Eevet var yıne gostermıyor
Printable View
benim avukatta yanlış yönlendirdi beni şimdi avukatımı bıraktım başka avukat tuttum.Ailemin vermiş olduğu parayla bir araba almıştım boşanma davası açılınca tedbir koydurabilirmi dedim koyduramaz dedi ve ilk celsede tedbir kondu.Kişisel mal oldunu açıklamadı ben şu anda çalışmıyorum hakim çocuk için 200 tl tedbir nafakası koydu ödeyemeyeceğim.Hem çocuğu bana göstermiyor hemde nafaka istiyorlar.Bir defa çocuğu verme bahanesiyle beni çağırdı gittim 5 6 kişi beni tehdit ettiler bende c.savvcılığına şikayet ettim 113/A dan ceza davası açıldı 21 nisanda duruşma var çocuğu göstermemesinden dolayı.Haklısınız hukuk kadınlardan yana ne yaparlarsa kadın önde..Sizede geçmiş olsun
@Denizasil
Yasadıgın olayı okudum gercekten cok üzüldüm..
Ve ben bazı kendimin birzat şahit oldugu olayları dile getirmek istiyorum.. Şu an benim başımdada bir boşanma davası var hatta konu dahi açtım (17 yaşındaki kızla sadece vize için yapılan bir evlilik) yalnız biz dügün yapmayıp,cinsel ilişkide bulunmayıp ve çocugumuz yok; Buna ragmen kız bana tazminat ve nafaka davası açtı> ve açtıgı davada ise yazdıgı şeylerin aslı ve dogrulukla alakası olmayan şeyler bende davasına Avukat tutup tekrar tazminat davası acarak cevap verdim.. Sonrası kızın avukatı benimle telefonda resmen pazarlık yaptı önceleri (2 bin ytl) istedi parayı ver hemen sizi boşayım diye ben vermem deyince (Bin ytl) istedi vermezsen davayı uzatır tazminat ve nafakada direniriz diye bir nevi beni tehdit ederce, ben bu davada ben haklıyım şahitsiz sabit evrak üzerinde delillerim ve deneyimli avukatım var deyince ise kızın avukatı benim babam hakim senin avukatının tercümesi bana sökmez demeklede geri kalmadı.. Ve hakikatedende hakim babasının yardımını kullandı bence nedenmi nedeni kız boşanma davasını başka bir şehirde açmıştı açtıgı şehirde aile mahkemesi yok halende yok ben avukatımla yetki itirazı yaptık ama yetki itirazımız ufak bir gerekceyle kabul edilmedi ve mahkememiz halen sürüyor daha sonuçlanmadı.. Demek istedigim artık savcı hakim ve avukatlar birbirlerini tanır hale gelmiş davalı veya davacı ne kadarda haklı olursa olsun haksız gibi hüküm giyebiliyor..
Türkiyede bu boşanma kanunları degişmedigi sürede bu böyle devam edecek..
Halbuki @Denizasil ve başka arkadaşımız aynı sorunu avrupada yaşayıp avrupada boşanmış olsa çok farklı olacaktı >öncelikle boşanmak için avukat tutmasına avukat parasına gerek kalmadan boşana bilecekti ve nafakasını ise avrupa devleti ayrılan çiftlerin aylık gelirini inceleyip ve vermeyecek durumda olan kişilere sosyal yardım ve aylık nafakası ise avrupa devleti tarafından karşılanarak çocugun yaşadıgı veliye verilirdi..
Malesef Türkiye Avrupa olmak istiyor ama bu gidişle avrupanın A'sı olamayacak!! Öncelikle Türkiyenin bu boşanma kanun degişikligini bir an önce yapıp vatandaşına daha kolay bir yaşam saglaması >>Ve türk hakimlerininde taraf ayırmaksızın dogru karar vermesini en içten dileklerimle temeni ederim..
geçmiş olsun arkadaşım;
bende 2 yıldor btmeyen bir dava kurbanıyım maalesef bu ülkenin anayasısı işte.inanın boşanma davası açtıgımızda birbirimzle düşman değildik ama 2 yıl uzadıgı için sinirler gerildi ve artık çocugumu göremiyorum.bu nası yasa...hak mı bu ?kadınlar korunuyor lütfen arkaşlar artık buna bi önmel alınsın.
Merhaba kardeşim yaklaşık 1 ay önce eşi ile konuştuğunu ve ayrılmak istediğini kendisini gelip almamızı söyledi ve gidip aldık.Eşide aynı şekilde kardeşimi istemediğini söyledi çocuğuda bizimle birlikte 1 yaşında.Eşi dün bana mesaj gönderdi çocuğu görmek istediğini beyan etmiş bizde kendisine eve gelip görebileceğini aksi taktirde dışarı çıkaramayacağını söyledik.Tekrar bir mesaj gönderdi yarın hepiniz hakkında suç duyurusunda bulunacağım ve polisle birlikte gelip çocuğu alacağım diye .Henüz ortada bir boşanma davası yok
1-Böyle bişey mümkün mü?
2-Tedbir nafakası alınabilir mi?
Yardımlarınız bekliyorum.Şimdiden teşekkür ederim.
Yarın ilk işiniz bir avukata gidip kardeşinizin eşine tedbir nafakası davası açması. Hem kendisi hemde çocuğu için.
Çocuğu görmeye tabiki hakkı var ama polis ile gelip alıcam demesi bir gözdağı vermektir bence.
Siz yarın hemen bir tedbir nafakası davası açın. Mahkeme tarihi verilir. O tarihe kadar eniştenizin ekonomik tahkikatı yapılır. Bu tahkikat dosyaya girer. Mahkeme günü de gerekli tedbir nafakasını hem kardeşinize hemde yeğeninize bağlar. Diyelim ki toplam 500 TL nafakaya karar verdi. Davayı açtığınız tarihten itibaren geçerlidir bu rakam bilginiz olsun.
Başlangıclar güzel başlamakta tabiki. Zamanla insanlar gerçek yüzünü gösterince, yuvalardan çatırdı geliyor. Heleki evlilik iki farkılı cinste ve huydaki insanın anlaşması okadar kolaymı zandediyorsunuz. Önemli olan bunu her koşulda paylaşabilmekte. Ne mutlu bunu başarabilenlere. Sadece insanlar boşanma evresinde ve sonrasındaki yaşanan olaylar çok kötü ve içler açısı. Sevginin nefrete dönmesi ve içte yatan intikam duyguların dışa vurmasından başka bir durum değildir. Hele bizim toplumda arkadaş gibi ayrılmak tamamen bir problem ve imkansız.
Bence bizim mahkemelerimiz gidib bir bakınca aile hayatlarının nekadar içinin boşaldığını gördüm. İşi kolaylaştıracağımıza birbirlerimize zorlaştırıyoruz. Mahmekemler uzadıkca bir belirsizlik icinde yaşamak insanların pisikolojisini tamamen bozmakta. Aslında iki tarafta bir birlerini yıprattıkların farkında değiller. Bunun sebebi yeni durumlara alışmalarındaki zorluk yatmakta (Tabiki kendi hevsi için bencil davrananlara yaptırım daha ağır olmalı).
Olan coçuklara olmakta. Yazık gelecek nesillerimizi mahvediyoruz. İstemedende olsa çok çahil davranıyoruz.
Her ailedekiler derki coçuklarımızı düşünüyoruz derler yalan inanmayın. İstisnalar kaideyi bozmaz. Bende bazen kötü ebeveyinlergibi oluyorum. Kendimi bile anlamakta güclük cekiyorum.
Bu yazıyıyı yazarken bende aynı problemleri yaşadığım için paylaşmak istedim
Allah tüm boşanma durumunda olanlara yardımcısı olsun. Bu kolay bir durum değil. Her iki taraf için hayırlısı ne ise o olsun.
kadına bak ya kedinin fareyle oynadığı gibi oynuyo benle.önden birikmiş 2000 ytl verdim.ertesi gün paranın tamamını istedi.benim alınterimi kendi aylık maaşı gibi görüyo.allah yedirmez inşalllaaaah.ben elin işinde hamallık ediyim,eziliyim üç kuruş için hanımefendi yattığı yerden para kazansın.nasıl adalet bu anlamıyorum.başbakanı bi görsem yakasına yapışıp şikayet edicem.bu yasayı deyiştirsinler.ne kadar evli kaldın 6 ay okadar nafaka ödüyecen.