Re: İstifa etmem isteniyor
Merhaba acaba ben noterden ihtar çekeyimmi?6 gün süresi varmış,yolladıkları sevkte 16 sı itibari ile işten çıkarıldığım görünüyor. Bana dedilerki noterden onaylı adresine çıkarıldığıma dair kağıt gelecek gelmedi bekliyorum ,ben hiç bir şey imzalamadım.kafam karmakarışık oldu bir sürü borcum var; durduk yere ekmeğimle oynadılar ne diyim bilmiyorum üç gündür uykusuz kaldım.Çaresizim
Hesabına tazminatını esiksiz olarak yatırırlarsa o zaman istifa edersin.Araba ve pc sana zimmetli.Ayrıca diğer çalışanlarda araç ve pc var.Senden alırlar ise bir eşitsizlik olacaktır.Bu da onlar için mahkemede dezavantaj olabilir.Ayrıca mahkemede ayrıca ek mesai davasıda açabilirsin.Örn.Cumartesi Pazar dönem toplantısına gitmişsen.Yada haftalık rapor yazmışsan.Hukukçu değilim fakat uzun yıllardır ben de ilaç şirketinde çalışıyorum.O yuzden bildiklerimi paylaştım
Alıntı:
t001 rumuzlu üyeden alıntı
Hesabına tazminatını esiksiz olarak yatırırlarsa o zaman istifa edersin.Araba ve pc sana zimmetli.Ayrıca diğer çalışanlarda araç ve pc var.Senden alırlar ise bir eşitsizlik olacaktır.Bu da onlar için mahkemede dezavantaj olabilir.Ayrıca mahkemede ayrıca ek mesai davasıda açabilirsin.Örn.Cumartesi Pazar dönem toplantısına gitmişsen.Yada haftalık rapor yazmışsan.Hukukçu değilim fakat uzun yıllardır ben de ilaç şirketinde çalışıyorum.O yuzden bildiklerimi paylaştım
çok teşekkür ederim ben aracı ve pc vs yi tutanak karşılığı teslim ettim.bu günde öğrendimki yerime biri alınacakmış ekmeğimle o yüzden oynanıyor;beni çağırıp ibraname imzalatmak istediler hesap kitap yaptılar tazminatım epey bir para tutuyor bu paranın hesabıma yatması için bu ibranameyi imzalaman gerekiyor dediler ben imzalamadım buna karşılık sen bilirsin bizde seni iş ahlakına uymadığın gerekçesi ile iki kişi imza atar noter onaylı tek tarflı fesh yaparız dediler.bu zaman zarfında rapor almayı düşündüm vizite kağıdı istedim 6 aylık sevk göndermişler bu sevkte ayın 16 sında işten çıkarıldığım gösteriliyor enteresan olan henüz elime noterde onaylattıkları fesih gelmedi oysa vizite kağıdı ile yollaya bilirlerdi bir sessizlik var anlamıyorum bekliyorum.bana sürünürsün dediler ben işten çıkmak istemedimki çıkarıyorlar açığım yok bu güne kadar tek uyarı almadım savunma vermedim amaçları parasız pulsuz ortada bırakmak.
Merhaba;
Şuanda bende büyük bir şirkette çalılıyorum. Şirketten bir iş arkadaşımız çıkmak istemedi ve imzalamadı. Sonucunda iş arkadaşımızı korkuttular ve eğer imza atmazsan bu senin siciline işler... İş bulmakta zorlanırsın... Bu ne kadar doğru ne kadar yanlış bilemiyorum... Peki Banu bu senin için bir dezavantaj olmazmı ? (Tabi aslı varsa) bu konu hakkında Sayın Avukatlarımdan bilgi almak isterim...
Saygılar...
Özel sektör çalışanları için çalışma hayatı boyunca tutulan,çalışanla birlikte her işyerinde onu takip eden bir sicil yoktur.