakka arayla gozlere 4er damla goz damlasi damlatiyor.. goz bebekleri iyice buyuyunce tekrar makinayla olcum aliyor... hasta bir rapor veya muafiyet verilecek durumdaysa "bekle, seni hoca'ya gosterecegiz diyor".. saat 3e dogru ust rutbeli doktor geliyor o da sonuclara bir bakiyor.. ardindan isikla gozune bakiyor.. ve sana asker olursun/olamazsin soyluyor. ardindan gene bekliyorsun.. evraklarini eline veriyor, sekretere goturuyorsun ve sekreter de raporunu basip sana veriyor. ve sen de bu raporla gule oynaya veyahut fenalik gecirerekten askerlik subenin yolunu tutuyorsun..)
herkese hayirli tezkereler..
bu arada, durumu belli olduktan sonra forumun yuzune bir daha bakmayip bizi cevapsiz birakan arkadaslari kiniyorum :(