Arkadaşlar Selamlar, Saygılar,
Temyiz dilekçesine hazırladığım dilekçe aşağıdaki şekilde ama sizlerede danışmak istedim. Biliyorsunuz diğer dava bilgilerimde karşı tarafın zaman içinde belirtmediği hususlar ve katılmadığı bir duruşma vardı ve en son temyiz dilekçesinde kesin Mehil verilmedi hakkımız elimizden alındı dediler. Sağolsun Fahri Sürücü bey ile yaptığımız istişare de kendisi yazdığım bazı HUMK maddelerinde işi net bir şekilde özetlediğini belirtmişti. Benim cevap dilekçem aşağıdaki şekildedir. Bu şekilde vermem mi daha uygun olur yada farklı bir öneriniz varmıdır. Bütün yardım ve yakınlığınız için hepinize teşekkür ederim.
Saygılarımla,
YARGITAY HUKUK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA
Sunulmak Üzere
xx AİLE MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİNE
Dosya No :xxxx/xxxx Esas
Temyize Cevap Veren
(Davacı) : yyyy zzzz
Vekili : aaaa bbbb
Davalı : eeee dddd
Konusu : Davalının xx.xx.2009 tarihli temyiz dilekçesine cevaplarımızın sunulmasıdır.
Açıklamalar :
1-xxxx Aile Mahkemesinin 1111/0000 Esas sayılı dosyasında yapılan yargılama sonucunda 00.00.2009 tarihinde talebimiz doğrultusunda tarafların boşanmalarına karar verilmiştir. Verilen karar davalı yanca temyiz edilmiş olup, davalının temyiz dilekçesine cevaplarımızı sunuyoruz.
2-Yerel mahkemede yapılan yargılamada, ilk duruşmada taraflara delil ve tanıklarını bildirmesi için süre verilmiştir. Davalı taraf verilen süre içinde delil ve tanıklarını dosyaya bildirmemiştir. Tarafımızdan bildirilen tanıklar bir sonraki celsede usule uygun olarak dinlenmiştir. Davalı taraf bu celseye katılmadığı gibi tanık listesi ya da mazeret de bildirmemiştir.
3-Yerel mahkeme, dinlenen tanıklar ve toplanan deliller ışığında davamızın kabulüne karar vermiştir. Verilen bu kararda usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmamaktadır.
4-Davalının, davacı asilin gelişmelerden haberdar olmadığı ve ailesinin zorlaması ile davayı yürüttüğü yolundaki iddiaları gerçek dışıdır. Davacının isteği ve bilgisi dışında bir boşanma davasının yürütülmesi mümkün değildir.
5-Yerel mahkeme, toplanan deliller ve dinlenen tanıklar sonucunda oluşan vicdani kanaatine göre karar vermiş olduğundan davalının temyiz itirazları yerinde değildir.
İstem : Sunulan nedenlerle, davalının temyiz itirazları yerinde olmadığından xxx Aile Mahkemesince 1111/0000 Esas sayılı dosyasında verilen 00.00.2009 günlü kararın ONANMASINA karar verilmesini saygıyla arz ve talep ederim.