Cevap: Re: 34 Gün Süren Evlilik
böyle bi ahlaksızlığı tüm hakim ve savcılara maletmek tabi ki yanlış,bu konu da meslek ayrımı yapmakta öyle tabi ki ama göz göre göre yapılanlar da insanı çileden çıkarmıyor değil tabi ki..allah tan işini namusu ve şerefiyle yapan hakim,savcı,avukatlarımız hala çoğunlukta.allah size kolaylık versin
Cevap: 34 Gün Süren Evlilik
Gelişmelerden haber vermek istedim.
Dava tarihinden itibaren aylık 250 lira tedbir nafakası bağlandı.Kendisini işsiz gösteriyordu ama yalan söylediğini biz kanıtladık.Tanıkları tutarsız ve komik ifadeler verdiler.Hakim bile güldü,o kadar diyim yani :)
Sanırım sona doğru gidiyoruz.Avukatımın tahmini adli tatile kalmadan boşanmanın gerçekleşeceği yönünde.
Tabi düğünde takılanlar ve tazminat talebim de var ama bakalım artık,hayırlısı...
Alıntı:
hndakd rumuzlu üyeden alıntı
Gelişmelerden haber vermek istedim.
Dava tarihinden itibaren aylık 250 lira tedbir nafakası bağlandı.Kendisini işsiz gösteriyordu ama yalan söylediğini biz kanıtladık.Tanıkları tutarsız ve komik ifadeler verdiler.Hakim bile güldü,o kadar diyim yani :)
Sanırım sona doğru gidiyoruz.Avukatımın tahmini adli tatile kalmadan boşanmanın gerçekleşeceği yönünde.
Tabi düğünde takılanlar ve tazminat talebim de var ama bakalım artık,hayırlısı...
Haziran 2009 'daki yazınızda hakimin şu aşamada tedbir nafakasına gerek olmadığını söylemiş demiştiniz. Ne zaman bu kararı verdi hakim? Ve nafakanızı alabiliyor musunuz? Alamadıysanız hakimin bu kararını icra ile alabilirsiniz. Faizi ile hemde.
Alıntı:
denizblk rumuzlu üyeden alıntı
Haziran 2009 'daki yazınızda hakimin şu aşamada tedbir nafakasına gerek olmadığını söylemiş demiştiniz. Ne zaman bu kararı verdi hakim? Ve nafakanızı alabiliyor musunuz? Alamadıysanız hakimin bu kararını icra ile alabilirsiniz. Faizi ile hemde.
Henüz 1 aylık bir evlilik olduğu için maddi taleplerimizin çoğuna (eşimin üzerine olan mallara tedbir konulmasına,tedbir nafakasına, tazminata, altınlara) hakim tepki göstermişti.Tabi bu avukatımın söylediğine göre.
Biz de aylardır sadece boşanmaya odaklanmıştık.Şimdi hakim tedbir nafakası ödenmesine diye karar verdi.Yaklaşık bir ay oldu bu karar çıkalı ve eşim hepsini de ödedi (dava tarihinden itibaren olanları).
İnşallah bu tedbir nafakası dava sonuçlanınca yoksulluk nafakasına dönüşür.Bir yıldır çok zor durumda kaldım onun yüzünden.
Sayın hndakd
Davanızla ilgili son durum nedir?Boşanmaylamı sonuçlandı
Alıntı:
tugba guleryuz rumuzlu üyeden alıntı
Sayın hndakd
Davanızla ilgili son durum nedir?Boşanmaylamı sonuçlandı
Evet,sonunda boşandık.
Şu anda çalıştığım için yoksulluk nafakası bağlamadı hakim.2000 tl maddi,4000 tl manevi tazminat alacağım.Şimdi kararın kesinleşmesini bekliyorum.
Sonra ziynetler için ayrıca dava açacağım.Elimde düğün cd si var.Ayrıca eşyalarımı hakim,bilirkişi,polis eşliğinde mahkeme kararıyla almıştık.Dolayısıyla altınları verdiklerini iddia edemezler.
Çok şükür boşandım.Ziynetlerin bedelini de alınca içim tamamen rahat edecek.Yeniden doğmuş gibiyim :)
Ziynetler için dava açınca ne kadar sürer bir bilginiz var mı? Tek celsede bitme ihtimali var mıdır? Avukatım belli olmaz dedi ama ben üç aşağı beş yukarı bir zaman duymak istiyorum :(
sayın hndakd,öncelikle geçmiş olsun yeni hayatınızda uamrım herşey dilediiğiniz gibi olur..benimde nikahım kağıt üstünde kalmış düğüne 3 gün kala ayrılma kararuı alarak düğün olamdan boşanmıştım..herneyse..takılarla ilgili sizde olduğunu idda edemezler kanıtları yok.işleyişe göre tek celsede sonuçlanmayabilir.düşük ihtimal.Ayrıca mahkemeyi açacağınız yerel mahkemenin yoğunluğuna göre dava için tarih belirlenecektir.Büyük şehirlere 3 ay sonrası küçük bir yerde yaşıyorsanız ortalama 1 ay sonrasında davanız görülebilir.Geçmiş olsun
Merhabalar...
Ziynetler için dava açacağım ancak takılarımın hepsinin bedelini almam mümkün müdür yoksa cüzi bir miktar mı alacağım?
Bir de bu bedeli tek seferde mi öderler yoksa taksitlendirmeleri mümkün mü?
Herkese iyi akşamlar...
Boşanma davam sonuçlanmıştı fakat eski eşim karara itiraz etti. Hem boşanma kararına hem de tazminata...
Her şey bitti derken şimdi yeniden başa döndüm sanki.
Bilginiz var mı, ortalama ne kadar sürede sonuçlanır? Zaten boşanma davam 1,5 yıla yakın sürmüştü :(
Ve böyle itirazlarda kararın bozulma ihtimali yüksek midir ki?